In Suriname vermoorde toerist eerder overvallen

56

PARAMARIBO, 27 dec – De in Paramaribo doodgeschoten Hans Janssen is eerder tijdens zijn vakantie overvallen. Dit meldt de Ware Tijd. Het gebeurde op de tweede dag van zijn verblijf, begin december. Nabij de Palmentuin viel een man met een staaf Janssen lastig. De man eiste geld.

Toen dat niet kwam werd Janssen met de staaf op zijn arm geslagen. “Even was hij van slag, maar langzamerhand was hij er weer bovenop gekomen”, vertelt buurvrouw Grace. Deze buurvrouw in Nederland had Janssen en zijn vrouw Rijanna overgehaald hun vakantie eens door te brengen in Suriname. Grace schaamt zich nu dood. Nochtans genoot Hans Janssen van zijn vakantie en was hij gecharmeerd van land en volk.

“Ik heb nog nooit zo’n goede vakantie gehad. Alles is goed georganiseerd en Surinamers hebben humor”, citeert Grace de overledene. Zijn weduwe uit ondanks alles geen onvertogen woord: “Alleen maar lieven mensen in Suriname, jullie kunnen er niets aan doen.” Ze weet het zelfs op te brengen een beroep te doen op de daders. Dat die de memory card van de geroofde camera afstaan: “Ik wil die foto’s als laatste fijne herinneringen aan mijn man.”

56 REACTIES

 1. Mijn medeleven voor de weduwe en ik blijf het zeggen: DIT IS PAS HET BEGIN.
  Dit is waar onze mooie su naar toe gaat.
  Het volk kan er hier niets aan doen.
  Daarom willen nederlandse surinamers niet makkelijk terug.
  Hoop dat hun ogen wel op tijd open gaan.
  A tang so


  Maak melding

 2. Alsof dat tuig een hart hebben en die memorycard af gaan staan… ja, als de weduwe genoeg wil betalen.

  Grace moet zich niet schamen, Su is een fantastisch land en ze kon vooraf niet weten dat dit zou gebeuren.

  Nogmaals, bedankt tuig…


  Maak melding

 3. Ja en iedereen roept er over hier in Nederland, maar ik voel me in Sur heel wat veiliger dan in Nederland, wat denk je,hier gebeurt er veel en veel meer, en altijd ellende, en meestal valt er ook een dode, zegt niks negatiefs over Sur,mijn ervaring is anders, ik voel me er wél veilig en wil er zelfs komen wonen over twee jaar,vind het heel naar voor de nabestaanden,maar zij reageren heel liefdevol, en zó hoort het. Je kunt niet het hele toerisme en bevolking afkraken door 1 ellendeling!


  Maak melding

 4. er worden mensen vermoord,beroofd,verkracht en allerlei fysiek geweld gebruikt.maar niemand praat over dat de de daders naast opsporen en berechten ook op een andere manier gevormd moeten worden.in de gevangenis lees je er is spanning.
  dit komt door een systeem waar gedetineerden
  uit onze belastinggelden elke dag redelijk goed eten krijgt,een halfuurtje gaat werken,vrije geneeskundige heeft,geen gericht onderwijs krijgt,van de leiding de ambtenaar geen fysiek geweld mag gebruiken.
  zo zorg je ervoor dat criminelen als ze buiten zijn alles doen wat zij willen en als ze opgepakt zijn wij ze verzorgen.wat gebeurt met ons land de toerist blijft weg,en mensen die werken zorgen voor deze lieden.


  Maak melding

 5. in suriname heeft men lak aan doden in het
  verkeer,of moord,als het maar niet in hun,
  straatje gebeurd.
  maar schreeuwen wel moord en brand als ze,
  geen benzine hebben.
  het is daar nog altijdt:ieder voor zich zelf,
  en god voor ons allen.
  bruno


  Maak melding

 6. Via de Telegraaf heb ik net kunnen lezen dat er een Militaire wapen is gebruikt!:Midden op straat, waar het pikkedonker was, stond een auto langs de kant. Toen mevrouw Janssen er langs wilde, ging ineens het portier open en hield één van de twee daders een geweer met afgezaagde loop gericht op haar buik. “Het was legergroen”, vertelt ze over het wapen.


