Douane vindt cocaïne in pepers uit Suriname

33

De Douane heeft vorige week op Schiphol een opmerkelijk vangst gedaan. In een zending met verschillende soorten groenten waren de pepers gevuld met cocaïne. De zending van 63 dozen groenten was afkomstig uit Suriname.

Bij controle van de 9 dozen met pepers bleken de pepers gevuld te zijn met cocaïne. Op deze manier is er ruim 20 kilo cocaïne verstopt. Ook heeft de Douane in een partij van 144 flessen rum afkomstig uit Curaçao coke ontdekt. Hierbij bleek bij de helft van de flessen de rum vermengd te zijn met ongeveer 10 kilo cocaïne.

De vangsten zijn overgedragen aan het Cargo Harc-team. Het Cargo HARC-team is een samenwerking tussen de Douane, FIOD en de Koninklijke Marechaussee.
peper met coke uit Suriname, daar ga je van stuiteren...

33 REACTIES

 1. Al weer drugs uit Suriname…, schijtziek word je van die mafkezen!

  En de hardwerkende vakantiegangers zijn dadelijk natuurlijk weer de klos als hun duur betaalde en meegebrachte groente/fruit/vis op Schiphol rechtstreeks de vuilcontainer in wordt gegooid!

  Dan niet je frustratie botvieren op de douane maar op die Surinaamse hufters, die te bedonderd zijn om met eerlijk werken hun geld te verdienen.

  Deze hufters verzieken het voor de toerist! De 100% controle is tenslotte ook aan dat soort hufters te danken.

  Wees er maar trots op…


  Maak melding

 2. Weer eens wordt het land(Suriname) te KIJK
  gezet!!!!!!

  Zelf verrijking, dat is het ènige waaraan deze mensen kunnen denken! Maakt hun totaal niet uit,hoe,op welke manier en ten kostte van wie!!! Enige waaraan ze kunnen denken: DOEKOE,DOEKOE,DOEKOE!!!!! Wanneer komt hier aan een einde!!!! Wie gaat hier aan een eind maken! SCHANDE! SCHANDE!SCHANDE!!!!!

  Onder tussen durven zij te zingen : mì kondrè toroe mì loby you………Ik geloof er geen èène bal van!!!!

  Groet,ram ,ram (veel wijsheid)

  Lalbhadoer


  Maak melding

 3. Op deze manier wordt de SME regering zwaar tegen gewerkt. Hoe moet de SME regering het overleven als de inkomsten uit de hoofdbron van de illegale handel in drugs moeilijk wordt gemaakt.

  Eerst de slavernij, dan de steun aan de vorige regering en nu alle illegale invoer van Cocaïne moeilijk maken/onderscheppen. Het is allemaal de schuld van Nederland, niet waar?

  Suriname is klein en de anderen zijn groot en dat is niet eerlijk. Pinoccio krijgt een lange neus.


  Maak melding

 4. @4 Roos schreef…

  “Suri,s zijn vindingrijk ha ha.”

  Vind je?

  Dergelijke nietsnutten staan wereldwijd nou niet bepaald bekend om hun intelligentie.

  Nee het zijn eerder domme apen die een trucje hebben geleerd en dit tot in den treuren na-apen.

  Ga met eerlijk werken je geld verdienen…
  Hoef je ook niet steeds achterom te kijken, en ben je ook niet voor je 40e al dood, begraven en vergeten!


  Maak melding

 5. De Republiek Suriname is gewoon een NARCO-STAAT in de volste zin van ’t woord, het heeft een zeer zwakke overheidsgezag en totaal geen controle over haar grondgebied.

  Verenigd Koninkrijk: 166 kilo cocaine
  Bulgarije: 10 kilo cocaine
  Pakistan: 225 kilo cocaine
  Zuid-Afrika: 316 kilo cocaine
  Nederland: zoveelste keer, nu 20 kilo cocaine


  Maak melding

 6. @ nr. 6, ik denk niet dat de SME regering zwaar wordt tegengewerkt maar dat deze tot in de hoogste kringen geinfiltreerd is door fervente drugskartels, of deze worden geleid door Surinamers (politici en/of derden) en/of andere, dat is de hamvraag?!?

  Hoe kan anders zoveel cocaine in het buitenland gevonden worden?!?


  Maak melding

 7. Weer een methode om te smokkelen ontmanteld. Maar neem van me aan dat deze criminelen van alles zullen doen om het spul naar Europa te krijgen.Dat Suriname een slechte naam krijgt,dat er heel veel mensen kapot gaan aan drugs, gezinnen in ellende en verdriet terechtkomen,dat kinderen door de verslaving van ouders in ellende terechtkomen kan deze lieden geen m–r schelen.


