Suriname overweegt rechtshulp na drugsvondst

28

PARAMARIBO, 17 dec – Een verzoek om rechtshulp is één van de eerste stappen die de autoriteiten overwegen na het bericht over een drugsvondst in Zuid-Afrika. Het gaat om de ruim driehonderd kilo cocaïne die is aangetroffen in een partij Surinaamse rijst. Justitie zit nog verlegen om details.

“Wij zullen een rechtshulpverzoek indienen, want eerst moeten wij officieel op de hoogte gesteld worden of Suriname inderdaad betrokken is”, zegt politiecommissaris Krishnakoemarie Mathoera-Hussainali tegenover de Ware Tijd. Justitie wil pas aan een onderzoek beginnen als lokale betrokkenheid blijkt. Ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi hoopt dat het onderzoek snel komt.

Suriname is dat zeker aan de regio verplicht. Santokhi is onlangs gekozen tot voorzitter van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Drugscontrole, Cicad. Dat brengt bepaalde verplichtingen met zich mee. De bestrijding van drugsgerelateerde activiteiten moet minstens beter. “Als voorzitter van Cicad hoop ik dat de regering en het Openbaar Ministerie het rechtshulpverzoek zo snel mogelijk doen”, zegt Santokhi. Eerder werden al drugsvondsten in Londen, Lissabon en Pakistan gelinkt aan Suriname.

28 REACTIES

 1. Ik neem aan dat deze criminele organisatie niet pardoes uit de grond zijn gestampt, onze voormalige minister van justitie zou deze gasten dus allang in het visier moeten hebben, of had hij toen altijd de andere kant opgekeken ???
  als het zo door gaat ben ik bang voor de reputatie van Suriname…


  Maak melding

 2. overal nieuwe partijen drugs in het buitenland, afkomstig uit suriname. ik weet, waar en wie de eigennaar is. neem de eerste letter van derde, de vierde en de vijfde woord, van mijn reactie. je zult verbazen wat de uitkomst is, maar ik denk dat de meeste het wel weten.

  lange


  Maak melding

 3. Je reinste BS. Er wordt nooit iemand in suriname gearresteerd. Kijk maar naar de vorige grote drugsvangsten in Engeland, Rotterdam en Pakistan. In Engeland en Nederland zijn er mensen gearresteerd die te maken hadden met de drugszending. In suriname is alleen een onderzoek aangekondigd en NOOIT iemand aangehouden. Laten we onszelf maar niet voor de gek houden en accepteren dat de drugsexport vanuit Suriname sinds enkele maanden naar grote hoogten is gestegen. Hoe zou dat toh komen?


  Maak melding

 4. zeer opvallend nog geen vier maanden zit die drugscrimineel aan de macht in Suriname, is meer dan 1000 kilo uit Suriname onderschept is rauwling daarvoor naar suriname gekomen zeker.


  Maak melding

 5. Geen marrons hoor! Nu kunnen we zien hoe hard ze werken voor hun geld. Ik heb het over de mensen die zo afzeiken tegen de marrons. De ondernemers toch? Ik volg de PG en voorzitter van Cicad kritisch en correct. Jullie ook? Tot horens!


  Maak melding

 6. suriname doet er alles aan om de rijst industrie te stimuleren en export ervan te bevorderen heeft een nieuw rijst soort op markt gebracht ‘drugsrice’ made in surinam .
  wat wil je ‘nieuw beleid’ dus nieuwe producten op de wereld markt.
  eet smaak(lijk)


  Maak melding

 7. Ha..ha terug naar juni toen ik met vakantie terug was uit suriname,en een stukje schreef t.a.v.de drugs uit suriname.Kreeg heel veel commentaar van bepaalde gasten.Het eerste dat opviel ,was dat op bijna elke hoek in de stad of rand paramaribo,je gewoon cocaine kon kopen.Het ganja(sugar,pakje)is weinig in trek,alleen maar pit,zoals ze dat daar noemen.Het meest opvallende was dat,menigen die je vroeg omtrent de president,heel positief reageerde,met als antwoord,..a..hossel opo baka,daarmee doelende de cocaine.Jongens je kan lullen uit je nek wat je wil,zo was het ook in de jaren 80,er zijn mensen die schatrijk zijn geworden,5tot 6 huizen.Ja,natuurlijk vind ik het erg om zo negatief te schrijven over suriname,maar als ik denk aan de mensen,die zonder water of electriciteit,ergens in de districten wonen,met soms 4,5,6, kinderen zonder baan,of een behoorlijk onder komen,ja hoe kan ik dan positief zijn.


