Gratis rondleiding in museum Peerke Donders

0

Het Peerke Donders Paviljoen organiseert tijdens de kerstvakantie gratis rondleidingen. Bezoekers betalen voor de entree van het museum en krijgen daar gratis uitleg over het leven en werk van Tilburgs bekendste missionaris. De rondleidingen zijn op 28 en 30 december en op 4 en 6 januari om 14 uur.

Peerke Donders werd op 27 oktober 1809 geboren als zoon van een arme Tilburgse thuiswever. Na zijn priesterwijding vertrok hij als missionaris naar Suriname. In dat land keerde hij zich tegen de slavernij en werkte hij tientallen jaren onder de melaatsen tot aan zijn dood in 1887. In 1982 werd hij zalig verklaard. Momenteel wordt gestreefd naar zijn heiligverklaring. Zijn leven lijkt sterk op dat van pater Damiaan, de onlangs heilig verklaarde Vlaamse missionaris. Vanaf 1900 ontwikkelde Peerke Donders zich tot hét stadsicoon van Tilburg.
Paviljoen

peerkeOp 27 oktober 2009 werd het Peerke Donders Paviljoen geopend, als onderdeel van Stadsmuseum Tilburg. Het museum is gebouwd op het terrein van het Heiligdom van Peerke Donders aan de Pater Dondersstraat in Tilburg-Noord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.