Comités bieden Braziliaanse ambassade excuusbrief aan

54

AMSTERDAM/BRASILIA, 1 jan – Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname en het Comité Geen moordenaar als president (GMAP) hebben de eerste vrouwelijke president van Brazilië, Dilma Vana Rousseff, in een brief excuses aangeboden. Dit doen zij voor het feit dat de Surinaamse regering volgens de comités, in de persoon van president Bouterse ‘een mensenrechtenschender en voor drugshandel veroordeelde’ naar haar inauguratie op 1 januari 2011 als vertegenwoordiger van Suriname hebben afgevaardigd. De brief is overhandigd aan de Braziliaanse ambassade in Den Haag.

“Democratisch Suriname respecteert en waardeert uw langjarig traject van strijd tegen de militaire dictatuur (1964-1985) in uw land en uw inspanningen voor de mensenrechten, democratie en sociale emancipatie. Wij weten dat u daarbij zelf slachtoffer bent geworden van onrechtmatige gevangenschap en marteling. Wij verwerpen dan ook met klem de keuze van de Surinaamse regering iemand naar uw inauguratie af te vaardigen die verantwoordelijk is voor massamoord, foltering en misdrijven tegen de menselijkheid. De politieke misdrijven in ons land waar wij naar refereren zijn uitgebreid onderzocht en gedocumenteerd door de mensenrechtencommisies van de Organisatie van Amerikaanse Staten en de Verenigde Naties. Desi Bouterse is bovendien in Nederland veroordeeld voor drugshandel en is in Suriname hoofdverdachte in het strafproces tegen de decembermoorden van 1982, waarbij vijftien vooraanstaande vakbondsleiders, journalisten, universiteitsdocenten, ondernemers en militairen zonder vorm van proces zijn vermoord” aldus de comités in de brief.

presbrazDe Suriname comités noemen het ook ronduit schadelijk voor de reputatie van de UNASUR, de Zuid Amerikaanse gemeenschap, als daarin presidenten figureren die zich aan volkenrechtelijke misdaden als misdrijven tegen de menselijkheid, hebben schuldig gemaakt. “Wij willen u dan ook ter overweging geven om te bevorderen dat evenals het weren van regeringen die door een staatsgreep aan de macht zijn gekomen, zoals UNASUR onlangs in Guyana besloot, ook presidenten die zich hebben schuldig gemaakt aan ernstige mensenrechtenschendingen, misdrijven tegen de menselijkheid, genocide en oorlogsmisdaden te weren uit UNASUR. Op die wijze kan Zuid Amerika nog beter erin slagen het imago van putschisme, militaire dictatuur en schendingen van de mensenrechten definitief van zich af te schudden” schrijven de comités.

54 REACTIES

 1. Ongeveer 40 duizend brazilianen wonen en werken in Suriname. Ze hebben nergens last van. Wat ze in hun eigen land niet hebben vinden ze in Suriname. Een toekomst.


  Maak melding

 2. De Surinaamse president is inmiddels zijn missie aangevangen.

  Dit comite is meer dan gekleurd en duidelijk blijven steken.

  Sommige van de leden zijn duidelijk aan de coke en weten zogenaamd niets over die massamoorden in het Oosten van Suriname.


  Maak melding

 3. Beider comité’s H.S.S. en GMAP bepleiten dit nobelstreven namelijk het uitbannen van drugs en schending van mensenrechten toevallig in het land, dat juist deze soort zaken in haar history herbergt en nog immer v.w.b. aller hande “droga”.

  Vraag het maar aan Frankrijk als het gaat om het bestrijden van drugs.

  Over het radbraken, vierendelen, ribophangen en andere gruwelen tegen mijn voorvaderen vertoeft u in zeer goed gezelschap.


  Maak melding

 4. In het belang van Suriname zal een ieder alles moeten afwegen. Een democratisch gekozen president met welk verleden dan ook kan geen aanleiding zijn voor een individu noch comité, het volk van Suriname op een dergelijke manier te schofferen. Want dat is het als je een democratisch proces diskwalificeert! het is niets minder. Beter ware het de oorzaken en omstandigheden van de keuze van het volk te onderzoeken en die als dat nodig is weg te nemen en of veranderen.

  De scenario’s die nu worden gevolgd zijn wat mij betreft even erg als waarvan de huidige president van Suriname van wordt beschuldigt.
  Ondemocratisch en contraproductief. Als dat vaderlandsliefde is, geef mijn portie dan maar aan fikkie.


  Maak melding

 5. Goede actie, zeker internationale organisaties moeten de integriteit en hun goede naam bewaken door dergelijke figuren hard uit te sluiten van deelname.


