Carrière Surinaamse minister weer op de helling

34

PARAMARIBO, 11 dec – De carrière van minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, staat weer eens onder druk. Voor de tweede keer in een kwartaal tijd. Dit keer is de misère te danken aan zijn levensgezellin. Naar Sastroredjo zelf beweert vroeg zij grond aan zonder dat hij daarvan op de hoogte was. Niets aan de hand, zou je op het eerste gezicht zeggen.

Maar er zijn twee rechtspersonen ingezet, een naamloze vennootschap en een stichting. Die vroegen in totaal ruim achtduizend hectare grond aan. En laat nu juist dit soort praktijken het middelpunt zijn van Martinus Sastroredjo’s kruistocht. Dezelfde kruistocht die hem in al in aanvaring bracht met maar liefst twee coalitiepartijen, inclusief zijn eigen KTPI. De praktijken bereikten een hoogtepunt onder de vorige minister.

De huidige regering wil er een eind aan maken met Sastroredjo als boegbeeld en speerpunt. Nepotisme en vriendjespolitiek zouden het kenmerk zijn van de voorganger en niet van het nieuwe beleid. Hoe dit imago nog vol te houden, valt zeer te bezien. Sastroredjo houdt vol niets af te weten van de aanvraag. Het maakt het er voor president Desiré Bouterse niet makkelijker op. Die hield de minister nog de hand boven het hoofd tijdens het gewoel met de twee coalitiepartners.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Het is heeeeeeel typerend voor sommige volksstammen dat zij niet kunnen afblijven van staatseigendommen.

  Sodras yu gi ding wang brik, beginnen ze te shtelen. Het is bewezen dat het gewoon de aard is van het beestje. Ik zou zeggen, “juist ja”.


  Maak melding

 2. Heel simpel. Hier is maar één oplossing voor. Per direct aftreden of per direct ontsla. Gebeurt dit niet dan maakt het kabinet Bouterse zich opnieuw belachelijk.


  Maak melding

 3. Een minister die zelf met gronden sjoemelt, kan nooit een onderzoek doen van gesjoemelde gronden in het verleden. Ik hoop dat de president nu tot inkeer zal komen en deze minister niet meer zal beschermen. Tot hem zeggen wij het volgende:
  Beste Minister, U hebt geen recht van spreken en ook niet om daden te plegen. De KTPI en haar structuren, die u hebben voorgedragen voor het ambt van minister, hebben het vertrouwen in u opgezegd. Het betekent dat u van die stoel moet verdwijnen. Ook het zogenaamde accoord met de president werd door de KTPI verworpen. U bent ook al groyeerd. Uw collega’s noemen u “een boom zonder wortels.” Momenteel bent u bezig te pronken met de veren van de KTPI. Dus minister, houdt de eer aan u zelf, en verlaat het ministerie zo snel mogelijk. Want de stoel waarop u zit, is van en voor de KTPI, conform het regeeraccoord, en is niet bestemd voor zielige en schaamteloze opportunisten. U pronkt met de veren van de KTPI. De NDP-president zegt vandaag tegen u : ”hallelujah”, en morgen zal hij tegen u zeggen: “kruisig hem”. U zult dan voor de leeuwen worden geworpen. Denk er om: “God’s molen maalt langzaam, maar zeker”. “If yu kweki sneki, dan yu sa kisi aboma.” En last but not least: “ ala piri tifi a no lafu.” Geef uw familie maar zoveel ha gronden als u hebben wilt, en verdwijn onmiddellijk…


  Maak melding

 4. Zo zie je maar. Er is een enorm gat tussen wat MC beloofd en beleid en wat ze doen.

  Mensne stuur laat niet alleen deze minister naar huis sturen, stuur de hele MC naar huis voor het telaat is. Voor dat de volgende represive dictatuur een feit is. Het is 1 voor 12.


  Maak melding

 5. Mensen dit bewering kom me bekend ,als ik mij kan herrinner dan werdt zo iets ook over Santokhie gezegd door de massamoordenaar want hij was toen een doorn inde ogen van de moordenaar en nu over deze min. dus ik vraag me af wat waar is ,want ze willen toch deze min. zosnel weg hebben .dan proberen ze van alles om hem zwaart te maken


  Maak melding

 6. Pure gulzigheid van dit soort figuren. Wat moet je in gadsnaam met 8000 ha grond?? De surinaamse koek wordt alleen verdeeld onde de surinaamse politieke elite.

  Het systeem is gewoon ziek. De uitgifte van grond zou alleen toegewezen moeten worden aan in Suriname woonachtige surinamers met ten hoogste 1/4 ha.

  Hij weet van niets?? Mijn naam is haas en ik weet van niets zeggen ze hier in Nederland.


