Geen vervolging ex-minister Financiën Suriname

54

PARAMARIBO, 10 dec – Ex-minister Humphrey Hildenberg van Financiën zal niet strafrechtelijk vervolgd worden. Dit zegt president Desiré Bouterse. Eigenlijk is er wel reden voor vervolging. Hildenberg zou het kredietplafond hebben overschreden. Dat is bij wet verboden en zelfs strafbaar. “We zijn hier niet om mensen op te sluiten”, aldus Bouterse.

Wel zit zijn regering aardig in de puree. “Als deze regering de situatie (geen ruimte voor leningen, red.) overneemt, komen er problemen. In feite zou je Hildenberg moeten opsluiten. Doe je dat niet, dan moet je Boedhoe (de huidige minister van Financiën) opsluiten”, zegt Bouterse. Boedhoe zou namelijk illegaal handelen als ze besloot de kredietmarkt op te gaan. De hulp van het parlement is nu geboden.

Kennelijk moet de wet worden aangepast om het kredietplafond op te trekken. “We gaan samen met het parlement kijken hoe hier uit te komen”, aldus Bouterse. Hildenberg ontkent in alle toonaarden. Hij denkt dat er sprake is van een misverstand. Dat speelde al toen hij nog minister was. Het Bureau voor de Staatschuld gaat er namelijk vanuit dat ook voorgenomen leningen geboekt moeten worden. Dus ook geld dat nog niet is opgenomen, wordt opgebracht als schuld.

54 REACTIES

 1. Wie is Bouterse om te bepalen dat Hildenberg een strafbaar feit heeft begaan? Misschien heeft Bouta verstand van militaire zaken, maar ik denk niet dat hij iets van accountancy afweet, daar moet je namelijk heel lang voor gestudeerd hebben. Bouta denkt nog steeds dat hij aanklager, rechter en beul tegelijk kan zijn en als het hem schikt geeft hij je gratie. Alleen een onafhankelijke rechter zou mogen bepalen of Hildenberg fout is of niet. Als hij fout zou blijken te zijn, waarom zouden we hem dan niet laten opsluiten? Ik heb niet veel sympathie voor de Frontregering gehad (op een schaal van 1 – 100 in de buurt van 45), maar ik heb nog veel minder sympathie voor de huidige regering (in de buurt van 1). Het zou zo moeten zijn dat men iedereen die fout is geweest, al is het nog zo lang geleden, gewoon zou moeten opsluiten.


  Maak melding

 2. DDB do you take yourself REAL SERIOUS these days? Using something and FLYING HIGH sometimes?

  What kind of President does this country has?

  Well people say: “The people get what the people deserve” so if this is what Suriname deserve it’s the peoples will I guess.

  The one who really should be in prison is the one who says he will not do it to the other person. How nice isn’t?

  This makes me LAUGH. It’s really becoming a BIG JOKE in Suriname.

  Did he forget what happened financially with the country between 1996 – 2000 with the Wijdenbosch team and his Secretary of Finance ?

  That was a financial DISASTER and should put people into JAIL.


  Maak melding

 3. Cobie # 1

  Inderdaad de omgekeerde wereld begint in SME.
  Al wegrennend schreeuwt de dief houd de dief, houd de dief. En “de Ezels uit het stal “Ocer ” balken gezamenlijk mee.
  Wat een sfeer.SME-proficiat met”The ünforgettable voice of Surinam”

  Latish


  Maak melding

 4. Ik vertrouw geen enkele politicus uit de oude traditionele politieke partijen zoals de NPS en de VHP.Het zijn doorgewinterde leugenaars die aantoonbaar feiten kunnen omdraaien in hun eigen voordeel.Hildenberg is het product van een partij die groot geworden is door leugen en bedrog.


  Maak melding

 5. Boutetse is èèn grote joke voor Swietie Sranang……..!!!!! Hij druft de fouten van een ander( voooral van de vorige regering) wel te zien.

  Wanneer hij zò helder ziet, waarom kan hij zijn eigen fouten niet in zien????? HIJ MOEST AL LANG OP GESLOTEN ZIJN! Jammmer dat in Suriname alles zo tergend LANZAAAM GAAT!!!