  Maak melding

 6. Wat een onzin! Hoe lang gaan deze gekken nog door? Wat kost dat allemaal niet en wie zijn de sponsoren van deze gestoorde narsisten! Zijn het wanhoopsdaden van mensen die door beginnen te hebben dat hun macht in SME voor altijd gebroken is? Ze moeten de wereld niet vermoeien met hun bezigheden en vooral niet denken en doens alsof zij de Surinamers vertegenwoordigen zoals hun (NL)adviseurs ze hebben ingefluisterd. Want wie het hardst roept en de media aan zijn kant heeft, is de vertegenwoordiger van de doelgroep, zoals dat gaat in NL. Wel NL wij lusten deze gasten absoluut niet, ze zijn uitgekost en blijven uitgekotst.


  Maak melding

 7. Het comité der idiotas(idioten) onder aanvoering van Romeo Hoost en co, heeft nog steeds niet door dat ze bij de Braziliaanse president aan een verkeerd adres zijn. Hun geschrijf zal niets uithalen ondanks de diplomatieke steun die Nederland hen geeft. Brazilië moet vooral niets hebben van neokolonialen hebben die graag de macht van Nederland in Suriname willen herinvoeren.Neem van me aan dat de brief niet serieus wordt genomen.


  Maak melding

 8. Waarom hebben deze comissies zich in het verleden niet gericht tot de President van Suriname, de man met de 10 schone vingers, en die gevraagd om te bewerkstelligen dat mensen die zich hebben schuldig gemaakt aan ernstige mensenrechtenschendingen, misdrijven tegen de menselijkheid, genocide en oorlogsmisdaden werden geweerd van de kieslijsten?

  Het is toch raar dat we nu het buitenland moeten vragen om onze zaken op te lossen?

  Waarom is die vraag nooit aan de man met de 10 schone vingers gesteld?


  Maak melding

 9. In brazilie wordt iemand die tegen de dictatuur is, en opkomt voor de democratie en de mensen rechten gekozen tot president.
  In suriname wordt iemand president die leiding gaf aan wrede en onmenselijke militaire dictatuur en vele moorden op zijn naam heeft president. dit zegt alles over een bepaald deel van de surinaamse gemeenschap, ze zijn er trots op ook dat een massamoordenaar hun president is.


  Maak melding

 10. Een lovenswaardig en terecht besluit van dit commité.Laten wij vooral niet vergeten; Integriteit,normen en waarden voor volk en vaderland staan voorop.


  Maak melding

 11. In brazilie wordt iemand die tegen de dictatuur is, en opkomt voor de democratie en de mensen rechten gekozen tot president.
  In suriname wordt iemand president die leiding gaf aan wrede en onmenselijke militaire dictatuur en vele moorden op zijn naam heeft president. dit zegt alles over een bepaald deel van de surinaamse gemeenschap, ze zijn er trots op ook dat een massamoordenaar hun president is.

  wikileaks

  Jij bent van geen van beide geschiedenissen op de hoogte. Yu vetre lusu totaal.

  Toen Holland wou ingrijpen in Suriname was het die Braziliaanse president, die Lubbers duidelijk maakte dat hij geen enkele Hollandse soldaat zou tolereren op het vaste land van Zuid-Amerika. Naast iedere jantje zou hij wel 100 Braziliaanse militairen parkeren. Nou en of droop Lubbers af.

  Wiki, ik neem je niet kwalijk. Je bent in staat om jou moeder te verkopen voor een bordje linzensoep,…wat is Suriname.


  Maak melding

 12. Na het lezen van de excuusbrief van GMAP
  kwam ik tot de ontdekking dat er in SME nogsteeds intelligente mensen wonen die ook nog een geweten hebben.DE DEMOCRATIE en het recht van vrije-menings uiting staan bij hen hoog in de vaandel.Heel veel wardering voor hun durf en moed.Ga zo voort mensen tot dat recht is geschied.Ik hoop dat straks dankzij jullie inzet op de puinhopen van SME die nu door DDB+MC wordt gecreeerd de mooiste rozen zullen bloeien.

  Jagteraho.


