Surinaams kapsel op Amerikaanse cover

6

De uit Suriname afkomstige Mireille Liong-A-Kong, bekend van de websites kroeshaar.com en going-natural.com, staat op de cover van de nieuwste editie van het tijdschrift Port of Harlem.
Het internationale magazine dat al 15 jaar bestaat komt twee keer per jaar uit in zowel Amerika als Gambia. In deze laatste editie staat de kunst van kroeshaar kapsels centraal.

In die hoedanigheid werd Liong-A-Kong dan ook benaderd door directeur Wayne Young die bekend raakte met haar werk door de tentoonstelling “Kroeshaar op z’n best”, Liong’s eerste expositie in Manhattan, NY. Young was erg onder de indruk van de collectie vastgelegde kapsels wilde graag de kleurrijke kunst delen met zijn lezers.

kroeshaar‘Ik had nooit gedacht dat ze mijn foto zouden kiezen voor de cover’, aldus Liong. Ze vroegen om foto’s op te sturen en ja ze hadden ook speciaal naar deze foto van mij gevraagd maar ik dacht er niks bij. Ik had namelijk ook foto’s van de modellen van America’s Next Natural Model opgestuurd. ‘Het was zeker een leuke verrassing’, antwoordt ze lachend op de vraag of ze dan teleurgesteld was. Volgens Liong is het echter belangrijker dat de boodschap, dat kroeshaar mooi en veelzijdig is, wordt uitgedragen.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.