Minister in spé ‘verloor’ geld HEM Suriname

30

PARAMARIBO, 26 dec – Kandidaat-minister Ricky Kromodihardjo heeft een schuld uitstaan bij zijn oude werkgever HEM Suriname. Hij moet sinds 2006 ruim vijftienduizend euro betalen. Het betreft geld van het bedrijf dat onder zijn beheer verdween. De civiele rechter stelde het bedrijf in het gelijk. Het wordt president Desiré Bouterse niet bepaald makkelijk gemaakt.

Coalitiepartner KTPI ziet namelijk geen enkele reden om Kromodihardjo niet kandidaat te stellen. De partij is op de hoogte van het vonnis. Maar dat vormt moreel noch politiek enig belet. Toch staat vast dat importbedrijf HEM Suriname tienduizend euro kwijtraakte door toedoen van Kromodihardjo. Het geld is op gegeven moment onder diens beheer. Hij belt de bedrijfsleiding van huis uit dat het de volgende dag zal worden gestort op de bedrijfsrekening.

Vier dagen later is het geld nog niet gestort, maar is de man wel beroofd. Hij belandt zelfs in het ziekenhuis. Volgens de rechter claimt het bedrijf de tienduizend terecht. Kromodihardjo verzuimde namelijk te storten op het door hem beloofde moment. Het vonnis was in 2006. Dus is de boeterente nu opgelopen. Volgens HEM Suriname liet de voormalige commercieel directeur ook zo’n achtduizend euro betalen aan een reclamebedrijf dat hij runde. De betaalde diensten zijn nooit geleverd. De rechter vond deze claim zwak onderbouwd.

30 REACTIES

 1. Hoe i-moreel kan een mens wel zijn en hoe ver ga je in het sociaal verkeer mer anderen.

  Met dit gegeven de man doordrukken als minster is a-priori vragen om problemen.

  KTPI doet er goed aan de samenleving te behoeden voor een regelrechte catastrofe.

  Straks gaat men niet onterecht zeggen dat bepaalde Surinamers stelen.

  Een hongerige leeuw gaat altijd roven!!!


  Maak melding

 2. Hij heeft nu al de schijn tegen. Waar rook is vuur. Wat mij betreft zal KTPI hem niet moeten voordragen. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. KTPI je hebt nog andere integere kandidaten voor handen. Bezint eer gij begint.


  Maak melding

 3. De partij is op de hoogte van het vonnis maar dat vormt moreel noch politiek enige belet,dit zegt alles over hoe men politiek bedrijft in Suriname en ook hoe ver men moreel is gezakt.
  Criminelen trekken criminelen aan als jou baas een crimineel dan kan je niets anders verwachten.Ik heb eerder aangegeven dat Bouterse altijd verkeerd gokt hij doet slim maar in wezen is hij een heel dom persoon hij mocht nooit president worden van suriname worden maar die schoft heeft duidelijk voor zijn eigen belang gekozen en niet dat van suriname,de benoeming van alice amafo. alibux naarendorp, dino Bouterse maken hem niet geloofwaardig, wat hij nooit is geweest.


  Maak melding

 4. Deze man is na mijn mening een oplichter en dient niet kandidaat gesteld worden.Zitten alleen zulke gasten in de KTPI dan wordt het tijd voor een actie schoonmaak van de hele partij.Ik geloof dat zulke acties in de meeste partijen toe passing zouden vinden.


  Maak melding

 5. Is het uit armoede dat de KTPI deze onfrisse figuur heeft voorgedragen? Ik neem aan dat nog andere capabele en eerlijke partijgenoten rondlopen.Waarom paje juist hem wil hebben zal de gemeenschap niet begrijpen.


  Maak melding

 6. Een hoge functie bij HEM en dan ??

  “Volgens HEM Suriname liet de voormalige commercieel directeur ook zo’n achtduizend euro betalen aan een reclamebedrijf dat hij runde” always STINKS.

  Die liet zich voor de 15.000 euro in elkaar trimmen en ging met het geld vandoor.

  Allemaal waardelozen poppenkastspelers.

