Surinaamse minister van grondzaken ontslagen

28

PARAMARIBO, 16 dec – Minister Martinus Sastroredjo is ontslagen door president Desiré Bouterse. De positie van de hoogste man op Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, blijkt uiteindelijk onhoudbaar. De onthulling van grondaanvragen door zijn levensgezellin bleek net de druppel die de emmer deed overlopen.

De vrouw had ruim achtduizend hectare grond aangevraagd via stichtingen en naamloze vennootschappen. Bouterse tekende de ontslagresolutie een dag nadat Sastroredjo de gelegenheid was geboden de eer aan zichzelf te houden. Hij bleef halsstarrig en vond dat hij niet verkeerd had gedaan. Zijn politieke partij, de KTPI, had al om zijn ontslag gevraagd. De reden voor het ontslag: ‘onmaatschappelijk handelen.’

Eerder hadden de KTPI en Pertjajah Luhur van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo het hoofd van Sastroredjo geëist. Sastroredjo zou op de solotoer zijn. Hoewel de KTPI hem had voorgedragen als minister, werd de partij totaal genegeerd. Somohardjo had vooral bezwaar tegen het ontheffen van bepaalde ambtenaren. De meesten had Pertjajah Luhur voorgedragen tijdens de vorige regering, toen de partij het ministerie beheerde.

28 REACTIES

 1. Zo zie je maar weer, als je het bij Bouta te bruin bakt ga je op de schop. No nonsense.

  Weg met die hap. Geen gedoe. En die Somo, die leert het ook nooit. Meneer wil een plaatsvervangend Bevelhebber. Ame hoellah, zo werkt het niet.


  Maak melding

 2. Suriname heeft eindelijk het licht gezien door rechtvaardige mensen te kiezen om dit land te besturen. “Zie ik heb u macht gegeven om op slangen en schorpioenen te treden en tegen de gehele legermacht van de vijand”. Kinderen God’s sta in de geestelijke autoriteit die Hij heeft gegeven en verwijder de vijand. God bless Suriname.


  Maak melding

 3. President Bouterse is niet zijn voorganger.Hij wacht niet tot een kan(mok) het water de rand bereikt om te handelen,in voordeel van de samenleving.Bij Venetiaan was
  het de emmer die niet moest overlopen(there is a hole in my bocket) het is ook goed dat hij zo stom en belachelijk reageerde.Het heeft het volk van Suriname,verstandiger op 25 mei anders te stemmen.Dat had Suriname echt nodig.President na Gado de anga yu,jou
  beslissingen zijn juist. De jongeren het volk van morgen staan achter jou.Het volk zal U blijven ondersteunen.Ala tori san no de zuiver sa kon na yu yesi en U zult dan verder onderzoeken door degenen die dicht bij U staan. Alles wat mij ter ore komt zal ik op de een of ander manier laten weten.Mij is door een paar mensen van Telesur ter ore gekomen dat de Directeur van Telesur een paar van zijn vrienden die goed geregeld zijn
  door hem om tegen het personeel te zeggen dat zij moeten staken als men hem zal ontheffen als Directeur en hij strooit met geld om dit waar te maken.De benardede gaan hiermee niet akkoord.Furu krutu sani de pasa na Telesur.Niets blijf geheim,we leven in een klein gemeenschap.Power PRES niks no fout.


  Maak melding

 4. Prima besluit, maar de reeds aangevraagde gronden moeten ook nog worden teruggefloten evenals die reeds in hun bezit zijn ten tijde van Sastro’s ambtsperiode. Anders gaan zij alsnog aan de haal met de buit en dan heeft ontslaan ook geen zin. Want wat krijgt men, dat een ander het ook gaat doen en straffeloos zijn zakken snel vult om vervolgens met ontslag alsnog met de poet te verdwijnen. Om herhaling in de toekomst te voorkomen dienen deze twee dan ook alszodanig worden gestraft.
  Alleen ontslaan heeft geen enkele zin en kan worden vergelijken met water naar zee dragen en een struisvogel aangelegenheid. Satro en zijn vrouw worden op deze manier gestraft voor hun hebberigheid. Pas wanneer dit gebeurd is kan men praten over “krin kondrè ini Sranang en ook krin yèyè”`en weg met god.

  Django


  Maak melding

 5. De kruik gaat zolang te water tot ze barst…
  Wie niet horen wil, moet voelen…
  Als de cocosnoot rijp is aan de palmboom, dan moet cocosnoot vallen van de palmboom…
  Beste ex-minister, u kunt weer cocosolie produceren en op de markt brengen, want die brengt veel op en het is legaal. En in Coronie zijn er heel veel cocosnoten. Levenslang zult u te boek staan als een waardeloze ontslagen minister, die u zal blijven achtervolgen.
  Tot de president zeggen wij: Liever te laat dan nooit. U had de minister allang moeten opdonderen. Eindelijk bent u tot inkeer gekomen. Eind goed al goed.


  Maak melding

 6. President:

  Druk van KTPI en PL wordt langzamerhand ondraaglijk.

  Maak schoonschip. Dit is de kans om nu al de weg vrij te maken voor de volgende verkiezing: absolute meerderheid.