  Maak melding

 7. Was het niet de minister die laatst zei dat het meevalt met de criminaliteit in Su!!!! Gewoon de braziliaanse methode toepassen in Su, laat de politie gewoon met scherp schieten op deze honden dan zullen we zien of Su niet veiliger wordt!!!


  Maak melding

 8. De toename van de criminaliteit houdt ook verband met de aanwezigheid van veroordeelden in de regering van Suriname. Het duidt er dus op dat criminineel gedrag in Suriname loont. Daar komt nog bij dat de huidige minister van Justitie genaamd Misiedjan geen concrete maatregelen heeft genomen om de criminaliteit onder die bevolkingsgroep die voor de grootste overlast zorgt, in te dammen. Iedereen steekt zijn kop in het zand en met doet alsof er niets aan de hand is.


  Maak melding

 9. Via de Telegraaf heb ik net kunnen lezen dat er een Militaire wapen is gebruikt!:Midden op straat, waar het pikkedonker was, stond een auto langs de kant. Toen mevrouw Janssen er langs wilde, ging ineens het portier open en hield één van de twee daders een geweer met afgezaagde loop gericht op haar buik. “Het was legergroen”, vertelt ze over het wapen.

  Dewaarheid

  De Waarheid?
  Het was pikkedonker maar het wapen was groen.
  Militaire wapens zijn niet groen. Je kraait maar wat uit om wie in een kwaad daglicht te plaatsen?

  De politie knalt uit noodweer een Nederlander van Surinaamse origine neer. Daar heb ik weinigen wat over horen reppen.

  Dit is je reinste katibo gedrag.

  Trouwens aan het neerknallen hangt voor de schutter ook een prijskaartje, namelijk dat van het geweten.


  Maak melding

 10. Jammer. Centraal geleide misdaad bende in opkomst ?????

  Niet alleen veiligheidsbeleid, maar iedere beleid dient gericht te zijn op een “incident”.

  Nogmaals hoop niet dat dit wordt gebruikt als haat naar Nederland.

  Mijn condoléances.


  Maak melding

 11. saari tori ; gecondoleerd mevrouw en schaam je, sme !.
  misschien is het tijd om ook in sme een soort ’tourist police’ in te stellen > heb ik zelf meegemaakt in jordanie en ben er zeer over te spreken >> deze politie-soort bewaakt en beschermt touristen daar in de ruimste zin van het woord.


  Maak melding

 12. Als je suriname met nederland vergelijkt (aantal inwoners ) . dan is de misdaad is suriname heel groot. geen wonder dat de nederlandse surinamers niet terug willen. zelf heb ik 8 jaar geleden al ondervonden hoe onveilig het is in mijn geboorteland. het is veel erger dan nederland. ik schaam me diep voor suriname. en het zal alleen maar erger worden


  Maak melding

 13. Hoop onzinnig geklets hier.

  1) De persoon die met een afgezaagde shotgun in de rondte loopt moet toch bij mensen bekend zijn…..waar blijven die personen ??

  2) Het slachtoffer bloedt dood terwijl er een ziekenhuis om de hoek is………dat kan alleen in Suriname he…??!!


  Maak melding

 14. Ik heb een advies aan deze regering, maak veiligheid toe één van jou belangrijkste doel, en hou A.U.B op met grote hoogte dit en grote hoogte dat want zonder veiligheid heb je niets aan die zogenaamde grote hoogte.


  Maak melding

 15. Daarom zal ik, hetzij om het even welk ras – bevolkingsgroep, bij ongewenst bezoek in mijn huis de bezoeker zonder te vragen enkele grote blauwe bonen geven.
  Deze komen uit een Glock of een 38 eagle special.
  Het is eens gebeurd en ik deed niets maar nu is het andere taal. Panja angra djie deng mang disie.