  Maak melding

 13. waar ik me weer aan erger zijn de uitlatingen van Pinto!!
  Man, reageer nu eens normaal ja!?!?
  De ene keer mag er niet over het verleden gesproken worden, omdat het volgens jou alleen gaat om de toekomst, maar iedere keer grijp jij wel weer terug naar het verleden!!
  Jij hebt nergens last van gehad hoor! Jou hebben de Nedelanders niets, maar dan ook niets aangedaan! Ga nu geen slachtoffertje spelen voor zaken waar je geen sodemieter mee te maken hebt of ooit zult hebben.
  Als je het ergens niet mee eens bent, kom dan met steekhoudende argumenten.
  Zolang ik op dit forum commentaar van jou lees, heb ik nog niet één keer iets positiefs van jou gelezen. Je voegt ook werkelijks niets toe, begrijp je?
  Je moet eens leren, wat het woord “discussiëren” betekent!
  Jij kan alleen maar agressief en vooral defensief reageren. Waarom? Denk je nooit eens even na, voordat je meteen op het toetsenbord tekeer gaat?
  Moet je eens proberen man.

  Ondanks alle commentaar op jou, wens ik je toch een gelukkig, gezond en vooral vreedzaam jaar toe! Want we hebben maar één leven en daar moeten het het mee doen. Laten we het met z’n allen dan ook eens goed doen, ok?


  Maak melding

 14. Ik heb al eerder aangegeven dat je Democratie hebt en BOUTACRATIE,de laatste heb je in suriname en bij een aantal kudde denkers hier op dit net.In iedere democratie mag je kritiek op de staatshoofd hebben en helemaal wanneer hij een dictatoriale verleden heeft met heel veel bloed aan zijn klauwen,het maakt geen mallemoer uit of hij democratisch gekozen is of niet.Bouterse heeft op zeer grove manier de mensenrechten in Suriname geschonden de consequentie van zijn misdaden moet hij dragen klaar uit.ik sluit mijn aan bij reactie nummer 5 en 11.


  Maak melding

 15. Het comite moet maar doen,wat ze niet laten
  kunnen.De President zal ook doen wat hij moet
  doen.Dat is Suriname in ontwikkeling brengen.
  Suriname Voorwaarts.

  Surinamer.


  Maak melding

 16. Presidente Dilma Vana Rousseff is nu de nieuwe presidente van één van de belangrijkste opkomende wereld machten en heeft zelf ervaren hoe het is onder dictatuur. Ze is gemarteld en heeft 2 jaar gevangen gezeten.
  Figuren als DDB en matie behoren dan ook tot de gasten die zij slechts omwille van het protocol zal ontvangen maar verder volkomen links zal laten liggen. De overeenkomsten ( waarschijnlijk slechts intentie verklaringen zonder enige verplichting) zullen zeer zeker opnieuw tegen het licht gehouden worden.

  @Lucien

  je weet duidelijk niet hoe je narcisten schrijft nog wat het betekend.

  @Sa-Bi-So
  De nieuwe presidente van Brazilie moet niets hebben van dictators, machtswellustelingen, moordenaars, martelaars en drugsbazen. Aangezien DDB op alle scoort zal hij het daar heel rustig krijgen en weggekeken worden.

  @TTheo
  Door haar eigen ervaringen met dictatuur zal zij juist metheel belangstelling de brief lezen en gaat haar synpathie uit naar de nabestaanden en slachtoffers.

  @blakaboy
  Het nieuws beter volgen. Het proces tegen DDB en andere schoften is juist dankzij hen van start gegaan.


  Maak melding

 17. Brazilië heeft helemaal geen boodschap aan de brief van deze comité der idioten.Deze figuren analyseren de geschiedenis vanuit een Europese neokoloniale perspectief.In Brazilie heeft men ergere dingen meegemaakt met de rechtse facistoide neokoloniale dictators die als zetbaas dienden van de Europese moderne kolonialen.In Suriname moest Bouterse vechten tegen een elite van neokolonialen die graag de macht wilden teruggeven aan Nederland.De idioten hebben nog steeds niet door dat een aantal jaren terug Bouterse op bezoek was in Brazilie en dat men hem zijn gang liet gaan.De bad-looser van het comité der idioten zijn anti-Suriname gericht met hun activiteiten.Ze proberen overal in de wereld investeerders voor Suriname af te schrikken.Het gaat hen alleen om hun eigen rechtse belangen en de macht van kolonialen te herstellen.Ik heb het goed in Nederland m.b.t. Mijn inkomen enz, maar de meerderheid in Suriname heeft het economisch moeilijk. Bouterse wil graag de positie van de armen verbeteren en de leden van het comité der idioten, de idiotas, doen hun uiterste best om dit te voorkomen.


