Van Bommel: ‘Geert Wilders wil Suriname pesten’

20

Tweede Kamerlid Harry van Bommel is verheugd dat de Nederlandse regering met een open blik naar de relatie met Suriname kijkt en niet meegaat met de PVV van Geert Wilders die met Suriname wil breken. Bij de behandeling van de begroting Buitenlandse Zaken stelde Van Bommel de relatie met Suriname aan de orde en ging hij in op de Twinningprojecten en de Toescheidingsovereenkomst. Over beide zaken zal de regering het overleg met Suriname hervatten en in de loop van volgend jaar de Kamer informeren over de ontwikkelingen.

bommelVan Bommel is verheugd dat het voorstel van de PVV om alle ontwikkelingshulp aan Suriname te stoppen niet is aangenomen. “Weliswaar werd de noodhulp buiten beschouwing gelaten bij dit voorstel maar de Twinningprojecten zouden zijn gesneuveld. Nu lopen die minimaal tot 2012 door en kunnen projecten in zorg en onderwijs nog volledig worden benut. Het is ook onzin om die projecten, die rechtstreeks aan de bevolking ten goede komen en Nederland helemaal niet zoveel geld kosten, te stoppen. Geert Wilders doet volgens Van Bommel aan ‘Suriname pesten’.

Sinds begin 2010 is er een impasse in het overleg tussen Nederland en Suriname over de Toescheidingsovereenkomst waarin rechten van Surinaamse Nederlanders in Suriname zijn vastgelegd. Van Bommel vroeg de regering in een motie om ‘spoedig het overleg over de Toescheidingsovereenkomst met Suriname te hervatten en de Kamer in de eerste helft van 2011 te rapporteren over de resultaten.’ De motie kreeg gisteren een ruime meerderheid, alleen de PVV van Geert Wilders stemde tegen.

20 REACTIES

 1. En wat vinden al die grappige zwarte Surinaamse PVVers hiervan? Wilders heeft lak aan jullie, maar dat vind ik dus geweldig! Hij heeft jullie mooi beet, dat komt ervan als je als zijnde zwarte Surinamer, zowel zwarte en hindustanen, op een islamofobe, racistische en zowat fascistische partij stemt omdat je de illusie hebt erbij te horen! 😆


  Maak melding

 2. Van Bommel is een grote zeurpiet, maakt zelf helemaal niets klaar en zeurt elke dag over Suriname.
  De man staat te veel aan de zijlijn als het om geld van anderen gaat.
  Wilders heeft gelijk ook Suriname heeft te kennen gegeven dat zij op eigen benen wil staan en niets van Nederland wil hebben. Gezien hun houding zullen zij het geld zeker niet accepteren dus wat zeurt van Bommel nou.
  Zeurpiet van 2010


  Maak melding

 3. Surinamers willen met respect behandeld worden maar ze kiezen wel een president die A geen respect voor ze heeft en B ook niet voor democratie in suriname iemand die zich nooit aan wetten en regels houdt zie zijn beleid vandaag aan de dag in suriname, Harry moet niet lullen want je kan niet als beschaafd land zaken doen met een gewetenloos moordenaar die zijn eigen volk heeft afgeslacht Harry hanteert een dubbele moraal, wanneer het over de palestijnen gaat staat hij aan de kant van de onderdrukten en waneer het over suriname gaat kiest hij de kant van de onderdrukker in persoon van bouterse.


  Maak melding

 4. En toch hebben ook Surinamers op deze klootzak gestemd.Hij is gewoon een grote rasist.Met ook nog een stel klootzakken in zijn partij, toen de surinaamse mevrouw er was omdat ze in de volks militie in suriname zat moest ze direct aftreden.Maar hij en het stelletje ellendelingen mogen heel braaf blijven. Daarom zeg ik o Nederland geef mij rijst met kuoseband.
  Al wonen en zijn onze kinderen hier geboren wij worden als buitenlanders behandeld.


  Maak melding

 5. 8 dec 82, wat zit je ontzettend uit je nek te lullen!