  Maak melding

 8. Surinaamse rijst komt volgens mij uit Suriname en niet uit b.v. India of China. Dus de tekst: We willen eerst weten of er lokale betrokkenheid is, is de grootste kul die ik gehoord heb. En zo ja, wat gebeurt er dan? En bij wie wordt die rechtshulp aangevraagd?


  Maak melding

 9. Wij zullen een rechtshulpverzoek indienen, want eerst moeten wij officieel op de hoogte gesteld worden of Suriname inderdaad betrokken is

  Wat een onnozel argument om niets te doen.


  Maak melding

 10. no 2 heeft gereageerd onder de naam lange ik hoop niet dat de redactie 2lange in het bestand heeft, dit omdat ik zelf nooit zulke reactiets zal geven op dit forum en om misverstanden te voorkomen.


  Maak melding

 11. Nou tijdens het bewind van de vorige regering zijn er ook grote partijen drugs uit Suriname onderschept hoor.
  alleen kwam het niet zo breed in de media.
  Het lijkt mij meer dat de onlangs onderschepte ladingen van aan de vorige regering gelieerde drugsdealers zijn, die geen bescherming genieten onder de huidige regering, dus een beetje haastig te werk zijn gegaan om het voorraad aan drugs snel kwijt te raken , met alle nadelige gevolgen voor hun.

  Bericht nrc dit jaar :

  Rotterdam, 11 juni. Ten minste twee en mogelijk drie Surinaamse Nederlanders zijn in Gambia aangeklaagd in verband met een van de grootste illegale drugstransporten ooit van West-Afrika naar Europa.
  Cocaïne.
  Foto AFP In totaal twaalf mannen worden beschuldigd van een poging om ruim 2.100 kilo cocaïne naar Europa te transporteren. Het bestemmingsland van de drugs is onbekend. Volgens de VN-organisatie tegen drugs en misdaad, UNODC, vertegenwoordigt de onderschepte cocaïne een groothandelsprijs van bijna 100 miljoen euro. Omdat aan eindgebruikers verkochte cocaïne in West-Europa doorgaans zo’n 10 procent ‘puur’ is, heeft de onderschepte partij een straatwaarde van bijna 1 miljard euro. Dat staat ongeveer gelijk aan het officiële bruto binnenlands product van Gambia.

  Een van de Surinamse Nederlanders, Rudy Ghazi., is een jaar of tien geleden in Nederland vervolgd voor het illegaal invoeren van drugs uit Suriname


  Maak melding

 12. Zuid-Afrika, London, Lissabon, Pakistan (Karachi)…wel wonderbaarlijk sinds deze regering zitting heeft met enkele figuren die met drugs in relatie worden gebracht, dat er zoveel (zware) drugsvondsten in het buitenland aan Suriname worden gelinkt.

  Suriname heeft dus nog steeds de armoedige reputatie NarcoStaat.


  Maak melding

 13. Ik wil eerste laten weten ik ben geen racist, maar de waarheid is soms hard;de hindostanen zijn de drugsbaronnen in Suriname, vanwaar komen de autobedrijven, villa’s, cambio’s wie was achter de eerste grootste drugsvangst in Suriname(eigenaar Coppenamemarkt)waarom was justitie gemaakt tot little India in het verleden, dan heb je vrijspel.Verleden sprak men van aanbidden van slangen.5% hebben wel hard gewerkt voor hun rijkdom,10% door de poilitiek (corruptie),85% door drugs.Kanja Tjonko had een marron jongen, de zaadjes van een Hindostaan in Commewijne gejat een landbouwer in jaren 80 nu heb je hectare kanja plantages in het diep binnenland, dus achter de tomaten verbouwen ze ook marihuana.Verschepen van kilo’s cocaine gebeurd al jaren via poclain en andere machines onder de mom van defect moet retour naar het buitenland met inhoud via de corrupte douane, door de wisseling van de wacht loopt de lijn niet meer soepel,dan krijgen wij dit nou te horen.Ik vind t jammer voor de reputatie van ons geliefd land!


  Maak melding

 14. Nr.13 Niet liegen NATIONALIS ,
  Het predikaat NARCO-STAAT werd door de VS ,VN en de europese-gemeenschap ,met Frankrijk voorop , aan Olland toebedeeld en als toevoeging werd Amsterdam omgedoopt tot de Mekka van drugs !!!

  Te so fara , ina moro tin .

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 15. # 14 ‘hendrik’- nee je bent geen racist. Je bent eerder achterbaks en infantiel. Maar dat geeft niet, je achterlijke reactie zijn we gewend van sommige creolen die niet uit kunnen staan dat de meeste Hindoestanen het gemaakt hebben. Vraag maar aan Segebai.


  Maak melding

 16. k stel voor om Dino Bouterse te sturen naar Zuid Afrika voor een onafhankelijk onderzoek. Dan komt vast de waarheid boven tafel.

