Bouterse: moord Nederlander treft heel Suriname

44

PARAMARIBO, 28 dec – De moord op de Nederlandse toerist Hans Janssen treft de totale samenleving. Dit stelt president Desiré Bouterse in een condoleance aan de weduwe Rianne Janssen. “Deze nachtmerrie is niet alleen een tragedie die u treft maar ook de hele samenleving van de Republiek Suriname en mij in het bijzonder.”

Er zal dan ook alles worden gedaan om de verantwoordelijken op te sporen. “Dat deze gruweldaad plaats vond op het grondgebied van de Republiek is voor mij een zeer onsmakelijke zaak en namens de Regering en het volk van de Republiek Suriname spreken wij onze afkeuring uit over deze laffe daad. Er zullen ook instructies verstrekt worden om, indien u het wenst en op prijs stelt,
u op de hoogte te houden van de vorderingen”, aldus Bouterse.

Hans Janssen is dichtbij zijn vakantieverblijf doodgeschoten. Hij wandelde met zijn vrouw toen ze werden overvallen. Een man sprong uit een auto en rukte de tas van mevrouw Janssen af. Hij hield een jachtgeweer met afgezaagde loop in de aanslag. Janssen ging hem te lijf en incasseerde een kogel. Naar later bleek was hij dodelijk geraakt. Zijn vrouw wist zich in veiligheid te brengen. Het lijk is intussen overgevlogen naar Nederland.

44 REACTIES

 1. Ik kan mij kan mij voorstellen dat de moord op Janssen de samenleving zwaar getroffen heeft.

  President Bouterse weet als geen ander wat het is om een ander te treffen door moord. Dat hij namens het volk van Suriname zijn medeleven toont aan de familie Janssen, is zeer verstandig. Ik hoop dat de president dat ook zo snel mogelijk doet bij de nabestaanden van de decembermoorden.


  Maak melding

 2. Meneer de President:
  Uw spijtbetuiging getuigt van zeer grote klasse.Ik,als echte sranamang,ben hierover zeer trots op.Ja,tesamen gaan wij(sur.bevolking) en regering op zoek naar deze luie normloze criminele RAT om hem levend of dood aan de pers presenteren.
  Deze Rat zal als voorbeeld worden gesteld voor nog meer aspirant-rovers/moordenaars.
  Loek boeng..ik ben in Suriname.Deze Rat die de moord gepleegd heeft is niet ver meer van mij.


  Maak melding

 3. Oohw dus je kan het wel DDB.
  Er leven mensen in jou land die meer dan 30 jaren wachten op het antwoord op de vraag waarom? en jij, ja juist, jij Bouterse noemt het dat 8 dec ding.laat één ding heel duidelijk zijn ik vindt het heel erg voor de nabestaande wat er is gebeurd je wenst dit niet aan jou ergste vijand toe.
  Maar om dit uit de mond van DDB te horen doet mijn wenkbrauwen fronsen.


  Maak melding

 4. Ik vraag me af hoeveel roofmoorden er in Suriname plaatsvinden per jaar, percentueel lijkt het met een heel hoog cijfer, vergeleken het het bevolkingsaantal. T.o.v. de rest van de wereld. Criminelen hebben het nu gemunt op de Euro, vandaar een stijging van roof op toeristen.

  Criminelen worden teveel in de watten gelegd, want ze lijken heel veel op regeringsleiders. Jammer dat er geen harde wetten en regels worden gehandhaafd. Zoals in Arabische landen of Singapore of Thailand. Dit zal het percentage criminaliteit sterk doen verminderen.

  Mijn advies aan de regering en Misiedjan is: Denk niet alleen maar aan het welzijn en mensenrechten van de criminelen, maar denk ook aan het wegblijven van toeristen, slachtoffers en investeerders. Dit zal grotere en nadelige gevolgen hebben.

  Aruba draait alleen maar op toerisme terwijl er daar geen roofmoorden plaatsvinden zo kan het dus ook. Leer een beetje van ze hoe het kan en moet.