  Je schrijft zelf dat de surinamers zelf voor Bouterse hebben gekozen dus hoe kunnen ze zich in godsnaam onderdrukt voelen.
  De enigen die zich onderdrukt voelen zijn die
  gasten van Nieuw Front en hun weinige aanhangers die totaal geen toekomstvisie hadden.
  De Palestijnen hebben niet zelf voor de situatie gekozen waarin ze nu verkeren.
  Daar zit dus een wezenlijk verschil in die twee omstandigheden die jij met elkaar wil vergelijken. Absolute lariekoek dus.
  Indien Van Bommel had gezegd dat hij alle banden met Suriname wil verbreken dan zou hij
  waarschijnlijk jouw grote held zijn.
  Het is waarschijnlijk een ongelooflijke doorn in jouw oog dat langzamerhand steeds meer Nederlandse politci weer de zijde van Suriname gaan kiezen.

  Het is de toekomst van Suriname en de surinamers waarvoor Van Bommel zich sterk maakt en niet de voor toekomst van Bouterse.
  Jij bent gefocust op Bouterse en Van Bommel niet. Denk daar over na.

  Door allerlei onzin hiet uit te kraaien krijg je Bouterse niet weg. Als dat je grote wens is wees dan pro actief en doe daar wat aan. Roep al je kornuiten en lotgenoten op en ga lekker protesteren bij de ambassade in Den Haag of zo of voor mijn part op het onafhankelijkheidsplein in Suriname.
  De kans dat je wordt gehoord is veel groter dan nu lekker achter je computer complete onzinnigheden uit te kramen.

  En nee! ik ben geen aanhanger van Bouterse en ik verdedig hem eveneens niet.
  Ik ben een realist en nergens in de media ben ik tegengekomen dat de echte Surinamer zich onderdrukt voelt.
  Maar als je aanhanger van Nieuw Front bent dan ga je inderdaad vanzelf in die onzinnige lariekoek geloven.
  Misschien kan je ons met bewijzen overtuigen dat de onzin die jij schrijft (dat Surinamers zich anno nu zich onderdrukt voelen) werkelijkheid is. Dan zal je mij meteen aan jouw zijde vinden. Tot die tijd ben ik wel van overtuigd dat Bouterse in de jaren tachtig in de fout is gegaan en dat dat hij is veroordeeld door Nederland maar overtuigd dat hij anno 2010 een onderdrukker is heeft nog niemand hard kunnen maken. ja, misschien de Nieuw Fronters wel maar hun mededeling moet je met een grote korrel zout nemen.
  Want die zijn puur destructief bezig.

  Ik heb absoluut respect voor de gevoelens van mensen die op een of ander manier geraakt zijn door de gebeurtenissen in de jaren tachtig. Het is ook absoluut niet mijn bedoeling om daarover denigrerend te zijn. Want ik weet dat de pijn en verdriet
  werkelijk zijn. De wijze waarop sommige mensen reageren geeft aan dat bepaalde emoties zeer diep zitten.
  Ik wil daarom bij voorbaat mijn verontschuldigen aanbieden aan degenen die zich door mijn reactie geraakt voelen.

  Wat ik duidelijk wil maken is dat deze Forum niet bedoeld is om opgekropte woede, pijn en verdriet te uiten ten aanzien van wat er in de jaren tachtig is gebeurd. Deze emoties zijn zeer persoonlijk en zouden op een delicate manier verwerkt moeten worden.
  Deze forum is mijn inziens bedoeld om actuele gebeurtenissen te bespreken.
  Om deze emoties te kunnen verwerken zou het voor velen mensen die op deze forum reageren
  therapeutisch werken om wekelijks, maandelijks of dagelijks bij elkaar te komen en die opgekropte emoties gezamenlijk te verwerken.
  Misschien kan DWT een aparte Forum voor deze mensen opzetten. Deze mensen zouden op deze nieuw op te zetten Forum dan hun gezamenlijke emoties kunnen uiten en verwerken.

  tan boeng


  Maak melding

 6. Van Bomel moet eens ophouden met zeuren. Hij staat net als Ferrier langs de zijlijn. Straks wordt hij uit de SP gesodemieterd.
  Suriname wil zelfstandig zijn en Bouterse heeft diverse keren bevestigd dat hij lak aan Nederland heeft.
  Maar ook Venetiaan heeft al eerder verklaard dat Suriname het zonder financiele hulp moet kunnen klaren.
  Doe dat dan!!!! Wilders heeft m.i. volkomen gelijk. Suriname heeft veel grondstoffen en moet zich makkelijk kunnen redden.
  De hulp van Nederland kan veel beter naar Afrika.


  Maak melding

 7. 8 december 1982

  je praat ..jepraat maar wat weet jij?

