Ministerspost in Suriname middelpunt van intrige

22

PARAMARIBO, 28 dec – Het ministerschap op Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, vormt het middelpunt van intriges en steekspelletjes. De kandidaat van coalitiepartner KTPI, Rick Kromodihardjo, wordt bestookt met verdachtmakingen. Kromodihardjo’s kandidatuur wordt kennelijk bewust verzwakt. En daarmee de positie van de KTPI. Er staan al kapers op de kust.

Zo de NDP van president Desiré Bouterse niet openlijk solliciteert, roert die zich wel. En hoe. “Als het zo door blijft gaan en dit soort kwaliteiten steeds maar worden voorgedragen, zal de president zijn stoute schoenen moeten aandoen. Als de partij (KTPI, red.) het niet kan, laat de president het dan maar doen ”, zegt NDP-kaderlid Gilly van Holt tegenover de Times of Suriname. Daadkracht dus in tijden van vertwijfeling. De KTPI moet dit kennelijk uitstralen.

Volgens de Ware Tijd beschikt de politie over een belastende e-mail. Dat gaat wellicht meewegen in het antecedentenonderzoek. De zes jaar oude e-mail van een ex-collega doet een boekje open over ’s mans handel en wandel bij importeur HEM Suriname: “Het is mij gelukt mijn huis in acht maanden te bouwen met Nestlé- en HEM-gelden die ik samen met Rick Kromodihardjo heb gestolen.” Wie het mailtje zo lang bewaarde, oprispte en al dat knappe politie- en journalistieke speurwerk bekroonde, zal wel zijn redenen hebben.

22 REACTIES

 1. Het aanvragen van grond is dan niets vergeleken van wat we nu te krijgen horen. Ze moeten het ook kunnen bewijzen. Geeft Sastro een tweede kans! Wat hem is overkomen is lang niet zo erg van wat over die Rick wordt gefluisterd. President toon daadkracht! Of laat zien dat je ook begrip hebt voor een uitglijer van Sastro! Geef hem ´n tweede kans en laat de aanvragen terugbrengen tot ´n normale grond om te bouwen zoals mevrouw beweerde. En dat van de stichtingen voor wat ´t zijn.


  Maak melding

 2. Benito-1 | 28-12-2010 06:25:50 | 37
  Dit is een civiele zaak en geen strafbare. Het strafbare ervan is tot nu toe niet bewezen en het zijn maar geruchten om hem zwart te maken. Waarom kan de misdadige Amafo, die de overheid ten eigen bate voor duizenden SRD’s heeft benadeeld, minister worden, en deze man niet. Maaaaaarrrr… Deze man is door de media al door het slijk gehaald en zijn naam is erg besmeurd. Daarom moet hij worden teruggetrokken als kandidaat-minister en de KTPI (Krachtige en Tolerante Politieke Integratie) moet een andere persoon voordragen. De partij beschikt over voldoende integere technocraten en wijze mannen, die het ambt van minister zouden kunnen ambi�ren.
  Een rare email heeft DWT gepubliceerd. Dit kan een vervalsing zijn. Hoe kan iemand tegen je oudere broer zeggen : ik ben je vriendje en fucker. En nog vreemder, een bekentenis van diefstal vervat in een email-bericht. Wie is hier zo naief.
  Dus KTPI, kop op, succes ermee….


  Maak melding

 3. 2 vliegen (= boeven : kromo en die ex-collega) in 1 klap, en nog wel ‘gratis’ cq zonder gericht speurwerk vd politie.
  via die e-mail heeft de ex-coll. namelijk al bekend ; nu kromo nog !. >>> wie een kuil graaft voor een ander, …<<< of is die ex-coll. gewoon suicidaal cq een zelfmoord-terrorist ?.wat voor belang speelt er voor die ex-coll., dat ie dit risico neemt om benoeming van k.te voorkomen ?.


  Maak melding

 4. Het is maar zeer de vraag of het allemaal waar is wat wordt gezegd. Want welke dader schrijft nou zoiets in een email? In ieder geval is de twijfel te groot dus deze man niet aanstellen als minister. Er zijn toch nog wel genoeg anderen?