  Hij is tenslotte volgens pappa “The best man for the job”

  Suriname is weer goed in het nieuws de afgelopen maanden. Over de hele wereld worden tonnen aan drugs gevonden afkomstig uit Suriname


  Maak melding

 17. En het is onze Sempa weer gelukt. De “Ollanders” hebben het weer gedaan. Toch knap van deze man. IK weet zeker dat als hij last heeft van moeilijke stoelgang ook dit de schuld is van de ‘Ollanders’


  Maak melding

 18. Ja daar gaan we weer het is de schuld van de media en europa, waarom is rauwling zolang in suriname gebleven? je had vroeger de suri cartel onder leiding van DDB, zijn zoon heeft het over genomen nu heet het de afrika connexie, blijven jullie lekker slapen in suriname mijn land is nu overgenomen door de drugs maffia .


  Maak melding

 19. He,hendrik,zolang dat verderfelijke spul doorgevoerd werd raakte hij mij niet.Maar vervloekt is de persoon die het spul onder onze kinderen ge-introduceerd heeft.En dat is in de jaren tachtig begonnen toen we allen in de rij stonden voor een handjevol rijst…en een kilo zoutvlees om deze zelfde kinderen te voeden die vandaag op bout gestemd hebben.Misschien in de hoop dat het spul goedkoper te krijgen zal zijn.

  Cobie.


  Maak melding

 20. @Dewaarheid

  Wat een onzin posting. Eerst je opmerking:
  “Nou tijdens het bewind van de vorige regering zijn er ook grote partijen drugs uit Suriname onderschept hoor.
  alleen kwam het niet zo breed in de media ”

  Onzin want daarmee suggereer je dat de gehele wereld vroeg de drugstransporten niet belangrijk vond en nu DDB er zit opeens wel.

  Vervolgens kom je met een artikel over een drugstransport van omstreeks de verkiezingen als voorbeeld.(arrestatie was op 12 mei 2010).
  Gezien het feit dat hier sprake was van een nieuwe drugsroute en dat de voorraad naar een tussen station in Gambia was afgeleverd lijkt het eerder een ondersteuning van het beeld dat momenteel heerst: de Drugsbaronnen in SME maakten zich op om als DDB aan bewind kwam grootschalige transpoerten naar de EU te organiseren.


  Maak melding

 21. Dewaarheid nr.1

  Waarvoor ben je bang ???
  Goede Reputatie of Slechte Reputatie van suriname???

  Over welke REPUTATIE bedoel je ????
  De REPUTATIE van de President en zijn CRIMINELE COALITIE ????


  Maak melding

 22. Nr 14 Hedrik: Ik ben ook geen rasist maar een ding mag je best wel weten!!!

  Als de Hindoestanen er niet waren in Suriame dan zou tot op heden je eigen stront vreten!!

  Ik zou je dan ook gen Hendrik noemen maar POEPVRETER!!! Ga even je smoel goed spoelen en denk nog eens na wat voor reactie je geeft Dagoebal!!!

  En als die Missiedjan(Marron jongen) zo goed is, kan hij, jou als getuige oproepen!! want je weet alles heel goed en te veel over deze groepering en hun doen!


  Maak melding

 23. Narcostaat, pariastaat, isolatie. Die bakras die jullie dit allemaal hebben wijsgemaakt geloven er zelf niet meer in. Jullie maar afzeiken. Maar .. de karavaan gaat door! Blijven jullie maar blaffend achter. SRANANG SA WINIE.


  Maak melding

 24. zeer opvallend nog geen vier maanden zit die drugscrimineel aan de macht in Suriname, is meer dan 1000 kilo uit Suriname onderschept is rauwling daarvoor naar suriname gekomen zeker.

  8 dec 1982

  Consumeert te veel varkensvlees. Je begint je hoe langer hoe meer als een te gedragen.


  Maak melding

 25. Nr 14 Hedrik: Ik ben ook geen rasist maar een ding mag je best wel weten!!!

  Als de Hindoestanen er niet waren in Suriame dan zou tot op heden je eigen stront vreten!!

  Ik zou je dan ook gen Hendrik noemen maar POEPVRETER!!! Ga even je smoel goed spoelen en denk nog eens na wat voor reactie je geeft Dagoebal!!!

  En als die Missiedjan(Marron jongen) zo goed is, kan hij, jou als getuige oproepen!! want je weet alles heel goed en te veel over deze groepering en hun doen!

  Wiep-Ding

  Begin het alvast te zoeken bij die rijstexporteurs.

  Voor de rest zou ik zeggen, “geef uw lodderige ogen eens goed de kost in switie Sranan.”

  Dan spreek ik u wel weer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.