  1519 Africans revolt in Spanish Hispaniola
  1522 Revolt in Puerto Rico
  1530 Revolt in Mexico
  1550 Revolt in Panama and Peru
  1630-1697 Thousands of enslaved Africans establish Palmares, Brazil
  1639 First British West Indies African revolt (Providence Island)
  1655 Revolt of 1,500 Africans in Jamaica
  1663-1739 Nearly 76 years of insurrections by enslaved Jamaicans
  1674 Revolt in Barbados
  1687 Revolt in Antigua
  1691 First revolt in Haiti
  1712 New York City’s Africans accused of “freedom fires”
  1715-1763 Enslaved Africans revolt in Surinam
  1739 Stono, South Carolina enslaved Africans revolt
  1741 Suspected city-wide arson plan by New York City’s enslaved Africans
  1760 Major revolt in Jamaica led by “Tackey”
  1763 Major revolt of enslaved Africans in Dutch Surinam
  1765 Revolt by enslaved Africans in Honduras
  1768 Discovery of revolt plot on St. Kitts
  1773 Enslaved Jamaicans in major revolt
  1791-1803 Some 500,000 enslaved Africans successfully revolt in Haiti
  1796 Enslaved Africans revolt in St. Lucia
  1800 Gabriel Prosser and 1,000 fellow Africans plot Virginia revolt
  1801 Revolt of enslaved Africans in Guadeloupe
  1811 Revolt of enslaved Africans in St. John’s Parish, Louisiana
  1816 Attempted revolt in Fredericksburg, Virginia
  1819 Attempted revolt in Augusta, Georgia
  1822 Revolt plot in South Carolina by Denmark Vesey and 5,000 enslaved Africans
  1823 Major slave revolt in Guyana
  1828-1837 Revolt of enslaved Africans in Brazil
  1831 Revolt of enslaved Africans in Antigua, in Jamaica led by Samuel Sharpe,
  Major U.S. enslaved Africans revolt under Nat Turner in Virginia
  1844 Revolt of enslaved Africans in Cuba
  1848 Revolt of enslaved Africans in the Virgin Islands

  ga deze moordenaars die ons uitgebuit,vermoord,vernederd, etc de weg wijzen en kom hier niet meer je mening geven .het is dom en niemand staat achter jullie verraders


  Maak melding

 8. Harry v Bommel is tenminste iemand met enige nuance,dat zullen sommige sjtommerikken toch nòòòit begrijpen,harry het is water naar zee dragen met die lui.er zijn mensen,die langer op school gezeten hebben,die jou standpunt wèl delen,HET IS EEN PRINCIPE KWESTIE,…voor degenen die traag van begrip zijn.want zo te zien zijn het er velen op de site,altijd dezelfde retorische koekebakkers,ala WILDERS…tsjonge tsjonge.


  Maak melding

 9. 8 december 1982,

  Jouw gekozen naam zegt eigenlijk alles over jezelf.
  Daar waar vooruitstrevende surinamers vooruit willen kijken en verder willen gaan ben jij gigantisch blijven hangen in de jaren tachtig.
  Jouw stamhoofd en geliefkoosde venetiaan
  heeft 10 jaar lang (!) de mogelijkheid gehad om zijn vijand nummer 1, Bouterse voorgoed weg te stoppen.
  Venetiaan had de macht, de mogelijkheid,
  de middelen,de publieke opinie,de feiten, de justitie, de wet, ja eigenlijk alles in handen om Bouterse op te laten sluiten.
  Venetiaan had de plicht om naar alle surinamers toe en in het bijzonder naar de nabestaanden van de omgekomenen om Bouterse
  op te laten pakken en op te laten sluiten.
  Eigenlijk stond niks maar dan ook niks hem in de weg. Maar deze man, Venetiaan, heeft schromelijk gefaald en ons allen in de steek gelaten, inclusief nabestaanden van de omgekomenen. Had hij zijn plicht en waardigheid nagekomen dan zaten wij nu niet met Bouterse opgescheept en was Bouterse ook niet als president gekozen.
  Maar het nalaten van Venetiaan om Bouterse op te laten pakken is zeer kenmerkend voor het beleid van Venetiaan. Venetiaan is een man zonder daadkracht en zonder ballen.
  Zijn ‘stoerhied’ laat hij pas na zijn presidentschap zien.
  Ook al zou Suriname in vuur en vlam hebben gestaan dan nog zou Venetiaan rustig op zijn balkonnetje hebben gezeten met zijn bordje pom. De man met tien schone vingers!
  Gek he? Als je niet durft om beslissingen te nemen en om je mouwen op te stropen dan worden je handen inderdaad nooit vuil.
  Nu ben je zogenaamd verontwaardigd en schuif je de schuld van het presidenschap van Bouterse in de schoenen van de surinamers.
  Jouw verontwaardiging moet je maar kenbaar maken bij jouw zo geliefkoosde stamhoofd Venetiaan en vraag hem waarom hij jou tien jaar lang in de steek heeft gelaten. Waar was hij toen je riep dat Bouterse opgesloten moest worden.
  Waar was hij toen je riep dat Bouterse nimmer president van Suriname mocht worden.
  Toen was Venetiaan in geen velden of wegen te verkennen.
  Tijdens de presidentschap van Venetiaan was
  tien jaar lang zijn lijfspreuk; ‘horen, zien en vooraal zwijgen’. Ga maar lekker tegen de schenen van Venetiaan trappen in plaats van allerlei koeterwaals uit te kramen.
  We leven bijna alweer in 2011 dus het leven schrijdt voort. Bouterse is president en daar moeten jij en ik het mee doen.

