Commissies leiden aanpak Surinaamse goudwinning in

7

PARAMARIBO, 21 dec – De aanpak van de goudsector is definitief. Dit zei president Desiré Bouterse bij de installatie van drie commissies. Die moeten advies uitbrengen over beleid en management van de sector. “In de chaotische situatie waarin de sector zich bevindt, vraagt het veel durf en saamhorigheid om ordening te brengen”, aldus Bouterse.

De commissies zullen dit moeten opbrengen. Het komend jaar moet het resultaat te merken zijn. Bouterse wil rechtstreeks geadviseerd en geïnformeerd worden over de activiteiten van de commissies. Veiligheid, milieu, inkomsten die de staat nu misloopt, het moet allemaal worden bekeken. “Het wordt geen gemakkelijke opgave. Het is belangrijk de samenleving, de media, het traditioneel gezag te betrekken bij deze operatie”, zegt Bouterse.

Het moet vooral onderscheid zijn met de bottebijl-aanpak uit het verleden. Die bleek uiteindelijk averechts uit te pakken. “Het mag geen clean sweep-toestand meer worden. We moeten elkaar kunnen overtuigen dat er eind moet komen aan de onoverzichtelijke en onveilige situatie in het binnenland”, aldus Bouterse. In de teams zitten experts in onder meer veiligheid, belastingen, volksgezondheid en mijnbouw.

7 REACTIES

 1. Goedemorgen lezers waterkant.
  hmmm een beetje te laat met deze actie na al die jaren is er geen onderzoek geweest en nu in eens bouta powerrrrr keep it up maar nu nog woorden in daden omzetten en die canadezen aftroefen want ze geven minder op maar zuigen die heleboel daar leeg.dus actie

  groetjes

  one love
  steve


  Maak melding

 2. weet je wat mij nog verbaast is dat die menister venitiaan zo een domme contract heeft afgesloten ?of heeft hij alleen aan zich zelf gedacht zakke vuller dus !!!!
  en onze surinamers laten pinaren in suri hier wordt ik echt verdrietig van ze moet alle partijen eruit gooien en vers-jongbloed neer zetten om het land te draaien en alle zakken vullers eruit !!!

  groetjes

  steve


  Maak melding

 3. drie weken geleden heb ik een goede vriend van bouta gesproken, deze man zat in de sector, kiezelsteen. deze gaat over naar goudzoeken hij gaat namens bouta goud zoeken, en hij is niet de enigste. deze smeerlap die is alleen zijn fam,en vrienden aan het verrijken.
  en de trotse NDPer daar word dan af en toe een feest voor gehouden, die worden blij gehouden met een dode mus.
  een moderne versie van dictatuur is aangebroken

  pengel


  Maak melding

 4. Drie commissies die in elkaars verlengde liggen wordt gelijktijdig opgestart. 2 ervan zitten dus straks jaren te wachten op de beleidscie.

  Maar dat geeft niets vindt DDB. Hij moest een aantal oude matie van een goede positie met een riant inkomen en een auto voorzien.

  De belangrijkste maatregel die met weinig moeite direct is uit te voeren is een wet maken die het bezit en de handel in kwik verbied!!!

  Maar ja dan krijgt DDB ruzie met zijn maties die grote consessies hebben gestolen.


  Maak melding

 5. Bij vragen was het in de jaren tachtig steeds dat commissie die en commissie dat er aan werkte maar intussen sukkelde het land de afgrond in.We kennen de regel commissie’s al.What’s next?

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.