  Maak melding

 18. @Neus, je begrijpt de geschiedenis niet.Als men Bouterse niet had willen ontvangen, dan had men hem ook niet uitgenodigd.Bouterse is een belangrijk staatshoofd uit Zuid Amerika en die mag dan ook uitgenodigd worden.Je ziet ook dat Brazilie de Nederlandse rechtspraak ook niet serieus neemt.In de veroordeling van Bouterse is er aantoonbaar sprake van een geval van dwaling van het recht in Nederland.De veroordeling van Bouterse is politiek geweest.De getuigen waren onbetrouwbaar.En ontken dit niet.Ik laat me niet misleiden door de Nederlandse media.Ik benader de Nederlandse media zeer kritisch omdat hun berichtgeving een doel heeft.Dat doel is personen beschadigen die tegen de Nederlandse belangen zijn.


  Maak melding

 19. Ik sta achter de genoemde protestacties. Dat een deel van de Surinaamse bevolking geen normen en waarden kennen en een veroordeelde drugscmrinineel en moordenaar tot hun president hebben gemaakt wilt niet zeggen dat er niets gezegd mogen worden. Ik steun elke actie tegen DDB en zijn vrienden.


  Maak melding

 20. Beste lelekoes
  Het surinaamse volk heeft bouterse als president van suriname gekozen.
  Het was een democ. Verkiezing.

  Wij surinamers geloven in bouterse
  Hij vertegenwoordigt alle nationaliteiten bijna van su

  De dag dat nl zijn poten in su zet ga je de eerste kamikaze surinamers zien.

  Voor mr ion,je praat over pinto maar je weet niks van niks.

  De blanken hebben door middel van slavernij een fundering gemaakt voor hun nageslacht. Dit is het verleden

  Nu zijn de meeste blanken rijk doordat onze mensen onder de slechtse omstandigheden in het verleden hun fundering hebben gemaakt.

  Net je een huis laat bouwen voor je kinderen en je beteelt er niks voor
  Geen bedank ,geen excuus gewoon niks
  En daarom zullen julli niet eens een nagel in onze pap hebben

  Leve suriname
  Leve president bouterse leider der surinamers

  Leve alle patrioten net pinto ,akademya, etc.

  Het lijkt soms net de oppositie het dictatuur was vooral hoe ze onze wil niet kunnen/willen accepteren


  Maak melding

 21. als of de wereld jullie gaat bij staan met die achterlijke uitspraken en actie van r. hoost en konuiten .
  de rest van de wereld heeft nog erger meegemaakt en veroorzaakt , wie heeft ze ooid berecht ????
  En die domme romeo hoost gaat steun zoeken bij slaven drijvers en onderdrukkers in nederland hahahahahaha , lach wekkend .
  ik denk dat hoost minder moet snuiven .


  Maak melding

 22. @Neus

  Het ging mij niet om dat proces.

  De vraag is, waarom Venetiaan het heeft toegestaan dat Bouterse President kon worden of anders geformuleerd, waarom heeft Venetiaan niet ervoor gezorgd dat Presidentskandidaten of andere politici

  Het is toch grappig dat we van politie en militaire-politie ambtenaren een antecedenten onderzoek verwachten maar aan beleidsmakers geen enkele eisen worden gesteld?

  Waarom heeft die man met die 10 schone vingers dit niet opgepakt?


  Maak melding

 23. HE,Pinto,u heeft ook een cursist aan sang seng.Die schrijft ooid in plaats van ooit.Is ook een uwer volgeling.En daar boven[21] maakt eentje een patrioot van u.

  Cobie.


  Maak melding

 24. R.B.
  bout was degelijk aangehouden en in de cel gegooid.Maar kwam niet tot een uitlevering omdat Nederland en Brazilie geen uitleverings verdrag hebben.En er geen snelle reactie was van Nederlandse zijde.Sinds dien is hij nooit meer naar Brazilie geweest tot laatst.Waar het voorheen zijn tweede tehuis was…..

  Cobie.


  Maak melding

 25. @Rob

  Sukkel ook Hitler is ooit in Engeland onvangen , en Mugabe wordt uit pure ellende omdat het protocol die voor schijft nog regelmatig uitgenodig. Sterker nog recent heeft één van de gezochte moordenaar-dictators in Afrika nog voor een rel gezorgd omdat hij, hoewel gezocht door het ICC dwz door elk land uit te leverne, toch op de Vergadering van Afr. Staten kwam.
  En om dezelfde reden kon DDB naar de UN zonder direct aan NL uitgeleverd te worden. Waarom denk je dat ze DDB met een eigen plane ophalen? Kunnen ze alles in de gaten houden en hem snel terug sodemieteren.

  Vraag mij af of DDB straks zo eerlijk is om te melden dat hij voor l.l stond.

