Surinaamse minister negeert politiek royement

8

PARAMARIBO, 28 dec – Linus Diko is een man zonder politieke partij. De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek, Bep, heeft het eindelijk op schrift gesteld. Ondervoorzitter en minister van Regionale Ontwikkeling Linus Diko is geroyeerd. Diko vreest niets.

Hij is niet bang voor een eventueel ontslag. Dat hangt hem boven het hoofd als de partij een verzoek indient bij president Desiré Bouterse. Zo’n aanvraag is het logische vervolg op het royement. “Het royement is niet geldig. Zo een besluit kan alleen de algemene vergadering van de partij nemen”, zegt Diko. Een dergelijke vergadering is nog niet gehouden. Mogelijk komt die ook nooit. Volgens het partijbestuur is het een te dure aangelegenheid.

Het leeuwendeel van de achterban woont in het uitgestrekte binnenland. Alleen logistiek al is het bijeenhalen van leden een nachtmerrie. Dus voelt Diko zich niet bedreigd. Toch krijgt hij de gelegenheid in beroep te gaan bij de algemene vergadering. Dat alleen de president bevoegd is ministers te ontslaan is ook nog een geruststelling. Intussen raakt de Bep met zijn vier parlementszetels steeds meer in verlegenheid. Onverantwoord veel vuile was hangt al buiten. Diko heet verantwoordelijk te zijn, omdat hij kritiek via de media uitte.

8 REACTIES

 1. Allendy maakt de partij kapot die hij jaren heeft gemaakt tot een van de grootste partij.
  Bep bestaat uit 2 bevolkingsgroepende saramaccaners en de auccaners. Blunders van Alendy:125.000 us dollars ontvangen om vriend te blijven van China en Taiwan niet te accepteren, als onafhankelijke staat.Brunswijk heeft hij niks gegeven voor zijn eigen zak.Amafo mag niet,als kandidaat, terwijl zij is niet veroordeeld.3 Saramaccaners van de Bep worden onder gewaardeerd vanwaar heeft zijn partij de meeste zetels.4 hij wou de minister van Juspol niet later wel.Hij heeft geen leidersschap kijk alleen maar naar een hoekje binnen zijn partij de auccaners nu zijn grootste blunder royement van minister Linus Diko, volgende verkiezing behaalt de Bep 0 zetel de saramaccaners die gaan samen met de Apob werken, want die nemen hun beslissing op de juiste moment hun zijn niet zo opvliegend en die zijn ook hoog geschoold.Bouterse zal het niet accepteren dat een partij moet beslissen om een mini-ster te ontslaan, dus hij blijft als mini-ster.BLUNDER van ALLENDY hij moet nog groeien binnen de politiek


  Maak melding

 2. ach linus, misschien heb je statutair, reglementair of formeel gelijk, maar er is iets dat ZELFRESPECT heet : omdat den no wan yu moro, fu tap shen yu mus fu chala, biya.


  Maak melding

 3. waarom is allendy niet zelf minister geworden????
  Hij had het toch zelf graag gewild.

  Dus doet hij moeilijk. Krabben mentaliteit. Je kan iemand geen verantwoordelijkheid geven en hem iedere keer weer vertellen welke koers hij moet nemen.
  kan toch niet????


  Maak melding

 4. Dit is geen verassing,het is een strijd,en dan onder de boslandcreolen,zoals,vroeger de nps..ktpi..vhp..het zit in de surinaamse genen,en helaas hoe erg het ook mogen klinken,zal zo blijven.Als de achterban van de partij niet mee mag sjoemelen,heb je een probleem.Altijd zo geweest,de partij dirigeerd de bewinsman.Maar vreemd vind ik dat niemand en ook niemand in het verleden van derden,zoals biervliet,badrising sital enz…probeerd in te duiken.Nee de angst is er nog steeds.Wens mijn beste broeders in suriname,alsook hier een fijne jaarwisseling. P.S.(sta wel versteld van het feit dat er voor30 miljoen dollar de lucht in gaat,en er is armoede)


  Maak melding

 5. Alendy is machtsdronken en speelt een vies en gevaarlijk spel. Wel ik heb voor hem een boodschap: Ook al lukt het jou deze regering te laten vallen, zoals je opdracht luidt vanuit het Front, VP zal je nooit en te nimmer worden, ook niet als je huidige opdrachtgevers aan de macht mochten komen. Je bezit de kwaliteiten niet, je bent niet gekozen en je hebt duidelijk laten zien dat je een onbetrouwbare vlegel bent!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.