  8 december 1982, verander je naam alsjeblieft in ‘januari 2011’ en leef in de toekomst!
  Suriname en Nederland hebben elkaar nodig dus dat van Bommel zich inzet om de goeie band tussen deze 2 landen te herstellen is
  aan te prijzen.


  Maak melding

 10. Harry van Bommel, hou toch op man met de bemoeienis in Suriname svp!!!!

  Laat zij hun eigen klus klaren op alle fronten svp!! want als het op af komt, gaan ze in hun broek doen! Suriname met deze oplichters van de regeringsbende weet veel en kan alles in zijn eentje, zo wordt er gezegd.Dan bedelen hier, dan smeken daar en straks naar de maan!!

  Jullie zien en horen op de nieuws van het reilen en zeilen aldaar.
  Deze zijn bezig een eigen graf te graven, zonder door te hebben, zo dom!

  Wie het laatst lacht, lacht het best en dat zal zeker van Bommel zijn!


  Maak melding

 11. Idd Neus

  ik geef mijn stem liever aan mr Harry v Bommel. Die verdient het tenminste want hij zet zich bijv ook heel erg in voor het naleven vd toescheidingsovereenkomst.

  Iemand die zich zo inzet voor wet en recht, dat zal jouw zeker moeten aanspreken.


  Maak melding

 12. @realist
  Wat een onzin je posting. Een deel van de SME (minder dan 50%) heeft op de NDP gestemd opgrond van de beloftes die ze gedaan hebben. Die beloftes staan veraf van het handelen van DDB. Het is dus heel goed mogelijk dat veel SME zich onderdrukt voelen door DDB. Dat zal mn gelden voor mensen die niet op de NDP stemden, maar ongetwijfeld evengoed voor een groot deel dat wel opgrond van beloftes op de NDP stemden. Denk aan de vele ongeletterde oudjes die van de AOV leven en nu merken dat ze dankzij de inflatie steeds minder hebben om van te leven.

  Voorts wil ik opmerken dat dit forum niet bedoeld is voor broodschrijvers die met onzin stukken het huidige wanbestuur met sterke dictatoriale trekken probeert uit de schijnwerpers te houden.

  @Vivian A.
  Je kunt Veni zeker in dit geval gebrek aan daadkracht verwijten, maar geldt dit niet ook voor elk ander individue in de SME samenleving. De vele mededaders met selectief geheugenverlies, de vele opportunisten die selectief moorden en andere wandaden goed praten?
  Gaat het niet ook voorbij aan de vele mollen die gecompromiteerd als ze waren door hun wandaden moesten collaboreren. Hoeveel zatten er daarvan niet op strategische plaatsen in het overheidsappaaat.

  ik denk dat Veni heel goed begreep dat het probleem veel meer lag bij de volksaard die gekenmerkt wordt door opportunisme, wakkaman gedrag, hypokrisie, en meer kwalen en uitingen van onvolwassengedrag.

  SME is gewoon een bananemrepubliek en dat verander je niet in een dag.


