Ontslagen Surinaamse minister: ik ben slachtoffer

29

PARAMARIBO, 16 dec – Ex-minister Martin Sastroredjo voelt zich genomen door onder meer president Desiré Bouterse. Die gaf hem niet eens de gelegenheid zich te verdedigen. Dat versterkt de indruk dat er sprake is van een scenario: “Als we zo doorgaan, komt Suriname in grote problemen.” Niks scenario, vindt parlementariër André Misiekaba.

Het ontslag is terecht. Sastroredjo kan moeilijk volhouden dat de grondaanvraag door zijn levensgezellin Helga Rotsburg niet aanstootgevend werkt. “Als hij zijn intiemste omgeving niet onder controle heeft, wil ik zo een man niet als minister. Laat een ander het maar proberen”, zegt Misiekaba tegenover Dagblad Suriname. Volgens Sastroredjo handelde zijn partner op eigen houtje. De gevolgen gaan nu verder dan de politiek.

“Ik heb een break genomen van mijn gezin. Mijn vrouw vraagt me terug te komen. Maar ik ben ook maar een mens, ik zou domme dingen kunnen doen”, zegt Sastroredjo. Hoewel hij de vrouw kwalijk neemt, geeft hij ook de politiek ervan langs. De tegenstanders van zijn ‘nieuwe beleid’ wat grondzaken betreft, zouden de overhand hebben gekregen. “Mensen die iets positiefs doen, worden tegengewerkt.”

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. De heer Sastro moet zich afvragen wat voor vrouw hij qua intelligentie heeft als zij zich leent voor zo’n aanvraag.

  Daarnaast nog meer vragen als jij binen je relatie NIET EENS WEET dat jouw partner met zulke zaken bezig is. ge magecht tot GOD bidden.

  Voer om over na te denken heer Sastro. Los van hget feitdat de partij uiteraard naar alle middelen heeft gezocht om je te laten lozen.

  Nu kunnen Soemita en Somo rustig naar een type jong Tjen FA zoeken, die naar hun pijpen danst en het vorige beleid kunnen voortzetten waarbij zij vrij en blij vrijspel hebben zich grond toe te eigenen aan eigen kringen zonder enige onderzoek.

  Het oude spelletje gaat gewoon door in Sme, nl.l politiek bedrijven voor eigen gewin, of het nou MC of FRONT combinaties zijn.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat ex. minister Sastro en zijn wederhelft er samen uit zullen komen. Dat zij beseffen dat hun relatie meer waard is dan al die steekspelletjes van de politiek. Het was te verwachten dat Somo en vriendenclub niet zouden blijven stilzitten. Sastro ga terug naar je vrouw en verwerk het samen. Somo komt zichzelf wel tegen.

  Het riekt hier gewoon naar KTPI-politiek

  bekijk deze link:
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/254


  Maak melding

 3. Misiekaba hou a.u.b jou hypocriete smoel dicht stelletje kontkruipers.
  ik ben het met iedereen eens dat wie corrupt is moet hangen abrahams mag lekker op zijn plaats blijven toen hoorde ik die grappenmaker misiekaba niet alibix mag adviseur van bouterse worden terwijldeze man de staat suriname voor 500.000 heeft opgelicht amafo mag gewoon minister worden terwijl deze dame met geld van de samenleving haar verjaardag heeft gevierd. Suriname is gegijzeld door criminele bende oplichters machtswellusteling zijn ze allemaal.


  Maak melding

 4. En hoe is het met somo die boef van een javaan= Een ieder weet dat hij graait als de raven.
  Deze man wilde onderzoek verrichten naar de toekenning van grond aan derden waarvan hij de eerlijkheid en oprechtheid sterk in twijfel trok. En nu wordt hij op een zo lafhartige wijze gewarsboomt in zijn voornemens. Ma aboeng we zullen zien.


