Debat over veiligheid Suriname aan het ontaarden

52

PARAMARIBO, 7 jan – Het debat over de publieke veiligheid is danig aan het ontaarden. Minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie vindt dat zijn voorganger Chandrikapersad Santokhi geen recht van praten heeft. Hij liet een niet (nader gedefinieerde) puinhoop achter. Shailendre Girjasing, parlementariër en partijgenoot van Santokhi, weet niet wat hij hoort.

Een natrap van zo’n formaat is wel het minste dat je kon verwachten. “Onder Santokhi zag je tenminste politieagenten op straat. Ik kan als ondernemer nog steeds niet naar bepaalde gebieden. Doe ik dat wel, dan wordt ik direct overvallen”, zegt Girjasing. Het is dan ook onvoorstelbaar dat de minister op de man speelt. Over veiligheid zelf wordt met geen woord gerept. Santokhi zei onlangs dat er geen beleid is tegenover het toenemend geweld tegen burgers.

In plaats van een degelijk antwoord te geven, komen autoriteiten op de proppen met statistieken. Daar koopt de burger niets van, aldus Santokhi. “Hij is een mislukkeling, ik luister niet naar hem. Hij is publiciteitsgeil. Hij weet dat we in een veilig land wonen, maar hij heeft een politiek doel.”, meent Misiedjan. Wat het doel is blijft in het veilige midden. Intussen is de brave burger niet geholpen. “Inderdaad zal er altijd misdaad zijn, maar nu is er helemaal geen beleid”, aldus Girjasing.

52 REACTIES

 1. De regering moet minder “lullen”, het is alleen maar gebakken lucht oftewel grootspraak (bigtalk), mensen willen geen woorden maar daden zien!

  Kortom de regering is tot nu toe één grote Flop! Zal heel snel verandering in moeten komen anders gaat de bevolking morren en onrust is de opmaak tot revolutie!


  Maak melding

 2. Zeer geachte minister Misiedjan.

  Kent u het verschil tussen lezen en begrijpend lezen? Het is mij duidelijk dat u het verschil niet kent. Als u met uw gezond verstand gelezen had wat dhr Santokhi bedoeld heeft, dan had u anders gereageerd. Allen met een gezond verstand zijn voor u een zwaar dreigement.

  Als antwoord op vragen van dhr Santokhi zegt u het volgende: “Hij is mislukt als minister, ik niet. Hij is publiciteitsgeil. Ik luister niet naar hem”. Het zijn opmerkingen die een minister onwaardig zijn. Dhr Santokhi vraagt alleen aan u wat u gaat doen aan de veiligheid in Suriname.

  Ik weet niet of dhr Santokhi als minister is mislukt. Zelf heeft u nog geen vuist kunnen maken tegen de criminaliteit. Laat eerst maar blijken dat u de juiste bent op de juiste plaats. Met uw agressieve houding lost u het probleem van de onveiligheid niet op. Tot nu toe zijn alle door u genomen maatregelen vergelijkbaar met “lippenstift op een politiek varken”.

  Ik wens u een veilige Suriname in 2011.


  Maak melding

 3. Het politiek spel wordt hoog gespeeld in Suriname. Huizen zien er uit als gevangenissen.Overal worden ijzeren tralies aangebracht. Mijn familie heeft drie jaren terug het huis beveiligd met een elektrische shockapparaat van 75.000 volt om dieven weg te houden. De misdaad bestaat veel langer in Suriname en is juist aan het afnemen de laatste maanden.


  Maak melding

 4. Ik denk dat Misiedjan zoveel wiet heeft gerookt dat hij onzin begint uit te kramen!!!Zo iemand is dus minister van justitie en politie?? Komt ervan als je partijen als de ABOP laat mee regeren, dan is dit het niveau!!!


  Maak melding

 5. geachte minister misiedjan
  in de maand april,kom ik met vakantie naar
  paramaribo.
  kunt u mij garanderen,dat ik daar veilig kan
  rond lopen?
  als dat niet zo is:wat zijn de tijden dat ik
  me op straat kan begeven.
  of moet ik me steeds opsluiten achter de
  tralies


  Maak melding

 6. Deze kerel is wederom een perfect voorbeeld van de ziekelijk verrotte politieke situatie in Suriname.

  De zoveelste onbekwame kneus, die totaal ongeschikt is om politiek te mogen bedrijven, op welke post dan ook.

  Bovendien, totaal geen enkele ervaring met wat dan ook, dus wederom een kneus op de verkeerde plek!

  Een curriculum vitae welke slechts geschikt is om de kont van Bouterse mee af te vegen!
  Met zo’n CV word je in het buitenland hoogstens hulpje van het hulpje en totaal niet serieus genomen.

  Belachelijk dus, dat zo’n sukkel, minister is geworden van de republiek Suriname!

  Ik zorg dus wel voor mijn eigen veiligheid, op de politiek kan je in Suriname nooit vertrouwen.

  Vraag je als hardwerkende burger eens af:
  “Hoe komen al die idioten toch aan al die goed betaalde baantjes?”

  Leg dat je kinderen maar eens uit!


  Maak melding

 7. Ik ben het ermee eens dat de Minister andere bewoordingen had kunnen gebruiken.
  Maar de heer Santhokie moet ook weten dat hij geen minister meer is. als hij zijn bijdrage wil leveren kan hij dat via andere kanalen doen en niet in de pers. deze man is minister nu like it or not.


  Maak melding

 8. Minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie vindt dat zijn voorganger Chandrikapersad Santokhi geen recht van praten heeft.

