President Suriname hoeft ontslag niet te verklaren

18

PARAMARIBO, 17 dec – De bewering van de ontslagen minister Martinus Sastroredjo dat hij niet rechtvaardig is bejegend, slaat nergens op. Dit stelt Eugene van der San, directeur van het Kabinet van de President. Als Sastroredjo vindt dat hij gehoord moest worden “om zijn deel van het verhaal” te vertellen, is dat nergens op gestoeld. “In geen geval is er sprake van onzorgvuldige afwegingen.”

Sowieso was er sprake van onmaatschappelijk handelen. “Als men steelt, bedriegt en liegt, dan is dat onmaatschappelijk gedrag dat evenwel ook een strafbaar feit kan opleveren. Wanneer een persoon onmaatschappelijk handelt en het heeft politieke consequenties voor de betrokkene, dan is het mogelijk dat ook strafrechtelijke gevolgen daaruit voortvloeien, afhankelijk van de misstap”, stelt Van der San in een verklaring.

De president beperkte zich tot politieke gevolgen. Hij kon de minister ontslaan, eenvoudigweg omdat hij exclusief daartoe bevoegd is. “De minister is ontslagen door de president op grond van zijn executieve bevoegdheid en positie, hetgeen betekent dat hij anders dan bij een ambtenaar aan niemand verantwoording verschuldigd is, tenzij de politieke constellatie waaraan hij zijn macht ontleent hem om verduidelijking vraagt”, aldus Van der San.

18 REACTIES

 1. Meneer van der san heb niet zo grote ndp smoelwerk alibux, amafo, abrahams bosje allemaal schurken de president is een nog grotere schurk dus hou die ndp smoelwerk van jou dicht arrogante criminele bende dat jullie zijn.


  Maak melding

 2. Wat een kontlikker is die van der San zeg. De pres is van huis en moet je hem nu horen alsof hij de waarnemer is. Het is overal de normaalste gang van zaken dat voordat een beslissing wordt genomen, de betrokkene indit geval Sastroredjo, gehoord wordt. Dat is wat ze noemen transparantie.
  Juist nu de regering zo onder vuur staat, moet je transparantie tonen.

  Ook al ben ik geen fan van deze regering, vind ik dat de pres teveel van dit soort sukkels als van der San om zich heeft lopen.


  Maak melding

 3. Dat Meneer Bouterse uit eindelijk tot de conclusie komt,dat mini-ster Satroredjo niet meer te hand haven was, kan ik enigzins begrijpen.

  Maar wat about al die mensen die geen frisse verleden heeft.En hij die zelf bij elkaar heeft gehaald/ gebracht…Zo als de heer Ali Buxxx, die in het verleden Miljoenen verduistert heeft van Swieti Sranang.De heer Abrahamssssss(de sersant) die van uit niets,Grooot grond BEZITTER is geworden!!! In het verleden geholpen door de heer bouterse zelf!!!!Zand verkoop ect.,ect,. Noem de namen maar op.

  Wie is in Suriname eigenlijk wel integer!!!!!!!!!! MI KONDRÈ TROE MI LOBY YOU….O WIE ,O WIE……ZEGT HET MÀÀR….

  Groet, ram ram,(Veel wijsheid)


  Maak melding

 4. Beste ex-minister, U hebt geen recht van spreken en ook niet om daden te plegen. De KTPI en haar structuren, die u hebben voorgedragen voor het ambt van minister, hebben het vertrouwen in u opgezegd. Het betekent dat u van die stoel moet verdwijnen. U bent ook al groyeerd. Uw collega’s noemen u “een boom zonder wortels.” Momenteel bent u bezig te pronken met de veren van de KTPI. Dus minister, houdt de eer aan u zelf, en verlaat het ministerie zo snel mogelijk. Want de stoel waarop u zit, is van en voor de KTPI, conform het regeeraccoord, en is niet bestemd voor zielige en schaamteloze opportunisten. De president zegt vandaag tegen u : ”halleluja”, en morgen zal hij tegen u zeggen: “kruisig hem”. U zult dan voor de leeuwen worden geworpen. Denk er om: “God’s molen maalt langzaam, maar zeker”. “If yu kweki sneki, dan yu sa kisi aboma.” En last but not least: “ ala piri tifi a no lafu.”…
  U bent de pot die de ketel verwijt, dat hij zwart is. U wil onderzoeken hoe in het verleden met gronden werd gesjoemeld, maar vandaag de dag sjoemelt u zelf met gronden. Geef aan al uw vrouwen, zowel binnen als buiten, zoveel ha grond als u hebben wilt, en verdwijnt daarna als een pijl uit de boog.
  Ik hoop dat de president nu tot inkeer zal komen en u zal doen verdwijnen..
  En inderdaad, de president heeft u al ontslagen. Dat was de innige wens van de KTPI. De partij zal een andere kandidaat-minister voordragen, die het vertrouwen kan genieten van de totale KTPI.


  Maak melding

 5. Die van der San lijkt mij een erg rancuneuze figuur, die al een paar maanden bezig is om misbruik te maken van zijn macht. Soms lijkt het dat de macht meer ligt bij het kabinet van de president dan bij de regering, laat staan bij de DNA…

  In dit geval slaat Van der San de plank mis door de suggereren dat Sastroredjo zou hebben gestolen of gelogen, want tot nu toe is dat niet bewezen, hooguit kan men hem verwijten dat hij de verkeerde vrouw of de verkeerde adviseur had. Dan is het “error of judgment” en dat is een heel andere grond dan onmaatschappelijk handelen.