  Ontslag op grond van onmaatschappelijk handelen:….als dat zo is. Akkoord.

  Maar nu een politiek lesje leren.

  Alle zaken van Front afgelopen 12 jaren op ROGB onderzoeken: ONMAATSCHAPPELIJK HANDELEN.

  Volks opinie yegen NDP als niet kordaat(militair) wordt gehandeld.


  Maak melding

 7. Boontje komt om zijn loontje. De dief wordt toch eens gepakt, vooral oplichters worden flink aangepakt Goed zo! Zo komt Suriname nooit vooruit, als je oplichters in dienst neemt.


  Maak melding

 8. Alibux , amafo abrahams somo naarendorp bosje allemaal oplichters waar deze regering op steun zonder somo verlies deze criminele bende hu meerderheid dus let op jou woorden nummer 2 als somo zijn zin niet krijgt is het zo gedaan.


  Maak melding

 9. he Pinto!!

  heb jij niets anders te doen dat de hele dag achter de pc te zitten en commentaar te leveren op ieder bericht hier op de WK??
  woon je trouwens in Suriname?
  Dan kan ik het me n.l. wel voorstellen hoor.


  Maak melding

 10. Ik vind dat het heel goed dat Bouterse Martinus Sastroredjo de zak gegeven heeft.Hij heeft bewezen dat hij voor deze functie niet deugde.Je kunt niet staats eigendom weg geven aan je levensgezellin.Dit is een typische bewijs van wat men petit corruption noemt hij is zeker niet de eerste geweest dat heb je in al deze partijen in Suriname gehad.Ik zou graag willen zien dat er een onafhankelijke onderzoeking commissie komt die na kan gaan wie zijn grondstukken op onjuiste manieren gekregen heeft en de terug gave aan de staat zou eisen.


  Maak melding

 11. Een rare tinus hoor die Sastro. Zoveel grond proberen te streetchen en dan ook nog gehoord willen worden. Het is de aard van het beestje!

  Doedrrrrrwatan!!!


  Maak melding

 12. “De onthulling van de grondaanvragen van zijn levensgezellin was de druppel die de emmer deed overlopen.” Deze emmer is die van Desi Bouterse en niet die van Venetiaan. Want Vene had veel emmers, maar Bouta heeft maar 1. Niets komt voor zijn tijd.


  Maak melding

 13. Somo had om inderdaag om zn hoofd gevraagd,maar dat is nu niet de reden dat deze minister is ontslagen!!!! Deze Minister is door zijn eigen vrouw in verlegenheid gebracht!!!! Kan het nog gekker vraag je je af!!! Of speelt zn vrouw ook mee in het complot….??????


  Maak melding

 14. Als je in het ongenade valt bij een van deze heren (Wil Smit, Somolon en BouTackel) vinden zij altijd een argunent tegen je.
  Onmaatscappelijk handelen vinden zij.

  Jezus zei: zij die nooit hadden gezondigd, mogen de eerste stenen gooien op de zondaard.
  Toen had niemand een steen gegooid.

  Deze mensen hebben de kans gezien om zichzelve nooit te hebben gezondigd en gooiden die stenen. Let wel: als argument “önmaatschappelijk handelen” van de zondaard. Als ik Sastroredjo ben, ga ik naar de rechter voor schade vergoeding gelijk aan de ministeriele periode X minister salaris.

  Onmaatschappelijk handelen is uitgevonden door deze BIG THREE weet je dat


  Maak melding

 15. Als Minister Martinus Sastroredjo elke morgen voor hij uit huis ging naar dit lied beluisterde
  http://www.youtube.com/watch?v=uL6qMnRP6_U
  was dit hem misschien niet overkomen.Het probleem in Suriname zijn de verkeerde beleidsadviseurs (lees parasieten)die men aantrekt.Een beleidsadviseur is iemand die je blind moet kunnen vertrouwen.Deze was een GROTE parasiet die zelfs van binnen uit de minister opvrat via zijn levenspartner die erin trapte.Deze was een doortrapte beleidsadviseur die over lijken gaat.
  Als je achter de rug om van de minister valse documten opstelt terwijl je weet dat hij jou vertrouwt als beleidsadviseur, ben je veel in staat voor eigen gewin.Deze beleidsadviseur zijn rol is politiek uitgespeeld voor de komende jaren.Voor de overige Minister zou ik willen meegeven “te ie matie barba e brong, bieging nat dief joe” Vertrouw de Grieken niet, al komen ze met geschenken.


  Maak melding

 16. “Zo zie je maar weer, als je het bij Bouta te bruin bakt ga je op de schop. No nonsense”

  Of onder de grond. En ik ben reuze benieuwd waar al het grond vandaan komt waarop Bouterse zijn vele huizen op heeft staan.


  Maak melding

 17. saari tori, yongu ; desipres heeft het soms over ‘umma fu sranang,…’ in zijn berM-redes en nu zo een umma heel zelfstandig handelt, moet dat haar man de kop kosten ?!. er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden : 1).mevrouw heeft in opdracht gehandeld 2).het jarang kepang-spel der javanen is in een modern/surinaams jasje gegoten > gezien de samenhorigheid tussen pl en ktpi nu, lijkt dit het geval te zijn.


