Inspiratie voor roman uit muziek en vakanties Suriname

0

Een turbulente liefdesrelatie tussen een jonge vrouw uit een middenklassengezin en een jongeman met ernstige psychische problemen die opgegroeid is in extreme rijkdom. Daarover gaat de debuutroman De smaak van toffee van Annita Kortstam. Inspiratie haalde ze uit eigen ervaringen en uit de muziek.

Hoofdpersonen uit het boek, Lylie Mulcher en Owen di Roille ontmoeten elkaar voor het eerst op een luchthaven. Ze hebben toevallig allebei geboekt voor een paar dagen vakantie in het binnenland van Suriname. Lylie is pas vijftien jaar oud en met een goede vriendin op vakantie. Owen is een rijke bekende jongeman, onder andere door zijn werk als topmodel en correspondent voor een nieuwsprogramma op de televisie. Ze worden halsoverkop verliefd op elkaar ondanks dat Owen getrouwd is…

toffeeAnnitta Kortstam schrijft al sinds haar dertiende allerlei verhalen en gedichten over de liefde. De smaak van toffee is haar eerste roman, geïnspireerd op vakanties in het binnenland van Suriname, rapmuziek en de vele mooie (en gewaagde) tatoeages die ze bij verschillende mensen heeft gezien.

De eerste reacties op De smaak van toffee:
* ‘Van het verhaal ben ik zeer onder de indruk. Erg knap en geloofwaardig geschreven.’
* ‘Ik kon soms niet stoppen met lezen, petje af voor de schrijfster!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.