Minister van Justitie Suriname voor harde aanpak

25

PARAMARIBO, 29 dec – Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie wil de koe bij de horens vatten. De criminaliteit moet “extreem hard” worden aangepaakt. In het kielzog van de kritiek na de moord op een Nederlandse toerist, smeekt Misiedjan nu haast om een omslag. De tijd van ruziën en meningsverschillen met de politie schijnt achter de rug.

Overuren snoeien en agenten terugfluiten tijdens acties, het lijkt allemaal vergeten. Wat nu telt is het inperken van de al maar driester wordende geweldenaars. “Korpsleiding, u mag hard tegen hen optreden. Deze jongens mogen niet de gelegenheid krijgen te gedijen. We moeten ze aanpakken”, zei Misiedjan tijdens de jaarafsluiting van het politiekorps. Als oud mensenrechtenadvocaat wil hij uiteraard de beperkingen van de wet niet vergeten.

De politie zal die hoe dan ook in acht moeten nemen. Maar dat het menens is, daar mag geen twijfel over bestaan. De schurken willen anders gaan geloven dat ze kunnen leven als een luis op een zeer hoofd. “Ze worden twee uur in de ochtend wakker en breken in om hun slag te slaan”, aldus Misiedjan. Dat beeld moet eruit, desnoods met de harde hand dus. Vooral de oppositie vindt de regering maar slap reageren op het “toenemende gevoel van onveiligheid.”

25 REACTIES

 1. Geachte Excellentie Misserdjan,

  Extreem hard aanpakken van de criminaliteit
  vind ik persoonlijk een gezonde zaak.Criminaliteit mag nergens in de wereld lonend zijn.
  Maar U bent niet de aangewezen persoon die dit wil en kan doen. Want U werkt met een van de grootste criminelen nauw samen.
  Ook de moordenaar van de tourist in SME wil
  binnenkort president van SME worden. Hij heeft in ieder geval de eerste stap al gezet.

  Jagteraho.


  Maak melding

 2. Boi eindelijk een geluid van deze mini-ster, hopelijk beleid hij niet alleen woorden maar zorgt voor daden.
  Ga gesprekken aan met de militaire leiding desnoods met de beelhebber van het leger en laat deze dan besluiten samen op pad te gaan om al deze ellendelingen op te ruimen in de ruimste zins des woords. Want beter verdienen ze niet en denk niet dat het alleen djoekas zijn. Dus Misidjan je zit in de regering voor het volk en niet voor DAT VOLK joe sabie sa mi e bedoel.


  Maak melding

 3. Ik vind dat hardhandigheid niet de oplossing van het probleem is,wordt er hardhandig opgetreden tegen over de ambtenaren die de staat voor miljoenen SRD bestelen waar is de politie?De criminaliteit moet je met andere middelen gaan bestrijden,je kunt de leiders van deze gangs opsluiten en tot strenge straffen veroordelen en toch krijg je nieuwe leiders,de oplossing moet je in de scheve verdeling in de Surinaamse gemeenschap zoeken daar moet wat veranderd worden.Surinamers in Suriname hebben het vaak tegen buitenlanders dat er geen racisme heerst in Suriname ik zeg het vaak dat ze de racisme niet willen zien want het heerst en hier op deze web-site weet je altijd wie de moordenaars en dieven zijn want ze het worden hier vaak aangewezen.


  Maak melding

 4. Het is zeer moeilijk voor een keiharde aanpak, te kiezen, terwijl je met beide handen vastgebonden bent als wetshandhaver, aan een minister die eerst een mensenrechten advocaat was voor criminelen.

  Het wordt ook tijd te gaan kijken naar de slachtoffers die te maken hebben gekregen met deze moordenaars. En dan gaan denken wat belangrijker is: de mensenrechten van de criminelen of mensenrechten van de slachtoffers die keihard moeten werken voor hun bestaan……

  Ook moet men gaan kijken wat belangrijker is voor Suriname vooruitgang of achteruitgang….


  Maak melding

 5. Zo iets moet je hèèl hard aanpakken!!!!! Zonder aan ziens des persoon. SUPER SNEL RECHT TOE PASSEN!!!!

  Binnen uw politie apperaaat zitten ook figuren,die de crimienelen de hand boven `t hoofd houden!!!Kijk ook dààr naaarrr…..Als je schoon ship wil maken,mini-ster Missiie djam,dan over de hele linie!!!!!!!!Het imago van Suriname is helemaal naar de malemooer!

  LAlbhadoer,

  Groet, ram,ram,(h)eerlijke dagen gewenst!


  Maak melding

 6. Martin Misiedjan van Justitie & Politie wil de koe bij de horens vatten. De criminaliteit moet “extreem hard” worden aangepaakt.

  Ik vraag mij af, of voor de moord tot nu toe poentje aaien was??

  In het kielzog van de kritiek na de moord op een Nederlandse toerist Jansen, smeekt Misiedjan nu haast om een omslag

  IS HET DAN OOK NIET TE LAAT? ACH, JA! LIEVER LAAT ALS NOOIT. HET IS NU MENENS.