  Maak melding

 13. Harry,miboy je kunt beter verhuizen naar Suriname en het land helpen opbouwen.Niet met ned.centjes.Zodra su.tersprake komt in de ned.politiek dan walg ik ,bijna kotsen…


  Maak melding

 14. Landen gaan op bezoek bij elkaar met grote diplomatieke missies en soms met de staatshoofden om dan projecten uit een geslaagde missie te halen.
  Nederland doet niks, scheldt Suriname juist uit….en ze krijgen opdrachten. Ballast Nedam mag de brug over de Corantijn gaan bouwen?? Ze zullen genieten in Den Haag.
  Zijn er naast de theoretische bruggenbouwers geen praktische toepasselijk in deze kwestie in Venezuela, Guyana, Brazilie of Trinidad of andere bevriende naties?? In elk geval mag de PVV blij zijn met Bouterse want Nederland krijgt dankzij hem ook nog profijt!!


  Maak melding

 15. Beste Sabimang ZvB ,

  Er zijn in Afrika meer “Africans” vermoord door “Africans” sinds de onafhankelijk van deze landen dan in 200 jaar kolonisatie. De ongehoorde wreedheid van Afrikaanse dictators tegen hun eigen mensen en onderlinge stammenstrijd in Afrika hebben miljoenen slachtoffers geeist en het continent in diepe armoede gestort. Ook deze feiten zijn onmiskenbaar


  Maak melding

 16. Neus,

  Je kan zo solliciteren voor een topfunctie binnen Nieuw Front. Je zal met open armen begroet worden. In jouw ogen is Suriname een bananenrepubliek maar Venetiaan vond het een ideale voedingsbodem om daarin te functioneren en niks daar aan te veranderen.
  Venetiaan leek de baas van het land te zijn maar in feite bepaalden anderen wat in het land gebeurde. Vechtpartijen in de DNA,
  het onwettig inpikken van grond, de corruptie bloeide als nooit te voeren.
  Als president van een land moet je daadkracht kunnen tonen om misstanden in een land aan te pakken. Maar venetiaan was daar doof en blind voor. Een simpele anti-corruptie wet aannemen? Ho maar. Daar deed Venetiaan niet aan mee. Want dat kwam hem niet goed uit.
  Venetiaan was een marrionet van anderen geworden.
  Hij werd door anderen bespeelt in plaats van anders om. Venetiaan was een ‘papieren president’ die alles miste om een daadkrachtige president te zijn.

  Wanneer je nu vindt dat Suriname een bananen republiek is geworden dan heeft Venetiaan zeker daar aan meegewerkt want onder zijn leiding heeft de bananenrepubliek goed kunnen gedijen. Als je het in dat optiek bekijkt moet ik je dan wel gelijk geven dat Suriname een bananenrepubliek is geworden.
  Daar verandering in brengen is inderdaad niet makkelijk want de corruptie is diepgeworteld. Maar ik heb goeie hoop dat het onder de huidige regering, Suriname zal veranderen van een bananenrepubliek in een land die een voorname rol zal innemen in de regio en daarmee economische vooruitgang zal bewerkstelligen.
  Over een paar jaar zal zelfs jij met trots over deze regering en de bereikte doelen praten. Let maar op.
  Op dit moment heb je daar nog een blinde vlek voor omdat je ‘hang’ naar de ‘goeie ouwe tijd’ van Venetiaan overheerst.
  But a change is gonna come.


  Maak melding

 17. geachte lezers,

  ik vindt dit wel een hele moeilijke en vervelende onderwerp ligt bij vele mensen gevoelig maar dat ter zijde wij in suriname als surinamers zijnde hoeven geen steun van die nedertaligers meer.Wordt nu echt tijd om op eigenkracht te gaan draaien en dat kunnen wij als surinamers wel.belangrijk is dat alle inwoners een bijdrage moet meeleveren dus handen uit de mouwen steken en het land helpen met het weder opbouw!er moet een gedegen werkstructuur komen en ieder persoon moet belasting afdragen zoals het moet.(en wat nog belangerrijker is voor de staat van suriname is geen domme contracten afsluiten met uitbuitende landen!!zie maar goud contract dat is pas een lachtertje!!!hier moet de surinaamse staat zich echt schamen!!!)verder geen samen werkens verband met ned meer houden deze mensen kijken alleen maar naar hun voordeel zie maar vroeger is het ook zo gebeurd gaat ten kosten van ons land ze hebben suriname uitgebuit!!!!dus suriname kan veel berijken maar moet het wel goed doen dus sterkte in suriname zorg dat het land net zo in z’n economie wordt net als 1970.

  de groeten van een surinamer.


  Maak melding

 18. Geert Wilders is gehersenspoeld door de Israelis. Die man is een grote spoel. Zelfs zijn hoofd dient als spoel voor z’n haren. Stem op hem en je wordt zelf weggespoeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.