Sarina Voorn is ‘De Koningin van Paramaribo’

3

In januari gaat de muziektheatervoorstelling De Koningin van Paramaribo in première. Deze voorstelling geproduceerd door Stichting Sunshiptree, met in de hoofdrol Sarina Voorn (van The Voice of Holland), vertelt het levensverhaal van de bekendste prostituee van Suriname, de roemruchte Maxi Linder.

Niet alleen zeelieden en soldaten uit Nederland maakten gretig gebruik van haar bijzondere kwaliteiten. Ook ‘de hoge heren’ die het voor het zeggen hadden, bleven naar haar terug komen. Maxi was schaamteloos, niet op haar mondje gevallen, extravagant, groothartig en sociaal betrokken. Maar ook een ‘motyo’ in hart en nieren.

koninginAls 15-jarige zet Maxi de bioscoop op stelten, we zien hoe ze haar omgeving terroriseert. Alles komt aan bod: van haar hoogtijdagen in de jaren twintig en dertig toen de jazzmuziek in Paramaribo klonk tot aan de mishandelingen, verkrachtingen en berovingen door mannen die ervan uitgingen dat een prostituee geen rechten heeft. Een verhaal in 6 scènes, met songs over de 7 hoofdzonden en veel dans onder andere de beruchte black bottom, begeleid door een ensemble en een soundtrack die ons terugbrengt naar het Suriname van 1920/1930.

Clark Accord debuteerde tien jaar geleden met zijn roman De Koningin van Paramaribo. Het boek werd een bestseller met vele vertalingen en al meer dan 120.000 exemplaren verkocht. Binnenkort verschijnt de 30e druk. Klik hier voor de speellijst.

3 REACTIES

 1. Prachtig dat er een muziektheatervoorstelling over ‘De Koningin van Paramaribo’ wordt gemaakt.

  Als kind hebben de verhalen over Maxi Linder mij zeer geboeid. Het is een ontroerend verhaal dat toch raakt.

  Met een vleugje romantiek en toch weer niet.
  Toen dacht ik al: dit alles moet toch een reden of een oorzaak hebben.

  Daarom weet ik zeker dat deze voorstelling veel aandacht krijgt.

  Eline Douma-Sumo
  Dordrecht


  Maak melding

 2. IK wacht hier al zo lang op. Heb het boek een par keer gelezen. Kan niet wachten om te zien, hoe ze op het podium tot leven komt. Kaarten zijn reeds besteld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.