  En Pinto
  Trouwens aan het neerknallen hangt voor de schutter ook een prijskaartje, namelijk dat van het geweten.

  Deze ras soort heeft geen geweten dus hebben ook geen prijskaartje. Hun enige visite kaartje ois moord, verkrachting en te lui om te werken. Maar wel alles inzetten om stoer over te komen.

  Pinto

  De politie knalt uit noodweer een Nederlander van Surinaamse origine neer. Daar heb ik weinigen wat over horen reppen.

  Hoe durf je hoe kun je een crimineel vergeloijken met een onschuldige toerist?
  Jammer dat je relaiteitszin begrenst is.
  Terecht en maar goed ook dat ie afscheid heeft genomen.
  Het zou een regelrechte ramp zijn als hij levend uit de ongelijke strijd zou zijn gekomen.


  Maak melding

 16. Namens mijn hele familie condoleer ik de familie janssen,sterkte in het verwerken van uw verlies.als ik wat kan betekenen voor u,hoor ik het wel. met vriendelijke groet, Evert starke Schildersbedrijf


  Maak melding

 17. Voor sommige hier op het net geldt slechts haat zaaien jegens Nederlanders. Men toont geen moraal of men heeft niet eens het besef wat deze tragedie voor land en volk betekent.

  En dat noemt zich Surinamer
  Shame on you.

  Kom en zeg nu meneer Pinto wat heeft de Nederlander jou nu zo aangedaan? Uw reacties verhullen een persoonlijkheid met een complex van verborgen psychisch lijden en doet over het algemeen traumatische aan. Een goede raad die ik u wellicht kan geven is om uw haat te laten varen door puur rationeel / constructief met uw innerlijke dilemma’s om te gaan.

  Ik ben ervan overtuigd dat u persoonlijk vrede zult ervaren die u toekomt en overigens met uw goede capaciteiten en inzet ook een beter Suriname kan nastreven, in plaats van op alles wat Nederland en de Surinaamse Nederlanders aangaat,daar op af te geven.

  De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.


  Maak melding

 18. Advies aan de regering:
  maak je land veilig voor burgers en toeristen.
  Pak de illegaliteit op allerlei vlakken aan, maar dan ook de overtredingen van beleidsmakers !! dat wordt moeilijk…..


  Maak melding

 19. @ dhr.Pinto.

  IS hij bezig de midaad en de misdadigers goed te praten door te zeggen dat ze een geweten hebben? Jeetjemina, als ze een geweten hadden waren ze niet uit op roven op kerstavond..Lees goed waarover je het hebt, en je zou wel anders piepen als jou vader, broer, oom, whoever van jou, was doodgeschoten. Dan zou je niet aan het geweten van de rover denken.


  Maak melding

 20. Jammer dat Suriname zo is afgegleden. Prikkeldraad bij de huizen in Paramaribo. Veel illegaal wapenbezit, zelf gezien taxichauffeur en botenbezitter op Suriname rivier.Het is een armoedige zooi geworden met een z.g. leger dat niets voorstelt en beter de misdaad kan bestrijden. Ga zo door dan kan Chavez het zo overnemen die corrupte zooi.


  Maak melding

 21. #1,
  Als jij zo overtuig bent van het begin dan kan het haast niet anders of jij hebt uit de eerste hand weet van het bestaan van een gang, die hier in dit land rotsooi moet helpen creëren.

  Geloof maar niet dat je daar zonder kleerscheuren van afkomt lafbek!


  Maak melding

 22. Sur kan niet eens haar achterste goed vegen laat staan veiligheid bieden aan haar bezoekers en bewoners.De boeven en ministers genieten de hoogste beveiliging maar het volk glijdt af naar een totale anarchie.Gaat niet lang meer duren voor we Somalische toestanden krijgen.Een ieder gaat met geweld haar/zijn deel halen waar er wat te halen is…

  Cobie.


  Maak melding

 23. Heel triest!!! dat het nog in SME gebeurd!!
  Geen lieve mensen! maar rovers, en uitgehongerde varkens!sorry hoor! maar zulke surinamers hebben geen recht meer om te leven.