  Maak melding

 5. in nood leer je,je vrienden kennen.
  als vlijter je echte friend was.had hij dat
  nooit gedaan.
  omdat jij minister was,heeft hij samen met je
  vrouw,op zeer slimme wijze getracht,om aan
  grond te komen
  het gaat je goed sastroredjo

  bruno


  Maak melding

 6. Er is geen enkele scenario. De ex-minister wil nu het slachtofferrol gaan spelen, terwijl hij de boosdoener is. Hij heeft de KTPI aan de schandpaal opgehangen. Maar …
  De kruik gaat zolang te water tot ze barst…
  Wie niet horen wil, moet voelen…
  Als de cocosnoot rijp is aan de palmboom, dan moet cocosnoot vallen van de palmboom…
  Beste ex-minister, u kunt weer cocosolie produceren en op de markt brengen, want die brengt veel op en het is legaal. En in Coronie zijn er heel veel cocosnoten. Levenslang zult u te boek staan als een waardeloze ontslagen minister, die u zal blijven achtervolgen.
  Tot de president zeggen wij: Liever te laat dan nooit. U had de minister allang moeten opdonderen. Eindelijk bent u tot inkeer gekomen. Eind goed al goed.


  Maak melding

 7. Goed gedaan mijnheer Bouterse “PRESIDENT”.
  Voor “SCHURKEN, ZELFVERRIJKERS EN LEUGENAARS” moet er geen plaats zijn in een regering. Immers voor dit “soort personen” moet een “amtelijke functie” voor goed tot het verleden behoren.
  Deze “STRONTZAK” doet voorkomen alsof hij niet wist van de aanvraag maar denk dat hijzelf het advies aan zijn vrouw moet hebben gegeven on de aanvraag in te dienen.


  Maak melding

 8. nee, martinus, geen domme dingen doen : terug naar huis jij en mevrouw ondersteunen, desnoods voor de rechter ermee, bij haar aanvraag.
  dan gaan werken met die 8000 ha : houtkappen en andre beconcureren, goud winnen en…, planten en laat dat nou precies iets zijn waaraan andre een broertje dood heeft !.


  Maak melding

 9. Het mag zijn dat minister Sastroredjo goede maatregelen nam op het ministerie, maar om na indiening van de aanvraag voor zoveel grond door zijn echtegnote de schuld in de schoenen van de Minister President Bouterse te schuiven is erg kort door de bocht en ongefundeerd; immers kon hij voorzien dat die aanvraag niet door de beugel kon. Had hij van die aanvraag moeten weten?Ja. Met afgevaardigde Misiekaba ben ik het volkomen eens dat een man zijn huis op orde moet hebben: geweten of niet, alla sani fout! zo duidelijk is de belangenverstrengeling , of dhet vermoeden daarvan, dat de president niet eens twijfelen hoeft; de verdediging stond ook al in de krant: ik wist er niets van wat mijn vrouw deed! Foei, ex-minister Sastroredjo.Je vrouw afvallen, met of zonder break.


  Maak melding

 10. de minister is onterecht ontslagen.
  de minister geeft aan dat de aanvragen vervalst zijn.ik vind dat je dan grondig moet onderzoeken naar de echtheid van de aanvragen.
  mensen die iets te vrezen hebben ivm aangekondigde onderzoek naar onregelmatigheden cq corruptie hebben de minister een handje geholpen.
  veel sterkte Martin.

  sanchez


  Maak melding

 11. Surinamers hebt geduld, wij zijn geen bananen republiek. Dit zijn de laatste restjes van die oude politiek.

  Somo en Soemi hun wil geschiede.

  De carriere van een jongeling aan diggelen geslagen, hebben zij nu op hun geweten.


  Maak melding

 12. Wat een bewoording (intiemste)gebruikt door een omhooggevallen figuur zoals mi sie ka ba .
  Zelfs al zou zou hij weten wat intiem is , dan nog blijkt hij niet te weten wanneer t toe te passen of gebruiken.
  Maar ja wat valt te verwachten van een vooruit geschopte pajongwaaier?


  Maak melding

 13. Het is waar “onmaatschappelijk handelen”. Dit is toch een daad die als zodanig kan worden genoemd sinds Sastro begon om Minister te worden in een Kabinet van een “verdachte van misdaden tegen de menselijkheid” en een drugsbaron. Dus je bent met al je papieren diploma’s regelrecht in de sluwe valkuil van “DDB”, “Somo” en anderen getrapt (de minderbedeelden in geestelijke vermogens). Dus de molens hebben gemalen, maar nu een beetje te snel( 4 maanden slechts als Min is ter). Succes met je tranendal en opgerot staat netjes.