  Maak melding

 5. Jammer dat DDB’s woorden voor mij krachteloos zijn. De moorden op de vijftien surinamers door hem en consorten hadden en hebben nog steeds een grote impact op de surinaamse gemeenschap en in het byzonder de nabestaanden.


  Maak melding

 6. In de 2e week van november werd Mohammed Djabar Nasroe, die ook met vakantie was in Suriname vermoord, waarbij een groot bedrag is meegenomen. Eind oktober is mevrouw Madho aan de Anton Drachtenweg het slachtoffer geworden van een wrede roofmoord. Ik heb toen niet gelezen dat Bouterse een brief naar de nabestanden heeft gestuurd. Wil hij op deze manier witte voetjes maken op ons, terwijl zijn landgenoten bijna elke maand met 1 a 2 roofmoorden te maken krijgen? Ik zou het meer waarderen als hij met een plan van aanpak zou komen om de criminaliteit eindelijk aan te pakken. Desnoods stuurt hij zijn zoon, die al over zware wapens beschikt de straat op om te patrouilleren.


  Maak melding

 7. ““Deze nachtmerrie is niet alleen een tragedie die u treft maar ook de hele samenleving van de Republiek Suriname en mij in het bijzonder.””

  Aldus sprak de MASSAMOORDENAAR!


  Maak melding

 8. en dan uitgerekend Bouterse die de weduwe een condoleance brief stuurt naar aanleiding van deze laffe moord. O ja, waar doen laffe moorden ook al weer aan denken? Fort Zeelandia misschien, ergens in december, jaren geleden? Een grote crimineel die kleine criminelen de les leest, wat een idiote vertoning. Misschien kan hij zijn al even criminele zoon Dino opdracht geven de daders op te sporen. Arm Suriname…


  Maak melding

 9. dit is meer gericht aan de minister misidjan .
  En jij nu om te komen praten voor alle wiesje wasje moet men niet bij jouw komen .
  Kijk nu wat er gebeurd minister het is slechter aan toe geworden .Want U geeft de politie weer vrijheid om niks te doen en die ratten roofmoordenaars ruiken het dat het een zooitje is bij de justitie .
  Doe het zelfde wat Uw ex colega minister deed alles naar jouw toe trekken . want politie agenten hebben nu weer vrij spel om met criminelen te gaan samen werken .
  En ook nog let er wel op dat men U niet verantwoordelijk gaan stellen voor al deze daden want de eind verantwoorde persoon bent U zelf meneer de ministrer.
  Dus Ik wil dan hiermee zeggen lost dit probleem op minister zodat weer het surinaamse volk zich veilig voelen en ook voor de toeristen die van surinmmas komaf zijn en zowel van niet surinaams komaf wat het zijn de toeristen die ook deel uitmaken voor een deel van de inkomsten bron van suriname maak surinmae vrij van deze bende.
  Knal ze gewoon neer zonder pardon deze onbeschofte honden .
  dit was was mijjn mening hier omtrend

  En mijn condoleances aan de familie JANNSEN HEEL VEEL STERKTE NAMENS MIJ EN GEZIN EN OOK NAMENS AL MIJN OPRECHTE SURINAAMSE BROEDERS EN ZUSTERS EN MOGE ALLAH MENEER JANSSEN EEN GOEDE PLEK GEVEN IN PARADEIS.ALlah zegene hem
  en moge alle smeek bede die men voor hem maak bij allah dat hij voor al zijn slechte daden die hij heeeft begaan verlicht en dat hij een goede plek in het hiernamaals krijg wilde ik weer nog maals zeggen .

  dit was sranangs kreet


  Maak melding

 10. Sommigen kennen ´t verschil niet van “een verdacht “en ’n “dader veroordeelde “Jammer tch! Of ze wanen zich rechters te zijn.

  “Sommige mensen denken dat “verdachte “synoniem is aan “dader “.

  In beschaafde landen is het nog immer zo dat het veroordelen van een onschuldige als groter onrecht wordt ervaren dan het vrijspreken van tien schuldigen. Dat is de basis van een rechtstaat, die er is ter bescherming van ons allen. Dus ook voor deze president.