  Groet,ram ram,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 6. hahahaahaha alleen domme mensen en ezels geloven dit verhaal iedereen die bouterse geloofd is een ezel soort.
  1) de man die met militaire geweld de democratie naar huis heeft geschoten.
  2) de man die massamoorden in suriname heeft gepleegd .
  3) de man die onze geld waarde heeft laten devalueren onze staatsbank heeft geplunderd en de goudvoorraad heeft verkwanseld roept dit, is toch belachelijk. wie vervolgd deze duivel voor de misdaden die heeft begaan in suriname?


  Maak melding

 7. het moet niet gekker worden, maar dat wordt het wel. Ik las net dat de regering de volledige directie van de EBS naar huis heeft gestuurd zonder opgaaf van redenen. De chaos is echt compleet.


  Maak melding

 8. Onze bouta wilt mensen niet opsluiten , hahahah tuurlijk is er een rede voor .Bouta het is geen 1980,dat je weer in lands kluis wandeld en met de cepter zwaaid.
  het is nu hardwerken en aanpakken.Telkens in de voor afgaande jaar kwammen jullie halen.Een vraag aan jouw en je domme regering.Hebben jullie al een plan voor de D.N.A klaar gezet hoe jullie het land gaan besturen .het volk hoor alleen dat jullie giften van china zullen ontvangen (5milj) en leningen .NU wilt je de ondernemer zijn wapen afpakken jij bent niet goed wees Zodat je die roverbende vrij spel hebben en met een lening breng je geen land vooruit ,de lasten zijn meestal zwaarder voor het volk . Bouta zij in New York ,broko yu pina , tik yu godu . BOUTA en zijn cornuiten nemen alle GUDO.!!!!


  Maak melding

 9. Dit zaakje “stinkt”….
  Daarom al zou de President dit naar de rechterlijke macht moeten doorsturen.

  Want het is duidelijk dat de zogenaamde stabiliteit een farce was.


  Maak melding

 10. Ha…Ha ..dit is wat ik bedoelde..stelletje koeien..wat…verandering zelfde poep,maar met andere vliegen.Let op er komen nog meer verassingen.Ik schaam me verschrikkelijk als surinamer,althans nu.En degenen die lopen te gillen in god,s naam ga dan terug,en loop geen nonsens te kraaien hier.EEn land wordt bestuurd door mensen die een behoorlijke opleiding hebben,en niet door mensen die nauwelijks uit hun woorden kunnen komen.


  Maak melding

 11. Wanneer wij het hebben over de laffe en wrede manier hoe bouterse ongewapende landgenoten van suriname heeft afgeslacht heb je een GROTE idioot hier op dit net die verwijst naar militairen die in een zinloos oorlog zijn gesneuveld.
  Nu hebben wij over een minister die een goede economische beleid heeft gevoerd beter dan alle regeringen onder massamoordenaar bouterse komt deze zelfde kortzichtige idioot met heel domme en achterlijke reactie op nummer 23, pinto zelf varkens lusten jou niet mi boy.


  Maak melding

 12. Het Bureau voor de Staatschuld gaat er namelijk vanuit dat ook voorgenomen leningen geboekt moeten worden. Dus ook geld dat nog niet is opgenomen, wordt opgebracht als schuld.

  Als een staatsorgaan dit stelt, dient iedere regering dit orgaan op te doeken. Hoe kan je in godsnaam rekening houden met een voornemen? Als de regering slim is, anuleren ze een paar voornemens om weer ruimte te scheppen.


  Maak melding

 13. Tsa , als iemand de ballen verstand heeft van zaken , kan er met losse flodders als beschuldigingen geroepen worden en loze kreten gestrooid worden.
  Want als t zo is dat boedhoe ook opgesloten kan worden , waarom dan op voorhand breeduit gillen , als iets niet hard gemaakt kan worden ? Ook al vanwege onkunde
  Maar ja , bliksemafleiders hebben ook een functie;de rook van de rookgordijnen die wordt steeds dikker en breder, zoals ten tijde van de dictoriale periode in Suriname.t Lijkt zowaar smog te worden.
  Hoe was t ook weer???
  De splinter in de ogen van een ander zien, terwijl de balk die selectief blind maakt , niet opmerken? Of is t de pot die de ketel verwijt zwart te zijn , terwijl die dezelfde kleur heeft als de pot?