  Maak melding

 7. Deze kwestie is een set up waar de minister het slachtoffer van moest worden. Let wel, de mevrouw verklaart zelf het volgende,

  QUOTE:

  “Mijn man wilde niet dat ik zou aanvragen, daarom heb ik hem niets gezegd. Ik heb samen met Iwan Vlijter aangevraagd. Maar het terrein in Para is niet volgens afspraak gegaan, ik had niet zo een groot stuk nodig. Ik voel mij misleid door de heer Vlijter”

  UNQUOTE

  Allereerst zou de minister deze mevrouw direct de laan uit moeten sturen, dus gelijk dumpen ! vooral de woorden;”en heb ik hem niets gezegd” wegen zeer zwaar temeer omdat deze minister heel goed bezig is, echter is deze mevrouw c.q. partner van de minister zo dom en achterlijk omdat ze mee helpt om haar vent onderuit te halen.

  Hoe kan jij jou man zo iets aandoen ? Dit mens is levensgevaarlijk en god weet alleen wat deze mevrouw nog meer op haar kerfstok heeft !!!

  Martinus, je bent een toffe peer en fijne gozer echter wil je adviseren om deze mevrouw per direct op te sodemieteren !!!


  Maak melding

 8. Een partner die haar eigen man zo voor schud zet, is levensgevaarlijk.Het lijkt wel een val waarin hij gelokt is notabene door zijn eigen vrouw.Heel triest!


  Maak melding

 9. Nou, de aanvraag kan hij dus braaf afwijzen en dan is er één probleem opgelost.
  aanvragen kan/mag een ieder, en aan hem om af te wijzen.

  Het getuigd in elk geval niet van slimheid van zijn levenspartner zo’n act ten uitvoer te willen brengen, maar dit is herkenbaar nivo van handelen in SME zo zoetjes aan.

  Een ander probleem ?

  Laat hij binnen zijn realtie maar rustig uitvissen HOE HET KAN dat zijn partner bezig is met zo’n activiteit en hijzelf helemaal nergens van op de hoogte is.

  Wel een aparte relatie moet ik zeggen. Waar hebben deze lui het privé dan zoal over als zij in huis zijn?

  **** WORDT VERVOLGD ***


  Maak melding

 10. Toen ik gisteren naar de radio luisterde werd de vraag gesteld waar het meeste corruptie voorkwam en het antwoord bleek onder de regeringsmachten in vele landen te zijn verder onder de politie die dat zagen als een extra inkomen.Suriname kan wat het bestrijden van corruptie betreft veel van Botswana leren het land is gezegd de enige land volgens “Transparency List of Corruption”,het enige land in Afrika die zo hoog geplaatst is op de lijst wat corruptie aangaat.Suriname had toch een president die bij zijn ambts-periode beloofde dat hij de corruptie zou bestrijden wat is er van geworden wat heeft deze man kunnen uitvoeren om de corruptie te bestrijden het bleek niet veel te zijn want op de lijst had Suriname een verslechtering op de Transparency List.We zullen zien hoe het gaat voor de huidige president als het een verbetering of een verslechtering wordt.


  Maak melding

 11. Het zijn allemaal niet integere mensen!!!! Dat laten ze keer op keer weer zien. Heel schijn heilig allemaal…Vanaf het moment dat regering Bouterse is gaan regeren,lees je niks anders dan; dat zijn min-sters/mensen uit direkte omgeving SCHEVE SCHAATS RIJDEN!

  Aan de handel en wandel beoordeelt men zijn mensen(GASTEN)!! Het is nog altijd zo, soort zoekt soort!HÈ MENEER BOUTERSE…….DE ZOGENAAMDE WEL DOENER VOOR SWIETI SRANANG.Volgd nog meeeeeeeer!!!!!! Blijf op letten.

  NIETS NUTTEN ALLEMAAL!!!!!!

  Groet,Ram,Ram,(Veel wijsheid)

  Lalbhadoer


  Maak melding

 12. Ik hoor bouterse nog op de podia bléren in ocer over segebai, en boyke toen het over santokhi ging, amafo kreeg er ook van langs nu moeten ze hun braaksel inslikken zelfde geld voor de milde reactie van die boer met kiespijn op nummer 1.we horen niets uit die grote bek van bouterse over operatie oreon.
  Zoek op het internet dossier santokhi dan kan je al die beschuldiging zelf lezen en horen aan het adres van santokhi zo je kan zien dat bouterse de grootste clown van suriname is.
  word vervolgd.


  Maak melding

 13. Ja hoor , we verwijderen 100 gezinnen hardhandig van een stukje bos van geen een hectare, maar we geven gewoon 5000 hectare aan vrienden en familie .. snappen jullie nu wel waarom er zoveel criminaliteit in Suriname is ? en ook tegen bepaalde groepen gericht is ??? ik weet wel waarom !!!