  Suriname heeft toch altijd een 10-50 jaren plan(je kunt er niet omheen), alleen hoop ik dat er iets terecht komt.

  Wel de doodstraf IN- EN UITVOEREN! De Ballen afhakken en de kroks voeren in de dierentuin aan de Cultuurtuin!

  KILL BY DEAD!!!!!


  Maak melding

 7. Missie wil de “koe bij de horens vatten”, als het “kalf verdronken is.”

  Maar ok, het is nooit te laat om in te grijpen om het “beeld” drastisch te veranderen.
  Suc6 op 31 dec…maak je borst maar nat met die mensenmassa!

  Tip!
  31 dec proclameren tot autovrijedag (centrum en omgeving)
  Preventief fouilleren.

  De wereldpers kijkt mee, jullie staan in de top 10 van eindejaarsfeesten, dus doe ie best yere…


  Maak melding

 8. Daar hebben misserdjan weer, was het niet deze man die de pers schuld gaf van foute informatie? en anderen die racistische sentimenten aanwakkeren .


  Maak melding

 9. Vraag aan Amerika, Europa, China, Rusland wat belangrijker is Staatsveiligheid of mensenrechten. Ze zullen allen antwoorden met staatsveiligheid.

  Alleen Suriname vindt mensenrechten van criminelen belangrijker dan staatsveiligheid.

  Hoe zit het met de mensenrechten van de gewone burger, de toerist, de winkeliers, de ondernemer, de arbeider, de opbouwer. Hebben hun geen rechten.

  Wie is belangrijker vraag ik me af.


  Maak melding

 10. aai maan maarten, ja noo se dat met deze uitspraak van u, de politie bij de arrestaties nog meer botten gaat kapot maken terwijl de rest onveranderd blijft. verzin aub iets tegen het netwerk (zijn familie, zijn advokaat, zijn pressiegroep, zijn politieke partij, etc.) waarin zo een gangsta zit, want die grijpen al gauw naar sentimenten om hun ‘geliefde’ te vrijwaren : ‘omdat hij een…is, doen ZE zo’.


  Maak melding

 11. Lijkt mij dat de bottle neck in SME niet zo zeer zit in zaken als super snelrecht of extra hard aanpakken maar meer in
  – een goed opsporingen apparaat en
  – een prioriteit bij ernstige geweldsmisdrijven
  – een moreel integere regering die respect voor medemensen uitstraalt.

  De eerste 2 punten vallen mn onder justitie. Het derde is een algemeen maatschappelijke taak van alle maatschappelijke organisatie, incl. mn de religieuze instellingen en overheden.
  Met overheden denk ik dan mn aan een meer klant gerichte instelling. Immers ambtenaren die een slechte houding naar de klant tonen dragen weinig bij tot het gevoel van één gemeenschap.


  Maak melding

 12. Minister Misidjan,
  vind je zelf niet!!!! voel je het niet aan, dat je nergens voor deugd ?? Hou de eer toch aan je zelve!!! Je zit steeds je eigen braaksel te slikken op die stoel zittend. zijn de criminelen in jouw ogen mensen-en de slachtoffers de criminelen? Waar heb je je bul gekocht! Verscheur het en ga toch in godsnaam ergens weer beginnen om mens te worden. Weet een ding criminelen zijn geen mensen daarvan moet je ze eerst een mens van maken en dan mensenrechten voor zoeken.


  Maak melding

 13. Aan de Sur.regering.
  Criminaliteit met harde hand aanpakken behelst:
  .Samenpatrouilleren Politie/Militairen.
  .Samenscholingsverbod in bepaalde wijken
  .Hard licham. geweld toepassen bij arrestatie.
  .Foto’s van dader(s)tentoonstellen aan pers.
  .Preventief informatie op de TV tegen crimin.
  .De criminelen bewust maken van consequenties
  bij arrestatie.

  Het plegen van deze overvallen worden niet alleen door onze inlandse broeders gedaan.Maar ook veelal door criminelen uit de stad.

  Veel heel veel patrouilleren.Laat de bevolking zien waar hun belastingcenten voor worden gebruikt.
  Suriname heeft geen geografische vijanden.Dus kunnen de (goed)getrainde militairen worden gebruikt om de criminele RATTEN te VERDELGEN.Surnaamse regering:NU BEGINNEN MET HET WOORD BIJ DE DAAD TE VOEGEN !!
  Het volk,de toeristen en de buitenlandse investeerders smachten naar een VEILIG SURINAME !!
  Ik ben dichtbij….de dader(s) worden gepakt.


