Zwaard van Damocles boven Surinaamse politici

4

PARAMARIBO, 27 dec – Het zwaard van Damocles schijnt minimaal drie politici in de coalitie boven het hoofd te hangen. Schijnt, omdat er nogal wat moet gebeuren eer er daadwerkelijk iemand hangt. Het heeft allemaal te maken met de vaagheid van de Surinaamse bestuurlijke wetgeving. Politieke partijen hebben dan weer, dan weer niet veel invloed uit te oefenen op hun vooruitgeschoven leden.

Dit blijkt weer eens met het gedoe rond de parlementariërs van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek, Bep. De partij die ooit begon als Bosneger Eenheids Partij is hopeloos verdeeld. En net zo goed de achterban, die voornamelijk uit Marrons bestaat. De partij trok zich al formeel terug uit A Combinatie die zeven zetels heeft in het parlement. Bep heeft formeel vier zetels. Maar twee van hun parlementariërs weigeren mee te gaan.

De twee, Diana Pokie en Waldie Ajaiso, blijven liever in A Combinatie. Ook minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling toont zich weigerachtig. Nu is er een wet die politieke partijen het recht geeft parlementariërs terug te roepen. Deze zogenaamde terugroepwet is een soort stok achter de deur. Weliswaar is ze nooit toegepast sinds de invoering. Bep zwaait er nu mee, maar of het zin heeft is maar de vraag.

Formeel behoren de zetels A Combinatie toe. Die heeft er geen belang bij dat de twee dissidenten het veld ruimen. Als het laatste echt gebeurt, raakt Bep van de regen in de drup. De opvolging is al helemaal buiten bereik. De twee personen die de Pokie en Ajaiso moeten opvolgen, behoren tot Abop van Ronnie Brunswijk. En laat het hele conflict binnen de combinatie nu juist begonnen zijn om deze politicus en diens “dictatoriaal gedrag.”

4 REACTIES

 1. En laat het hele conflict binnen de combinatie nu juist begonnen zijn om deze politicus en diens “dictatoriaal gedrag.” Dit is pertinent niet waar en waarom?Wie kan zich nog herinneren toen de A-Combinatie 2 uur in de nacht met het NFront combinatie aanzat om te tekenen.Die blik van ontevredenheid straalde toen af van Ronnie Brunswijk zijn gezicht.Wie was toen “Dictatoriaal” bezig? Juist….Alendy.want het Front had hem de VP-post belooft en toch liegt hij dat het niet waar is.Nu mag hij schooldirecteurtje gaan spelen terwijl Amafo een ministers post heeft gekregen en dat zint meneer Alendy niet.Het was om Amafo dat de A-Combinatie te laat was voor de indiening van de lijsten, met name Ruzie tussen Alendy en Brunswijk.Wat Alendy nog steeds probeert is om de Regering ten val te brengen zodat hij alsnog; denkt hij, herkozen kan worden.
  Maar de achterban en de kernen van BEP en ABOP hebben het spelletje door en zullen niet aan mee werken.
  GOD ZIJ MET DE WIJZE SURINAMERS.


  Maak melding

 2. Ik citeer “De opvolging is al helemaal buiten bereik. De twee personen die de Pokie en Ajaiso moeten opvolgen, behoren tot Abop van Ronnie Brunswijk.”

  Als je met zo een lijst akkoord gaat, ben je ook niet snugger omdat het gebruikelijk is bij een samenvoeging dat de kandidaten van de partijen om en om op de lijst worden vermeld.

  Conclusie: Deze partij is het niet waard om te besturen.


  Maak melding

 3. Surinaaamse maatschappij is een ZIEKE maatschappij!AC- combinatie is een combinatie van:1-A van Associaal.2-C van Crimieneel!!

  Lalbhadoer,

  Groet,Ram,Ram,(h)eerlijke feest dagen toegewenst!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.