  Maak melding

 5. Wat maakt het Soemita of Somodihardjo uit wie zij voordragen?

  Soemita heeft zelf gezeten,is een van de domste Javaanse leiders en enkel een politicus omdat zijn vader Idi ooit de KTPI heeft opgericht, en zijn stemvolk raciaal stemt.

  Somo is ook niet bijster slim, wel sluw, geen principes, dus uiteraard geknipt voor de SME politiek anno 2010, en ook puur raciaal in de weer waarbij hij velen toch zand in de ogen weet te strooien met zijn kreten zoals “Wij zijn/blijven vrienden, zijn vergevingsgezind”, en nog meer van dat soort ongein, zolang hij maar in het machtscentrum kan zitten ongeacht welk blok te joinen.

  Als het nou FRONT of MC is, maakt niks uit.

  Bij deze twee leiders gaat het er enkel om een hondstrouwe gast op een stoel te zetten die in feite enkel een marionet moet zijn van hetgeen zijn gedaan willen krijgen.

  Men is niet in staat een goede,degelijke kandidaat aan te leveren.Men is bezig de president voor LUL te zetten met dit soort acties.

  Ook de poppenkast binnen AC (ABOP/BEP) is lachwekkend en triest. Staat model voor het hedendaagse nivo van politiek bedrijven in SME.

  FRONT wenst ook een poppenkast happening van de roofmoord te maken. Natuurlijk een rerieuze, ongewenste, trieste happening, maar nu meteen in het DNA aankaarten?

  Deed men dat ten tijde van de FRONT regering ook bij een roofmoord?

  Laat ons hopen dat wij in 2011 niet enkel verrast worden met enkel POPPENKAST acts en men serieus gaat werken aan de opbouw van het land.

  STERKTE aan het kabinet en het DNA en veel gezond verstand toegewenst.


  Maak melding

 6. Het opportunistische van de KTPI en PL moet nou een keer ophouden. Nu zij mij kracht en geweld de enige met waarden en normen hebben weggepest kunnen zij geen enkele goeie meer vinden. Jammer en dom. Laten ze nu op hun blaren zitten. Eigen schuld, hele dikke bult. Ze moeten maar ophouden met dat kinderachtig gedoe.

  Geen enkele kandidaat zal goed bevonden worden. Aan allemaal hapert er wat. Dat is hun straf. De ene schurk na de andere zal weggestemd worden. Maak je borst maar nat. Er zal niemand voor het nieuwe jaar gevonden worden. Wie dan kandidaat wordt, zal Bouterse aangeven. Maar die KTPI&LP mag wat mij betreft tot het verleden gaan behoren.


  Maak melding

 7. En zo hebben ook velen in jaren 80 hun huis in een mum van tijd gebouwd.En dat iemand zo,n mailtje zo lang bewaard heefd vind ik,doet er niet toe.Dit noemen ze democratie,journalisten moeten vrij kunnen snuffelen,zoals dat in europa gebeurd.Veranderingen kunnen dan alleen op zo,n manier zijn plaats vinden.Suriname heeft weinig politici die niets op hun kerfstok hebben,en zijn die er ook dan zijn ze al besmet door partijgenoten.triest…treurig…


  Maak melding

 8. Wat een moraal heeft de KTPI. Hier wordt de kat op het spek gebonden. Deze kandidaat minister heeft alles tegen. Hij kan nimmer het land vertegenwoordigen. Laat iemand uit NDP-kringen maar minister van RGB worden


  Maak melding

 9. zo,zo meneer wordt toch ondanks alles toch nog gedragen door de KTPI.Ja, misschien denken ze dat Saules, Paules is geworden. Als een vos zijn passie preek, boer pas op je ganzen!


  Maak melding

 10. Benito,
  Two wrongs don’t make one right. Lessons learned met deze man nog zeer recentelijk zal onverwijld leiden tot in eerste aanleg heel subtiel graaien om het vervolgens grof te nemen.

  Wie sabi a tesi, wi sabi a smeri, wi gro nanga ing.

  Het heeft verdomde veel op van de aard van het beestje.


  Maak melding

 11. Geachte redactie,

  Allemaal rookgordijnen, intriges en politiek doorgestoken kaarten. En kijk tevens wat Star Nieuws Suriname aan de andere kant vervolgens ook zegt, over het “nalatenschap” van deze oude politici ten tijde hun afgelopen regeerperiodes?

