Aron Winter wordt trainer in Canada

10

Oud-international Aron Winter gaat aan de slag in Canada. Hij wordt daar hoofdtrainer en technisch directeur van FC Toronto, die uitkomt in de Major League Soccer. Ajax-jeugdcoach Bob de Klerk gaat met Winter mee als assistent.

winter2011Aron Mohamed Winter is op 1 maart 1967 geboren in Paramaribo, Suriname. Winter trainde eerder het beloftenteam van Ajax en was assistent van Foppe de Haan bij Oranje onder 20 jaar. Daarvoor speelde hij 9 seizoenen voor de Amsterdamse club, waarmee hij onder meer de UEFA Cup en de Europacup II won. Tevens maakte hij deel uit van het Nederlands elftal dat het EK van 1988 won.

Toronto kwam bij Winter terecht, omdat ze per se iemand wilden aanstellen, die volgens de Ajax-filosofie zou werken meldt het NOS Journaal. Winter en De Klerk tekenen een contract voor drie jaar met een optie voor nog een jaar.

10 REACTIES

 1. Arie is Suriname niets voor jou?? Was wel benieuwd naar hoe ver Ze zouden komen.

  Jammer! Misschien iemand anders in de toekomst!!

  In elk geval! heel veel succes.


  Maak melding

 2. Wiep-Ding: Al zet je Mourinho, Van Gaal of wie dan ook voor Natio: Het was niks, het is niks en het zal nooit wat worden. Waarom zou Aron Winter zich druk maken over de Surinaamse selectie? Winter was in zijn actieve voetballeven een keiharde werker, een bikkel en bovendien is hij nog een aardig mens ook. Die vind je bij Natio niet, hahaha. Allemaal luie flikkers. Bekakt en te besodemieterd om te trainen, die denken dat ze zo ook wel het WK 2056 halen, hihihihi. Bovendien is Toronto FC geen verkeerde club. Maar ik begrijp je vraag wel, hoor. Ik ken nog wel een aantal gekwalificeerde voetbaltrainers van Surinaamse komaf. Maar waarom zou je een mondiaal C-elftal leiden? Alle (buitenlandse) coaches van Natio zijn al na een paar maanden gillend en in een dwangbuis afgevoerd (weliswaar met een handvol dollars). Hahahaha.


  Maak melding

 3. Zegt het volgende rijtje u iets over het district Coronie?

  Marbach
  Winter
  Davids
  Bogarde
  Kluifert
  Hasselbaink
  Rigters
  Sandvliet
  Trustfull
  Esajas
  Reiziger

  De beste voetballers van surinaamse-afkomst in Nederland, hebben hun ROOTS in het district Coronie. En daar ben ik TROTS op.


  Maak melding

 4. Info. t.b.v. (Kofi) Kluivert (Bosa) v/h voetballer van Robinhood, dus de vader van Patrick, is niet in het distr. Coronie geboren wel in een ander distrikt van Suriname. Maar het maakt niets uit hoor.


  Maak melding

 5. Ze hebben hun roots in Coronie doch zijn opgeleid, gevormd en tot wasdom gekomen in een voetballand dat qua struktuur mijlenver voor licht op Suriname. Noem me één voetballer die dmv de surinaamse competitie een onbezorgde leven leidt na zijn aktieve periode. Alleen voetbalbestuurders in Suriname profiteren ruimschoots van de geneugten van de SVB.


  Maak melding

 6. KOFI; What about Gerald Vanenburg, Mijnals Frank, Michel Kruin, Erwin Sparendam en Charly Marbach,
  Humphry Mijnals(eerste Sur.voetballer in Nederland jaren 60) voor jou tijd???

  Ach, ja! ik wens ze allemaal, heel veel succes of het nou Moengotapoe, Coronie, kronenburg of Leiden is!! De Roots ligt in elk geval in SURINAME!!!!

  Blaka Bakra: je hebt wel gelijk!!! Het zou mooi zijn, wanneer zij minstens de eindrondes zou halen!


  Maak melding

 7. Wang bong, somenie wiwirie, wang bong.
  Wang liba, somenie krekie,alle go na wang sé.
  Wang édé,somenie prakserie.
  Prakserie die musu boeng.
  Wang gado, somenie fasie anbegi hem
  Wang papa.
  Wang sranang somenie wiwerie,somenie skin somenie tongo
  Wang pipel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.