  Maak melding

 11. Mijnheer de president,.
  Als u de misdaad,criminaliteit en roofmoorden nu niet aanpakt,is uw land en volk verloren.Uw volk zal weg trekken,invsteerders zullen wegblijven en de rest van de Surinamers die niet weg kunnen,zullen in angst verdriet leven.Immers ,dat doen ze nu al.Naar verhouding vinden er veel roofmoorden in het ooit zo veilige Suriname.Een land hoeft niet rijk te zijn; als het maar veilig en politiek stabiel is.Dan is er hoop en vrolijke lachende gezichten. Mijnheer de president: Alleen U kan het tij doen keren.Waar zijn de militairen gebleven.Waar is de avondklok. Mijnheer de president,u moet iets doen:HIER en NU.Als u niks doet om iedereen te beschermen ,bent u mede verantwoordelijk voor wat in uw land gebeurt.


  Maak melding

 12. Bout zou er beter aan doen om Dino te vragen om de daders te gaan halen.Hij is bij uitstek de persoon die kan weten waar de daders zich ophouden….

  Cobie.


  Maak melding

 13. Misiedjan, treed in de voetsporen van Santo, dan bereik je tenminste wat. Dat de meeste roofmoordenaars op jou lijken is geen rede om geen actie te ondernemen. Ach ja, wat maakt het uit, volgend jaar srefidensi zullen ze toch weer buiten lopen. Thanks Pres.


  Maak melding

 14. Beste mensen, ook ik gebruik de volgende woorden namelijk triest, condoleances, jammer, sterkte voor de nabestaanden etc. en ook MAAR ……nu even anders.

  Met het land Suriname is niks mis mee, behalve de malaria muskieten en een deel de mensen.

  Als de President minimaal 15 moorden op zijn geweten heeft en de kroon draagt van een drugsbaron, de Juspol Rastafarian Minister constant onder de drugs zit vanwege zijn geloofsovertuiging, de leider van het voormalig JUNGLE COMMANDO Brunsi regeringsverantwoordelijkheid draagt, de witte boorden crimineel SOMO ook regeert en de meeste andere Minister rechtstreeks komen uit de lijkenkast van de Coupplegers, dan is het niet verwonderlijk dat slachtoffers vallen onder de loslopende mensen na 18.00 uur.

  GOED VOORBEELD GEEFT REDEN TOT VOLGEN !!!!

  Bijstandtrekkers, AOW-ers, WW-ers, laag opgeleiden en hun lotgenoten in Nederland willen graag pronken in Suriname met hun nieuw verworven rijkdom (sieraden, bontjassen op de tropische markt, dure video- en foto camera’s, dure restaurant bezoek etc).

  Wees dus duidelijk bij de voorlichting aan deze groep toeristen.
  Op straat begeven en vakantie vieren in Suriname kan/mag slechts tussen 06.00 – 18.00 uur (tussen zonsopkomst en zonsondergang).
  Buiten deze tijden achter de dievenijzers/tralies doorbrengen.

  Hardwerkende Nederlanders (zowel blank als gekleurd) ga tijdelijk even naar een ander land op vakantie om echt daarvan te genieten ook tussen 00.00 – 24.00 uur en het is meestal goedkoper in een 5 sterren accommodatie.

  SOMO en BRUNSI houden DDB aan de macht zodat zij zelf door kunnen gaan met hun smerige criminele activiteiten. DDB zit lekker gevangen tussen deze twee smeerlappen en kan zelf geen moer uitvreten.

  Ik huil met jullie mee en de welgemeende condoleances aan de nabestaanden.

  Ik vrees dat ik deze laatste zin binnenkort dagelijks moet schrijven.
  Het is triest maar een democratische ROOFMOORD.

  Sfeervolle “Thai Kickboksen” en “Gemaskerd bal in Torarica” en een knallend (niet synisch bedoeld) champagne jaarwisseling.


