Staatsolie Suriname verwacht nog beter jaar

8

PARAMARIBO, 31 dec – Staatsolie Maatschappij Suriname verwacht het nog beter te doen in 2011. Dit zegt financieel directeur Iwan Kortram. Het afgelopen jaar was al een behoorlijk succes. Er is ruim zestig procent meer winst geboekt. Het heeft veel weg van een trend.

Die zette zich kort na de crisis van 2009 in. “De prijzen dit jaar lagen al ruim vijf en twintig procent hoger”, zegt Kortram. De winst bedroeg dan ook ruim twee honderd en vijftig miljoen dollar dit jaar. Dat is dan nog voor aftrek van de belasting. Waarschijnlijk gaat het grootste deel naar de overheid als enige aandeelhouder. Staatsolie is dan ook zowat de grootste deviezenverdiener. Die trend zette enkele jaren terug in en strandde alleen door de crisis.

Die downperiode lijkt nu weer voorbij. “Waar ik vooral trots op ben, zijn de overmakingen aan de overheid. Die kan zo meer programma’s financieren”, aldus Kortram. Hij ziet het ook wel goed komen wat betreft de relaties met de regering Bouterse. Die liet onlangs verstek gaan tijdens een bedrijfsreceptie, omdat er geen ruimte was voor een toespraak van de president. “Er is niets aan de hand. Het was een misverstand. We hebben al audiëntie aangevraagd om de plooien glad te strijken.”

8 REACTIES

 1. Als de staat de enige aandeelhouder is, dan vreten ze van twee walletjes. 1. De belasting gaat naar de staatskas en 2. het dividend op de aandelen ook. Dus Bouta moet zijn klep houden, want uiteindelijk betaalt Staatsolie zijn salaris en is dus zijn werkgever! Zolang hij en zijn weet ik veel hoeveel rovers zich niet met Staatsolie bemoeien, zal het ook het jaar daarop beter gaan, daar ben ik van overtuigd.


  Maak melding

 2. Man!die bout was op een behoorlijke wijze uitgenodigd en als hij niet wilde komen is zijn verantwoording.Ik hoop niet dat jullie begi begi gaan doen.Vergeef ons o grote lijder….Walgelijk.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Wat. Is er soms een gordijn tussen SO en Bouta. Inderdaad het was Bouta die zei om SO te verkopen voor een yankee dollar. En wat gebeurt er nu, het is juist SO die haar steentje bijdraagt aan de opbouw en de economie goed smeert. Bouta verzint dus een smoesje om niet voor joker op het podium te staan.


  Maak melding

 4. Zo kan je zien dat Bouterse niet slim is, eerst wou hij Staatsolie verkopen aan deawoo en nu moet deze zelfde bedrijf zijn zogenaamde grote plannen financieren.wie bouterse zijn geschiedenis na gaat kan heel duidelijk zien dat deze niets nut nooit een verstandige beslissing heeft genomen.


  Maak melding

 5. Citaat:
  Kortram ziet het ook wel goed komen wat betreft de relaties met de regering Bouterse. Die liet onlangs verstek gaan tijdens een bedrijfsreceptie, omdat er geen ruimte was voor een toespraak van de president. “Er is niets aan de hand. Het was een misverstand. We hebben al audiëntie aangevraagd om de plooien glad te strijken.”

  Jammer, maar deze berichtgeving overschaduwd al het goede en integere wat SO de afgelopen jaren bereikt heeft. Het ademt slechts een zucht van angst en onzekerheid. ”Kortram zal de plooien glad gaan strijken”, wellicht om zijn eigen positie veilig te stellen.Het marionettenspel schijnt dan niet meer veraf te liggen.


  Maak melding

 6. Watis hier de relatie,Bouterse en Staats-olie?Het staatshoofd kan ietsje bijdragen aan een stabiliteit in het land.De olie “verkoopt gemakkelijker”,.Soms kan dom iemand een goede beslissing nemen en slimmen domme besluit nemen….dus we hebben elkaar nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.