  Justitie en Veiligheid zullen altijd een hotitem blijven in Suriname , dat zal de huidige minister van justie Misiedjan inmiddels wel door hebben. Het is dan ook aanteraden om de adviezen van zijn voorganger serieus te nemen en te zien als daar wat meegedaan kan worden. Om zodoende de veiligheid in de Surinaamse samenleving te vergroten.

  Elke voorstel van welke partij of oppositie partij dan ook zouden daarom bekeken kunnen worden, om zodoende de veiligheid in het land hierdoor te vergroten als daarvoor wetgeving zou moeten worden aangepast dan zou er een voorstel gedaan kunnen worden in het parlement om het veiligheidsapparaat hierdoor beter te kunnen laten functioneren.

  Het gaat er uiteindelijk toch om de Hoofdstad en de Binnenlanden van Suriname veiliger en toegangkelijker te maken voor iedere Surinamer, buitenlanders, touristen en Investeerders.

  Wel zou Santhoki er voor moeten waken dat hij als voormalige minister van justitie gediend onder het Kabinet van Ronald Venitiaan uitspraken die hij nu doet over de veiligheid van het land opgevat kunnen worden als het willen dwarsbomen van het huidige regerings en veiligheidsbeleid van de MC regering van Desire Bouterse. Hetgeen ik aanneem dat dit niet het geval zal zijn.


  Maak melding

 9. De per toeval benoemde Minister van JusPol (puber kwajongen dreadlock/deadlock Misie) heeft het nog niet in de gaten dat hij verantwoording moet afleggen, om te beginnen in het Parlement (DNA) en aan het volk. De heer Santokhi is parlementariër (gekozen met meer voorkeursstemmen dan de hele politieke combinatie AC van Brunsi/Misie) en hij maakt deel uit van de Surinaamse volk. Dus Misie houd rekening met het feit dat je geestelijk gehandicapt bent en probeer van je verslaving af te komen van de geestverruimende middelen. Deze beschadigen de wel/niet aanwezige hersenen.

  Kom met je Visie, Missie, Beleidsvoornemens, Plan van Aanpak, concrete uitvoerbare regels etc. Indien de Overheid niet voor de veiligheid kan zorgen dan zal het volk het recht moeten krijgen om zijn/haar familie, have en goed te beschermen. Met andere woorden:”Het volk gaat schieten”.

  U hebt moeite met het nemen van maatregelen omdat het overgrote deel van de rovers, bandieten, verkrachters, dieven, criminelen op jouw lijken en hebben dezelfde culturele achtergrond.

  Als het u teveel moeite kost om jouw groep aan te pakken, stap dan op en ga iets anders doen. Minister van JusPol is voor het hele SME volk.


  Maak melding

 10. KAKELEN ALS EEN KIP ZONDER KOP! DE JAN HEEFT MIS! Moet nog heeeel veeeel leren!!!!!!!!!

  Nrs 1 t/m 4 heel goed gezien!!

  Deze missiedjan is een crimineel en wil de criminaliteit niet bestrijden. Volgens hem is Suriname helemaal veilig. Ik zeg tegen deze lullkoek of ezel dat 2 beter weet dan 1, alleen moet er geen Ezels tussen zitten! zoals die malloot Mr Mis Jan lull.

  Waarom zou Santokhie niet mee kunnen bemoeien als er baat bij is?

  Die Miss Jan moet nog onder de broeken van Santokhie kruipen en ruiken wat zijn voorganger in zijn ambs periode bereikt heeft.

  Als een vreemde zo’n twee uur s’nachts bij jou op het erf is, mag je de rechten in je eigen handen nemen volgens Santokhie. Wat doet een vreemde om die tijd bij jou op het erf??? Volgens die miss Jan, mag het wel!! WEL MIS HOOR MISS JANLULL!!! en bewijzen dat de betredene een crimineel was of is.

  Suriname moet een land zijn, van je kunt gaan en staan waar je wilt en wanneer!!

  Een ieder alle geuk en veilgheid toegewenst voor 2011 en erna!

  Nr 2 Kofi: Inderdaad! vaak bijten de blaffende honden niet! Deze Mister Jan heeft geen eigen respect en waarde. Minstens kon hij vragen aan Santokhi van wat zijn bedoeling is en of hij een idee heeft van aanpak.


  Maak melding

 11. Deze regering praat en praat maar doet geen moer. Steeds weer vinder wijzend naar de voorganger. Zo kan ook deze Miesie het accent (niets doen )verleggen. Ai bai ja.


  Maak melding

 12. In suriname gaat het allang niet meer om kundigheid, intelligentie, ervaring maar meer om loyaliteit en macht.De zelfde mensen die schuldig zijn aan de teloorgang van dit prachtige land suriname staan wederom aan het roer.het enige wat ze nu doen is vingerwijzing en bakken met zand in de ogen van de samenleving strooien,de vraag is hoelang het volk dit zal accepteren?


  Maak melding

 13. Deze regering praat en praat maar doet geen moer. Steeds weer vinger wijzend naar de voorganger. Zo kan ook deze Miesie het accent (niets doen )verleggen. Ai bai ja.


  Maak melding

 14. Kan iemand mij vertellen wat deze criminele bende concreet heeft gedaan in de 5 maanden die ze aan de macht zijn a.u.b.
  Ik wacht af ????


  Maak melding

 15. Drugsgebruiker Misiedjan moet zijn GROTE BEK dichthouden. De laatste maanden zijn er enorm veel overvallen geweest in Suriname. Wij zijn zelfs enkele malen ook slachtoffer geweest van deze criminelen die allemaal op de minister lijken. Dus moet hij in de spiegel gaan kijken (of liever niet)want straks valt deze aan gruzelementen om zo’n lelijkerd te zien. SANTHOKI WAS DE BESTE BESTRIJDER VAN DE MISDAAD.


