Volop aandacht voor vrachtcontainers uit Suriname

14

PARAMARIBO, 4 jan – Vrachtcontainers die Suriname verlaten krijgen meer aandacht dan ooit tevoren. De douane gaat vooral de uitvoer van goederen strenger controleren. Dit zegt het hoofd van de douane, August van Hamme. Eigenlijk gebeurt het al sinds de introductie van een scan voor vrachtcontainers. Toch zaten er drugs in tenminste één gecheckte container.

Het vrachtje is in het buitenland ontdekt. “De container is gescand maar er zijn geen drugs in ontdekt”, zegt Van Hamme tegenover de Times of Suriname. Het scannen begon in november. De meeste containers waarin drugs werden gevonden in onder meer Londen, Pakistan en Zuid-Afrika, zijn van voor die tijd. Er waren wel controles met honden, maar die leverden niet veel op.

Er zijn geen drugs gevonden, concludeert de douane na een evaluatie. Rest niets anders dan het controleren te verstrakken. “We scannen al de containers die bestemd zijn voor uitvoer. We gaan meer scannen om een goede risicoanalyse toe te passen, zodat we de drugs kunnen onderscheppen in Suriname”, aldus Van Hamme. Justitie wil vooral meer informatie van autoriteiten in de landen waar de drugs zijn aangetroffen.

14 REACTIES

 1. Trieste poppenkast weer zeg…

  Weer zo’n onbekwame meeloper, zo een dergelijke uitspraak doen, en daar dan ook nog salaris voor opstrijken, onbegrijpelijk!

  Men gaat “de gecontroleerde” containers nog beter controleren.

  Stelletje grapjassen daar, en of dat helpt?, nee natuurlijk helpt dat niet!

  Het is alleen maar tijd en geldverspilling van de belastingbetalende burger!

  Begin nu eerst maar eens, om al die incompetente en corrupte idioten bij de douane de laan uit te trappen, dan is het “drugs-uitvoer-probleem” meteen opgelost!

  Maar ja, dat zal wel weer niet gebeuren, omdat het heel toevallig een politiek vriendje en/of familielid blijkt te zijn.

  Dus blijft het dweilen met de kraan open!
  En is het wachten op de volgende, “drie dubbel gescande” container met drugs uit Suriname, die heel toevallig niet is opgemerkt door de douane.

  En ondertussen zitten die idioten met een volgevreten pens met hun duimen te draaien en te dagdromen wat ze met hun smeergeld gaan doen.

  Als men in het buitenland een drugs-container kan onderscheppen, dan moet dat in Suriname toch ook kunnen, of niet?
  Anders doe je gewoon je werk niet goed en moet je plaatsmaken voor iemand die wel wil werken voor zijn geld!

  JoJo.


  Maak melding

 2. Ik ben Gerrit;
  Ik steel aals de raven;
  Ik ben een dief in de ogen der braven;
  Maar wat moet je nou;
  Als je niets hebt;
  In deze wereld waar je steeds wordt genept.

  Bij deze dienst schijnt iedereen wel Gerrit te heten. Trek dit voor u zelf maar eens na.

  Als er een dienst hervorming behoeft dan is deze het wel.


  Maak melding

 3. Jeetje Pinto, je eerste verstandige woorden in het nieuwe jaar! Overigens wens ik je het allerbeste voor 2011.

  De douane is nog steeds bezig met de opleiding van de douaniers bij die ene scanner die nu in gebruik is. Er komen er meer, maar ja, voor een opleiding heb je hersens nodig. Van Damme kan praten wat hij wil, maar de fout ligt bij de Surinaamse douane en niet bij die in het buitenland. Grappig dat ze dat in Nederland wel ontdekt hebben en hier niet….!! Zijn die bakra’s waarschijnlijk toch intelligenter…!!


  Maak melding

 4. Suriname draagt al een heleboel jaartjes de consequenties wat ze gedaan hebben met de vermogens van de mensen die na de onafhankelijkheid naar Nederland zijn gegaan. De meeste Surinamers weten dit niet, maar als je je huis verkocht werd je geld op een niet-ingezetene rekening gezet en mocht het land niet uit. Dat geld verpieterde door de devaluatie tot krantenpapier. Je mocht blij zijn als je er daarna nog een postzegel van kon kopen. Iedereen is dit vergeten, maar de mensen die goede bedoelingen hadden met Suriname zijn zo genaaid, dat Suriname een hele generatie lang alle steun mist van mensen die iets goeds voor het land hadden kunnen betekenen. Het waren de mensen met bal, mensen die Bruynzeel met succes draaiden, of de Citruscentrale, of theater Star, of het Wageningen rijstproject. Die mensen zijn sooooh genaaid, die doen nooit meer iets voor dat land. Joe sukkel voortaan maar voort, jullie kunnen toch niks. Waar is jullie RWZI (rioolwaterzuiveringsinstallatie)? Waar is jullie milieuwerf? Waar is jullie APK-keuring? Trouwens, wat je ook doet, wie houdt zich daaraan? Lekker je afval dumpen in de buitenwijken. Ooit is Suriname geruild voor Manhattan Island. Kijk wat ze daar sindsdien van gemaakt hebben. Suriname moet zich diep schamen. In plaats van wat is gelukt kan je eerder vragen wat is niet mislukt. Elk plan dat Suriname maakt is tot nu toe mislukt behalve drugs. In India zijn al drugs ontdekt in hout van Suriname. In het 8-uur NOS-journaal in Nederland wordt breeduit gemeld dat een Hollandse toerist op straat is doodgeschoten tijdens een beroving. Van die mensen moet Suriname het nog steeds hebben toch, of niet?