  @Sabimang ZvB
  We zijn altijd blij met nieuwe posters maar niet met idioten die steeds onder andere nicknames de meest onzin verkopen.
  Figuren als jullei zijn de vloek voor SME.


  Maak melding

 26. Dombo @Neus,
  Pinochet werd ook in Engeland ontvangen door Tatcher omdat de facistische dictator gesteund werd door Engeland,Amerika en Nederland. Tijdens het bwind van Pinochet hebben Nederlandse bedrijven veel geinvesteerd in Chili. Pinochet heeft duizenden mensen laten verdwijnen en/of vermoord.Dit noem ik ” METEN MET TWEE MATEN “.Pinochet kwam op voor de belangen van de westerse economische en rijke macht. Een man als Romeo Hoost is ook een zetbaas van het rijke westen.


  Maak melding

 27. @Cobie,

  Je doet aan geschiedenisvervalsing.Bouterse is nooit in Brazilie aangehouden.Zijn bewakers werden aangehouden omdat zij bewapend waren.


  Maak melding

 28. Neus
  Je maakt de zelfde fout als het gros van de Europeanen je spreekt over een moordenaar-dictator zonder je lezers te vertellen van welk land deze man komt.Afrika is geen dorp en ook geen land het is een continent met een grote oppervlakte en daar kun je in Europa,USA,China,India,Argentinie” en nog andere landen in puzzelen.Het land die je het over hebt heet Sudan en de dictator heet Omar Bashir.Deze Procureur-generaal die hem voor het ICC wil stellen heeft voor niet lang geleden een grote blunder gemaakt om Bashir aan te klagen dat hij miljarden dollars in het buitenland op conto`s heeft zonder bewijzen men heeft ook de vraag gesteld wordt het een politieke recht zaak of een gerecht voor mensenrechten.


  Maak melding

 29. Ik dank the very few voor de ondersteuning.

  Ik zal die bekakten de harde feiten blijven inpeperen.

  Wij gaan ervoor om de leefomstandigheden van en voor met name de have nots te verbeteren.

  Vroeger woonden wij nog in de Saramakka-straat # 12K.

  Nu doen wij aan bezitvorming.

  Het streven van de gemiddelde Surinamer is niet langer gericht op het bewonen van een krotten.

  Het is sommigen een doorn in het oog dat Surinamers ontwaken uit het slaafse volgen.

  Bakra bassi en zij die zich nog zo gevoelen, “A kabada”.


  Maak melding

 30. Mr neus
  Ik heb mijn naam nooit veranderd.
  Misschien denken de meeste surinamers toch hetzelfde waardoor u denkt dat al die verschillende mensen 1 persoon zijn .. Het ouddenken is dan het makkelijks he neusie!
  Nee mr neus de meeste surinamers zijn wakker en misschien wordt het ook tijd voor u om verder te kijken dan uw neus lang is


  Maak melding

 31. Met alle respect voor de mensen die achter dit comite zitten maar ik denk dat deze brief linea recta in de papierversnipperaar verdwijnt. Dit zelfde comite had ook een brief naar de VN gestuurd om Bouterse niet te ontvangen. Maar ook deze brief is ‘zoekgeraakt’.
  Deze nieuwe poging van de dit comite is bewonderingswaardig maar het effect zal wederom o,o zijn.
  Bouterse is nou eenmaal op een democratische wijze tot president van Suriname gekozen en er zou veel meer moeten gebeuren dan een simpele brief van een of andere vage comite, willen andere landen Suriname boycotten.
  Als dat inmiddels niet is doorgedrongen tot die mensen die achter dit comite zitten dan geeft dat in elk geval aan dat deze mensen doorzettingsvermogen bezitten maar daarnaast
  ook zeer naief zijn en buiten de werkelijkheid leven.


  Maak melding

 32. Deze hele discussie over Bouterse gaat over normen en waarden,beschaving fatsoen moraal.
  Sommige figuren willen met grof geweld misdaad onderdrukking moord dictatuur vernietiging van suriname goed praten ze halen alles uit de kast om deze misdaden tegen de mensheid goed te praten, ze verdraaien alles in hun voordeel.
  @ glenda jou reactie is naief en jij leeft duidelijk buiten de werkelijkheid jou verhaal over de VN laat zien hoe onwetend en dom jullie zijn.


  Maak melding

 33. Beste lieve surinamers,

  Waarom stoppen jullie niet met al die onzin.
  Bouterse verleden is al verleden tijd. Laten we kijken in de toekomst en wanneer hij de zelfde fout begaat dan pakken jullie hem.

  Ik heb begrepen dat Brunswijk ook de beveiliger id van Bouterse. Dus wacht maar af.