  Maak melding

 14. Ontwikkeling,moet komen in Su uitbreiden van Suriname men denk alleen in Paramaribo.De staat moet wegen aan leggen electriteit overal in Su,daarom is afobakka,huizen bouwen in het binnenland niet alleen die kleine Paramaribo denken .Daarom is het criminaliteit als er weder opbouw overal geleg gaat die crimineel minder worden,Wat hebben jullie zo in Paramaribo zoek het NATUUR geld moet in Su komen.Vele mensen die in de staat zit weten niks van Suriname.ik vind dat de staat zelf het crimineel veroorzaak.Goed na denken en uitvoeren .Geld bestede aan wat er moet gedaan in SU .BLA


  Maak melding

 15. ik wens je heel veel succes.je heb de stap al gezet en de vooruitzichten voor sme zien wat optimistisch uit.ik hoop dat je je besluit niet terug trek en laat het volk zien dat het NU MENENS is.deze shurken duivels satans moet je niet opsluiten maar publiekelijk afmaken.om de criminaliteit een halt toe te roepen denk ik dat dit 1 v/d beste oplossing is.als je 1 op deze manier afmaakt zullen de anderen bang worden en ze zullen dan anders gaan zingen want ook deze mierenneukers hebben hun leven lief.SUCCES MI BOY.


  Maak melding

 16. Operation: Fight Against Extreme Hard Criminals

  Criminelen houden extreme hobbies na.
  dus heb je ook extreme middelen nodig om weerstand te bieden.

  bevel aan:
  Politie/Militairen: Shoot to Kill

  Voordelen:Politie/Militairen kunnen bij deze extreme operatie hun schietvaardigheid testen.
  inbeslag genomen wapens/munitie en andere goederen komt de Politie/Militairen ten goede.denk aan invoering militaire dienstplicht.
  miss boedhoe blij want de leenplafond kan nu worden verlaagd.
  gedode criminelen aan de haaien voeren,want
  deze zijn immers een gepasseerd station en
  besmet afval kunnen we niet gebruiken.
  criminelen die zich overgeven aan de ketting
  en de DDB brug over de corantijn is in no time gereed.
  gewonde criminelen kunnen hun heel leven lang wachten op medische behandeling want hun
  sociale kaarten zijn helaas ongeldig en worden aan hun lot overgelaten.
  criminelen in spe change your shitmind before its too late.
  Misidjan Go Ahead until your mission is accomplished


  Maak melding

 17. GEEN WOORDEN MAAR DADEN!!!!!!!

  Als de storm die nu ontstaan door de moord op de toerist, is geluwd, dan zal t als vanouds worden :business as usual.
  Feestvierders die de deur uitgaan om de jaarwisseling te vieren , moeten zich wel bedenken , dat ook de leden van de criminlengilde willen feesten , en ook zij hebben daarvoor geld nodig.
  Linksom of rechtsom ,ze zullen er aan komen. Er zal weer op grote schaal ingebroken en beroofd worden, enprobeer dat allemaal te voorkomen ,als t op een doodnormaal moment al niet lukt.
  Na een feestweekend ben ik benieuwd naar de score op maandagmorgen , maar ikhoop van harte dat t zal meevallen , want t is geenkattepis als je zoiets (als slachtoffer) overkomt.
  Tijdens de verkiezingscampagne was veiligheid een “”issue ,”hot item”, de bevolking zou niet meer achter tralies hoeven , want t zou allemaal anders worden.
  Heden ten dage heeft diezelfde bevolking nog meer beveiligingsmaatregelen nodig ,omdat ze nog meer onveiligheid ervaren, met veel zwaar en grof geweld. Door t als verruwing te noemen , niet serieus te nemen.
  Bedankt , maar niet heus!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. I am fully agree with nr.19.
  Rambo Djambo with those bastard criminals.
  Een schoon en veilig 2011 begint met het opruimen van die low life ratten !!
  De eerste roofmoordenaar dient GEDOOD te worden !!


  Maak melding

 19. De oorzaak van dit probleem moet in kaart worden gebracht en worden opgelost, en niet denken dat je met meer repressie het gaat oplossen.Was het niet deze regering die zou investeren in het onderwijs en de jongeren in het algemeen, je hoort helemaal niets meer van die propaganda praatjes van hun, in plaats dat ze in de samenleving investeren doen ze dat in de zogenaamde grote hoogte plannen die niets opleveren.


  Maak melding

 20. Begin voor bout mede-brenging bij de zittingen te verlangen en de kleine ratten durven nooit meer uit hun holen.Bout heeft bewezen dat een mensen leven niet veel voor hem betekent en dan is het niet meer dan billijk om hem als voorbeeld te stellen.Wie durft de kat de bel aan te doen?
  De rasta?

  Cobie.


  Maak melding

 21. Dit is een nogal zachte benadering. Veelal had ik gezien dat deze mini/ster een nieuw wetsontwerp had ingediend die de doodstraf weer invoerde en de straffen 100% uitzitten en dus niet 2/3 en dan vrijheid blijheid. Tevens de onmogelijke gratie verlening aan moordenaars.

  De wetsvoorstel van de vorige minister harder maken door te stellen dat je never nooit vervolgd zult worden als je een crimineel een kopje kleiner maakt. want dan help je het land op te schonen en bespaar je de overheid de onderhoudskosten van deze ratten.
  No pori mi presirie want Srananh joe na mi presirie.

  Ma geduld is een schone zaak zoals me ma altijd zei “na pasinsie mekie sekrepatoe e krimng bergie”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.