  De overige gemeenschap en de touristen te besparen, moeten zulke virussen levend geveld en onder de grond worden begraven, wie het ook mag zijn!

  Schande, schande en nog eens schande suriname( jawel, met kleine letters ).

  Pinto: Ik hoop dat je zoiets persoonlijk zal meemaken. Dan wil ik jou horen blaffen en niet weglopen met de staart in je kont richting hazepad!!!

  Voor de nabeastaanden, mijn condoléances.
  Ik leef met u mee!


  Maak melding

 24. Wil je de dader pakken,vraag het aan de binenlandse veiligheidsdienst. De toerist is niet zomaar doodgeschoten. Het gaat om de beelden die hij heeft gemaakt met zijn camera en vrees voor bepaalde zaken, zijn fataal geweest voor deze fotofraaf. Zo denk ik en het zal zeker uitkomen.


  Maak melding

 25. Nr.6 (On)Waarheid ,
  Goed van jou om jouw bron van informatie bij naam te noemen , nl ; ” De Telegraaf ”
  Binnen enkele dagen weet de Telegraaf wat voor een leger-wapen het was en tevens de kleur , nota bene in het donker .
  Bewonderingswaardig , wat een journalistieke doortastendheid en professonaliteit !!!
  Mijn persoon vraag zichzelf af van ; Als het vrouwelijke slachtoffer in kwestie duidelijk kan aangeven dat het een leger-wapen was en idem dito de kleur , mag mijn persoon toch
  vrij zijn om het aan te nemen dat bovengenoemde vrouw de deskundigheid in wapens inpacht heeft ???
  Mijn persoon gaat ff mee met jouw speculatie
  (On)Waarheid en rest nog de volgende vragen te stellen ; Kan jij het ook navragen bij jouw bron of het (echt)toeristen zijn en of het een informatie is of dan wel des-informatie ???
  De Telegraaf , aub zeg !!!
  Het is bijna 2011 , hopelijk besef jij dat!!!


  Maak melding

 26. Hallo Sempa en Pinto,

  Jullie vallen echt zo vreselijk door de mand. Jullie lullen echt alles goed en verdraaien de waarheid waar mogelijk. Nog even en de toeristen waren volgens jullie Nederlandse spionnen.


  Maak melding

 27. M.Nanhekhan,

  Ik heb ook berichten gehoord uit de eerste hand dat toeristen/bezoekers die van de verkeerde situaties foto’s maken, binnen no-time worden omsingeld door zwaarbewapende mannen en dat ze hun camera’s hebben moeten afgegeven. Jou conclusie lijkt misschien ver gezocht, maar zou zo maat waar kunnen zijn.


  Maak melding

 28. Ik zal proberen om niet als de meeste kondremans te reageren.Het overgrote deel van ons heeft het hierop dit forum over vrije meningsuiting,maar wat zie ik helaas gebeuren zodra een X aantal mensen het er niet mee eens is wordt het persoonlijk.
  Laten wij als Surinamers proberen om elkaars mening te respecteren.U zou toch niet willen dat iemand anders U zijn of haar meniing opdringt.(elk individu heeft het recht op een vrije meninguiting)
  IK probeer niet goed te praten war er is gebeurt,maar er wordt zo overspannen gereageerd op een overval die in Switi Sranang heeft plaats gevonden.Graag wil ik U geheugen even op frissen begin jaren 90 Miami,touristen werden vanaf aankomst op de luchthaven gevolgd en beroofd,de hotels die in brand werden gestoken langs Miami beach terwijl er een hoop Surinamers waaronder mijn persoon aan het genieten waren van een vacantie.
  De recente gevallen van kindermisbruik in Nederland,kinderporno bij politieman gevonden en niet te vergeten de overvallen die er dagelijks plaats vinden in Nederland.
  (kijk maar naar opsporing verzocht en Peter R de Vries)dan zal misschien begrepen worden waar ik naar toe wil.In deze moderne tijd krijgen wij genoeg te zien op de tv.
  Dit kan overal in de wereld gebeuren en met een ieder.
  Nogmaals ik probeer dit niet goed te praten,but shit happens.
  IK WENS EEN IEDER EEN ZALIG UITEINDE EN WAN BOEN NJOE JARI.
  GOD BLESS SURINAME

  EDMUNDO


  Maak melding

 29. hou nou toch op met Sur zo af te kraken, overal ter wereld zijn rare mensen,dieven en moordenaars, het wordt alleen weer eens breed uitgemeten in de pers, alsof Ned zo veilig is, echt niet.


