Deel ambassadeurskorps Suriname blijft actief

5

PARAMARIBO, 15 dec – Niet alle ambassadeurs worden teruggeroepen. Manorma Soeknandan (in Guyana) en Henry Mac Donald (New York) blijven actief. Mac Donald is kandidaat voor de post van secretaris-generaal van de Caricom. Soeknandan blijft ambassadeur in Guyana. Dit is een strategische zet.

Er ligt veel diplomatiek werk op stapel in Guyana. “Daar hebben we nog geen behoefte aan verandering, omdat daar een aantal belangrijke processen plaatsvinden”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Suriname wordt in 2011 voorzitter van de Caricom. Ook moet de volgende Caricom-top worden voorbereid. Die vindt in Paramaribo plaats. Ook lobbyt Suriname voor vestiging van het Caricom sportinstituut in Paramaribo.

Het lobbywerk voor het verkiezen van MacDonald moet ook voor een belangrijk deel via Guyana, waar het Caricom Secretariaat is gevestigd. “Dus komt op dit moment op het hoogste niveau op de ambassade in Guyana geen verandering”, aldus Lackin. Soeknandan is geknipt voor het lobbywerk. Ze heeft in de afgelopen jaren de contacten met de Caricom onderhouden. Dat kwam bovenop haar taken als ambassadeur in Guyana.

5 REACTIES

 1. Koppensnellen, indien noodzakelijk. Als enigszins de indruk bestaat dat het beleid zal worden gesabotteerd is het niet meer dan normaal de er in vervanging moet worden voorzien.


  Maak melding

 2. Volkomen met je eens Pinto, alhoewel ik voorstander ben van complete hernieuwing, zie ik er weinig heil in om werknemers/hardewerkers brodeloos te maken, zolang zij zich maar concentreren op hun werk waarvoor zij zijn ingehuurd zonder daarbij bijgedachten te koesteren.

  Django


  Maak melding

 3. Prachtig,koppen snellen.Maar wel een terug zetten me hersens.vriendje,s politiek militair dictatuur,hebben tot heden( de geschiedenis effe terug bladeren)nooit en te nimmer geleid tot een goed bestaan voor land en volk.Het zijn tot nu toe jongens van de mulo,en de lagere school die de scepter zwaaien,wat verwacht je dan.


  Maak melding

 4. Als je om politieke criteria uit een functie in het openbaar bestuur geweerd bent, heb je geen poot om op te staan. Alleen Charmila begrijpt ´t niet. Royaal zijn aan het nieuw beleid! Je doet ´t niet voor een persoon, maar voor landsbelang en jezelf!

  In Nederland wordt keurig een vacature geplaatst, met een profielschets. Maar er zijn duizend-en-èèn manieren om dat te omzeilen en je partijgenoot op die plek te krijgen. Je zou bv niet meer passen in ’t systeem enz.enz. …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.