  DDB de man s.v.p. niet als minister accepteren. NIET DOEN. Ge wordt voor LUL gezet door al de kanditdaten van de KTPI.

  BE AWARE


  Maak melding

 7. En zo iemand willen ze naar voren schuiven als minister??!! Zijn ze soms helemaal gek geworden in Su!!!! Is Soemita aan het dementeren soms?????!!!!


  Maak melding

 8. WEER!!Nederlandse toerist in Suriname vermoord!Deze man is koelbloedig en lafhartig in het bijzijn van zijn vrouw om het leven gebracht door de barbaarse BEESTEN!Goede promotie voor het toerisme in Suriname zou ik zo zeggen,ga vooral zo door.


  Maak melding

 9. Geen betere voordrachten?
  je vraag je thans in gemoede zeker af of Oom Willy geen betere en wel brandschone mensen heeft om voor te dragen voor het hoogste ambt.Oom Willy heeft er samen met zijn politieke aartsrivaal Paul Salam alles aan gedaan om Sastro weg te krijgen en daar succesvol in geweest .Wie had gedacht dat Oom Willy met iets goeds naar voren zou komen ter vervanging van sastro heeft zich wel deerlijk vergist.oom willy, die zelf het spinnenhuis in de Bomapolder wel twee keer heeft gezien vindt het naar het schijn, helemaal niet onmogelijk met bevlekte om te gaan en ze te nomineren.Of is het toch zo,dat stelen en frauderen allang geen schande meer is en het juist een pluspunt is om in aanmerking te komen voor een hoge functie?Moreel verval op en top in het huidige suriname en de ouderen onder ons denken met weemoed terug aan de jaren zestig en begin jaren zeventig,toen ome willy achter de wacht verdween voor het plegen van grootschalige fraude en het toen nog een grove schande was te frauderen en te stelen binnen het ambtelijke en daarbuiten.Tegenwoordig is het zo,dat grote dieven worden omhangen met de mooiste staats versierselen en kleine dieven worden opgehangen.het laatste natuurlijk niet in het letterlijke zin.Ook is het zo dat heel veel hardwerkende en fatsoenlijke landgenoten in aanmerking zijn gekomen voor onderscheidingen en dat is precies zoals het hoort.wat niet hoort is, dat men allerlei boeven en niet veroordeelde moordenaars in aanmerking doet komen voor hoge onderscheiding, wat een affront is voor suriname en zijn inwoners.thans draagt ome willy een man voor, die zonder meer zeer bedenkelijk wordt aangemerkt en volgens enkele publicaties zelf een vonnis op zijn naam heeft. Een man met een vonnis op zijn naam kan niet in aanmerking komen voor een ministers functie.Wie wilde ook weer corruptie bestrijden en blies zijn voorkomen kort na de verkiezing zo hoog van de toren?juist ja,de huidige president Desiré Bouterse.Niet lang daarna accepteerde hij de voordracht van ronnie Brunswijk, alice Amafo , voor de post van op het departement van sociale zaken en volkshuisvesting.Waar blijft je dan nog met je geloofwaardigheid en je corruptiebestrijding? Allemaal bl bla bla!
  Nu wenst ome willy een andere bevlekte partij loyalist naar voren te schuiven en dan ook nog op ROGB.Wat gaat er dan daar gebeuren als die man uiteindelijk toch die functie krijgt? De lezer mag het zelf invullen.Willy zou, naar mijn mening, verder moeten gaan zoeken of desnoods niet iemand uit de eigen partij naar voren moeten schuiven.waar ome willy zeker niet mee moet komen is die Oesje,die toch zo vreselijk heeft gejat op HI en die robbie, die tijdens Bosje eraan moest geloven.we blijven hopen, dat ome willy zich toch van zijn betere zijde laat zien en die voordracht die hij thans heeft voor ROGB, intrekt.met dan aan Keerpunt DEWEST.


  Maak melding

 10. Zijn allemaal mensen,zonder waarden en normen! Integere mensen zijn in Suriname niet meer te vinden!!!!!! Zijn allemaal gaai-jes en graaiers…….

  Lalbhadoer,

  Groet, ram ,ram (h)eerlijke feest dagen!