  Maak melding

 14. DDB komt met beschuldigingen maar gaat de zaak niet laten vervolgen.

  Blijkbaar krijgen we elke week een nieuw (zogenaamd) schandaal voorgeschoteld waarbij de NDP-DDB laat zeggen dat hij niet gaat vervolgen. Er zijn diverse van dit soort beschuldigingen geuit. Meest opvallende was wel die van Abrahams met zijn verhalen ove een aanslag. Ook daarbij was het steeds “we weten het zeker maar we gaan niet vervolgen”

  Ook de beroemde CD van Doekhie valt hier onder. Steeds de mees idiote beschuldigingen maar nooit komen ze met bewijzen. Die zijn er gewoon niet.

  Is hier sprake een collectief paranoia of van een opgezetten taktiek. Het lijkt veel op het laatste vertel je gedrogeerde aanhang dat jij de enige waarheid bent en dat jij weet dat de andere crimineel zijn. Stel je op als de messias en het domme volk zal je aanbidden. Vernietig een paar van je tegenstanders en het domme volk zal denken dat je sterk bent en voor je huiveren.

  We’re back in the eighties.


  Maak melding

 15. Kent Bouta het woord vervolgen wel??? Hoe kan hij nou een geen moordenaar vervolgen??

  Deze Hyena Lult gewoon uit zijn nek!!! Een Ezel die geen hersenen heeft en de meeste Surinamers gelooft hem wel en ook na de verziezing tot nu toe!!!

  Wat een gelovigen en of vertrouwelingen in Sme!! maar dan niet klagen!! svp.

  Ik luister heel graag naar Rapar Radio Paramaribo nieuws elke dag om 22.15 uur en hier krijg je de dagelijkse reilen en zeilen in SME(ook het programma kal aadj aur kal, Nedl gesproken).
  Ik raad een ieder aan ook ernaar te beluisteren, tenminste als je wilt.


  Maak melding

 16. In de jaren 80 kon DB de media naar zijn hand zetten door ze in brand te schieten en journalisten te intimideren en te vermoorden maar internet laat zich niet makkelijk de mond snoeren daarom is het heel belangrijk dat wij surinamers die voorstanders zijn van het vrije woord en de democratie vrijheid van meningsuiting persvrijheid, blijven hameren op de feiten en waar gebeuren om zo de leugens en bedrog die de aanhangers van bouterse op het internet verspreiden tegen te speken. ik ben blij met de oproep van nummer 22 , ik roep alle surinamers die het echt menen met suriname om hun stem te laten horen want en gebeuren dingen in suriname die vergelijkbaar zijn met de jaren 80, je kan zien dat de vos zijn haren verliest maar niet zijn streken.Bouterse is geen democraat maar dictator die lijd aan een zeer gevaarlijke vorm van megalomanie. de benoeming van zijn criminele zoon en linksgeer laat duidelijk dat deze beest allen de taal van de kogels verstaat .


  Maak melding

 17. wij zijn hier niet om mensen op te sluiten, zegt Bouterse !!!!! Wahawahaa

  Natuurlijk wil Bouterse mensen niet opsluiten, want als hij dat wel doet, dan moet hij eerst beginnen met zich zelf en zijn hele Criminele Coalitie op te sluiten.


  Maak melding

 18. Neem afstand van dit zooitje ongeregeld voor het te laat is. Mijd elk contact met het NDP kader. Doe geen zaken met ze, help ze niet, etc.

  Ze tonen hun ware aard weer. De koeparies zijn overduidelijk bezig devolgende dictatuur te vestigen en zullen het land en het volk weer leegzuigen, kleineren en afbreken.