  Maak melding

 5. Eindelijk komt men achter bepaalde praktijken die al meer dan 30 jaar plaatsvinden in Suriname.Mensen die kennis hebben van de import en export van producten uit Suriname hebben tientallen jaren miljoenen verdiend met de handel in drugs.Cocaine was nog niet eens bekend bij het grote publiek in Suriname,maat je geloofd het niet,deze heren en dames waren al jaren met deze praktijken bezig.Thans zijn de heren en dames welvarend.Ze bezitten grote panden,bedrijven en grond in Suriname.


  Maak melding

 6. De douane korps in Suriname is de lijn van doorvoer van drugs voor een klein luchtvracht, als je niet betaalt wordt alles leeggehaald,maaar wanneer je doorgeeft dat je heb wat in die doos witte poeder dan betaal je 500 euro, dat geld voor scan apparaat kunnen beter besteden aan de schoolgebouwen in Suriname neem eeen kijkje wat men schoolgebouw noemt in Pontbuiten en Ramgoe een kippehok ziet er zelf beter uit. Wie heeft ooit een douanier tegen gekomen in een openbaar vervoer.Men moet nagaan hoe zijn ze aan die auto en huizen gekomen vergelijken met de maandelijkse salaris.


  Maak melding

 7. Zelfs die “drugshonden” zijn te lui om te werken in Su. Als je spullen stuurt in een container stelen ze bij de douane de meest waardevolle spullen eruit. En dan zeggen dat het in Nederland is gebeurd. Douane Ha my ass ,,dan heb je nog de douane van Zanderij die zelf drugs in je urine-test stoppen en beweren dat je drugs geslikt heb,, de kaffers. 2 jaar geleden 1200 euro betalen voor invoer van een oude motorfiets. De motor was gekocht voor 500 in Ned !! douane?dieven!!!! na veel protest 200 euro betaald en een totaal vernietigd motor ontvangen. “is op de boot iets gevallen op uw motor”. kouwlo jaloerse kaffers. Mag hopen dat hun familie sterft door hun eigen drugs.


  Maak melding

 8. Dhr. August van Hamme & Co. Jullie worden reeds geruime tijd in de gaten gehouden m.b.t. deze praktijken. Nr. 4 heeft het goed verwoordt. Ik hoop dat de douane in Suriname vanaf hoger tot lager kader hervormd zal worden. En mocht dat ook niet lukken, dan kunnen wij overgaan tot het plaatsen van foto’s met volledige personalia’s van alle douane landsdienaren op you tube. Stelletje bedriegers.


  Maak melding

 9. Kennelijk zijn deze honden in dienst van de neerlandse kroon. Hoe minder ze ruiken des te meer krijgen ze daar aan de Noordzee vat op de ex-kolonie.

  Maar ding korie ding krabjassi.

  Het is niet waar wat waar is. Het gaat erom wat doorgaat voor zoete koek.


  Maak melding

 10. Pinto: En stel dat het abaisa bende is en dan??
  Ik geloof dat jij veel aandacht nodig hebt. Heb je wel iemand die je aandacht geeft?? of juist niet?? In mijn ogen ben jij de grootste hond!!echt wel! je maakt je zichzelf belachelijk.

  Als jij de waarheid niet voor de ogen kan zien, dan moet je op deze forums niet meer reageren, want wanneer de meeste reactie op jou reactie geven, lijkt dat je een EZEL bent zonder hersenen!!! Hou svp op! en heb een beetje zelfrespect en waarde!!!

  Nr 5 Blaka bakra: Je hebt het heel goed gezegd! Alleen die pinto is zo zwart dat zijn hart nog zwarter is. HIJ HEEFT ALLEEN MAAR OVER DE BLANKEN! ZO KOMT HIJ NOOIT VERDER MET ZIJN HONDENLEVEN.

  Deze straathond heeft echt geen leven! dan alleen maar oerdomme reacties geven.


  Maak melding

 11. Allemaal onzin over corrupte douane, helemaal niet waar en laat de douane gewoon hun werk doen zoals ze nu doen en laat ze lekker die containers controleren surinamers doen altijd negatief maar let op als het deze mensen zijn die gepakt die hier afgeven op een goeie douane. Douane van Suriname gewoon doorgaan hoor met containers controleren En goed dat er belasting betaald moet worden in Suriname


  Maak melding

 12. Mee eens nummer 12, vooral de laatste twee regels.Je kan een paard naar dat water brengen maar je kan hem niet dwingen om te drinken, er is van alles geprobeerd om sommige figuren hun ogen te openen veel spiegels voor gehouden maar wie genetisch dom is zal ook dom blijven, geen helpen meer aan. ze leven in wereld vol bedrog leugen achtervolgingswaanzin ze zien op iedere weg een beer. alles is de schuld van de blanken zelf doen ze geen moer om verandering in hun situatie te brengen zuipen en liggen in hun hangmat en dom lullen daar zijn ze heel goed in. ik leer graag van een ander niemand heeft de wijsheid in pakt maar zo dom en achterlijk hoe sommige hier reageren heb ik nog nooit eerder meegemaakt in mijn leven.Die beschermheren van DDB zijn volgens mij allemaal op hun achterhoofd gevallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.