Brunswijk rijdt Surinaamse kampioen in de wielen

29

PARAMARIBO, 6 jan – Ronnie Brunswijk, Suriname’s geheel eigen versie van Italië’s Silvio Berlusconi, heeft zijn voetbalclub eigenhandig de kans op eer ontnomen. Inter Moengotapoe verloor van het Braziliaanse Paysandu in een wedstrijd die ongetwijfeld te winnen was. Maar de bijna een halve eeuw oude ‘Brunsie’ moest per se meespelen.

Een gewoonte die hij elke keer uit de kast haalt als de publieke opkomst goed is. En dat was het zeker op de eerste speeldag van het toernooi, waar ook het Nederlandse Excelsior en Remo uit Brazilië deelnemen. Het was afwisselend zielig en koddig te zien hoe de tonronde clubvoorzitter niet verder kwam dan wat rond zwalken. En dat in de spits van een team dat overigens soepel draaide. Brunswijk was veel te traag om een goede afronding te garanderen.

Dat zijn club toch een gelijkspel (1-1) afdwong, zegt veel van de kwaliteit van de echte spelers. Het werd uiteindelijk strafschoppen nemen. Paysandu was koelbloedig genoeg om alles in te trappen. Doelman Bryan Damba miste zijn penalty en Inter lag er uit. Inter Moengotapoe gaat dus mooi niet naar de finale. Het is nu spelen om de derde plaats. De tegenstander wordt de verliezer van Excelsior tegen Remo. En nu maar hopen dat de voorzitter zijn plekkie kent.

29 REACTIES

 1. Brunswijk moet altijd in de middelpunt van de belangstelling staan. Ik gun het hem wel, want deze gast is echt idolaat van voetbal. En als club eigenaar kan hij zich dit natuurlijk ook gewoon permitteren.

  Go Ronny:-)


  Maak melding

 2. Koddig.

  Ik had graag de vetzak Brunswijk zien voetballen. Ja de beste voetballer van Suriname, Ronnie Brunswijk , kan geen bal raken. Ook niet in de politiek. Hoe is het mogelijk dat er niemand binnen de club hem de waarheid zegt. “Aub Ronnie, doe jezelf dit niet aan. Kijk uit dat die dikke kop van jou niet gezien wordt voor de bal. Bessy Turf schaamt zich dood voor jouw figuur”

  Maar Ronnie is van mening dat zijn figuur, het goede leven in Suriname vertegenwoordigt. Hij heeft het niet door dat vetzucht (obesitas) doodsoorzaak nummer 1 is. Ga vooral zo door met eten Ronnie!!!


  Maak melding

 3. Alweer he die ronny hij zal het en moet het verpesten en doen als of hij een heleboel is,en niemand die hem iets zegt typisch he,en had iemand van dat elf tal iets tegen hem gezegd dan had die zeker een paar klappen gekregen als je niet weet te voetballen blijf toch van die bal af lummel”ASIOCIALE DONDER”


  Maak melding

 4. Ronie is een van onze beste voetballer en een filmster zoals Ronald Reagan, dus laat die vent maar genieten.
  Beste wensen
  Groetjes van ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 5. Paysandu speelde met 12 man tegen Inter Moengotappoe met 10 man!!!! Hahahahahaha….want Rover Brunsie liep zelfs zijn eigen spelers in de weg en op een bepaald moment kreeg hij gewoon de bal niet meer toegespeeld…hahahaha….Al draagt een AAP een gouden ring…..voetballen kan ie ook niet…hahahaha


  Maak melding

 6. Mafkees is hij!!

  Inter Moengotapoe verloor van het Braziliaanse Paysandu in een wedstrijd die ongetwijfeld te winnen was. Maar de bijna een halve eeuw oude ‘Brunsie’ moest per se meespelen.

  Een gewoonte die hij elke keer uit de kast haalt als de publieke opkomst goed is.

  De bovenstande zegt al genoeg.

  Deze man is een SADDIST!! Kan niet scheiten en laat de anderen de wegen ook niet vrij te gaan. Op vuisten gaan, is hij ook handje voor het eerst.