  Maak melding

 8. hallo allemaal!

  Allereerst iedereen een heel gelukkig en gezond 2011.

  Blaka Bakra,

  Wet je waar ze op Zanderij naar zoeken?
  Naar je aanstekers en spuitbus haarlak!

  Misschien zijn deze “gevulde” pepers er de schuld van dat je aan Surinaams eten écht verslaafd kan raken!

  Het had pas van echt vakmanschap getuigd, wanneer bolletjesslikkers deze pepers hadden
  doorgeslikt! Zitten ze tijdens de 100% controle op Schiphol echt op hete kolen!!


  Maak melding

 9. In een land waar allerhande drugs schering en inslag is komen dit soort verhalen op z’n zachts lachwekkend over.

  Men wil doen voorkomen als zou het Suriname zijn, die Holland maakt tot een drugs consumerend land. Ik wil zien dat zij daar alle koffieshops aan banden leggen.

  Dit heeft veel van het verhaal van, “houdt de dief”.


  Maak melding

 10. Weer een methode om te smokkelen ontmanteld. Maar neem van me aan dat deze criminelen van alles zullen doen om het spul naar Europa te krijgen.Dat Suriname een slechte naam krijgt,dat er heel veel mensen kapot gaan aan drugs, gezinnen in ellende en verdriet terechtkomen,dat kinderen door de verslaving van ouders in ellende terechtkomen kan deze lieden geen m–r schelen.

  L. Basky

  Alleen de wedergeboorte van Adolf H zou in deze een ommekeer kunnen brengen.

  Wat mij betreft no sweat.

  Wil dat grote Amerika met zoveel B-52 bommenwerpers komen vertellen dat zij er geen raad mee weten?

  Als het Westen daadwerkelijk van goede wil is moet het een fluitje zijn van een cent!


  Maak melding

 11. Wat hebben sommige mensen een zeer kortzichtige en domme manier van redeneren, omdat er verslaafde en gebruikers zijn in nederland dan mag je niets doen tegen drugssmokkel.


  Maak melding

 12. Hallo Beste Pinto,

  Wat ben je weer lekker op dreef in het nieuwe jaar met je kul verhalen. Ik begrijp er niets van. Ben natuurlijk ook maar een “domme” bakra en ja betreffende de drugskandel is het uiteraard de schuld van de hollanders, die zo graag het spul willen hebben. Maar vertel mij dan eens waarom het kennelijk toch zo goed is dan surinamers die rotzooi sturen. Overigens lopen er in jouw land ook genoeg verslaafden rond die goed verziekt zijn door de drugs. Rara van wie ze dat geleverd hebben gekregen. Ook de hollanders zeker. Wordt toch eens wakker en kijk met een bril met de juiste sterkte de wereld in.

  Ik hoop verder, dat je zelf een fijne tijd tegemoet gaat in Suriname.

  Groeten uit Nederland


  Maak melding

 13. De vraag die gesteld mag worden, is in hoeverre het douanepersoneel in Suriname haar werk naar behoren doet. Een goede doorlichting zou alvast geen kwaad kunnen want ook dat betreft 100% controle.


  Maak melding

 14. Zijn jullie die kisten met zogenaamde groenten naar Nederland vergeten die vol met coca waren gevuld tussen de groenten heen het zijn namelijk de zelfde gasten die hun geluk weer eens probeerden om te zien als het dit keer beter gaat.Moet je zo stom zijn om te geloven dat het lui zijn die in de regeringssamenwerking zitten dan moet je niet goed bij het hoofd zijn.Je kunt op zanderij een waterdichte controle hebben maar toch gebeurd het dat iemand het flikt een paar dozen met het stof doorheen te krijgen.Nu wordt al het groente uit Suriname streng gecontroleerd en wat de groenten exporteurs er overdenken en niet te vergeten wat Henk Molenaar er overdenkt hij weet zeker wel tot welke etnische groep deze exporteurs horen.


  Maak melding

 15. als er vraag is, zal er altijd een idioot zijn die er wat(behoorlijk)aan wil verdienen.Om zo’n partij te financieren is er heel wat geld voor nodig .Om de handel te kunnen stoppen denk ik dat men bij de geld schieters moet beginnen .Wie zegt mij dat deze niet dezelfde zijn die de wetten maken om die handel te stoppen.Want hoelang is men al bezig ?Het schijnt juist erger te worden dan te verminderen.


  Maak melding

 16. De douanier op zanderij die de controle deed moet sowieso met ontslag. want dat is toch het nieuw beleid van Bouterse. Die mannen blijven geld verdienen en zo een hoeveelheid levert hen wel wat centjes op.


  Maak melding

 17. Willempi, Willempi,

  Eerstens wens ik jou voor MMXI alle goeds toe.