  Maak melding

 16. Ik ben benieuwd wanneer de journalist minister Misiedjan heeft benaderd. Voor of nadat hij een joint had gerookt. Hij is high en praat alleen maar onzin. Santhoki is de beste minister van justitie tot nu toe geweest.Je hoorde hem niet veel maar zag wel zijn daden.


  Maak melding

 17. Misiedjan heb je al gebeld waar die onderdelen voor de politie auto’s blijven. Straks kan geen een agent de weg op?

  Of is dat soms je bedoeling??


  Maak melding

 18. Schoon Suriname, o LAND van mijn dromen……
  Je wordt geregeerd door een stelletje NIKSNUTTEN .Overvallen, berovingen,diefstallen , moorden , corruptie en noem maar op…..stijgen met de dag en ja hoor NIKS aan de hand zeggen de NIKSNUTTEN. Kijk goed naar de gezichten en achtergronden van de regeerders dan weet je al waar we naar toe gaan……….. ALLEEN GOD KAN ONS , JA ONS SURINAME NOG REDDEN.

  Ramon


  Maak melding

 19. De minister loopt continu achter de feiten aan. Hij is continu branden aan het blussen in plaats van deze te voorkomen. Mie no mang dus neks no kang!


  Maak melding

 20. Hr Misidjan was advocaat van de binnenlandse broeders(moiwana en andere moorden) en nu steunt (of niet) de regering van de Moordenaar van de binnenlandse bewooners.

  Waarom eingelijk.Hoe verder ? Waar gaan we met deze regering ? Hoe kon zo een REGERING aan de macht komen ? De President probeert aan de MACHT te komen (gelukt)en met iedereen probeert hij vrede te sluiten om aan de macht te komen en te blijven.Wat heeft de PARTIJ NIEUW SURINAME gekregen door deze samenwerking.
  Waarom werd de vorige regering eingelijk weg gestemt?Deze regering moet doen wat de bevolking verwacht van hen, anders wordt ook deze regering weggestemt.
  KTPI GING WEG UIT DE NIEUW FRONT COMBINATIE VANWEGE PERTHAN LAHUR(NU VOLKSALLIANTIE)Maar nu wel samen werkt met hun.

  Hoop dat het goed komt met Suriname.


  Maak melding

 21. Ik vond de reactie van Misiedjan na de vergadering van de RVM uiterst zwak en niet onderbouwd. Om welke reden speelt hij op de man? Misiedjan moet niet vergeten dat hij op dit moment nog steeds in het treintje zit dat door Santokhi op gang is gezet. Van Misiedjan heb ik nog geen enkel krachtdadig besluit kunnen vernemen. En als hij zegt dat de criminaliteit in Suriname is verminderd, dan strooit hij zichzelf zand in de ogen. Nee, beste Martin, hiermee heb je jezelf beslist geen goede dienst gedaan. Sterker nog, je bewijs van onvermogen als minister van Justitie & Politie is hiermee alleen nog maar gegroeid.


  Maak melding

 22. Misiedjan heeft gelijk die Santhokie heeft niks byzonders gedaan .
  De verkeersdoden zijn tijdens bewind naar record hoogte,s gestegen , en daar heeft hij niks aan kunnen doen, Misiedjan zit een paar maanden, in die tijd heeft hij het aantal verkeersdoden fors laten dalen, voor het eerst in jaren hebben we weer een jaar met minder verkeersdoden.
  De statistieken liegen er niet om Misiedjan doet goed werk.
  Maar de azijn pissers van de VHP kunnen het gewoon niet verkroppen.
  Waarvoor zijn ze zo bang bij de VHP ????????????? 😉 😉 😉


  Maak melding

 23. Het ophemelen van Chan Santokhi is ´n beetje overdreven. Dat hij als gewoon politieman ´t tot minister en voorzitter van ´t Cicad heeft geschopt is mooi. Maar hij heeft als minister gewoon uitgevoerd wat Gilds ( met als adviseur Spong)en de politiebazen in A’dam hebben uitgestippeld.

  Onze minister mr. Martin Misiedjan is aan ’t begin van z’n carriëre en heeft een goede basis om zelf ’t beleid van dit kabinet uit te voeren. Hij heeft geen advies van Santhoki nodig. Laat Santhoki bij ’t Cicad z’n ding doen. mr. Misiedjan bevalt me. Helers houden de kleine criminaliteit in stand. En kunnen nu hun borst nat maken. Zij die ’t hardst schreeuwen om aanpak kopen ’t gestolen spul ver beneden de waarde. Denk aan mevr. Harkisoen en Segabai. Ze deden goede zaken. Maar de minister wist van niks.


  Maak melding

 24. Geachte Kofi (reactie #2),

  Ook u evenals de heer Santokhi slaan hier de plank volledig mis. Op z’n Hollands gezegd; “u snapt er beiden kennelijk de ballen van”. Daar u beiden waarschijnlijk NIET door heeft, wat het ‘gewicht’ van het ‘psychologisch karakter’ van de aantijgingen aan het adres van de huidige Minister van Justitie en Politie als onderdeel van de huidige regering allemaal inhouden. Dit na vijftien jaar Nieuw Front-combinatie met deze Santokhi (V.H.P.) als minister van Justitie en Politie. Je zou haast denken dat het na vijftien jaar vandaag de dag toch veel veiliger zou zijn in de Republiek Suriname en alle dievenijzer zouden zijn verdwenen.