  Maak melding

 11. Wiep-ding

  Misschien heb je het niet door maar het is momenteel the talk of the town dat jij zielig doet. Wat heb jij zelf op jouw geweten? Jij hebt duidelijk een trauma, waarschijnlijk “bika fosteng den bribi bigisma fi wiep joe mars noh, den priet joe skin noh” vaak ten onrechte. Mi sabi, je was onschuldig in 9 van de 10 gevallen he. Desondanks ging dit maar door zoals dit in de bijbel is verwoord “spaart den roede niet” en of het terecht is of onterecht, iedere gelovige geeft daar zijn eigen invulling aan “leki den sma fie”. Wel zielig hoor, maar goed neem daar een les aan door zelf niet in herhaling te vallen, want statistisch is bewezen dat slachtoffers van (kinder)mishandeling o.i.d. zelf later in herhaling vallen en dat zien wij nu aan jouw. Joe lob wiep ding noh, dat mekie mo priet joe skin sodanig dat jo singie inie snesie tongoh. Ga heen en verdwijnnnnnnn voorgoed wiep-ding!!!!

  Broderick
  herman

  Gran tangi Django voor jouw uitleg. Choennie had gelijk de ster is verschenen en de onafhankelijke rechter (Django) heeft recht gesproken.

  V.broderick en herman ik ben het helemaal met jullie eens.
  norma

  Ik en nog vele vele anderen zijn het eens met Broderick, herman en norma. Jij hebt een trauma van vroeger overgehouden wiep-ding. Heb jij ook jouw moeder geslagen? Typisch..joe gado é poeroe ka gi joe now. Yoe na wan oema wintji wiep-ding. Alles wat uit jouw bek komt is alleen op jouw van toepassing wiep-ding en zoals broderick zei:Joe lob wiep ding noh, dat mekie mo priet joe skin sodanig dat jo singie inie snesie tongoh. Ga heen en verdwijnnnnnnn voorgoed wiep-ding!!!!

  laksmipersad


  Maak melding

 12. Ja,natuurlijk dit wou meneer soemita en somo,iemand waar ze dus naar hun pijpen kunnen laten dansen(djarang–kepang).Maar het frapante is dat men nooit vragen heeft gesteld t.a.v.brunswijk,s,ddb,biervliet,lindscheer,badriesing..en nog velen over hun verleden.Zelf,s journalisten durven het niet,ja de reden is bekend.Als je zonder problemen wilt leven in s.u. moet je gewoon je mond houden,en meegaan in alles.Wie herinnert zich nog die geweldige volkmilitie,s,je kon zelf,s je buurman niet iets in vertrouwen nemen,of je werd op gepakt.