  Maak melding

 15. Suriname zit met imago probleem misdaad loont in suriname dat is een heel groot probleem gasten die niet werken behangen zich met kilo goud en rijden in de duurste auto niemand vraag zich hoe deze mensen aan dat geld zijn gekomen, ik kan mij nog herinneren dat er een wet was aangenomen dat bij een bepaald bedrag bij aankoop van een auto iets anders er melding van moet worden gemaakt, ik vraag mij af wie zich daar aan houdt. criminele moet je ook financieel aanpakken een soort pluk ze wet naar surinaams model.


  Maak melding

 16. 6@ diana,
  heel goed gezegd. Als de heer Bouterse het oprecht meent, laat hem dan met een plan van aanpak komen.
  Daad bij het woord toevoegen.Zodat hij met zijn mensen binnen korte termijn met tastbare resultaten komt!!!! Laat de heer Bouterse duidelijk zijn naar de criminele/boeven/ bandieten/ verpesters/niets nutten/ graaiers in zijn land!!!!!

  Zo niet, dan doe ik hier bij een oproep Suriname in de toekomst links te laten liggen!

  Wij gaan met ons zuur verdiend geld wel ergens anders vakantie vieren!Waar het beter vertoeven is,MR.Bouterse!!!!!SWITIE SRANANG IS SWITIE SRANANG ALLANG NIET MÈÈR!!!!!!Het is gewoon een illusie!!!!!!!!

  Llabhadoer,

  Groet, Ram,Ram,(h)eerlijke feest dagen gewenst!


  Maak melding

 17. Ja,ja, dit treft zeker heel het SME volk, maar er zijn nog genoeg andere zaken die heel het SME volk treffen.

  S.V.P. ook daaraan aandacht besteden.

  De special taskforce met de man bij uitstek om dit op te lossen ,genaamd Dino B., zal dit varkentje vast wassen en oplossen toch?

  Ik ben benieuwd of de dader(s) achterhaald wordt(en).


  Maak melding

 18. Groot nieuws,omdat de man is dood geschoten,maar roven is er elke dag in suriname,en men heeft het gemunt op nederlandse toeristen,velen doen geen aangifte maar vertrekken gelijk.Het is een trend onder de criminelen—Kijk eens naar het inwoners aantal.Zo schreef iemand dat het erger is in nederland,maar vergeleken met het inwoners aantal,binnen een uur heb je paramaribo lopend helemaal gezien,is het een schande.Ja,en de deur staat nu open voor al die cocaine producerende landen om s.u. heen.En ze stromen ook binnen,die criminelen,en maffioso,s.


  Maak melding

 19. Beste mensen
  Geen woorden maar daden.om de DADER op te sporen.en ach ja waarom zou het de hele gemeenschap treffen als het een NEDERLANDER is.zou in het beginsel niets mogen uitmaken wie of hoe vermoord wordt.dit is een laffe daad voor de imago van de groeiende criminaliteit van onze Republiek Suriname
  Mischien moeten we de DOODSTRAF onherroepelijk HERROEPEN


  Maak melding

 20. Gelezen: Nederlandse politici vragen om vlotte oplossing moord Janssen
  Tuesday 28 December
  PARAMARIBO – Enkele Nederlandse politici verlangen, zoals GFC Nieuws van haar correspondent in Den Haag verneemt, dat Suriname een snelle oplossing brengt in de moordzaak op Hans Janssen, die kerstnacht in de Jesserunstraat door rovers werd doodgeschoten. Indien er binnen korte termijn geen verdachten in beeld worden gebracht, zal er door hen mogelijk erop worden aangedrongen om een eigen recherche team, na toestemming van onze regering, naar Suriname te sturen voor ondersteuning.

  GFC Nieuws verneemt vanuit de justitiële kringen dat de Surinaamse recherche alles in het werk stelt deze, en andere zaken, op te lossen. Adviezen vanuit Nederland zijn welkom maar hier te lande ziet men geen noodzaak dat er een recherche team uit Nederland komt om de zaak te helpen oplossen. Men verwijst ook naar de moord op een Russische diplomaat, jaren geleden, toen de Russen een verzoek deden om een eigen team naar ons land te sturen. De Surinaamse recherche heeft toen, na deugdelijk speurwerk, de gebroeders Wijders opgespoord die de moord op de diplomaat hadden gepleegd.