  Nr 6 Henk Molenaar: je hebt wel gelijk. Het is Hyena en blijf uitgehongerde Paria.

  Spelers van Inter Moengotapoe wat sneu voor jullie! Volgende keer hem de straat toewijzen, of is het niet mogelijk? Ik zou zeggen: wiep-ing,


  Maak melding

 7. Deze man is knetter gek hij geloofde zeker met zijn deelname en nog erbij zo`n corpulente figuur hij gedacht had de wedstrijd zou winnen.Dit zijn deze figuren die geloven dat ze hun hele leven steeds jonger blijven en niet zien dat er een tijd van komen en gaan is.Je mag de eigenaar van een club zijn,maar laat de voetbalspelers en de trainer het uitmaken wie speelt in zo`n gewichtige wedstrijd het is jammer dat deze jongens hun wedstrijd hebben verloren door deze stommerd.


  Maak melding

 8. Beste voetbal liefhebbers,

  Kennen jullie het verhaal uit “WIJ EN DE WERELD”??
  ==========DE DOMOOR ALS DIEF. ==========

  Brunswijk is een dief van zijn eigen ploeg, maar wie durf hem aan te spreken.
  want hij zal de waarheid niet onder ogen willen zien, al draaien ze de DVD voor hem waarin hij zelf speelt.

  Of is het niet : het kind in hem dat hij niet geweest was toen hij als klein jochie nog in Moengo tapoe woonde?

  Dus laat hem maar lekker voetballen, LONNIE MI BALA MATIE.

  Alfa


  Maak melding

 9. Opa Dribbel door de bocht! Blijkbaar had hij zijn vuurwapen tijdens de wedstrijd niet opzak, anders had hij wel een penalty kunnen afdwingen.


  Maak melding

 10. Of Brunswijk bemoeit zich alleen met voetbal, óf Brunswijk bemoeit zich alleen met de politiek (of wat daarvoor door mag gaan). Dat zou voor alle partijen de beste oplossing zijn.


  Maak melding

 11. Binnenkort wordt Int. Moengotapoe uitgenodigd door een Franse topclub uit Cayenne, voor deelname aan een mooi toernooi. SC. Bastia uit Frankrijk (Europa) gaat ook deelnemen aan dit toernooi. Let op! Het toernooi zal ook in Cayenne plaatsvinden. En nu is de vraag of oom Ronny Brunswijk ook in Cayenne aanwezig zal zijn?


  Maak melding

 12. ik had niet anders van hem verwacht, ook in de politiek is hij een clown, de mensen die zijn grappen en grollen tolereren, doen dat alleen maar vanwege eigen belang. Hij heeft geld en politieke macht dat is het hele eieren eten.


  Maak melding

 13. Lonnie,

  Heel veel kwak blijven eten. Daar word je vooral sterk van. Zo kun je blijven trappen naar je tegenstanders. Je bent heel goed inn trappen, echter niet tegen een bal. Het kan ook zijn dat je teveel water drinkt. Water geproduceerd door de SWM. Denk erom wel betalen voor het water. Geen klappen en trappen uitdelen Lonnie.


  Maak melding

 14. Met die actie zet hij alleen zichzelf voor gek.

  En op die leeftijd…
  Voor je het weet, stop je rikketik er opeens mee, da’s dan wel weer een mooie bijkomstigheid!


  Maak melding

 15. Ik lach
  jij lacht
  hij lacht
  wij lachen
  zij (inter)huilen
  jullie(inter) huilen allen voor het gesodemieter van Die dommy.

  T(R)ommy brult want hij is de baas. Hij liep wel met een waterpas om een goede pas te kunnen geven. Deze baas van Inter M heeft een harde trap achter zijn kont wel nodig. Wie durft staat opstraat of bij Robin-Hood/ Coronieboys.

  Klunie loop naar de hel!!! one way ticket!

  Jongens van Inter Moengotapoe heel veel succes!!
  Wat niet is kan altijd komen. Na regen komt Zonneschijn als het overdag is. S’nachts zie die Dommie niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.