Suriname moet zich betrouwbare debiteur tonen

4

PARAMARIBO, 24 dec – Meer dan wat ook, moet Suriname zich financieel betrouwbaar tonen. Dit zegt oppositieleider Radjkoemar Randjietsingh. Schulden moeten betaald worden en liefst op tijd. Wanneer de regering zich in die sfeer opstelt is er al veel gewonnen. Zover is het nog niet.

Het moet nog blijken dat de regering ook in staat is haar schulden te voldoen. “Waarom dan ook geen tijdelijk karakter geven aan verruiming van het kredietplafond voor de regering”, zegt Randjietsingh. Op die manier zijn correcties mogelijk. Ook is het makkelijk te controleren of het betaalgedrag geen breuken vertoont. Minister Wonnie Boedhoe van Financiën voorziet geen problemen als eenmaal meer mag worden geleend.

Het belangrijkste is niet monetair te financieren. Dan wordt de inflatie beperkt. “Hoe gezonder de economie, hoe groter de kans tot het terugbetalen van schulden”, aldus Boedhoe. Volgens Randjietsingh is dit ook de beste omstandigheid voor een gezonde groei. Er wordt dan genoeg verdiend. Op gegeven moment hoeft het plafond misschien niet eens meer omhoog. “Dit zal dan ook helpen het vertrouwen van de samenleving te vergroten.”

4 REACTIES

  1. Ook de vorige minister moest meten en passen! 1500 miljoen aan schulden erven kan je lastig optijd betaalt worden. Waaron komt die VHP-er nupas met dezxe ideën? Waarom niet de afgelopen zegmaar 3jaar voor de verkiezingen? Dan hadden ze nog regeermacht dit toch uit te voeren. Laat mevrouw Boedhoe haar ding doen!


    Maak melding

  2. “Waarom dan ook geen tijdelijk karakter geven aan verruiming van het kredietplafond voor de regering”, zegt Randjietsingh. Op die manier zijn correcties mogelijk. Ook is het makkelijk te controleren of het betaalgedrag geen breuken vertoont. Minister Wonnie Boedhoe van Financiën voorziet geen problemen als eenmaal meer mag worden geleend.

    Lijkt mij ook de beste oplossing voor het begrotings tekort van de Overheid, om het kredietplafond van het land aantepassen aan de huidige situatie van het land en terzijnetijd wederom te verlagen zodat de inflatie van de SR$ niet uit de hand loopt .

    Wens de vele trouwe lezers van Waterkantnet, de forum leden en de redactie van het Waterkantnet nog hele fijne Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2011 toe.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.