Surinaamse muziek sterk aanbevolen als remedie

4

PARAMARIBO, 7 jan – Surinaamse muziek zou uitkomst kunnen bieden in het geschil rond auteursrechten. Dit stelt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Het zou wel eens het antwoord kunnen zijn op de controversiële strategie van auteursrechtenbureau Sasur. Die is toch alleen maar op royalty’s uit van buitenlandse artiesten.

Waarom dan geen boycot van buitenlandse muziek? “Ik heb begrepen dat alleen royalty’s worden geclaimd van buitenlandse artiesten. Waarom dan geen boycot”, zegt Simons. Ze ziet en hoort het al helemaal. Een week lang uitsluitend eigen muziek op de radio. Daar sla je twee vliegen mee in een enkele klap. Sasur is zijn inkomstenbron kwijt en kan niemand meer treffen. En als het hen echt gedaan is om artiestenbelangen, kunnen ze aan de slag.

Royalty’s innen voor de Surinaamse artiest. Want die komt er tot nog toe bekaaid van af. Of de hele en halve goden in de lokale entertainmentwereld ook warm lopen voor het idee? Het was niet echt een hoerastemming toen Simons haar idee lanceerde in aanwezigheid van een groep protesterende entertainmentbazen. Het was kennelijk niet het soort antwoord waar ze op hoopten. Simons en president Desiré Bouterse is per petitie gevraagd Sasur te kortwieken.

Bekijk ook:

4 REACTIES

  1. Goed zo mevr. Simons. Er zijn genoeg componisten en schrijvers van Surinaamse origine verbonden aan Sasur. Dus kunnen ze in de week van protest ook lekker geld verdienen. Misschien is dat de reden waarom uw advies niet onder luid gejuich is ontvangen. Linksom of rechtom wordt het betalen en ze willen niet betalen. Ze criminaliseren dhr. Ramlal en klagen over een gebrek aan transparantie. De belastingdienst moet hun ook een bezoek brengen om te kijken naar hun boeken.


    Maak melding

  2. wat ik niet snap dus als er een lied van snoopdog of een ander buiten landse zanger afgedraait word wil sasur geld zien. en wat krijgt de artiest hiervan? ik zou gewoon buitenlands muziek draaien en geen cent betalen aan sasur. dan maar naar de rechter gaan weet je hoeveel copies cd van surinammse artiesten de chinezen verkopen daar moet men voor betalen.EN ALS IK HET FOUT HEB SORRY.ik snap niet dat er zoveel en hard over de daken voor geschreuwd voor dit stom probleempje


    Maak melding

  3. Als mevrouw Simons uitsluitend met haar oproep de behoefte respectievelijk vraag naar buitenlandse muziek van degene die ze vertegenwoordigd en consument zijn kan beinvloeden, dan bied dat perspectief voor meer stellingen van dat orakel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.