  Het is natuurlijk vreselijk wat er gebeurd is en ik leef met de nabestaanden mee en ik hoop dat de daders snel gepakt worden en een stevige voorbeeldstraf krijgen. Maar de Nederlandse politici die elke dag in hun hoogheidswaanzin afgeven op de Surinaamse staat moeten nu even hun hypocriete bek houden!


  Maak melding

 21. Bouterse Petje af voor je aktie. Nu onze mensen nog een berichtje sturen. Zo haatdragend zijn wij niet. In het AZ in Su gaan mensen ook bij bosjes dood, daar kraait geen haan naar. Zullen wij allemaal ook onze aandacht daarop richten, hoe dit mogelijk is?

  Carle Lanseen


  Maak melding

 22. Dag mooie suriname,

  Ik had al de twijfel of ik Su na 3 keer nog eens zou bezoeken omdat ik in de stad snel uitgekeken ben, en het binnenland mij meer aantrekt. Ik ben in Nederland geboren, en mn ouders uit Su.

  Moet toch zeggen dat ik hierbij mijn rug toekeer. Het ligt niet aan het land, maar aan de mentaliteit van bevolking (niet allemaal) en regering. Dat er voor Bouta gekozen was, zei mij al genoeg.

  Bewapening van burgers in het binnenland word ook afgepakt,zodat ze weerloos zijn tegen die rovers en moordenaars.

  Dit was de druppel,Ik hoop dat Su kan leren van Brazil. (qua economie en handel)
  (favelas zijn ook gevaarlijk)

  Dag mooi land,zeg ik met een brok ik mijn keel.


  Maak melding

 23. ach,nu bout gesproken heeft,komen de daders in de korste keren naar boven.Met zijn connectie;s in het leger.En met rasta als minister,is de job zo geklaard…bout is altijd goed geweest in dergelijke dingen.Hij gaat een voorbeeld stellen.Misschien weer eens in Zeelandia.

  Cobie.


  Maak melding

 24. nr5
  Jammer dat DDB’s woorden voor mij krachteloos zijn. De moorden op de vijftien surinamers door hem en consorten hadden en hebben nog steeds een grote impact op de surinaamse gemeenschap en in het byzonder de nabestaanden.

  Humphry

  DDB is volgens de democraten ‘Right Man on the Right place’
  DDB zelf begint het woord ‘MIND SHIFT’ nu pas te begrijpen .
  de rest van de consorten moeten nog volgen maar die lijden nog steeds aan geheugenverlies .

  dus het is aan DDB om aan te tonen dat hij baas is van ‘Democratie’ en niet van de
  ‘DEMONENCRATIE’


  Maak melding

 25. Dìt is een LAFFE moord,8 december,was hun of wij,dat was een politieke revolutie,en geen thee kransje,dus haal de dingen niet uit hun contex kijk vòòruit en stop met huilen,met alle respect.aan huilbakken hebben we niks in suriname ,oom DESIE pakt deze schoften op en LET ME HAVE THEM,WANT HET TOERISME IS BELANGRIJK,voor ons switie sranang.weg met dat GESPUIS!!!!!!!!!


  Maak melding

 26. Als er de algelopen honderd jaar een beleid is gevoerd van;’ieder voor zich en god voor ons allen”eigen schuld dikke bult’,kan ik mij best voor stellen dat’t land(volk)in een vrije val terecht is gekomen.’De som van dit alles is ‘anarchie.’
  Toen ik oktober jongsleden daar was,deed de’VHP’een suggestie om de confrontatie-politie/militair inval- aan te gaan met de zware criminelen/moordenaars,in de extreem verwaarloosde buurten van ‘Groot Paramaribo.’
  ‘Een affiche wat recentelijk in ‘Jamaica en Brazilië’heeft plaats- gevonden.