  Want wanneer een voormalige minister met voldoende justitiële en ministeriële ervaring omtrent het ministerie van zijn huidige opvolger (Misiedjan) en zich ook nog gelukkig mag prijzen met zijn internationale ervaring op dit gebied, zulks een gewicht in de schaal legt jegens zijn kersverse huidige jonge juridische opvolger, die nauwelijks vier maanden in dezelfde functie zit, dan bewijst dit soort manipulatief gedrag van de heer Santokhi slechts het ‘verderfelijke’ en vooral het ‘arrogante’ in zijn karakter. Wat nauwelijks wat van doen heeft met de beleidsintenties van zijn opvolger. Dit in de hoop dat deze aantijgingen niets met racisme van doen hebben, wat wij overigens betwijfelen.

  http://www.youtube.com/watch?v=PzC4fFC_gqI&feature=related

  Want de wantoestand omtrent ‘burgerveiligheid’ op dit moment, kunt je nimmer in vier maanden tijd in de schoenen van je huidige opvolger schuiven. Want de ‘dievenijzer’ o.a. aan elk Surinaams huis, waren er nog alvorens de huidige minister van Justitie en Politie aantrad. De huidige criminelen bijvoorbeeld, hebben zich absoluut NIET in vier maanden tijd ontwikkeld tot beroeps criminelen en moordenaar. Ze woonden er reeds. Er daar is een langdurig proces aan vooraf gegaan. Waarbij deze huidige minister (Misiedjan) toen NIET in deze functie was.

  De 400 ton padie bijvoorbeeld is trouwens veel en veel eerder verdwenen. Echter blijft het de verantwoordelijkheid van de huidige opvolger, om te dealen met de gegeven omstandigheden die hij is komen aantreffen. Zoals dat ook het geval was met alle collega ministers van daarvoor. En er het beste van te maken. Terwijl de statistieken in vier maanden tijd aantonen, dat het de goede kant opgaat. Maar de praktijk echter laat zo als gewoonlijk, altijd een vertekend beeld zien.

  http://www.youtube.com/watch?v=wyXCeROmx0w&feature=related

  En wanneer de vorige minister (Santokhi) aan de huidige regering (Bouterse/Ameerali), waar de huidige minister (Misiedjan) ook deel van uitmaakt vraagt, om ondersteuning voor een buitenlandse post en die ondersteuning ook volledig krijgt. Terwijl intussen in nog geen vier maanden tijd de statistieken van de huidige minister (Misiedjan) beterschap aantonen (want daar gaat het om), dan die van zijn voorganger (Santokhie). Die vervolgens GEEN genoegen mee wenst te nemen. En zelf deze zo belangrijke statistieken voor een regering als voor een betreffende minister de prullenmand in doet. Korte tijd later publiekelijk het beleid van deze minister, zijn voorganger, kwalificeert als te zijn “soep met balletjes”. Dan desavoueert hij Santokhie niet slecht zijn opvolger alleen, maar bovendien diens regering en zelfs zijn leidinggevenden, waar ook zijn opvolger aan deel neemt. Omdat een minister lid is van een regeerteam en slechts een regeringsbeleid uitvoert onder supervisie van een President en een Vice-President.

  Dan reist de vraag of deze vorige minister wel voldoende bewust is, wie hij in feite hardnekkig bekritiseren. Zijn huidige opvolger of de gehele regeerteam waar zijn opvolger ook deel van uitmaakt. En op een wijze wat in de volksmond bekend staat als “iemands bloed willen drinken”.

  Want hier lijkt sprake te zijn van een persoonlijke pseudo-intellectuele aanval op een volksvertegenwoordiger of op een vier maanden oude regering en haar achterban. Of alles te samen. Of is hier slechts sprake van ‘ordinaire gedrag’ van een vermeende mislukkeling, die graag zijn vooroordelen van welke aard dan ook koetkekoet bevestigd wens te zien.

  Of is hier sprake van een bewuste ‘massamedia’ actie van een krankzinnige opposant van elitaire V.H.P. zijde, die d.m.v. ‘verbaal geweld’ alle aandacht van het publiek dringend ergens van wenst af te wenden.

  U mag het zeggen of zullen wij het toch maar liever aan dr. Velu Annamalai overlaten.

  http://www.youtube.com/watch?v=QnroWnC6seQ


  Maak melding

 25. Het imago van de huidige regering en daarmee van het staatshoofd DDB, wordt door de uitlatingen van deze bij herhaling onnadenkende minister er niet beter op, integendeel!!!
  Iedere ‘brada anga sa’ van het staatshoofd verwacht dat partijpolitiek ondergeschikt gemaakt wordt aan het landsbelang i.c. veiligheid, bestrijding criminaliteit etc. ten behoeve van een leefbaar Sranang. Het is zaak om deze bokkenschietende minister (want veel verder dan zijn blunders zal deze man niet meer komen!!) ondergeschikt te maken aan het (veronderstelde) voornemen van DDB : landsbelang (en daarmee ’the right man on the right place’!!!) te laten prevaleren boven gefrustreerde domheid. Handel DDB, laat dit het leidende principe zijn, toon echte leiderschap, want zachte heelmeesters zullen stinkende wonden maken!!! Zeker op een ministerie als JusPol!!


  Maak melding

 26. 2# Kofi,

  Niet 100%, maar 1000% GELIJK hebt je en degenen die van mening verschillen met jou, die zijn CRIMINELEN !!!!

  Tot nu toe heeft Misiedjan niets, maar dan ook helemaal niksssss GEPRESTEERD, behalve dan bezoeken van Santoboma en concluderen dat de gevangenis niet gerieflijk genoeg is voor de Criminelen.

