Defensie Suriname werkt hard aan dienstplicht

9

PARAMARIBO, 16 dec – Voorbereidingen voor herinvoering van de militaire dienstplicht zijn in volle gang. Dit zegt minister Lamuré Latour van Defensie. Behalve materiële zaken als voeding en onderdak, moet ook de opleiding zelf in orde worden gemaakt. Midden 2011 moet het al zover zijn. Er is haast bij.

Het leger zit namelijk te springen. “We hebben mankracht nodig. We draaien met veel te weinig mensen op de verschillende posten. De mensen die we nu hebben zijn niet voldoende”, zegt Latour tegenover de Times of Suriname. Het rouleren op vooral posten in het binnenland kan dan beter. Nu blijven manschappen vaak te lang op post. Ook kan de politie beter worden geassisteerd.

Het leger wordt namelijk steeds meer ingezet bij bestrijding van de misdaad. De gezamenlijke patrouilles met de politie zijn weliswaar stopgezet. De bedoeling was juist het veiligheidsgevoel bij de burger te vergroten. Onder vorige regeringen zijn gezamenlijke patrouilles al uitgetest. Even abrupt als nu zijn die ook stopgezet. De dienstplicht werd in de jaren negentig opgeheven.

9 REACTIES

 1. mankracht voor wat?
  1) waarom heeft suriname een grote leger nodig?
  2)zijn jullie bezig met een privé leger?
  3) deze criminele bende spreekt met dubbel tong


  Maak melding

 2. Goed Plan!

  MC bezit een lijst van al die 18+ stemgerechtigden, ze zijn immers lid van.

  Huppakkee… inpakken en wegwezen.
  De commando-oefeningen vinden plaats in het Amazonegebied.
  Alleen de plunjebundel mag mee, geen BB, geen laptop, geen facebook, geen touche of zazasou.

  Het is een eer om je land te dienen.
  Het vaderland of ……
  Tide tamara we stre go moro fara….ja toch?

  Mazzeltof!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Gedeelte GMD- gebouw wordt gebruikt door militairen.
  geplaatst 16-12-2010
  Dagblad Suriname heeft van welingelichte bronnen vernomen dat vanaf afgelopen maandag een gedeelte van het gebouw van de geologische mijnbouwkundige dienst aan de jagernat lachmonstraat wordt gebruikt door militairen.Enkel ruimtes moesten ontruimd worden.Naar verluid is de zoon van president Bouterse,dino Bouterse, vaker op die locatie gesignaleerd.Beweerd wordt dat het om een geheime operatie zou gaan De militairen die daar in het gebouw zitten, komen heel militaristisch over en een tikkeltje grof en onbeschoft sprak een bron tegenover Dagblad Suriname.Door de regeing Bouterse -amerali is de CTU in het leve geroepen, waarover heel erg weinig duidelijk is . Dino Bouterse staat aan het hoofd van deze organisatie.opmerkelijk is dat oud-justitieminister Chadrikaparsad santoki jaren terug reeds een Anti-Terreureenheid ATE in het leven heeft geroepen.Deze eenheid maakt deel uit van het korps politie Suriname.Dagblad Suriname maakte contact met het secretariaat van de centrale inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD)het wordt ontkend dat er een departement van de CIVD is ondergebracht in het gebouw van de GMD. het is ook heel onduidelijk of de CIVD enige samenwerking hebben met de CTU.
  Bouterse staat nu niet op het toneel om het volk op te hitsen over geheime operatie die hem willen oppakken nu is hij heel stil die rat deze man laat duidelijk zien dat hij macht-dronken en geil is.


  Maak melding

 4. Pinto,is het niet iets voor jou om dril-sergeant te worden?Leer je die groentjes gelijk hoe ze op hun eigen landgenoten moeten schieten.Ook Sempa wil het vaderland graag dienen.En Django almoezenier?

  Cobie.


  Maak melding

 5. Hallo Cobie….

  Dat is een goeie. Vooral Sempa brult altijd strijdlustige kreten. “Het vaderland of de dood” Beetje zielig allemaal. Het zijn meestal de mensen die het hardst schreeuwen ook het hardst (weg) rennen


  Maak melding

 6. Nrs 6 en 8 cobie, Henk!! Klasse! helemaal met jullie eens.

  Deze gasten kunnen alleen maar kraaien als een kip zonder kop en hersenen van afstand. In mijn ogen hoort een haan te kraaien.

  Ze brullen wel heel hard, maar als puntje bij paaltje komt stoppen zij hun staart in zijn kont en lopen weg als een uitgehongerde aasgier en kiezen de hazepad. Je hebt er nog een nl Bernard!! ook de zelfde potnat. Ik geloof dat deze bernard de zelfde pinto is.

  Pinto, Bernard!!! GRRRR, GRRRRR Woef! Woef, Woef!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.