  Allemaal ‘langdurig’ gepland voor een “hoger neokoloniaal doel”.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/3954

  Maar erger kan het nog worden en absoluut NIET voor de MEGA-Combinatie. Want de politieke-klap die de Nieuw Front-combinatie (lees: VHP-elite) historisch kan oplopen, mocht hun ‘Meester-Scenario’ door de MEGA-Combinatie achterhaald worden, kan deze Nieuw Fronters en hun etnische politiek ‘ernstig’ van de regen in de drop doen belanden. En zeker NIET voor korte duur.

  ‘Skin-Bleaching (het bleken/lichter/blank doen worden van de huidskleur) t.b.v. een in de Republiek Suriname geïntroduceerde kastensysteem door een V.H.P.-elite en haar hoger kader. Het plegen van brandstichtingen als politiekdrukmiddel. Het coupen van Surinaamse vakbondsorganisaties. Witteboord criminele activiteiten ter generen van activa. Polarisatie d.m.v. etnisch racisme en dreigen met etnisch geweld. Het opleggen van eigen politieke agenda’s aan een coalitie, die Algemene en Geheime Verkiezingen overtuigend gewonnen heeft. Dit alles spreekt boekdelen.

  Dr. Velu Annamalai heeft niet voor niets gesproken. Het is een ‘Klassiek Politiek Neokoloniaal Meesterwerk’, dat momenteel in de Republiek Suriname zeer geforceerd opgevoerd (uitgevoerd) blijkt te worden. Dit onder supervisie van een krankzinnige V.H.P.-elite i.s.m. de politieke organisatie de N.P.S./S.P.A. en DA-91. Waarbij zelfs de zogenaamde “oefeningen” met vliegdekschepen voor de kust van Suriname als van jongslede, GEEN uitkomst meer zal kunnen bieden.

  http://www.youtube.com/watch?v=ORuHFUmvX2w&feature=related

  De rol van de VHP-elite in de Republiek Suriname t.o.v. hun donker gekleurde onderdrukte hindustaanse achterban d.m.v. een zogenoemd “kastensysteem”, een slap aftreksel van voormalige Ariërs in de Republiek India, blijkt zo goed als achterhaald te zijn geworden.

  Tijd voor bezinning en zelfreflectie, op weg naar waarachtige Vrijheid, Welvaart en Gelijke Kansen voor alle Surinamers. Ongeacht hun etniciteit, huidskleur, geloof of afkomst.

  Want hier is het allemaal al die tijd om te doen geweest.

  http://www.youtube.com/watch?v=F5JkfYcxiQ8&feature=related


  Maak melding

 12. Laten wij één ding niet vergeten:
  Hoe hebben DDB en Brunsie hun rijkdom vergaart?
  Hoe hebben Sardjoe en Kuldipsingh hun rijkdom vergaart???????????
  Dinkie a torie


  Maak melding

 13. Hallo Ebu,

  Ben je nu echt serieus? Zie je achter elke boom racistische complot theorieen. het lijkt me zo ontzettend vermoeiend om zo door het leven te gaan. kan je je tijd niet besteden aan wat nuttige zaken?


  Maak melding

 14. Geachte heer Molenaar (reactie #20),

  Binnen haast de gehele samenleving waar ook u aan deelneemt, zijn onderwerpen als gevolg van ‘complot-theorieën’ zoals u dat noemt, GEEN onbekende verschijnselen. En vooral in een samenleving waarin racisme en discriminatie de boventoon voeren, is dat vaak genoeg het gevolg van een ‘valssuperioriteitsgevoel’. Dit als onderdeel van een systeem van onderdrukking en uitsluiting, die sommigen onder ons hardnekkig in stand wensen te houden t.a.v. andere medeburgers. Om wat voor reden dan ook.

  Kijk of probeer derhalve ten minste de wereld om u heen altijd zo goed mogelijk te doorzien. Of probeert u hier gewoon te doen alsof uw neus bloed. Wat in de volksmond normaliter ‘politiek’ genoemd wordt, onder het ”bijverschijnsel” van ´politieke onderdrukking´.