  Maak melding

 30. Het heeft geen enkele zin om te reageren op demagogen en volksmenners als pinto en sempa, figuren als pinto en sempa zijn hersendood, hun baas heeft deze gruwel daad veroordeeld de man die op kerstnacht een regering heeft afzet de bekende telefoon coup en op 8 dec 1982 zijn tegenstanders heeft afgeslacht.


  Maak melding

 31. Het Surinaams leger is best wel geen rijke armee, maar opereert absoluut niet met groene geweren waarvan de loop is afgezaagd.

  Die bewering is in weerwil van de ernst van de zaak, meer dan een lachertje.


  Maak melding

 32. @ dhr.Pinto.

  IS hij bezig de midaad en de misdadigers goed te praten door te zeggen dat ze een geweten hebben? Jeetjemina, als ze een geweten hadden waren ze niet uit op roven op kerstavond..Lees goed waarover je het hebt, en je zou wel anders piepen als jou vader, broer, oom, whoever van jou, was doodgeschoten. Dan zou je niet aan het geweten van de rover denken.

  Dino

  DINO,
  Het ligt er maar net aan hoe jij het wil interpreteren. Hier heb ik beoogd ronde Nederlandse woorden te schrijven. Misschien moet je toch de Clevia overdoen.


  Maak melding

 33. nr 9
  als ik iemand uit een bar tot naar zijn auto
  achter volgt om hem in elkaar te stampen en ik word vervolgens neer gekogeld dan heb ik er zelf omgevraagd,,,,,en als ik op straat word beroofd dan heb ik er zeker ook omgevraagd of ik moest maar thuis blijven en als ik thuis word beroofd tja dan moet ik zeker op straat blijven…………..oliedombo….je bent vast en zeker van de ndp.


  Maak melding

 34. veel hoopjes geklets,en de grootste hoop is van pinto de bos baviaan, niemand en ook niemand mag je beroven om wat voor reden dan ook blijf met je vieze apenpoten van andermans spullen. die klote vervloekte rovers zullen nu hoog in hun boom zitten,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


  Maak melding

 35. Per hoofd van de bevolking is de criminaliteit te HOOG!!In nederland wonen 16 miljoen mensen,in SU nog geen half miljoen en dan zoveel HARDE criminaliteit?!Bouta moet met harde hand optreden,dit kan niet.Mie dat né ték no wan kans,soema wan kan kong!Dan maar een toerist in santo boma!


  Maak melding

 36. ..en dan uitgerekend Bouterse die een condoleance brief stuurt!HAHA, laat me niet lachen. Een grote crimineel die kleine criminelen dekt. O ja, misschien kan hij zijn al even criminele zoontje Dino de opdracht geven de daders op te sporen.
  Arm Suriname…


  Maak melding

 37. Ben zelf een oud T.R.I.S er,samen met mijn vrouw dochter en schoonzoon een paar jaar geleden op vakantie geweest alleen maar goede herinderingen en nu dit jammer dat een paar gasten dit te weeg brengen Mvr Janssen gecondoleerd met dit grote verlies.

  John


  Maak melding

 38. @ MODERATOR

  Wilt U deze en de geciteerd posting #22 verwijderen wegen bedreigen. ( de poster doet dit regelmatig in meer of minder bedekte termen) Zie de laatste zin

  #1,
  Als jij zo overtuig bent van het begin dan kan het haast niet anders of jij hebt uit de eerste hand weet van het bestaan van een gang, die hier in dit land rotsooi moet helpen creëren.