  Misiedjan is met niks anders dan ONZIN aan het uitkraaien !! wahahaa

  Ik geloof wel dat Misiedjan een goed mens is, maar HELAAS IS HIJ GEWOON DOMWEG DOMMM

  En IK ZEG HET JE, de enige bevolkingsgroep die profijt heeft met Misiedjan als minister van justitie, die zijn de CRIMINELEN en de DOMMERIKKEN.


  Maak melding

 27. wie kent het geval van sjampie en zijn groep, wie kent het geval van de zwervers die werden verbranden noem maar op dit gebeurde niet in de tijd van martin laten wij eerlijk zijn naar de samenleving toe en dan kunnen wij van suriname een mooi land maken.


  Maak melding

 28. Pitbull,
  Wat wil je, Een Surinaamse minister met blauwe- of groene ogen?

  Die hebben we hier niet. Wij doen het met wat we hebben. Jij moet het een keer leren om respect op te brengen voor het eigene.

  Helaas lopen er veer meer rond met deze kromme- en slaafse gedachte.


  Maak melding

 29. Sinds zijn aantreden heeft misjiejang keer op keer grote blunders gemaakt. Een paar weken terug had deze man kritiek op politieambtenaren omdat de politie krakers had verwijderd. Daarna had hij kritiek op de leidinggevenden van de gevangenissen. Miesjiejang vond dat de criminelen beter behandeld moesten worden. In beide gevallen moest hij zijn uitspraken terug nemen. Het is bekend dat heel veel personen die op de NDP hebben gestemd deze man totaal ongeschikt vinden en ervan uitgaan dat hij tzt zal worden vervangen. Santhoki heeft bij de laatste verkiezing meer dan 13000 voorkeurstemmen gehaald. Dit is veel meer dan de hele A-Combinatie van. Dit zegt al genoeg over de populariteit van Santhoki


  Maak melding

 30. @32 Mister Pee. Blauwe- en/of groene ogen zijn er niet maar licht getinte door de blanken verwekte twee voeters zijn volop aanwezig in SME. Dus genoeg keus.

  Een gek denkt dat hij alleen normaal is en de rest van de wereld raar doet.

  Jantje groet vanuit achter de dievenijzers/tralies.


  Maak melding

 31. Beste Ray (reactie #8),

  Leuk stukje communicatie, wat ons in elk geval stof gegeven heeft, in vergelijking met sommige reacties die wij toepasselijk als “soep met balletjes” mogen kwalificeren.

  Wij vinden wel dat een ieder ‘recht van praten’ heeft, hoe scheef of krom dat moge zijn. En toch kunnen wij ten aanzien hiervan de reactie van de huidige minister van Justitie en Politie begrijpen. Omdat deze Santokhi – met de nadruk op ‘deze’- als voorganger van de huidige minister van Justitie en Politie, in feite regelmatig de media gebruikt, om onder het mom van zijn “beleidsinzichten” continu het beleid van de huidige minister in twijfel te trekken. En geloof ons maar, dat dit NIET slechts uit oppositionele overwegingen gebeurd.

  En de wijze hoe hij Santokhi dat doet oogst bij ons weinig waardering. En blijkt hij zelfs weinig respect voor zijn collega te tonen. Terwijl de huidige minister nauwelijks in het zadel zit en hij Santokhi vijftien jaar de kans had om orde op zaken te stellen. Maar de ‘dievenijzer’ aan de Surinaamse huizen zijn er nog steeds en zelfs onmisbaar. En daar heeft de huidige minister NIMMER aan bijgedragen. Hij zit er pas.

  http://www.youtube.com/watch?v=2Jyc20Fu_tk

  Maar meer nog. Wanneer een voormalige minister van Justitie en Politie (Santokhi) als reactie aangeeft, dat hij als minister en als echtgenoot NIET op de hoogte was, dat zijn vrouw waar hij jaren mee getrouwd is ‘onder zijn neus’ zaken deed met een beruchte drugscrimineel. En vervolgens gewoon geen consequentie aan wenst te verbinden. Ook achteraf de deal NIET afblaast, want hij en zijn vrouw beschikken nog steeds over de criminele aankoop. Dan kunnen wij ons de reactie van de huidige minister van Justitie en Politie best voorstellen. Terwijl bij een soort gelijk geval tijdens de minister daarvoor (Siegfried Gilds), die minister wel strafbaar werd gesteld. Maar het is deze Santokhi die vandaag hoog boven alle daken schreeuwt over het beleid van zijn huidige opvolger. En beslist NIET zonder reden.

  http://www.youtube.com/watch?v=3lsF83rHKFc&feature=related

  Maar geloof ons maar dat ‘geduld’ een lange adem heeft. En let op dat de ware aard van deze persoon Santokhi zich eens helder en duidelijk zal manifesteren. En pas dan zal het voor de gemeenschap goed duidelijk worden, hoe gecompliceerd ‘criminaliteitsbestrijding’ in mekaar zit. En dat de gemeenschap pas dan zal begrijpen, wat al die tijd de ware reden was van alle rumoer en aantijgingen aan het adres van de huidige minister van Justitie en Politie. “Si na bribi”.