  Maak melding

 19. Is hier sprake een collectief paranoia of van een opgezetten taktiek. Het lijkt veel op het laatste vertel je gedrogeerde aanhang dat jij de enige waarheid bent en dat jij weet dat de andere crimineel zijn. Stel je op als de messias en het domme volk zal je aanbidden. Vernietig een paar van je tegenstanders en het domme volk zal denken dat je sterk bent en voor je huiveren.

  We’re back in the eighties.

  neus

  Begin alvast die loodsen op grundjari aan de Wanicastraat te verkopen, het is voor die club over en uit.

  Wie denk je zullen nog op de NPS stemmen? Die Asianistas zeker?


  Maak melding

 20. het moet niet gekker worden, maar dat wordt het wel. Ik las net dat de regering de volledige directie van de EBS naar huis heeft gestuurd zonder opgaaf van redenen. De chaos is echt compleet.

  Henk Molenaar

  Er is blijkbaar geen behoefte aan frontistas.
  Nu hebben wij het voor het zeggen. Waarom moeten wij die pajongwaaiers van jou handhaven terwijl de MC ook beschikt over gekwalificeerde krachten.

  Ik zie die logica niet. Dan kunnen jou honden ook mijn erf komen bewaken. Zou dat lukken denk je? Wegwezen man!!!


  Maak melding

 21. Nr.30 wikileaks
  In de jaren 80 verkeerde republiek Suriname in een oorlog-situatie waarbij het grondwet buiten werking werd gesteld en daardoor het besturen van de republiek per dekreet geschiedde .
  Voorstaanders en loyalisten van het Neo-Kolonialisme lieten zich voor het Ollandse-
  karretje spannen, middels het verspreiden van opruiende berichten, mede-organiseren en coordineren van lokaal- als zowel nationaal staatsverraad ondermijnende activiteiten en waarbij dis-proportioneel-geweld niet werd geschuwd .
  Het nationaal gezag was gedwongen , met de wetenschap dat het nationaal veigheid in groot gevaar verkeerde , waren zij toen genoodzaakt en verplicht jegens de natie om de veiligheid van het surinaamse volk en alle ingezetenen te waarborgen , door kordaat op te treden tegen gewetenloze reationaire elementen , die de intentie’s hadden de republiek schade te berokkenen en het omverwerpen van het nationaal wettig gezag .
  Het schrijven en verspreiden van berichten werd nooit verboden in de jaren 80 , er was zeker sprake van pers vrijheid indien er sprake was van waarheid , “in het kader van nationaal veiligheid “.
  Het waren de reactionaire krachten binnen de pers en media die willens en wetend des-informatie verspreiden deze met het oogmerk om burgerlijk ongehoorzaamheid te bewerkstelligen hopende een volksopstand te ontketenen .
  Tergelijkertijd was er een militaire-invasie-plan en concept regeer-plan gereed .
  In de concept regeer-plan was een schaduw-regering ingeculculeerd , waarbij o.a advocaten , vakbondsleiders , journalisten en enkele zgn vooraanstaande personen als kandidaten stonden vermeld voor de functie van een minister .
  De verloren surinaamse mensen levens die hierbij gepaard gingen moet gezien worden in het licht van een mislukte poging van de toenmalige kolonisator , “die gebruikt en misbruikt hadden gemaakt van elementen die rancuneus waren/zijn tegenover de toenmalige gezags dragers” .
  Verblind door haat,wraakzucht en manipulatie waren de ingredienten die hun tot willoze slachtoffers van de ex-kolonisator gemuteerd.
  SUBVERSIEVE ACTIVITEITEN WERD/WORDT DOOR GEEN ENKEL NATIONALE REGERING VAN WELK LAND , WAAR DAN OOK TER WERELD GETOLEREERD, ” ZEKER NIET IN HOLLAND”
  ff De feiten op een rijtje ;
  – Staatsgreep 1980
  – Contra-coups 1980-82
  – Terroristische activiteiten binnenland 1983 – 1987
  – Destabilisatie proces (economisch-politiek)
  1981 – 2010(hopelijk)
  Bovengenoemde activiteiten stonden allen onder een strakke regie van Holland !!!
  Wikileaks ; Volgt toch ook de actualiteiten in Nederland en wordt WIKI , aub !!!
  Deel 2 , moro ‘e doro !!!