  Maak melding

 27. deze moest niet dood , maar de 15 wel .
  ik vind wel laf van de negatievelingen die altijd rechter willen spelen , hebben jullie niks te doen .
  jullie behoren ook tot de zakken vullers van toen .
  maar jullie hebben de hazenpad gekozen , vandaar dat jullie nu hoog van de toren blazen , lafaards .


  Maak melding

 28. Met deze reactie wil ik de gehele Surinaamse bevolking oproepen te stoppen met het steeds weer terugvallen in het verleden wat betreft de decembermoorden.Lieve mensen “GEBEURD IS GEBEURD”.We kunnen op onze kop gaan staan maar daar is niets meer aan te veranderen.IT IS NO USE CRYING OVER SPILT MILK.We kunnen, denk ik, beter onze energie stoppen in het bedenken van methodes om dit wonderschone land met al haar pracht en praal niet verder te laten afzakken.Zoals een wijze spreuk zegt: “de dood moet een oorzaak hebben” zal mijnsinziens, ook hier sprake van zijn. Oorzaak en gevolg.Ik denk dat er projecten moeten worden opgezet waarbij die lagen van de bevolking die verantwoordelijk zijn voor deze wanorde die het land zwaar treffen in haar groei/ontwikkeling, een bezoek moeten worden gebracht.Zij(vooral de binnenlanden) moeten het gevoel krijgen dat ze erbij horen en dat ze ook serieus worden genomen.Er zal moeten worden afgereisd naar het binnenland om dat deel van de bevolking te horen en te betrekken in de totale ontwikkeling van het land. Er moeten praatsessies worden georganiseerd.Als er niets wordt ondernomen zal het van kwaad tot erger worden.Er zal dan een schrikbewind moeten worden gevoerd. En dat is volgens mij lang niet aan de orde en misstaat het land. Er zullen weliswaar altijd gevallen zijn die onbereikbaar zullen blijven maar het gaat voornamelijk om het gros. Die gevallen moeten dan ook afdoende worden aangepakt om zo schering en inslag te voorkomen.Ik ben er 100% zeker van dat het zoden aan de dijk zal zetten.De heren die met de scepter zwaaien(beleidsmannen) hebben hierin een taak die ze echt serieus moet nemen.We kunnen met z,n allen die beschuldigende vinger wijzen naar de plegers maar, waar twee kijven heben beide schuld.Ik denk dat de beleidsvoerders hun hand in eigen boezem moeten steken en zichzelf het grootste deel aan schuld moeten toeschrijven.Ik wil van deze gelegenheid ook gebruik maken, reageerders aub te verzoeken geen berichten te plaatsen die mensen oproepen het land te mijden.Dit vind ik niet alleen verregaand maar ook onbezonnen en ondoordacht.Dit doet het land geen goed! Gr.


  Maak melding

 29. Suriname krijgt nu nog een LAATSTE kans om deze zaak op fatsoenlijke en professionele manier op te lossen zo niet dan gaat de criminaliteit de bovenhand krijgen en zal het schaarse toerisme verder wegebben. Om krachtig op te treden tegen dit uitschot zal Bouterse zijn uiterste best moeten doen en geen compromisen sluiten. Er zal fel geacteerd moeten worden.

  Peacefighter


  Maak melding

 30. hier een reachtie van myn vanuit ned allereerst wil ik myn afschuw uitspreken over de laffe roofmoord die heeft plaatsgevonden in sur. ben niet te spreken dat deze laffe roofmoord in myn vaderland heeft plaatsgevonden.heb zelf een vermoeden dat het geen echte sur.is die by betrokken is geweest.er zou strenger tegen ellegalen moeten worden op getreden. kan niet zo zyn dat ellegalen die het land makkelyk het land binnen komen roofmoorden of mensen overvallen en weer het land uitgaan dat van ik heftig verwacht aan de minister om op korte termyn met allemiddelen een einde aan te maken bouterse laat het de laatste zyn afz fmuntslag ned.