  Maak melding

 18. Dit moet daadkracht voorstellen.
  Ja Sastro, je had moeten incalculeren dat langer werd gezocht naar een stok om je te slaan , en die is nu gevonden.
  Je bent niet van t soort dat je bloed wilde zien , maar no spang , de zelfde stok die gebruikt wordt om de witte hod te slaan , wordt ook voor de zwarte gebruikt.


  Maak melding

 19. aha..het feest is begonnen.Ik denk dat er bijna of sterker nog er is geen enkele politici zonder boter op het hoofd.hoe zit het dan met,biervliet,lindscheer,enz,,te veel om op te noemen,met hun verleden,geen hond die er wat van zegt,en badriesing sital die smeerlap,die hawker in koele bloede op een brandcard vermoorde,terwijl hij zwaar gewond was.Jeugd,die gestemd heeft (democratisch nog wel)maken jullie je borst maar nat.


  Maak melding

 20. De partijpropagandist,Pinto,denkt dat hij met een stelletje idioten te doen heeft!
  De professionele broodschrijver of schrijfslaaf zo niet schoothondje van zijn baas is er steeds als de kippen bij om het beleid van zijn baas te verdedigen!
  Gezien de verwikkelingen omtrent de ex-minister enerzijds en Somohardjo en Soemita anderzijds krijg ik toch eerder de indruk dat de baas van Pinto behoorlijk onder druk gezet!Er is al heel lang naar een manier gezocht om deze ex-minister in discrediet te brengen om de graaicultuur van Somo te verdoezelen en die van Soemita te bewerkstelligen!Somo is met zijn 8 zetels een partij om rekening mee te houden!
  Frappant is dan ook dat de president niet eens de moeite heeft genomen om in een persoonlijk gesprek aan te horen wat de heer Sastro te melden had!!
  Het is duidelijk!!
  Dit zaakje stinkt en is duidelijk een knieval naar Somohardjo en Soemita om de coalitie in stand te blijven houden!
  Het is alleen niet hard te maken dat er wat geboden is aan de partner van de ex/minister maar vermoeden doe ik het wel!!!


  Maak melding

 21. Een rare tinus hoor die Sastro. Zoveel grond proberen te streetchen en dan ook nog gehoord willen worden. Het is de aard van het beestje!

  Doedrrrrrwatan!!!

  Pinto

  Iedereen heeft het recht zich te verdedigen als hij ergens van wordt beschuldigd, en zeker een minister. Dat Bouterse niet eens de moeite neemt om een gesprek aan te gaan, zegt meer over het gebrek aan fatsoen van de Surinaamse president dan over Sastro. Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen en Sastro zegt dat hij zijn onschuld kan bewijzen. Maar dat Bouterse het niet zo nauw neemt met het achterhalen van de waarheid weten we nu wel na 30 jaar.


  Maak melding

 22. Anjoemara, een heerlijke vis, maar deze heeft duidelijk de klokken horen luiden maar weet bhelaas de klepel niet te hangen. Ik eet van geen enkele politieke partij. Nu niet en nooit niet!!!


  Maak melding

 23. Deze dingen gebeuren al jaren in suriname.
  Iedereen wilt zo snel mogelijk rijk worden zo gaat het en niet anders.Bouterse/wijdenbosch hebben ook hun zakken gevuld en niet anders.Het volk wordt belazert maar zien het niet zelf.Dit land komt nooit vooruit.We hebben geen goede bestuurders om suriname vooruit te krijgen.Visie hebben ze niet.Corrupt zijn ze wel.


  Maak melding

 24. Die pinto is een hele grote RAT een leugenaar en bedrieger, nummer 22 leg haarfijn uit wat er gaande is in suriname, pinto kan er niet uitkomen met zijn kortzichtigheid, hij eet van geen enkele partij maar verdedig bouterse hier op het net alsof het zijn vader is pinto jij bent een hypocriete zot, ben jij die bruine bonen met rijst vergeten in ocer .


  Maak melding

 25. Nr 11 Lon: Ik vraag me af of die Pinto in Suriname wel de internetkosten kan permiteren.

  nr 18: Henk Molenaar ik geloof dat een crimineel, bedriegers, oplichters, boeven etc.etc. inderdaad onder de grond gestopt moeten worden.

  Trouwens met wat voor gezicht zou Bouta met Sastroredjo gaan praten? Stel dat Sastroredjo zou zeggen, waarover wil je hebben? Want je bent geen haar beter! Sterker nog! je bent nog erger en vervolgens in detail gaan over 8 dec 1982!!

  nr 26, 8 dec 1982; Je kunt nog weleens gelijk hebben hoor, dat Bouta de vader van kan zijn!! DNA test? Pinto kom voor je op!! Vraag het gelijk aan, zekere voor het onzekere.


  Maak melding

 26. Martinus Sastroredjo was juist maatschappelijk bezig.hij paste gewoon niet bij de schurken die onmaatschappelijk handelen.somo is de baas en de president
  zijn schoothondje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.