  Geloof maar niet dat je daar zonder kleerscheuren van afkomt lafbek!

  Pinto


  Maak melding

 39. In 1 maand tijd ben ik 3x aangehouden tijdens roadblocks. Niet slecht.

  Maar ga ook aktief kijken wat in de auto’s zitten, bijv. wapens, drugs enz.enz. i.p.v. alleen maar rijbewijzen en autopapieren. Dit gebeurt te weinig.

  Zeker in de beruchte wijken moeten er vaker onaangekondigde controles plaatsvinden.


  Maak melding

 40. heel erg wat er is gebeurd en hopelijk overkomt niemand zoiets meer, dat is een illusie helaas. overal ter wereld komen dit soort praktijken voor en het is helemaal wereldnieuws als het een Nederlander betreft in Suriname, mijn condoleances aan de weduwe. wij hebben ook rare zaken meegemaakt in Suriname, berooft worden en je onveilig voelen in het huis wat je huurt maar we laten ons niet wegjagen.ook aankomend jaar gaan we naar ons mooie sranang land en genieten van de wel normale personen en vrienden die we daar hebben, we hebben wel geleerd om behouden de stad in te gaan, geen opvallende sieraden of veel geld op zak geen fototoestel etc. misschien overdreven maar voorkomen is beter dan genezen.
  hopelijk werpt dit voorval geen smet op Suriname daar is het land en de bevolking te mooi voor,

  ps is de moderator ondertussen zover om de heer pinto met zijn haatzaaiingen te weren en op de zwarte lijst te plaatsen, volgens mij zijn de afspraken hier geen gescheld en beledigingen etc, bij hem zie ik niet anders

  gr felo


  Maak melding

 41. Nr.34 wiki(t)leaks ,
  Lees jouw eigen posting en probeert het met simpele woorden de forum-gebruiker(s) uit te leggen wat jij eigenlijk bedoelt .
  Gratis advies ;” maakt van jouw postingen een uitdraai en gaarne deze voorlezen aan jou kinderen .
  Zonder hun op de hoogte te stellen dat het jouw postingen zijn moet jij dan de volgende vragen aan hun stellen ; Wat vinden jullie hiervan en wat vinden jullie van de schrijver in kwestie ???
  Jij zal gegarandeerd verbaast staan van het
  antwoordt , dat jij gelijk water ziet branden .
  Gewoon doen , is een onderdeeltje van intro-spectie !!!
  O ja , als ASSANGE jouw posting leest , ben ik stellig van overtuig dat hij direkt over zou gaan tot verandering van WikiLeaks naar bvb Sempa .
  Resumerend ,op z’n surinaams ; soso KA yu e taki !!!
  Het is bijna 2011 , dinky tranga

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 42. Dom, dom en nogeens DOM van sommige reaciegevers! Jullie zijn gewoonweg lullo’s!! Uit de nek kraaien.

  Wij hebben hir over de slachtoffer en niet over ANDERE LANDEN DAN SURINAME.

  o.a. pinto, sempa en anneke houdt van Sranang, ik gun jullie niet, maar hoop dat dat jullie de zelfd zullen of zouden meemaken!!

  Henk molanaar, deze zijn geen mensen! het zijn vampiers! ezes zonder hersenen.

  En als Bouta echt een man van woordf is moet hij € ?????? als beloning uitloven om de klote paria dader op te sporen en levend begraven.

  Nr 34 Wikileaks: je zegt het goed!!!!

  GOD ZIJ MET DE FAM JANSEN!! Ik leef met jullie mee!!


  Maak melding

 43. Hr Pinto,
  Denk je alles te weten over Su en moorden,
  Neem eens een kijkje in AZ in Su, daar sterven mensen onnodig elke dag. Jong en Oud.
  Met je levensmoe Pinto,ga je aanmelden in AZ

  Carla


  Maak melding

 44. Nueswiel #43,
  Wat hier letterlijk staat is dat criminelen niet moeten denken dat zij hier maar op los de boel op stelten kunnen zetten, dus het roofmoorden en wat dies meer zij. Eens zul je tegen de lamp lopen, dan verdwijn je wel in een van onze niet echt comfortabele politiecellen.