  Andere hoogopgeleiden volgen nog. Hoe kan je samenwerking met iemand die zeer laag is opgeleid.
  Geldt ook juf Jenny en anderen.


  Maak melding

 14. Inmiddels wordt het steeds meer duidelijk dat de hele zaak waarschijnlijk berust op in elkaar gedraaid bewijs materiaal.

  Nu DDB geen duidelijk motievatie voor het onslag heeft gegeven en de procedures niet correct gevolgd zijn staat de weg van een proces wijd open. Het is te hopen dat de ex-minister hier toe overgaat.

  Dan zal snel blijken of deze minister door DDB, Willy & Somo gewipt is omdat hij tegen hun verwachtingen in serieus bezi wilde met het bestrijden van grootschalige grondroof, iets waar genoemde heren een track record op hebben.


  Maak melding

 15. Sastroredjo, gelijk heb je ! Wegwezen bij deze vrouw die zeer gevaarlijk bezig is en jou nu onderuit heeft gehaald.
  Het is verder absoluut ook geen schoonheid dus vraag ik me af wat je eigenlijk al die tijd in zo´n lelijk mens hebt gezien !

  Ik kan ook nog steeds niet begrijpen dat ze met jou tegenpool (Vlijter) in zee is gegaan en hem de volmacht heeft gegeven om deze perceel aanvraag af te handelen. Hoe dom kan een mens wel zijn ! Dit is duidelijk de kat op het spek binden, en jij wist van niets !

  Neem inderdaad een ruime break en benut die tijd om een intelligente vrouw te zoeken die altijd open en eerlijk tegen jou zal zijn.


  Maak melding

 16. Een beetje vreemd is wel dat de nu ex-minister een gesprek heeft aangevraagd met Bouterse om zijn kant van het verhaal te doen en dat is geweigerd. Er zitten altijd 2 kanten aan een verhaal


  Maak melding

 17. Inderdaad meneer Misiekaba. ‘Organisatie’ begint ‘thuis’. De ‘ware’ oorzaak echter gaat veel en veel verder terug. Omdat op het terrein m.b.t. domein-grondenuitgifte, domein-grondenbeheer, bestemmingsplan van domeingronden enz. enz. nimmer sprake is geweest van gedegen (overzichtelijke) ‘organisatie’. Alles is sinds de jaren dertig zo “blauw blauw” gebleven. Trouwens, heb je een goed onderbouwde ‘ondernemersplan’ nodig, om duizenden hectaren domeingrond tot je beschikking te krijgen? En wat zijn dan vervolgens de ‘voorwaarden’? Of hoef je slechts een ‘blinde’ (manipulatieve) aanvraag voor in te dienen. Dus dat.

  http://www.youtube.com/watch?v=EVFOqHfMrjU


  Maak melding

 18. Sastroredjo heb de moed en maak al jouw bevindingen openbaar!Daarmee zou je een ieder die jou nu de grond in boort in één keer de mond snoeren.Ze zouden rode oortjes krijgen,dat weet ik zeker!Maar ja daarna moet je wel vluchten, want joe nanga baas o fassie!!


  Maak melding

 19. Ik heb een video reactie gezien op star nieuws van de vrouw van de ex-minister en bij mij komt ze behoorlijk naief over, eigenlijk komt ze super dom over!!!!!!!


  Maak melding

 20. Eindelijk heeft deze oplichter zijn eigen tijd om Pinda te gaan planten. Daar hebben wij tenminste wat aan! Ophoepelen idioot!! en niet kletsen uit je nek!!

  Krijgen of roven is makkelijk of niet soms aasgier?.


  Maak melding

 21. Min. Sastroredjo heeft boter op zijn hoofd.
  Ik kan mij niet voorstellen dat zijn vrouw dit zonder zijn medeweten heeft gehandeld.
  Aanstootgevende handelingen al dan wel/niet zelfverijkend in het publieke sector als dit is niet toelaatbaar.