  Maak melding

 13. December 26th, 2010 at 2:03 pm
  Geen betere voordrachten?
  je vraag je thans in gemoede zeker af of Oom Willy geen betere en wel brandschone mensen heeft om voor te dragen voor het hoogste ambt.Oom Willy heeft er samen met zijn politieke aartsrivaal Paul Salam alles aan gedaan om Sastro weg te krijgen en daar succesvol in geweest .Wie had gedacht dat Oom Willy met iets goeds naar voren zou komen ter vervanging van sastro heeft zich wel deerlijk vergist.oom willy, die zelf het spinnenhuis in de Bomapolder wel twee keer heeft gezien vindt het naar het schijn, helemaal niet onmogelijk met bevlekte om te gaan en ze te nomineren.Of is het toch zo,dat stelen en frauderen allang geen schande meer is en het juist een pluspunt is om in aanmerking te komen voor een hoge functie?Moreel verval op en top in het huidige suriname en de ouderen onder ons denken met weemoed terug aan de jaren zestig en begin jaren zeventig,toen ome willy achter de wacht verdween voor het plegen van grootschalige fraude en het toen nog een grove schande was te frauderen en te stelen binnen het ambtelijke en daarbuiten.Tegenwoordig is het zo,dat grote dieven worden omhangen met de mooiste staats versierselen en kleine dieven worden opgehangen.het laatste natuurlijk niet in het letterlijke zin.Ook is het zo dat heel veel hardwerkende en fatsoenlijke landgenoten in aanmerking zijn gekomen voor onderscheidingen en dat is precies zoals het hoort.wat niet hoort is, dat men allerlei boeven en niet veroordeelde moordenaars in aanmerking doet komen voor hoge onderscheiding, wat een affront is voor suriname en zijn inwoners.thans draagt ome willy een man voor, die zonder meer zeer bedenkelijk wordt aangemerkt en volgens enkele publicaties zelf een vonnis op zijn naam heeft. Een man met een vonnis op zijn naam kan niet in aanmerking komen voor een ministers functie.Wie wilde ook weer corruptie bestrijden en blies zijn voorkomen kort na de verkiezing zo hoog van de toren?juist ja,de huidige president Desiré Bouterse.Niet lang daarna accepteerde hij de voordracht van ronnie Brunswijk, alice Amafo , voor de post van op het departement van sociale zaken en volkshuisvesting.Waar blijft je dan nog met je geloofwaardigheid en je corruptiebestrijding? Allemaal bl bla bla!
  Nu wenst ome willy een andere bevlekte partij loyalist naar voren te schuiven en dan ook nog op ROGB.Wat gaat er dan daar gebeuren als die man uiteindelijk toch die functie krijgt? De lezer mag het zelf invullen.Willy zou, naar mijn mening, verder moeten gaan zoeken of desnoods niet iemand uit de eigen partij naar voren moeten schuiven.waar ome willy zeker niet mee moet komen is die Oesje,die toch zo vreselijk heeft gejat op HI en die robbie, die tijdens Bosje eraan moest geloven.we blijven hopen, dat ome willy zich toch van zijn betere zijde laat zien en die voordracht die hij thans heeft voor ROGB, intrekt.met dan aan Keerpunt DEWEST.

  Wikileaks,
  Machtig stuk weer van jou hand. Het is zo machtig dat ik er geen woord van heb gelezen. Shitt only!


  Maak melding

 14. Over geloofwaardigheid gesproken de man die het goed vindt dat een ex dictator die zijn eigen volk heeft afgeslacht onderdrukt vernederd, mag in zijn ogen president worden van suriname.Die zelfde figuur schrijft een zeer hypocriete en komische reactie op nummer 1,hij heeft de durf om het over immorele kwesties te hebben rara hoe kan dat ?
  Een leugenaar moet een goed geheugen hebben.
  Leugens hebben korte benen.


  Maak melding

 15. Dit zegt meer over het normenstelsel dat Willy en zijn soortgenoten hanteren. Deze man benoemen is ‘a big shame’. Binnen de kortste keren gaat hij weer de fout in. Laat NPD deze post zelf invullen


  Maak melding

 16. Mensen, hij is een Christen en recentelijk bekeerd, dus ik weet niet waarom jullie zo moeilijk doen.

  En DDB let heel streng op zijn kudde dus zomaar maken jullie een hoop opschuif.


  Maak melding

 17. Iedereen heeft zijn schulden om te betalen. De overheid dito. Dit is een civiele zaak en geen strafbare. Amafo mag toch ook minister worden. Waarom deze man niet. Maar…Deze man is al door de modder gegaan en zijn naam is al besmeurd. Daarom moet de KTPI (Krachtige en Tolerante Politieke Integratie) deze man terugtrekken en een nieuwe voordracht doen. Een andere integere en capabele man. De KTPI beschikt over een bataljon van technocraten. Succes ermee …..


  Maak melding

 18. Dit is een civiele zaak en geen strafbare. Het strafbare ervan is tot nu toe niet bewezen en het zijn maar geruchten om hem zwart te maken. Waarom kan de misdadige Amafo, die de overheid ten eigen bate voor duizenden SRD’s heeft benadeeld, minister worden, en deze man niet. Maaaaaarrrr… Deze man is door de media al door het slijk gehaald en zijn naam is erg besmeurd. Daarom moet hij worden teruggetrokken als kandidaat-minister en de KTPI (Krachtige en Tolerante Politieke Integratie) moet een andere persoon voordragen. De partij beschikt over voldoende integere technocraten en wijze mannen, die het ambt van minister zouden kunnen ambiëren. Dus KTPI, kop op, succes ermee….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.