Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale

17

De Surinaams-Nederlandse kickbokser Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op De K-1 World Grand Prix Final, die deze zaterdag in Japan worden gehouden. De 25-jarige Spong woont en traint in Nederland, maar vertegenwoordigd zijn moederland, waar vandaan hij op vijfjarige leeftijd vertrok.

Tyrone Spong neemt het op tegen de Brits-Nederlandse Alistair Overeem die Nederland vertegenwoordigd. Spong oftewel ‘King of the Ring’, staat bekend om zijn krachtige stoten en trappen. Men ziet hem als een technisch zeer vaardige kickboxer. Hij won 64 partijen en verloor slechts drie keer in zijn carrière.

Sinds de invoering van het prestigieuze evenement in 1993 is de wereldtitel maar liefst veertien keer naar een Nederlander (waaronder twee van Surinaams afkomst) gegaan. Sem Schilt (4), Ernesto Hoost (4), Peter Aerts (3) en Remy Bonjasky (3) waren verantwoordelijk voor het Oranjesucces.

Waterkant.Net heeft exclusieve foto’s van de voorbereidingen voor dit evenement, welke mogelijk zijn gemaakt door onze relaties Reatsports.com en Navin.nl die momenteel in Tokyo aanwezig zijn.
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale
Tyrone Spong vertegenwoordigt Suriname op K1 finale


17 REACTIES

 1. Ja, zo wil ik het horen. Voor Suriname uitkomen. Ik hoop dat vele surinaamse sporter in Nederland dit voorbeeld zullen volgen. Ik doe een oproep aan bijvoorbeeld de voetballers, de basketballers, zwemmers, taekwando, vollyballer om te kiezen voor Suriname. Proud to be from Suriname.


  Maak melding

 2. Alistair ik zie je als winnaar uitkomen, maar ach! het doet er niet toe wie wint!!! Als jij maar Bouta in de ring haalt en hem knock-out slaat naar AZ voor one way ticket.

  Beide heren succes!!!


  Maak melding

 3. Nrs 1-5 Verraders zijn jullie!! Ja,wel! verraders!!

  Weten jullie niet dat zij vrienden van elkaar zijn?? Maar ach, als het op uitdaging en vertegenwoordigen gaat, dan moet je, je best doen voor je land op te komen natuurlijk alhoewel beide de heren SurNeds zijn. Vergeet niet dat zij allen in Nedl. samen opgegroeid, boezemvrienden zijn en beide de Nederlandse hutspot vreten.

  Kraaien maar, jullie het een en ander uit je nek als haan zonder kop!!

  Beide heren succes!!!

  En jullie willen dat de ene, de andere afmaakt?? wat een mensen zijn juliie! Ik noem het eerder vampiers die krost jou way inderdaad foe nakkie.

  Nr 5: heel jammer dat ik niet kan zeggen wat jij zei!! volg de voorbeelden van de Surinamers die in Nederland goed doen. Mijn vraag aan jou; welke SURINAMER DOET HET GOED IN SURINAME?? KON IK MAAR ZEGGEN DAT DE SURINAMERS GOED DOEN IN SURINAME EN KOM VOOR NEDERERLAND OP! NIET ALLEEN OP Sport gebieb hoor! Niet aan elkaar zitten opjutten!!!


  Maak melding

 4. Ik heb een hekel aan die veraders, uitkomen voor het land waar ze vaak niet eens meer dan 5x op vakantie zijn geweest. In plaats van het land waar ze zijn opgegroeit, uitkering kregen, opleiding hebben genuttigd etc.
  Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, dat zijn pas echte helden voor mij. En wat blackmamba hierboven zegt ben het volledig met hem eens.


  Maak melding

 5. ha ha ha half 12 precies!!! 3e ronde spong eruit!!! verdomd mooi! ik zei het toch! een over het paard getild jochie
  zo voor iedereen die het nog niet wist de uitslag stond al op het net voordat de beelden er waren.


  Maak melding

 6. Alistair JIJ HEBT NIET ALLEEN Tyronne SPONG verslagen maar ook degene wier jou niet gunde!!! Heb wel respect voor jou!! omdat je hem niet knock-out hebt gewiept! je hebt absoluut rekening mee gehouden! Maar de ene rechteroog van Tyronne was wel dicht hoor(one eye jack).

  Van harte gefeliciteerd man!!! Je bent KAMPIOEN!!!!!!

  WIE DURFT NOG TEGEN JOU???? Laat maar komen!!!


  Maak melding

 7. Nr.7

  Jij snapt niet wat topsport inhoudt!!!! Ten eerste is A. Overeem geen Suri maar een Engelsman!!!! Dus doe je huiswerk beter zou ik zeggen!!! Spong en Overeem zij idd vrienden ze hebben vroeger samen getraind bij Carbin maar als je in de ring staat dan vecht je gewoon als een echte proffesioneel je partij en dan sloop je elkaar en na de partij ben je gewoon weer vriendjes!!!! Het is duidelijk dat je geen sportachtergrond hebt want je praat werkelijk als een idioot die er geen verstand van hebt!!!! Overeem,Saki Zimmerman, Schilt zijn allen trainnings maatjes van elkaar bij GoldenGlory maar als ze tegen elkaat in de ring staan dan gaan ze ook voor de KO hoor en zo hoort het ook anders hoef je beter niet in de ring te stappen als je met een vriendjes verhaal aan komt zetten!!!!!


  Maak melding

 8. Nr 8 Wittie-Mamba; Goede aanvulling! Het zijn verraders en blijven verraders! honden zijn nog trouw!

  Nr 9 Dennis: klasse!
  Nr 11 Pitbull: je bent van alles hierover op de hoogte! Top! weet jij ook wanneer SME ondekt is?? en wie van hen heeft de eerste stap op de Surinaamse bodem gezet?? Ga niet googelen en of????

  Wanneer kwam de 1e Surinaamse regering tot stand en wie is de voorvechter geweest en door wie is het geleid??


  Maak melding

 9. Tyron tilde ik nog op toen hij klein was. Hij lijkt veel op zijn vader met wie ik jaren samen heb gewerkt. Ik wens je veel succes in Japan . Ook aan moeder en zusjes ,
  Nooit gedacht dat die kleine jochie zo een streke kerel zou worden.
  Het gaat je goed Tyron.
  Houden zo.

  Khan


  Maak melding

 10. Nr.12

  Je hebt een logica van lik mn versie!!! Wat heeft de ontdekking van SME met kickboxen te maken!??? kan mij wat schelen wanneer Su ontdekt is!!!! Mn interesse gaat uit naar het Kickboxen en niet sme en andere stront!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. woiiiiiiii Pittbull,je had hem/haar kunnen vragen wanneer is de slavernij begonnen en wie waren het slachtoffer,woiiiiiiiii.Tjeh potie liebie ing baja is ook zo iemand die graag zijn identiteit ontkent.

  Tyronne winnen of verliezen ben apetrots op je.


  Maak melding

 12. normaal gesproken reageer ik niet en kijk ik alleen maar ik vind dat surinamers nooit eengezind zijn,ook al ben je in nederland geboren je kan toch uitkomen voor je land waar je ouders vandaan komen,want ook daar komt een deel van jou vandaan dan.
  zet hem op heren want jullie zijn beide suri’s begreep ik,zoals ouide wijzen zeggen verlochen nooit je komaf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.