  Maak melding

 31. Wat een kleinzielig gelul. er moet maar wat gebeuren of er wordt weer gezeurd over de doden van 28 jaar terug. wat heeft dit er nu mee te maken. JULLIE SCHAMEN JE NIET. HET GAAT NU OVER MENEER JANSSEN en dat de daders snel gevonden mogen worden. Mevrouw Janssen heel veel sterkte toegewenst.


  Maak melding

 32. NEDERLAND MOET ZIJN HYPOCRIETE BEK DICHT HOUDEN. zij kunnen hun eigen moorden niet eens op een goeie manier oplossen. hoeveel moorden en overvallen zijn er het afgelopen jaar niet gepleegd waarvan zij niet weten wie de daders zijn en op de televisie om hulp moeten vragen van het publiek. het lijkt mij dat ze genoeg te doen daar hebben. er is ook een surinaamse nederlander doodgeschoten (de daadwerkelijke oorzaak daargelaten) maar daar hoor je ze niet over.


  Maak melding

 33. Bala Miesijan 1000 keren horen wij het zelfde verhaal , criminelen moeten hard aangepakt worden maar het wordt nog erger ,of krijg je een aandeel van de geroofde geld ze zijn toch je familie Joeka Bala en wie weet dat de Moordenaar Bouta ook een deel krijgt.

  Suriname wordt een hel , NDPers stem op Moordenaar Bouta


  Maak melding

 34. @37 als jij suriname had gekend voor de 8 dec.moorden,dan zou je anders reageren. Velen waren zeer verheugd,toen de militairen optraden tegen de toen regeerders,ook ik vond het fantastisch;eindelijk zal er vooruitgang worden geboekt in dit land,en zullen alle surinamers eerlijk mee mogen genieten van een beter leven enz. Maar helaas,toen kwam 8 dec. de dag dat suriname werd verwond, wat niemand had verwacht. Helaas helaas waar blijven alle beloften van de legerleider en nu pres van sure?
  Maar ach, die is intussen ook een oude man geworden. Ik moet er niet aan denken,wat er van sure en z’n eerlijke hard werkende burgers terecht zal komen,als deze pres. er niet meer zal zijn. Waar zijn de sterke mannen van sranang? God verhoede het,dat sranang sa trong 2e Liberia. Er zijn toch voldoende goed geschoolde surinamers,die niet corrupt zijn? We wachten af.
  Wat geweest is is geweest ja, maar de verwonding is blijvend…het zal je man,broer,vader,zoon, maar geweest zijn,dat is pijnlijk en niet beautiful hoor.
  Ik leef mee met allen,die op welke manier dan ook benadeeld zijn door die gewetenloze misdadigers.


  Maak melding

 35. weet je wat mij opvalt?

  Dat iedereen die hier een ander zo afschuwelijk afvalt, meestal pro Bouterse is! Of in ieder geval NDP.
  Is dit een afspiegeling van deze partij en zijn aanhangers, elkaar voor rotte vis uitschelden, wanneer er een kritische kanttekening geplaatst wordt?
  Sommigen roepen om herinvoering van de doodstraf! God verhoede dit! Want wie gaat bepalen wie mag leven en wie niet?


  Maak melding

 36. Hoe kan zoiets in mijn geboorte land plaats vinden.Wat een drama voor ons land.Deze dader moeten ze ophangen waarneer hij gepakt is.Zo krijg je geen toeristen meer naar suriname.Ik schaam mij als nederlander van surinaamse afkomst.


  Maak melding

 37. In het AZ in Su gaan mensen ook bij bosjes dood, daar kraait geen haan naar. Zullen wij allemaal ook onze aandacht daarop richten, hoe dit mogelijk is?

  Carla Lanseen

  carla lanseen

  Wil je specifieker zijn. Hier wil ik wel het fijne van weten. Als het niet ligt aan voldongen-/onherroepelijke ziektebeelden dan moet daar wat aan gedaan worden. Kom je ook uit dat jargon?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.