  Want leert de praktijk ons dat hoe harder er geschreeuwd wordt, hoe meer de indruk gewekt wordt dat er daar ergens stront aan de knikkers kleeft. En bij deze kwestie geloven wij steeds meer, dat de Surinaamse autoriteiten iets op het spoor zijn in het kader van ‘institutionele criminaliteit’. Iets die anderen nu met hand en tand trachten te verdedigen. Maar wat.

  http://www.youtube.com/watch?v=Ib163t5lFok&feature=related


  Maak melding

 32. de gehele regering van sur. is een hele grote poppenkast. iedereen wilt maar aan de touwtjes trekken, waar steeds het spel verkeerd afloopt en moet dan steeds de ander de schuldige er van zijn, een goede en vertrouwbare samenwerking is er niet,zo komt er dus steeds niets van alles terecht. de gehele ministerie moet heel wat ondernemers vaadrdigheden gaan leren, voordat ze zullen en kunnen regeren. ze moeten gewoon aanpakken en het volk geven waar het recht op heeft. tot op heden vertelt het nieuws heel wat geweldige ondernemingen en grote plannenvan hen, maar het wordt steeds een grotere puinhoop.
  Ik wil terug naar mijn land, maar zolang deze mislukkelingen in het regeringssysteem zitten, duwen ze ook allen terug die naar hun land terug willen. ze moeten allemaal verder echt goed geschoold worden in de normen en waarden.

  rola


  Maak melding

 33. Beste Diana (reactie #33),

  Je stelt dat “Santhoki bij de laatste verkiezing meer dan 13.000 voorkeurstemmen gehaald heeft. Dit is veel meer dan de hele A-Combinatie. Dit zegt al genoeg over de populariteit van Santhoki”.

  Maar stel dat de huidige minister van Justitie en Politie opgrond hiervan zou zeggen; “dat pleur ik de prullenmand in”. Zoals ook Santokhi dat deed t.a.v. de recentelijk getoonde statistieken t.a.v. de criminaliteitsdaling, wat zou jij op jou beurt ervan vinden.

  Voormalig minister Santokhi zit goed fout in zijn provocerende uitspraken naar zijn huidige collega minister toe. Maar dat deed Santokhi beslist niet zomaar doch bewust, om op deze wijze geregisseerd naar de huidige minister toe ‘commotie’ uit te lokken. Wat hem Santokhi ook gelukt is. Maar dat is NIET de essentie van zijn bedoelingen.

  Waar het hier in essentie omgaat is dat Santokhi in deze affaire slechts een vooruit geschoven pion is. Hij handelt namens een corrupt en invloedrijk elitair V.H.P. clubje. Die sinds jaar en dag een meerderheid van haar achterban (Paria’s genoemd) bewust in grote armoede houdt, opgrond van een kastensysteem. Een soort apartheidssysteem welke je momenteel ook in de Republiek India hebt.

  Vandaar dat binnen deze V.H.P. elite het ‘Skin-Bleaching’ (het lichter, bleek of blank doen maken van de donkere huidskleur) een belangrijke factor vormt. Slechts om de lichtgekleurde V.H.P.ers (zogenaamde Surinaamse Brahmanen/hoogste kaste binnen het Indiase kastensysteem) te onderscheiden van de rest van de donker gekleurde V.H.P. achterban. Want zonder deze armoedige “Paria’s” internationaal bekend als Dalits, dreigt het kastensysteem binnen de Hindoe gemeenschap in de Republiek Suriname alsook in de Republiek India en het Caribische gebied in duigen te vallen.

  http://www.youtube.com/watch?v=2RJxyiWSwpw

  Vandaar ook dat je deze V.H.P. elite nimmer zal horen pleiten voor sociale woningbouw, beter onderwijs, goede gezondheidszorg of verbeterde leefomstandigheden voor voornamelijk hun V.H.P. achterban. Nimmer zullen zij actie ondernemen tegen de vele zelfmoorden in het district Nickerie bijvoorbeeld opgrond van o.a. armoede, incest of vrouwenonderdrukking. Wat juist tegenover gesteld is van wat je bij de politieke houding van o.a. de A-Combinatie en de overige Surinaamse politieke partijen en/of combinaties ziet.

  Deze V.H.P. elite echter misleid en gebruikt haar achterban slechts als stemvee. Door haar etnisch uit te spelen tegen de rest van de Surinaamse bevolkingsgroepen. Om slechts haar eigen invloed te kunnen behouden. En alle wantoestanden binnen de eigen doelgroep en/of achterban in de schoenen van deze andere bevolkingsgroepen, politieke partijen of regeerders te schuiven dan bij zichzelf.

  En de politieke houding van de huidige minister van Justitie en Politie, werkt hier als het ware als een rode lap op een stier. Probeer dit eens goed te begrijpen en hou vooral rekening mee, dat deze huidige minister zich tijdens zijn buitenlandse studie gespecialiseerd heeft in ‘mensenrechtenvraagstukken’. Waardoor hij een gevaar vormt voor deze V.H.P. elite, haar kastensysteem en haar door veelal corruptie verkregen status.

  http://www.youtube.com/watch?v=-IAvYBBOkpM&feature=related

  En als je als huidige minister het crimineel vraagstuk in de Republiek Suriname ook nog gaat verplaatsen naar Witteboorden- en Institutionele Criminaliteit, dan kun je vanuit dit clubje zeker op harde verzet rekenen. Omdat de activa die deze groep nodig heeft, slechts bedoelt is en gebruikt wordt, om een systeem in een eigen groepssysteem in stand te houden. Een kastensysteem namelijk, welke tevens tegendraads werkt t.a.v. de doelen die de huidige regering in petto heeft m.b.t. welvaart en geluk voor alle Surinamers. Inclusief deze V.H.P. achterban en/of doelgroep.

  En deze huidige situatie kan op langer termijn zeker ontaarden. Vooral wanneer deze V.H.P. elite voet bij stuk zou blijven houden aan haar politiek onwaardig gedrag en onhumane intenties t.o.v. een groot deel van de bevolking in de Republiek Suriname.

  Dit debat is absoluut niet niks.

  http://www.youtube.com/watch?v=xy1gp3F5NhY


  Maak melding

 34. Misiedjan reageert op kritiek Santokhi .
  Santokhi je bent en Mislukkeling.
  Het is mij als minister gelukt om de wijdstrijd’Spreuken en Gezegden’ te winnen.
  Ik ben nu koploper:
  “EIGEN BRAAKSEL INSLIKKEN”
  My dreams are to become a champion.