  Als dat verkeerd is en daar bannen op staat dan neem ik dat maar voor lief.

  Je verraad zo je afkomst.


  Maak melding

 45. @ nummer 46 sempa alias de gek ,
  Weet jij wat mijn kinderen gaan zeggen? pa je doet je best met de middelen die jij tot jou beschikking hebt, je komt op voor de rechten van de mens. Ik sta voor de democratie met al zijn vrijheden, normen en waarden respect het recht op te leven vrijheid van meningsuiting, persvrijheid.Sempa ik vraag mij af hoe jou kinderen gaan reageren als ze weten dat jij een moordenaar dictator drugshandelaar aanbid.
  Hoe kan iemand die Bouterse zijn misdaden verdedigd, zijn kinderen normen en waarden bij brengen dat vraag ik mijn af sempa.
  Als jij het op de zelfde manier als Bouterse gaat doen dan ben ik bang voor de toekomst van suriname.


  Maak melding

 46. Hr. Alesie. Het geval van de heer Janssen komt me bekend voor. Vorig jaar rond hetzelfde tijdstip was ik ook in Suriname. Mijn neef die daar ook op vakantie was is op vrijwel indentieke wijze beroofd (omgeving Molenpad/Vandijk)Er stopte een auto vlak naast hem . Plosteling kreeg hij een geweer met afgezaagde loop tegen zijn hoofd van 2 donkere, vermoedelijk boslandcreoolse jongens gezien hun accent. In zeer grof Surinaamse taalgebruik werd hij bevolen zijn ketting te overhandigen, als dat niet genoeg was moest hij ook nog zijn zakken ledigen waar overigens niks meer in zat dan een pasje en huissleutel. Triest maar echt waar, dit is geen verzonnen verhaal. Hier is ook aangifte voor gedaan en is dus ook te verifieren.


  Maak melding

 47. Nr.47 wiep-ding(o),
  Lees jouw eigen posting en daar mijn persoon democratisch is ingesteld mag jij , naar jou vrije keus een predikaat kiezen en deze op je nek hangen .
  Dinky bun tranga,kan jij dat wiek-dingo(no go
  blaf zomaar , tin no de )
  Het is bijna 2011 , wordt het geen tijd voor intro-spectie ???
  Te so fara , ina moro tin
  Krakti nanga soso lobi

  Sre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts


  Maak melding

 48. Ik heb respect voor ieders mening, maar de mensen die de criminaliteit in SME vergelijken met criminaliteit elders op de wereld, vergelijken appels met peren. Struisvogelgedrag door je kop in het zand te steken. Er zijn ook een paar die op een subtiele manier de zaak proberen te globaliseren.

  Het is onmogelijk deze ontwikkeling recht te praten, net zoals het onmogelijk is om als mens een kromme stalen staaf met de hand recht te krijgen. Wake up en erken dat het land waar jullie met z’n allen oprecht van houden simpelweg aan het afglijden is naar een niveau waar het nog nooit geweest is.

  Dit is het voorbeeld van een land dat over een paar decennia het bezit zal zijn van een tiental families, en de rest zal zich moeten schikken in zijn rol of lot.

  Let op; mocht de dader binnenkort gearresteerd worden zal dit ook breed in de media worden uitgemeten, maar wel met een bepaalde reden. Waar zijn de daders van al die vorige berovingen en moorden? Ik kan me niet voorstellen dat zelfs de familie Jansen daar een bepaald gevoel bij krijgt, daarvoor is het verdriet te groot.
  Het volk is alleen gebaat bij een duurzame oplossing. Met minder kan geen genoegen worden genomen.

  Ik denk dat de getroffen familie tevreden zal zijn als er een structurele oplossing komt. Daarmee krijgen ze hem niet terug, maar is de dood van hun geliefde niet voor niets geweest.

  Succes en veel wijsheid toegewenst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.