  Een minister moet betrouwbaar en transparant functioneren anders kom je ongeloofwaardig over in de samenleving.
  Dit geld voor iedereen die een ambtelijke apparaat bekleed.
  Je hebt een voorbeeld functie waar je op alles moet letten dat je geen aanstootgevende en de schijn van corrupt of zelfverijking bezig bent.

  Ik geloof best dat er meerdere politici zijn die op allerlei manieren zichzelf verrijken.
  Maar je dient je eigen verantwoordelijkdheid te kennen om niet in de verleiding te komen.

  Rachiet Doekhie is zo iemand die 21 Domein gronden heeft bemachtigd met de mededeling dat hij alles volgens de legale weg heeft bemachtigd. Het zal wel zo zijn, maar dat is ook een vorm van zelgverrijking door Domein gronden toe te eigenen, terwijl anderen niet eens de kans krijgt om een klein stukje grond te krijgen waar ieder Surinaamse burger ook gelijke kansen dienen te

  IK VIND DIT SCHANDALLIG, IMMOREEL, ASOCIAAL
  EN TE GEK VOOR WOORDEN DAT DE ENE ALLES MAG EN DE ANDEREN NIET.

  RACHIET DOEKHIE IS DE GROOTSTE BOEF IN DE SURINAAMSE SAMENLEVING.


  Maak melding

 22. Ai pitbull,
  ik kan mij niet voorstellen dat niemand die vrouw adviseert om het juist NIET te doen.

  Ik heb mij al meerdere keren kwaad gemaakt over het feit dat een minister of andere hooggeplaatste ambtenaar eigenlijk juist geen perceel moeten aanvragen omdat het weliswaar juridisch ok is, maar het me toch een raar gevoel heeft dat mensen zichzelf zegenen.

  Dus Jong Tjien Fa, Somohardjo, Vlijter en mevr Sastroredjo mogen allemaal roepen dat het niet tegen de wet is als ze zelf een stuk grond voor zichzelf regelen, het is niet fris.

  Daarnaast zijn de beleidsbepalers in Suriname gek geworden dat ze grond gewoon weggeven alsof het nooit op kan.


  Maak melding

 23. 8 Dec 1982@, hier aan heb ik niets toe te voegen.

  In Suriname is gewoon cultuur geworden,om norm -loos te leven! Maak niet uit, van welk etnieciètijd je afkomt !!!!! Het is over de hele maatshappij verloedering en normloos -heid.

  WAARDEN als mijn en dijn kennen ze niet meer…….!!!!!Verloedering,Verloedering!!!!!beschaving njettttt.

  Groet, ram ,ram ( Veel wijsheid)

  Lalbhadoer


  Maak melding

 24. @3 theo: Je hebt gelijk, de schoenenpoetser van Brunsi en Somo in DNA namelijk Rachied D. is niet alleen een boef maar ook laf, lebas en volksverrader number ONE. Hij heeft ook zijn geloof namelijk Islam/Muslim verraden. Hij zit in het internationaal netwerk van drugshandelaren. 316 kg cocaine in zuid afrika, zou verhandeld worden via Dubai (connection reis van Rachied D. naar India/Pakistan). Via een omweg zou het in Nederland terecht komen.
  Rachied D. zit nu in Venezuela. Pahlad en Parmessar zitten in China, Bouterse naar Brazilië. Er is dus duidelijk een verband tussen deze reizen.
  Bouterse is bang dat deze lebas over zouden kunnen lopen als hij zelf uitlandig zou zijn.
  De Soap gaat door.


  Maak melding

 25. Vrouwen in Suriname hebben één zwakke plek:MONEY!Die van jou ,Mhr Sastroredjo, heeft dat zeker.En ze is ook niet de slimste,joe kan loes ing mie boi!


  Maak melding

 26. […] Misschien is Desi Bouterse inderdaad onwaardig als president zoals ik grote delen van de politieke oppositie hoor roepen. Onder zijn leiding heeft er corruptie plaatsgevonden… of misschien is hij juist de beste president geweest met het meest integer kabinet dat de Surinaamse geschiedenis ooit gekend heeft omdat er nooit bewezen is dat een van zijn ministers heeft gestolen. In 2010 zou een van hen wel hebben getracht “iets” te doen, maar dat is hem duur komen te staan. Hij werd genadeloos ontslagen (klik hier) […]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.