  Maak melding

 35. Deze minister bezocht Albina gelijk na zijn aanstelling. Hij werd daar ook als held ontvangen. Daarna de gevangenissen die vol met zijn stemmers zaten, ook heeft hij gratie aangevraagd voor ze. Hierna heeft hij de politie op het matje geroepen omdat hij het stelen, occuperen van andermans grond door zijn volk wou legaliseren.

  Deze Minister is voor mij allang al gebleken voor wie hij aan het strijden is.


  Maak melding

 36. Dan is hij een drugsgebruiker, dan is hij een bosneger, dan is hij weet ik veel?

  Ik kan mij voorstellen dat het steekt bij bepaalde volksstammen, die pretenderen de absolute wijsheid in pacht te hebben.

  Nu maakt een marron de dienst uit……Uit!!

  Geef deze Excellentie een fair chance om verdorie zijn werk te doen!


  Maak melding

 37. Sinds zijn aantreden heeft misjiejang keer op keer grote blunders gemaakt. Een paar weken terug had deze man kritiek op politieambtenaren omdat de politie krakers had verwijderd. Daarna had hij kritiek op de leidinggevenden van de gevangenissen. Miesjiejang vond dat de criminelen beter behandeld moesten worden. In beide gevallen moest hij zijn uitspraken terug nemen. Het is bekend dat heel veel personen die op de NDP hebben gestemd deze man totaal ongeschikt vinden en ervan uitgaan dat hij tzt zal worden vervangen. Santhoki heeft bij de laatste verkiezing meer dan 13000 voorkeurstemmen gehaald. Dit is veel meer dan de hele A-Combinatie van. Dit zegt al genoeg over de populariteit van Santhoki

  diana

  Ho ho Diana,……13001.
  Die posthume stem van Segebaai.

  Of denk jij dat wij allen dromen in dit land?
  Laten wij het land gezamelijk opbouwen en niet proberen vromer te zijn dan de paus.


  Maak melding

 38. Reactie 26, Inderdaad schijnen ze bang te zijn bij de VHP. Omdat de basis (het verwerpelijk Hindoe-kastensysteem binnen hun achterban) waaraan de VHP haar invloed en/of macht (8 zetels) aan ontleent, nu te veel aandacht krijgt. Dat kan op langer termijn lastig gaan worden. En de huidige minister van Justitie en Politie is een mensenrechten kenner. Daarnaast is het zo dat de huidige regering reeds het signaal heeft laten uitgaan, dat het tillen van Suriname naar grotere hoogten, voor een ‘ieder’ geldt. Dus inclusief deze VHP achterban. Maar ook voor de VHP leiding. Dus wat nu, denkt deze VHP leiding, waaronder Santokhi.

  En deze nieuwe realiteit is beslist GEEN ‘onzin’.

  http://www.youtube.com/watch?v=130J-FdZDtY&feature=fvsr


  Maak melding

 39. De heer Santhoki moet in het parlement kritiek leveren. Niet voor de TV. Hij loopt ook weg bij vergaeringen. Hij had en heeft ook geen alternatief. De afgelopen vijf jaar was ´t niet veel beter. Af en toe ´n onschuldige uit ´n manjaboom schieten is geen kunst.


  Maak melding

 40. Beste Shayrie (reactie #30),

  Jammer dat je naar aanleiding van onze reactie #28 op dat van Kofi #2, niet de durf hebt getoond, om je tegen reactie rechtstreeks aan ons te richten. Wat tevens getuigt van een tekortkomingen in je psychische “programmering”. Maar dit zelfde gedrag hebben wij ook bij Santokhi kunnen waarnemen, ondanks zijn hoge intelligentie. En veelal weigeren sommigen onder ons in te zien, hoe het zich in de praktijk manifesteert, wanneer je erfelijk belast bent met een minderwaardigheidsgevoel.

  Ook deze voormalig minister van justitie en Politie heeft als opposant gezien ook zijn intellectuele bagage en zijn jaren lange bestuurservaringen inderdaad het volste recht, om welk beleid dan ook aan de kaak te stellen. Laten wij daar duidelijk over zijn. Echter wat steekt is de wijze hoe hij dat doet. En van iemand met zulks een bagage, verwachten wij kwaliteit bij dienst publieke zijn, vooral als vooraanstaande politici.

  Want waar Santokhi mentaal goed in de fout gaat is zijn dwaze veronderstelling, dat gezien zijn bestuurlijke ervaringen, een jonge kers verse minister als Martin Misiedjan NIMMER aan hem Santokhie zal kunnen tippen. M.a.w. “ik ben veel en veel beter dan jou Misiedjan en zal ik de totale gemeenschap bewijzen, dat ik gelijk heb ook”.

  En in deze strekking kun je de hardnekkige aantijgingen van Santokhi aan het adres van huidig minister van justitie en Politie Martin Misiedjan interpreteren. Wat aangeeft dat hij Santokhi een ‘serieus’ klassiek mentaal gebrek vertoont, ongeacht zijn lange educatieve loopbaan. Nota bene met racisme als grondslag.

  http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U

  Tijdens de Parlementsverkiezingen in de Republiek Suriname op 19 juli 2010, liepen Santokhi en de huidige president Desire Delano Bouterse mekaar toevallig bij het stemhok voorbij. Bouterse ging om zijn stem uit te brengen en Santokhi had net zijn stem uitgebracht. Het ‘leek’ een nuchtere confrontatie tussen beide politici te zijn, wat het beslist niet was.