  Maak melding

 14. Sastro, de notabele concubine minister, met concubine vrouw wil 8000 ha om pinda te verbouwen. KTPI/MC smeerlap. Had je hierom gebeden in de moskee. Laat je mede geloofsgenoten dit niet horen. Taliban stenigt.

  1 hectare = 10.000 vierkante meter. 8000 ha komt dus overeen met 8000 keer 10.000 = 80.000.000 ( 80 miljoen) vierkante meters.
  Groot SME wordt dus van Sastro.

  Ga toch fietsen en neem je concubine mee.
  Deze regering is nog corrupter dan de vorige.
  Wel eens gehoord van” eer aan je zelf houden”.

  Suriname wordt een Koninkrijk met Dino Saurus als kroonprins en geheel volgens democratische principes gekozen door “het volk”, die natuurlijk zijn verdiende loon gaat krijgen. De namenlijst van 15 gaat groeien.


  Maak melding

 15. Door deze bendezooi van de regering is Suriname zelf op een gevaarlijke helling beland momenteel!

  Het wankelt alleen!! Hoop na Sastroredjo Wiep-Ding komt!

  GOD ZIJ MET SURINAME.


  Maak melding

 16. We moeten niet de Mega Combinatie de schuld hiervan geven, maar dit komt ervan wanneer je een vrouw gelijke rechten geeft of wanneer je haar handelingsbekwaam maakt. Ergo, je wordt zonder dat je het weet of dat je het lekker vindt ondersteboven genaaid !

  Sastroredjo zou deze mevrouw zekers voor een hele lange tijd moeten parkeren want zo iemand is in staat om een mes door je strot te halen tijdens jou slaap ! Aan alle mannen zou ik willen zeggen van; u bent gewaarschuwd !


  Maak melding

 17. #25 Brilletje nodig Milton Fleur???

  Niet MC maar de rechten van de vrouw? Hoe zo? Te diep in het glaasje gekeken misschien? Een vrouw haalt een stunt uit met haar instabiele partner en jij verbant alle vrouwen naar het aanrecht.

  Arme Fleur, heb je je trauma’s niet verwerkt? Wees nou ‘es een kerel en: Mens ga dan maar koken !!!!


  Maak melding

 18. Dit is een één twéé tussen bouta en somo.vroeg of laat moest deze minister vertrekken.De man is eerlijk!Hopelijk zal hij al zijn bevindingen openbaar maken dan zullen jullie zien wie de echte schurken zijn,voorzover jullie het nog niet weten.Bouta oen bing wannie!Wo Barie!


  Maak melding

 19. # 20

  Ja ik ben verbaasd dat idd mensen zo ruw worden weggehaald van een gond en er geen alternatieven voor ze zijn maar intussen 8000 hectare…… tja….typisch


  Maak melding

 20. 2 zaken kan ik even niet begrijpen:

  1: Het lijkt er bijna op alsof wij gewoon hopen dat het slecht gaat onder regering DDB.
  2: De lummel die vindt dat hij de vrouw niet dezelfde rechten moet geven als de man leeft nog in het stenen tijdperk en hoort thuis in de arabische wereld waar de vrouw ook maar wordt gezien als een halfmens en waar de vrouw de behandeling krijgt die een dier toebehoort! Je moet je diep schamen!


  Maak melding

 21. Toen het over de vrouw van santokhi ging die in een auto reed wat afkomstig zou zijn van een drugscrimineel, waren de reactie keihard zelf bouterse bemoeide zich ermee op de podium, maar nu het over een minister van zijn eigen regeerploeg is mag niemand wat van zeggen want volens sommigen hier hopen wij allemaal dat het slecht gaat met die criminele regering van DB


  Maak melding

 22. Hiep Hiep Hoera, bovenop 8000 ha komt 235 ha erbij voor pinda concubine smeerlap Sastro van KTPI/MC in Coroni.

  Een concubine verkoopt haar wijde benen tegen betaling in natura zonder enige binding met liefde en hechting. Vrouwen, die hun diensten op deze manier aanbieden komen we ook wel tegen in “rose”buurten. Het is een beroep en niemand kan tegen geld verdienen zijn in een beroepssituatie. Mannen die gebruik maken van zulke diensten worden “hoerenlopers” genoemd.

  Nu is de dilemma, Minister of H…loper?


  Maak melding

 23. veel mensen hierboven lijken nu een stok gevonden te hebben om de hond te slaan. ze gaan m.i. voorbij aan het feit, misschien hun eigen levenservaring, dat vrouwen veel dingen doen, die hun mannen niet (mogen) weten, ook al is de verhouding nog zo goed ; trouwens de mannen ook !.laten we uitgaan van facts : iedereen mag op eigen titel aanvragen, de minister is integer : hij maakt het bekend EN wijst het af, klaaro !.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.