  Tevens slaat Van der San de plank mis (en dat is nog erger) door mede te delen dat de President in zijn ogen geen rekenschap hoeft af te leggen bij de Nationale Assemblee. De jurist Kruisland heeft er al op gewezen dat dit wel het geval is. Dit alles zegt ons dus heel wat over de persoon Van der San en weinig over Sastroredjo. Ik vind trouwens dat de laatste wel moest aftreden, maar niet om de redenen die van der San debiteert.


  Maak melding

 6. Sowieso was er sprake van onmaatschappelijk gedrag, als men steelt,bedriegt en liegt, dan is dat onmaatschappelijk gedrag dat evenwel een strafbare feit kan opleveren. dit zijn hele zware woorden uit de mond van iemand die directeur is op het kabinet van een moordenaar drugdealer die zijn zoon benoemt heeft als leider van een gewapende macht in Suriname. Iemand die hand boven het hoofd houd van figuren met een zeer dubieus verleden,is naar mijn mening ook schuldig aan onmaatschappelijk gedrag namen als Amafo,Alibux, Bosje Abrahams zullen u wel bekend in de oren klinken. Soms bekruipt mij het gevoel dat deze regering denkt dat alle Surinamers de zelfde hoeveelheid hersens hebben als de bezoekers van ocer.


  Maak melding

 7. Ai booi,slaafting e dja!Waarom zo geheimzinnig.Indien hij/zij onmaatschappelijk onverantwoord handelt ,dient hij op het matje geroepen te worden.Waar blijt de transparantie?van deze regering?


  Maak melding

 8. Meneer 4 en meneer 7 u haalt mij als het ware de woorden uit de mond..100% eens met u schrijven.Stelletje koeien,snappen ze het eindelijk toch niet,een grote boeven bende.Men wou verandering,nou hier dan,de een nog erger dan de ander.Somo is in zijn sas,het is gelukt,de minister eruit,ja,want de helft van de partij ,heeft percelen van hier tot tokyoWAAROM,zijn er mensen in suriname die geen enkele stukje grond hebben,terwijl er een grote oerwoud is,5 keer zo groot als nederland.Nee,elke regering die komt,bevoordeeld zijn of haar familie,vrienden,of partij genoten.Dat de minister,s vrouw gesoemeld heeft met grond enz…ja,dat kan ook niet door de beugel.Maar welke politici heeft geen boter op zijn kop..noem er ,s een.Ik zak letterlijk door mijn broek heen,en schaam mij verschrikkelijk bij zulk nieuws.


  Maak melding

 9. De dictatuur wordt uiteindelijk toch in Suriname gevestigd. En dat zonder militaire coupe of bloedvergieten. Nergens ter wereld laat een volk zich zo lijdzaam naar de slachtbank lijden. Rest me nog deze frase. Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen… Dan dooft het licht. – Wie redt mijn switi sranan van de ondergang.


  Maak melding

 10. Sranang Sranang mie kondreh true. Mooi land helaas in de greep van stelletjes piraten.
  Hoelang gaat het nog goed, tot al het goud in de grond op is denk ik zelf. Dan is alle hoop vervlogen. Dus Sranang volk, wees gauw wijs anders wo njang ka later.


  Maak melding

 11. bouta heeft ook aandeel in die 316 kilo coca bouta probèert iedereen om te kopen met geld hij heeft ook de rechter hij gaat 10 jaar daar zitten maar hij haal dat niet wat hij op 8 december gepleeg heb zal hij gaan beboeten masra no e sriebie jou eigen vrouw zal je vermoorden .je vrouw heef sex met`je colega dat weet jij nietje denk dat jij die geweer van die koelie gaat afpikken dat kan die joeka vrije spel hebben. op de hindoestaanen te vermoorden en beroofen bouta je ben een vieserik en een moordenaar je gaat kontant betaald worden door onse lieve heer. stik maar ik hoop dat richting brasil de vliegtiug moet neer storten. njang ka joe dagoe.


  Maak melding

 12. Bouta hoeft hoegenaamd geen woorden vuil te maken aan deze interne en uitermate smerige ethnische fight.

  Als sommigen vinden dat zij als groep en niet zo zeer als Surinamers moeten wordenbejegend dan mogen zij op het dak gaan zitten ja. Stelletje triviale dieven in schaapskleren. Het zijn altijd weer deze figuren, die het in hun hersenen halen om te nemen wat niet tot hun territoor behoort.


  Maak melding

 13. @ nummer 10,
  Ik ben het voor de volle 100% met jou eens,lees de reactie van één van die domme schapen op nummer 14 wat is die man dom zeg onbegrijpelijk dat iemand zo dom kan reageren.


  Maak melding

 14. Bout is natuurlijk weer te dom om zo iets te verklaren.Laat het aan vd San over.Tot nu toe heeft deze regering alleen maar ontslagen en gestolen en gedroomd…tide tamara wé dring go moro
  fara….

  Cobie.


  Maak melding

 15. Benito nr.5

  Waarom ga je daar niet bij de minister zelf jouw zegje doen, want volgens jouw betoog lijkt het erop alsof jij een soortgenoot ben die zijn zegje het liefst achterbaks ten gehore geeft, in plaats van daar waar tranen verboden zijn.

  H.Ragoebarsingh


  Maak melding

 16. Onmaatschappelijk handelen aldus v/d San:

  Wel Mr v/d San of welke titel U ook mag dragen.
  Onmaatschappelijk handelen betekent
  voor Sastro: ontslag als minister.
  voor DDB : benoeming tot President van SME
  voor Dino : benoeming tot hoofd anti-
  terreur eenheid.
  voor Amafo : herbenoeming tot minister
  voor Ronny : benoeming in diverse hoge
  posities.
  En zo kan ik een A/viertje vol tijpen.
  De door Uw gebruikte argument slaat als een tang op een varken of op zijn Surinaams gezegd àls een lul op een drum`.

  Latish


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.