  Want die “speelse nuchterheid die Santokhi toen bij die ontmoeting publiekelijk demonstreerde, ‘lijkt’ nu jegens Misiedjan radicaal te zijn omgeslagen. En hoe kan dat zo. En dat heeft niets met het huidig regeerbeleid op Justitie en Politie te maken. De oorzaak is dat de man in de loop der jaren tijdens zijn educatieve loopbaan in Europa verderfelijk geprogrammeerd is geworden voor wat betreft ‘huidskleuren’.

  En waar wij en welke samenleving dan ook ervoor moeten waken is, dat wij NIET de zelfde fouten maken die ook andere volkeren eerder gemaakt hebben, bijvoorbeeld het Duitse en Nederlandse volk in de jaren veertig. Wij als jonge natie behoren te leren van het verleden en dagelijks een ‘gezond’ wantrouwen aan de dag te leggen. Vooral waar wij d.m.v. een democratische systeem, macht behoren toe te wijzen d.m.v. Algemene en Geheime Verkiezingen.

  http://www.youtube.com/watch?v=KNGCe4fnaG8

  Derhalve staan wij samen met de Oost-Ethiopische gemeenschap in de Republiek Suriname – de zogenoemde Hindustanen – momenteel voor een historische opdracht, hoe ook deze bevolkingsgroep te bevrijden uit de ‘mentale greep’ van hun eigen politieke leiders. En natuurlijk zullen wij als Bewustzijnsbeweging alle ondersteuning aan deze bevrijdingsstrijd verlenen. Maar sta er wel bij stil hoe lang het geduurd heeft, alvorens Afrikaanse Surinamers in de stad tot het besef kwamen, dat de Marronage (Boni oorlogen), juist bedoeld waren om ook hen te bevrijden van het juk van de wrede plantage eigenaren.

  Vandaar dat wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya in deze fase heel goed beseffen, waarmee ook onze Oost-Ethiopische broeders en zuster in de Republiek Suriname zich momenteel geconfronteerd zien. Zie maar hoelang het geduurd heeft, alvorens Desire Delano Bouterse zich President van de Republiek Suriname mocht noemen. En geloof ons maar dat de bevrijding van onze Oost- Ethiopische broeders en zuster – zogenoemde Hindustanen – om gezamenlijk op te trekken als één volk naar Eenheid, Vrijheid, Welvaart en Geluk voor alle Surinamers, NIET op initiatief van krachten als Santokhi zal geschieden.

  En ook dat is intussen door ons nu al gelukkig achterhaald geworden.

  http://www.youtube.com/watch?v=iEMXaTktUfA


  Maak melding

 41. Ja!!!Wanneer krijgt hij eindelijk te horen dat zijn Missie op deze manier niet gaat slagen!!!
  Is hij nu èèn Mini-ster of wordt hij nog een minister van een ieder???? Tot nu toe komt hij steeds over als èèn STAMMEN HOOOFD(dan wel een waterhooofd)…..

  Groet,ram,ram,(veel wijsheid)


  Maak melding

 42. Racistische postings zoals die van Tamara zullen Suriname zeer zeker leiden tot grote ontwikkeling.

  EBU-Akadamiya kan er ook een potje van.

  Het zijn in de ogen van deze o.a. deze 2 posters altijd Hindoestanen die alles fout doen.

  Dat is allang bekend. Suriname haal daar vooral je voordeel mee, maar pas goed op dat het niet juist in je nadeel zal werken.

  Aan het niveau van bepaalde reacties herken je de racisten.


  Maak melding

 43. R.Lalbhadoer 46, met zulks een kleingeestige opmerking daar schieten wij ook weinig mee op. Vindt je ook niet? Laat die zinloze achterhaalde racistisch bedoelde opmerkingen van je hier nou eens toch achterwege. Slaat kant noch wal. Ga gewoon een sigaretje roken als je hier niets te zoeken hebt. Trouwens, Santokhi kan tot op dit moment in vier maanden tijd beslist NIET aan Minister Martin Misiedjan tippen. Dus….

  …over ‘wijsheid’ gesproken.

  http://www.youtube.com/watch?v=MAH-YAhkU9M


  Maak melding

 44. @Prema
  Ach wat EBU betreft kun je beter gewwon een zinnetje van hem herhalen:

  En veelal weigeren sommigen onder ons in te zien, hoe het zich in de praktijk manifesteert, wanneer je erfelijk belast bent met een minderwaardigheidsgevoel…

  De rest heb ik ovegeslagen want voor een normaal mens zijn de postings van EBU toch volslagen onzinnig.


  Maak melding

 45. Ebu:

  “Wij van deBewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Waarom heb ik het sterke vermoeden dat deze “Bewustzijnbeweging” alleen maar bestaat uit Ebu?


  Maak melding

 46. @ 50 Henk Molenaar: Hij heet gewoon de heer Buitenman en is ooit met de politie in aanraking geweest omdat hij de preventieve maatregelen van de politie op een treinstation in Amsterdam vergeleek met die van de nazi’s. Wil je nog meer weten? Ik denk het niet…


  Maak melding

 47. Prema 47. Bestudeer jij nou eens het Hindoe-kastensysteem van India een keer, welke ook in Suriname binnen hindustaans gemeenschap gehanteerd wordt onder supervisie van een VHP elite ten koste van vooral ‘donker’ huidsgekleurde Surinaamse hindustanen, die niet zoveel geld hebben voor ‘skin-bleaching’. En kom vervolgens maar terug.

  Wie houdt wie voor de gek!

  Time are changing.

  http://www.youtube.com/watch?v=x1L8y-MX3pg&feature=related


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.