  Remember that ; whatever does not grow will die .
  Try to look on de bright side and embrace change .
  Time is moving !!!
  Get with the program and moves with the times

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 22. Ik had eigenlijk geen zin om op jou doctrine te reageren maar ik doe het toch.
  Jou reactie op nummer 35 geeft precies aan hoe illegaal en ondemocratisch bouterse zijn brute militaire regime was. en dit nog bouterse heeft hoog verraad gepleegd tegen het surinaams volk hij heeft met behulp van het buitenland een democratisch gekozen regering naar huis geschoten en heeft daardoor mijn land op de rand van de afgrond gezet, dus sempa jou tirade laat duidelijk zien hoe schandalig dom en achterlijk jullie zijn.


  Maak melding

 23. Hallo Sempa,

  “Het vaderland of de dood” was de lijfspreuk van de Waffen SS van de Duitse Nazi’s

  Gezien jouw visie op de Surinaamse geschiedenis past deze lijfspreuk jou prima


  Maak melding

 24. Hallo Pinto,

  Het is kwalijk dat in een land als Suriname niet je kwalificaties of diploma’s tellen, maar of je lid bent van de juiste politieke stroming.

  Dino Bouterse is volgens zijn vader ’the best man for the job’ als leider de nieuwe terreur-eenheid waarvoor door geen enkele minister of regeringsfunctionaris toestemming voor is gegeven. Kun jij Pinto, mij 1 referentie geven waar Dino de afgelopen 20 jaar heeft gewerkt waardoor hij ’the best man for the job is”


  Maak melding

 25. people people!!!! een ieder ziet de balk in bouta’s ogen maar die houtzagerijen in jullie eigen ogen dan??? ik had niet graag dat die man pres werd van het land, ma wat kun je nu er aan veranderen? vene, sardjoe, jessurun, en castelen hebben de tijd en de moeite nooit genomen om wetten te maken of veranderen ter voorkoming van wat zich nu voordoet dus opzouten. jullie zijn debet er aan dat die man aan de macht is dus houden jullie die grote emmer van jullie maar dicht en kijk wat het surinaams electoraat zal doen bij de eerst komende verkiezinge. en ik doe een beroep op de NEPPE surinamers ons met rust te laten en ons de gelegenheid te geven ons gelief SRANAN op te bouwen in ons tempo.


  Maak melding

 26. Bouta is een Communist met Stalinistische trekken!De man is bezig zijn positie zodanig te verstevigen om daarna de totale macht naar zich toe te trekken.Een ieder die denkt dat ze over 5 jaar Bouta en zijn boeven bende weg zullen stemmen,Forget It!!Geloof me hij gaat onder het mom van??de Grondwet veranderen en het kiesstelsel! believe me!Deze man misbruikt de zwakkeren in de samenleving om zijn vrijheid koste wat kost te behouden,diediebrie srefie!Walgelijk.


  Maak melding

 27. Nr.36 wikileaks ,
  Uit jou reactie kan ik enkel de conclusie trekken dat jij ermee eens bent dat het regie in handen was van jouw Olland .
  Alleen al bij het bedenken en maken van plannen om een bevriende natie militair aan te vallen is strijdig met de universele rechten van de mens .
  Zowel de coup van 1980 en de daarop volgende tegen-coups hadden maar een doel voor ogen ; Neo-Kolonialisme , de republiek Suriname wederom onderbrengen onder de invloedsfeer van de Koninkrijk Der Nederlanden .
  Het mag toch duidelijk zijn dat jouw Olland hierbij de veroorzaker en de feitelijke dader is van de ellende van de jaren 80 ?
  Wikileaks ; dinky tranga , altijd beginnen bij de kern .
  No go play djompo futu !!!
  Nr.37 henk ,
  Dat heb jij nog goed kunnen onthouden , geen verrasssing voor mijn persoon wetende dat ik te maken heb met een kind van foute ouders ; equivalent van Mussert , Ros van Tonningen
  e.d , die mijn verbannen profeet(ADEK)had verraden , gevangen laten nemen en tot slot laten sterven in een duitse concentratie-kamp .
  Ironisch , dat een kolonialist wat gelijk staat voor facist , mijn persoon beticht van Nazisme .
  Het is net zoiets als ; een Ollandse slavendrijver een Surinamer als mijn persoon beticht voor schending van de mensenrechten !!!
  Probeer ook te verdiepen in de Ollandse geschiedenis niet alleen maar van het Derde Rijk !!!!
  WAFFEN SS , daar was jouw prins Claus lid van ( Ollandse geschiedenis )!!!
  Henk , mal je mole naar ….