  De tijd zal het leren, laten wij gezamenlijk op God zien en blijven vertrouwen voor een betere toekomst voor onze kinderen , wat eingelijk niet zal gebeuren. De wereld is aan zijn einde , waarom vraag je je af:

  1. wij zijn ijdel
  2. Wij zijn hebzuchtig
  3. we zij hebberig
  4. we zijn afgunstig
  5. we zijn jaloers
  6. we zijn gemeen
  7. we zijn leugenaars
  8. we zijn moordenaars
  9. we zijn dieven
  10.we zijn overspelers
  11.we zijn rasisten
  12.We zijn macht zuchtig
  13.we zijn geldgerieg
  14.we zijn lui
  15. we zijn opscheppers
  16. we zijn harteloos
  17. we zijn wreed
  18. we denken alleen aan IK… IK.. Ik.. en derest stikt.

  MOET IK DOORGAAN,??????????????

  Conclusie: Bouterse heeft het zelfde gedaan wat de andere 15 plus consorten met hem zouden doen.

  Jezus zegt in de bijbel: Niemand is goed, zelf niet een. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen………

  Er zijn zoveel mensen die hem dood wensen, maar dat is al zonde, en hoemeer je dat wenst, wordt hij sterker en machtiger.

  Jullie moeten hem juist vergeven en dan zullen jullie de zware last niet meer met je dragen , maar zijn geweten is erger dan wat jullie nu doen. Dat is het geheim.

  Of lieg ik…!!!!!!!!!!
  Ik hoor het graag, want God behoede ons.
  alfa


  Maak melding

 34. @glenda

  En iereen heeft het democratische recht zijn/haar mening in een brief kenbaar te maken zonder dat andere hem/haar belagelijk maken.

  Overigens is het een heel terechte actie dat er mensen zijn die aan de presidente van Brazilie aangeven dat er nog SME zijn die wel integer zijn, die wel menselijke normen en waarden ondersteunen.

  Hun brief sterkt SME tot eer, jouw posting maakt SME en haar bevolking slechts belachelijk.


  Maak melding

 35. @Galatasaray & Rob

  Passen jullie het bekende demagogische truukje bewust of onbewust toe? Onders gezegt zijn jullie lage demagogen of gewoon ongelovelijk dom.

  Elk mens weet dat de logica dat een koe een zoogdier is nog niet betekent dat elk zoogdier ook een koe is. Hoe wel in jullie geval sprake is van een uitzondering: jullie zijn runderen! 😆


  Maak melding

 36. Neus, en wat ben jij?Een Nederlands verkrachter,met je gezegT,joe kawedeh joe.

  Klopt Glenda, deze brief van het comite zal onherroepelijk in de papier versnipperaar verdwijnen,de Brazillianen lachen hun vierkant uit,want er gebeurde meer ergere dingen in deze verziekte wereld,ook de Hollanders hebben goed hus gehouden in Brazilie ten tijde van de slavernij,maken de Brazillianen zich daar druk over?Neen,want ze denken ook maar,de wereld draait door.
  Die klotehommels van het comite hebben niets beters te doen ,ze weten donders goed,dat die 8 deceber “slachtoffers”niets goed van plan waren ,met Suriname en zeker niet met de Surinamers,ze stonden erbij,vraten er van,hoe dhet volk door hun regering Aron werden belogen en bedrogen ,het was toen ikke ,ikke en het volk kon stikken,geen van die zg slachtoffers heeft hun bek open gedaan om voor het gewone volk op te komen,ze wilden graag terug naar af om hun zakken te blijven vullen,maar de militairen hebben hun snavels gesnoerd.


  Maak melding

 37. Neus
  Ik hoor niet tot de categorie mensen zoals jij dat bent zonder mijn lezers inlichten te geven. Je kunt alleen agressief los gaan op zij die je meningen niet delen zonder met iets concreets voor de dag te komen ik geloof zeker dat Rob ook van de zelfde mening is gewoon in de lucht praten zonder te weten wat je zegt.Had je begrepen wat ik geschreven had dan zou je reacties anders geweest zijn.Vele Surinamers zijn zeer slecht informeert over het geen zich in Afrika voordoet en het komt door de slechte negatieve journalistiek over Afrika in de Nederlandse kranten.Daarom zeg ik wil je meer over Afrika weten dan kun je deze tijdschrift die”New Africa” heet kopen het komt een keer per maand uit.


  Maak melding

 38. Ach wie houd wie voor de gek, deze comite’s zitten in Nederland en sturen brieven namens Surinamers en Suriname.

  Landverraders zijn deze parasieten. Maar no spang, de regering overleeft ze allemaal.