  Trouwens. Het zou voor niemand NIMMER vermoeiend moeten zijn, zich bewust te worden van zijn of haar leefomgeving. Wat zich daar binnen als daar buiten zoal afspeelt. Burgers horen te aller tijde alert te zijn. Alvorens de gevolgen van hun nalatigheid of onverschilligheid, zich pardoes en bitter aan hun presenteert. Met alle ernstige gevolgen van dien. Wees daarom altijd waakzaam!

  http://www.youtube.com/watch?v=Yc7iiFPDbDc

  Want binnen de Hindustaanse-Surinaamse gemeenschap in de Republiek Suriname bijvoorbeeld speelt zich inderdaad een situatie voor, waarbij vooral het hoogopgeleid ´vrouwelijk´ kader binnen de V.H.P.- Suriname het voortouw genomen heeft, om over te gaan tot ´Skin-Bleaching´. En dit in relatie tot het ´Indiase kastensysteem´, welke zich ook binnen deze Hindustaanse-Surinaamse bevolkingsgroep steeds meer, versneld en ”modern” aan het ontwikkelen is. En ´Skin-Bleaching´ geeft sommigen inderdaad “status” binnen hun leefgemeenschap, zo u dat niet wist. Vooral waar een ´donkere huidskleur´ opgrond van een politieke- ideologie niet zo gewenst is.

  http://www.youtube.com/watch?v=wyXCeROmx0w&feature=related

  Trouwens, het Hindustaans-Surinaams kastensysteem, is een slap aftreksel van wat je in de Republiek India momenteel onofficieel ook hebt. Waarbij in de Indiase filmindustrie Bollywood bijvoorbeeld, ´Skin-Bleaching´ beslist GEEN onbekend fenomeen is onder de filmsterren. Trouwens ook in de Republiek India kent men de legendarische Amerikaanse artiest Michael Jackson. Dus waar wilt u het dan wel over hebben.

  En in de Republiek Suriname kun je in relatie tot deze nieuwe ontwikkeling binnen de V.H.P. – Suriname, naar ons idee inderdaad spreken van een ´complot-theorie´. En vooral tegen de donker huidsgekleurden zowel binnen als buiten deze politieke organisatie. In het bijzonder de donker huidsgekleurde V.H.P. achterban.

  Om niet te vergeten het donker huidsgekleurde hoogopgeleid V.H.P. kader. Die zich in de toekomst in feite noodgedwongen zal zien, zich ook aan Skin-Bleaching te moeten gaan “vergrijpen” . Omdat huidskleur binnen het Hindoe-kastensysteem een ´bepalende rol´ speelt. Hoe witter, hoe hoger.

  En kijkt u nu maar eens naar de ´recente afbeeldingen´ van de voormalige V.H.P. parlementariër mevrouw Sharmila Mansaram. Die maakt het echt te gek met haar zalfje. Maar ook de V.H.P. fractie voorzitter van het Nieuw Front in het Surinaams Parlement, begint zo zoetjes aan zijn kleurtje langzaamaan kwijt te raken.

  En juist u durft uzelf niet eens af te vragen, wat hier allemaal feitelijk achter schuil gaat?

  Wij echter wel.

  http://www.youtube.com/watch?v=mqZnxvAPkL8


  Maak melding

 15. De persoonlijke aanval van Somohardjo op Iwan Brave – gebruikmakend van het recht op de vrijheid van meningsuiting – wordt wel afgekeurd en breed uitgemeten door de media. Maar de persoonlijke aanval van Iwan Brave op kandidaat minister Kromodihardjo wordt niet afgekeurd, maar bejubeld. En de persoonlijke aanval van DWT en DBS op Somohardjo wordt ook niet afgekeurd, integendeel, alsof dit alles de schuld is van de arme Somohardjo. Wat is dat raar en discriminatoir. De beschuldiging van Somohardjo aan het adres van Iwan Brave is – ondanks alle commotie – niet ontzenuwd, en blijft dus nog overeind staan.
  De aan drugs verslaafde mensen kunnen altijd voor de rechter verklaren, dat zij ontoerekeningsvatbaar zijn en dus niet veroordeeld hoeven te worden. Daarom moeten verslaafde mensen niet aux serieux worden genomen, omdat ze niet weten wat ze doen. Zij lijden aan psychische en psychiatrische beperkingen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.