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 28. @ sempa,
  één advies aan jou denk nou een beetje logisch na, aan jou domme en achterlijke retoriek heb ik niets, je hebt meningen en feiten ik hou het bij het laatste,
  Feit is dat een uit de hand gelopen vakbondsstrijd catastrofaal is afgelopen voor mijn geliefde land suriname .
  Wat jij hier doet sempa is zoeken naar argumenten op deze catastrofe goed te praten.Weet jij wat in strijd is met de universele rechten van de mens sempa ? dictatuur onderdrukking vernedering, Moiwana en 8 december 1982, op 25 augustus 2005 is Suriname veroordeeld door het Inter-Amerikaans Hof voor de mensenrechten inzake de massamoord. sempa jij hebt last van een gewetens-stoornis.


  Maak melding

 29. Hallo Sempa,

  Het is bijna 2011.

  Hoe lang blijven types zoals jij je nog verstoppen achter hun slavernij geschiedenis. Dat is zooooo achterhaald en past niet bij geschoolde ambitieuze en trotse Surinamers met een moraal. Maar dat jij daartoe niet behoort, bewijs je elke dag met je onzinnige opmerkingen.


  Maak melding

 30. Nr.46 wiki(t)leaks ME_neer Du-biel ,
  Inderdaad ,bij de feiten houden/blijven !!!
  Jouw opgesomde feiten waren de gevolgen van de feitelijke verwerpelijke redenen die uit de koker van Den – Haag kwamen , o.a :
  – Het orkestreren van een staatsgreep 1980 en de mislukte/verijdelde tegencoups
  – Het financieren en faciliteren van induviduen en groepen voor het plegen van subversieve activiteiten tegen het nationaal gezag , waarbij dis-proportioneelgeweld niet werd geschuwd .
  – Destabilisatie activiteiten met het oogmerk om republiek Suriname politiek en economisch te isoleren .
  – Het financieel en militair ondersteunen van terroristisch gelinieerde groepen in het binnenland .
  – Het ontwerpen van een militair invasie-plan met het doel onze republiek Suriname militair binnen te vallen .
  Bovengenoemde redenen zijn stuk voor stuk in strijd met de Universele Rechten van de Mens en de Volkerenbond!!!
  Jij hebt ; REDEN EN GEVOLG !!!
  Dinky bun tranga !!!
  wiki(t)leaks ; Wiki now !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 31. Nr.47 henk ,
  Inderdaad ,is bijna 2011
  Olland was 5 jaar lang bezet door Nazi-Duitsland .
  Elk jaar ,rond de maanden April en Mei , wordt men op geattendeerd om facisme te verwerpen en de bevrijding te herdenken !!!
  Republiek Suriname was meer dan 300 jaren bezet/gekoloniseerd door Olland en jij vindt en verwacht van ons dat wij het moeten vergeten ???
  Mijn persoon is stellig van overtuigd dat jij een dosis moraal bezit en in dit geval is het een DUBBELE (leest; dubbel-moraal)
  Zelfreflectie kan een nuttig instrument zijn ,kan ook doen leiden tot zelfcorrectie !!!
  Jij mag hard jij best doen , jij bent de verwerpelijke pyromaan en wil een ieder doen geloven dat jij de brandmeester bent .
  aub henk , mal je mole(naar)…….