  Sranang sa winie.


  Maak melding

 39. @glenda

  En iereen heeft het democratische recht zijn/haar mening in een brief kenbaar te maken zonder dat andere hem/haar belagelijk maken.

  Neus,
  Belagelijk, i.p.v. belachelijk is dat een verschrijving of weet je gewoon niet waar het om gaat?

  Zonder uitgebreide kennis van zaken is vaardigheid met woorden ijdel maar bovendien belachelijk!

  Neus moet een keer ophouden om hier nonsens te spuien.

  Alfa,
  Je hebt een punt.


  Maak melding

 40. Democratie en rechten van mensen moeten er zijn. Maar er is ook zo iets als staatveiligheid.

  In belang van het laatste moet niemand mij beletten om naar feiten en omstandigheden besluiten te nemen.

  Verder ga ik hier niet op in!


  Maak melding

 41. @Galatasaray

  Wil je Info?
  -1- Sinds een aantal jaren hebben we het ICC waar fuguren als DDB vervolgt worden. De enigste reden dat DDB niet vervolgt wordt door het ICC is het feit dat zij geen machtsmisbruik aanpakt dat voor haar oprichting plaat vond. Mocht DDB weer weerloze burgers martelen en vermoorden dan wordt hij zeker aangeklaagd en veroordeeld, ook al heeft er zelf de bewuste avond niet fysiek aan deel genomen. In parallel met andere zaken zou DDB hoogst waarschijnlijk een straf van 15 – 20 jaar gekregen hebben voor 8 december, en daarenboven nog het nodige voor Moi Wana, etc. etc.
  -2- Diverse landen, zoals Belgie en Spanje, hebben hun wetten aangapast zodat ook zij in de toekomst een proces tegen dergelijke figuren kunnen beginnen. Overigens zelfs met twk. Heb je het nieuws niet gevolg over de stappen die zij wilde ondernemen richting Pinochet, e.a.
  -3- Op het Amerikaanse continent is duidelijk een sterke tendens aanwezig om alle voormalige dictators alsnog te vervolgen. Het afgelopen jaar is er weer een ex-dictator uit Zuid Amerika veroordeeld voor zijn aandeel.
  -4- Ook de fazallen, meelopers en opportunistische supporters worden aangepakt.


  Maak melding

 42. kijk daar gaan ze weer zeiken over.d.d.b. ik kan me niet voorstellen dat iemand zo populair is door anderen. kunnen de anti d.d.b mensen niet beseffen dat ze d.d.b alleen maar groter en groter maken. ik ben geen fan van d.db als het aan mij lag moest hij nooit president zijn geworden van ons geliefd suriname daar is hij gewoon niet geschikt voor. mensen jullie maken d.d.b groot. jullie hebben hem gemaakt. ja DAN hebben julie het over een massamoordenaar. wie heeft julie gezegd dat die man vermoord heeft. hebben julie gezien. ik beschuldig niemand ik werk allen op feiten en niet op meningen. wat zullen we doen d.d.b is nu de president van suriname het is een feit. laten we hem de onderstuening geven zodat hij het goed kan doen laten we hem kritisch volgen. en als hij het niet goed doet dan stemmen we hem massaal weg in 2015.


  Maak melding

 43. @32
  Jammer is dat u duidelijk bent blijven steken in een trauma.U bent vervult met haat.Doe er wat aan om constructief anders met uw betoog om te kunnen gaan. De wereld van vandaag zit nu anders in elkaar.Van het verleden hebben wij moeten leren maar realistisch/ rationeel blijven is bittere noodzaak.

  Ik ben van mening, dat in essentie iedere zorgzame samenleving het moraal / normen en waarden heel hoog moet achten. Voor wat Suriname betreft zal dat ook niet anders mogen zijn.Geef maar in ieder geval toe dat er op dit gebied heel veel moet gebeuren wanneer u ziet hoe deze samenleving de afgelopen decennia’s steeds aan het afglijden is.

  Het is dan ook niet verwonderlijk dat iedere beschaafde Surinamer die de principes van normen en waarden hoog in het vaandel heeft, deze ook zal beschermen. Het onrecht maar ook de schade die onze samenleving wordt aangedaan is onvoorstelbaar groot en moet ten alle tijde zonder aanziens des persoon bestreden worden.
  In die zin moet het recht ook zijn loop hebben.