  De plaatselijke jonkies worden in stand gehouden door de troep, die achter blijft en zijn weg niet heeft kunnen vinden naar het hoge Noorden. Als ergens een loopse teef is zal er bijna altijd wel een reu in de buurt zijn. Ja ook al moet dat mannetje door dievenijzer heen drammen.

  Simpel, de behoefte is 8000km’s verderop enorm en klootzakken wagen het at all cost om hun shit aan de man te brengen.

  Begrijp me goed, “wat mij betreft wordt die hele handel met wortel en tak uitgeroeid”.

  De hamvraag is: “Wil het rijke Westen dat wel”?


  Maak melding

 18. Omdat bij buurman een cabrio rijd die hij met drugs geld heeft verdiend mag ik dat ook doen.
  Omdat er tijdens slavernij misdaden tegen de menselijkheid is geleegd mag Bouterse zijn tegenstanders afslachten en ook onschuldige burgers in het dorp moiwana.
  Omdat er drugverslaafden in nederland zijn mag er drugs gesmokkeld worden naar nederland, Je moet geestelijk toch ziek zijn om zo een oer domme en achterlijk redenering op na te houden,
  Zie wat voor tol wij vandaag in suriname betalen doordat figuren die zich de leider van het volk noemen samen gingen werken met columbiaanse drugscriminelen.Deze hele drugsprobleem hebben wij te danken aan gasten die de nu hoogste banen bekleden in suriname vader zoon die banden (hadden) hebben met columbiaanse drugs baronnen en met de farc rebellen.vergeet die illegale vliegvelden in het binnenland niet.


  Maak melding

 19. Wat een kortzichtige, zelfkastijdende reacties zeg! En waarom zouden de ‘ordinary surinam people’ in nederland of in Suriname of de ‘ordinary curacaou people’ in Curaçao of nederland zich collectief schuldig moeten voelen vanwege smokkel van 20 of 10 kilo coke? Terwijl er tonnen binnenkomen in de NL-havens? En waar het gros van de bevokingen, dus wij in nederland en zij aan de andere kant van de atlantische oceaan, er persoonlijk helemaal niks mee te maken hebben!

  Of het nu door surinamers of curaçaoenaars of anderen gemokkeld is of niet! Trouwens, we moeten er niet vanzelfsprekend van uitgaan dat de schuldigen enof daders specifiek surinamers of antillianen zijn.(die aandeel in de smokkel hebben.) Zeker in het geval van curacao doen de hollanders en anderen flink mee met coke-smokkel naar eigen land. Vergis je niet in de militairen die daar gelegerd zijn. Het is trouwens al een oud probleem en niet eens nieuws meer op curaçao wanneer er weer eens enkele NL militairen opgepakt worden vanwege kleinschalig cokesmokkel naar NL! Het komt in NL niet eens in de krant, zo af en toe wel, maar povertjes.

  De meeste hollanders in nederland voelen zich toch ook niet collectief schuldig omdat nederland een heuse narco-staat is? ‘Staat’ omdat de bekende groothandelaren en coffeshophouders hier ook nog belasting over hun handel moeten betalen! Omdat bijvoorbeeld in Brabant en omstreken zelfs de politie niet meer weet hoe ze tegen de behoorlijk geweldadige nederlandse xtc en wietdrugsbendes moet optreden. maar goed.

  Dus waarom zou ik mijn eigen curacaose landgenoten collectief tot de verdoemenis moeten wensen omdat er misschien een aantal zijn die zich via criminele smokkelpraktijken willen verrijken? Ik ben dus geen massochist, ik denk er absoluut niet aan om mezelf of het grootste deel van het mijn volk of gans mijn eiland te verwensen en te kastijden omdat er sukkelcriminelen tussen zitten. Of om de hollander te bewijzen hoe kwaad ik wel ben op mijn eigen volksgenoten, door hen collectief te gaan demoniseren! geen haar op m’n hoofd denkt daar aan! Dan (ben ik) maar een slecht geïntegreerde antilliaan!

  Natuurlijk doen er zich soms bepaalde zaken voor waarbij ik dan denk; potverdorie, hoe hebben ze nou zoiets kunnen doen, ik schaam me toch enigszins dat het net in mijn geboorteëiland moest plaatsvinden, natuurlijk. Maar denken jullie echt dat criminelen, of niet optimaal opgevoeden zich ene yota aantrekken van wat jullie of ik denken?

  Iig ben ik me er van bewust dat het overgrote deel van het volk niks van doen heeft met die rotzooi! En dat geldt volgens mij ook voor het grootste deel van de Surinamers in Suriname en in NL! Die hebben ook niks van doen met de smokkel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.