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 32. Hallo Sempa,

  ” Het vaderland of de dood”

  Met deze wat trieste slogan eindig jij altijd je post. Kun je mij op een heldere manier uitleggen wat jij daar mee bedoelt? Ik meen dat serieus. Je eigen dood of de dood van je tegenstanders. Wees eens helder aub.


  Maak melding

 33. #50 Henk Molenaar

  Laat deze oeverloze discussie toch gaan. Je kunt bij wijze van spreken preken tot je een ons weegt, het haalt echt niets uit. De volgelingen zullen zich met hart, ziel en verstand blijven richten op hun leider. Ik heb voor de verandering al die krachttermen en verwensingen weggelaten en wat bleek? Er zit geen inhoud in. Dom triest, beste kerel. Ik ging er van uit dat men op deze site tot een goede discussie kon komen, maar het wemelt van de verwijten. Ik stel voor om discussies tussen partijen te voeren: voor en tegenstanders van deze regering of de persoon Bouterse, maar voorlopig zie ik dat niet gebeuren. Wat komen Surinamers toch taal-arm over. Ik vraag me af of het in de regering ook op dit niveau plaatsvindt. Kan niemand zijn standpunt zonder verwensingen te berde brengen? Is dit het voorbeeld voor de jeugd van Sur. Is dit het imago dat wij aan de rest van de wereld willen tonen? Griezelig triest. Of heeft men gewoon geen mening en verpakt men het in een deken van onzin, schelden en verwijten? Kortom: Kan iemand het nog opbrengen respect te tonen voor andersdenkenden? Dat is nu precies wat ik aan Ned. bewonder: je kunt de ander alles zeggen en een kwartier later gewoon weer koffie met hem gaan drinken. Laat ze maar los Henk, en hou de eer aan jezelf. Jouw postings voegen iets toe aan de discussie, houden zo ! Verval niet in hun spiraal van negativisme. Het is een besmettelijke ziekte die hevig tiert onder onze tropenzon. Dat is ook precies wat onze vooruitgang tegenhoudt. Sari tori.

  Henk, tan bun !


  Maak melding

 34. Nr.50 henk ,
  Mijn antwoord op jouw herhaaldelijk verzoek ;
  Meer dan 300 jaar zijn wij gekoloniseerd door Jouw Olland en betekent ;”In ketenen leven ” !!!
  ” In ketenen leven ” betekent ; ” in schande leven , blootstaan aan beledigingen , en dat sterven voor het vaderland leven is ” !!!
  Het vaderland of de dood !!!
  Was ook het levensparool van Hannie Shaft ( Haarlemse heldin met het rooie haar )!!!

  Het is bijna 2011
  Mijn persoon wens je (incl.dierbaren) alle kracht toe en heel veel liefde , hopende dat het moge bijdragen en bevorderen van de vrede in de mens en de mensheid !!!

  Soso Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 35. Hallo Sempa,

  Heb ik iets gezegd over vergeten. Integendeel. Misstanden zoals de Nazi bezetting en de slavernij mogen nooit vergeten worden. Maar in Suriname zijn ze 12 generaties verder en in Nederland 3 generaties na hun trauma. Wat is zeg dat het geen excuus meer is om je eigen falen te verklaren door maar te blijven verwijzen naar de slavernij en daar nu Nederland en ook mij persoonlijk aan te spreken als “nazaat van slavendrijvers”

  Zo kap je natuurlijk elke discussie af en dat is precies wat jij doet als je een discussie niet met argumenten kunt winnen.


  Maak melding

 36. Die sempa is geestelijk gestoord die man spoort niet hij vindt zo erg wat er drie honderd jaar geleden is gebeurd terecht zal ik zeggen, maar wat ik heel vreemd en dom aan deze persoon vindt is dat hij de vernedering onderdrukking moord mensenrechten schending van onze voorouders misbruikt om de misdaden die begaan zijn door de monster van paramaribo desi bouterse goed te praten. conclusie sempa is zielig dom achterlijk mannetje die beter kan negeren want iemand die genetisch dom is zal altijd zo blijven .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.