  Hoezeer u zou mogen stellen dat Suriname met zijn inwoners van oorsprong een creatie van het kolonialisme zijn en de gevolgen wellicht ook nu zouden ervaren, zet m.i geen zoden aan de dijk.De Surinamers in diaspora zouden ook het zijne van hun kunnen denken.Desondanks wordt Suriname een warm hart toegedragen en simpelweg vanwege het feit dat er emotioneel nog steeds een verbondenheid met het land en volk bestaat.En dit moeten wij allen toejuichen.

  Met het oog op de toekomst,lijkt het mij verstandig om aandacht te besteden aan het
  begrip Surinamisering en Nationbuilding, een onderwerp gegeven het feit dat de diversiteit van de bevolking nog steeeds niet de eenheid kan smeden.Surinamers in diaspora daarbij niet uitgesloten.

  Hopelijk al met al genoeg stof tot nadenken in plaats van steeds af te geven op elementen uit het verleden en in een slachtofferrol te blijven hangen.


  Maak melding

 44. Moeten wij de zgn comite’s serieus nemen ???
  Waarom wordt er nog steeds gehamerd op de gevolgen van het door Olland georkestreerde staatsgreep van 1980 en de verijdelde tegencoups van 1982 ???
  Waarom genieten alle contra-revolutionairen vanaf begin 1981 financiele- , politieke- en militaire ondersteuning van Olland ???
  Waarom investeerde Olland miljoenen Euro’s in de destabilisatie proces ???
  Waarom deed Olland alle moeite om Suriname in de jaren 80 op de internationale agenda te plaatsen ???
  Waarom had Olland niet besloten om Republiek Suriname alleen binnen te vallen maar wel de initiatief-nemer ,pleiter en fervent voorstaander van een internationaal militaire
  interventie samen met de VS en Frankrijk ???
  Waarom is Olland gebaat met een strafrechtelijke veroordeling van president
  D.Bouterse ???
  Waarom wordt er niks gedaan met het recent
  bekend gemaakte verwerpelijke invasie-plan van Ollandse makelij ???
  Waarom is de Ollandse Vrouwe Justitia niet geblinddoek maar juist voorzien van de meeste
  geavanceerde kijkglazen als het om de republiek Suriname gaat ???
  Waarom doet men alle moeite om de zgn. dader (s)van het ” GEVOLG ” veroordeelt te krijgen en de veroorzaker(s) en daadwerkelijke dader(s) van de verwerpelijke ” REDEN ” in het doofpot te stoppen??
  Als de zgn.comite’s serieus genomen willen worden , dienen de comite’s ” objectief te opereren ” !!!
  Het is nu 2011 , tijd voor de waarheid !!!
  COMITE’S , GEWOON DOEN !!!

  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 45. Gaan we weer met die oude retoriek en dom gelul.
  Sommigen scheppen hun eigen wereld om moord onderdrukking en vernedering goed te praten, wat zijn jullie een dom zielig hoopje ….
  Fatsoen moraal normen en waarden democratie zal het altijd winnen van onfatsoenlijk , barbaars en dictatoriaal gedrag. in de wereld van vandaag is er geen plaats meer voor onderdrukking dictatuur en machtsmisbruik, dus stop a.u.b met die onzin, om een meedogenloos massamoordenaar te verdedigen .


  Maak melding

 46. Je bent VOOR Suriname of TEGEN Suriname er is geen middenweg beste mensen .

  Leve Suriname !! We zullen het Kwade overwinnen !

  DjahDjah Waakt over ONS


  Maak melding

 47. Nr.52 wiki(t)leaks = Du-bieltje ,
  Dat jij het verschil tussen retoriek en feit niet in jouw mars hebt is bij de forum-gebruikers overduidelijk overgekomen .
  Lullen jullie maar verder en laten jullie maar gebruiken en misbruiken door krachten en autoriteiten die het niet echt menen met het surinaamse volk .
  Wij, SURINAAMSE PATRIOTTEN , zullen nooit en te nimmer de gelegenheid laten ontnemen om op te komen voor de belangen van het surinaamse volk en alle ingezetenen en schromen niet onze leven als inzet te geven om te strijden ter verdediging van de souvereiniteit van onze REPUBLIEK SURINAME!!!
  Ja , jullie zitten in Olland en gaat er vanuit dat het criminaliseren en demoniseren van het democratisch gekozen regering van Republiek Suriname een valide en heroistische
  daden/bijdragen zijn .
  Wij , SURINAAMSE PATRIOTTEN , zijn en blijven alert !!!
  HET IS GEEN RETORIEK MAAR EEN VASTSTAANDE FEIT !!!
  Te yu naki kappalasie yu sa yere boriman tongo !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.