Opkomst verkiezingen Jeugdparlement beter

3

PARAMARIBO, 11 dec – De opkomst bij de verkiezingen voor het Jeugdparlement is beter dan de vorige twee. Dit valt te concluderen uit de horden jongeren die in de ochtenduren de stembureaus aandeden. De opkomst is vooral te danken aan de inzet van de scholen.

De besturen van vooral de basisscholen deden hun uiterste best hun pupillen gemotiveerd te krijgen. Kennelijk is de aanpak vanuit de organisatie aangepast na de twee eerste verkiezingen. Die waren een regelrechte ramp wat opkomst betrof. Ook dit keer geeft menige Surinamer tussen twaalf en vijf en twintig jaar te kennen weinig te verwachten van het Jeugdparlement.

Deze groep keisgerechtigden geeft steevast aan het nut niet in te zien. Het Jeugdparlement is er voor het aankaarten van jongerenproblemen. De kritiek is dat veel leden goede sier maken. Verkiezingscampagnes worden nu ook daarop gekeerd. “Het gaat er nu om dat het Jeugdparlement werkt. Het mag niet zo zijn dat je er zit omdat het zo leuk staat in je CV”, zeggen de jongeren van de Jonge Nationalisten.

3 REACTIES

 1. Misschien is het zo dat het optreden van het Jeugdparlement een weerspiegeling is van het DNA dus de jeugd ook daar GEEN RESULTATEN ziet van hetgeen zij zouden moeten DOEN.

  Kan natuurlijk ook dat de volwassenen (beleidsmakers) het Jeugd parlement zelf niet serieus nemen.

  Indien de Jeugdparlementsleden enkel goede sier maken,dan doen zij exact hetgeen zij in het DNA ook zien gebeuren. Beloofd danvniet veel goeds voor de toekomst.

  Wij BLIJVEN HOPEN op BETER


  Maak melding

 2. Het Jeugdparlement zou er goed aan doen om een aantal keer per jaar met een geschreven advies over een onderwerp te komen en dat aan het DNA voor te leggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.