Bouterse heeft buik vol van hete Surinaamse brij

72

PARAMARIBO, 10 dec – Corruptie bij de douane, misbruik van gesubsidieerde zorg, illegale goudwinning en criminaliteit. Het wordt allemaal aangepakt, belooft president Desiré Bouterse: “Er zijn zaken die niemand aandurft. Geloof me, de regering Bouterse gaat dit aanpakken.” De goudwinning heeft speciale aandacht. Een speciaal team moet de koe bij de horens vatten.

Politie, leger en andere ambtenaren zullen worden ingezet. “We willen de sector aanwenden voor Suriname’s ontwikkeling. Multinational New Mount zit te springen om zaken af te ronden. De regering stelt het op prijs zo een gigant aan te trekken. Het geeft een signaal dat we een investeringsvriendelijk land zijn”, zegt Bouterse. Maar de kleinschalige goudwinning moet dan wel onder controle worden gebracht.

Dat moet vanwege de grote milieuschade en de miljoenen aan niet betaalde belastingen. Voor de zorgsubsidie, het zogenaamde systeem van on- en minvermogenden, komt er een herregistratie. Het moet de efficiëntie ten goede komen. De regering wil ook meer zicht op wie allemaal legaal vuurwapens bezitten. “Nu zijn er zoveel instanties die vergunningen verstrekken”, aldus Bouterse. Dat zal ophouden.

De benoeming van Chandrikapersad Santokhi tot voorzitter van de Inter-Amerikaanse Commissie tegen Drugs, Cicad, is een belangrijke stap. Dit moet onder meer de ernst aangeven waarmee de drugscriminaliteit wordt aangepakt. “Dat er nog veel plaatsvindt, ik weet het meer dan wie ook. Langzaam gaan we ook die zaken dichtknijpen”, zegt Bouterse. Leger en politie zullen de handen ineen slaan om de criminaliteit in en rond Paramaribo te onderdrukken.

72 REACTIES

 1. Google eens voor de grap de naam Dino Bouterse en je komt tientallen artikelen tegen ( in Nederlandse en buitenlandse. Dino heeft nog nooit een baan gehad en zich alleen maar bezig gehouden met criminele activiteiten waarvoor hij vele malen in de gevangenis heeft gezeten. En dan hebben we het niet eens over de misdaden waarvoor hij niet is veroordeeld en waarvoor zijn papa hem uit het gevang heeft gehouden.

  En deze man heeft nu de leiding over een prive anti terreur eenheid en loop zwaar bewapend over straat.

  “De beste man voor de job”, aldus een trotse vader. Veel sterkte Suriname!!!!


  Maak melding

 2. En nu is Bouterse begonnen met het beschuldigen en bedreigen van oud politici.
  Hildenberg aanpakken is wel het domste wat je kan. Roddels verspreiden over Telting is niet meer dan schunnig.
  Stemming kweken en daarna weer mensen vermoorden?
  Dat mag Dino met z,n boevenclub straks doen!
  Zo vader zo zoon.
  De appel valt NOOIT ver van de boom.


  Maak melding

 3. * WAAR MEN/HIJ DE BUIK VOL VAN MOET HEBBEN *
  *** land VAN RANCUNE EN TIJDverlies ***

  Het valt reeds enige poos op dat men in SME reeds enige poos enkel en alleen met tijdverspillende zaken bezig is en RANCUNEUS jegens elkaar bezig is.

  De wetenswaardigheden so far:

  – Steevast verwijzen naar fouten van het vorig kabinet, de zaken die men aantrof(zo belabberd) en eigenlijk alles dat niet opschiet lijkt de fout van de vorige regering.

  – Een VP die telkenmale ongefundeerde uitspraken doet en de weg kwijt lijkt.

  – Nu een President die al rap aangeeft dat de vorige minister van Financiën de bak in moet. Niet zo rap t.a.v de bevindingen omtrent 8 dec. 1982 ??

  Waar blijft de visie van de opvolger op Financiën minister Boedhoe t.a.v. dit onderwerp? Wat is haar mening?

  – Een President die kennelijk stiekem een antiterreur eenheid instelt, met daarin zijn super ZOON.Getuigd niet van slimheid, maar laat duidelijk zien lak te hebben aan de buitenwereld. Niet vreemd..zo’n oud militair met zo’nv erleden zal altijd GROTE VERTROUWELINGEN / LOYALISTEN in zijn directe nabijeheid verzamelen

  Zelfs binnen de coalitie schijnt men verrast te zijn. Niemand wist van de opzet van zo’n eenheid. Enkelen zijn weer van en baan voorzien voor de zittingsperiode van dit kabinet.

  – Een PRESIDENT die publiekelijk uitspraken doet een PRESIDENT ONWAARDIG. Dacht dat hij boven de partijen stond en gefundeerd zaken zou uiten, maar ook dat valt vies tegen.

  – Men weet binnen de SME politiek wel rap te concluderen en te ontheffen, helaas weet men andere zaken niet zo rap op te pakken.

  – Een oppositie die tot nu toe stelselmatig lijkt af te kraken.

  – Er heerst voornamenlijk een MODDERGOOI cultuur binnen de Surinaamse politiek, hetgeen aangeeft dat er nog een lange weg af te leggen is alvorens sprake kan zijn van een gezamenlijke aanpak/opbouw van het land.

  – Ook nu nog te maken met een generatie politicie die voor eigen gewin strijden(zowel coalitie als oppositie)m.a.w. men zit niet met lieden die het MENEN met het land SURINAME.

  Laat ons blijven hopen dat de nieuwe frisse wind alsnog over SURINAME mag waaien.
  De hoop dus NOOIT verliezen.

  ** SURINAME VOORWAARTS **


  Maak melding

 4. Maar Dino heeft wel degelijk een opleiding/baan gehad en wel die van crimineel. Goed gekozen van pappie.
  Dino is multi inzetbaar.
  De slogan “it takes a criminal to catch a criminal” wordt hier helemaal uitgepakt.

  Na de Pocahontas-affaire van vorige maand gaat Desi Dino in het zonnetje zetten. Een eigen leger, welke jongen wil dat niet. Cowboys en Indianen, joe e begrijp.
  Stuur kroonprins Dino gerust naar Tigri om met de Guyanezen te onderhandelen.

  Wanneer is het idee van een prive leger voor Dino geboren. Dit kwam echt uit de zak van Sinterklaas. Maar Suriname zwijgt massaal.Zelfs de VP durfde niets hierop aan te merken.

  Eigenlijk moet je medelijden hebben met Dino. Hij is slechts een pion, vader Desi heeft de touwtjes in handen. Dino krijgt op deze manier eindelijk aandacht van Desi en zal tot het uiterste gaan om die aandacht vast te houden. Poti Dino, slachtoffer van kindermisbruik.


  Maak melding

 5. Eindelijk een daadkrachtige regering die de daad bij het woord gaat voegen, niet het slappe front geklets die maar bleef wikken en wegen.

  En nogmaals voor de negativisten, jullie kritiek en mening interreseert ons de oprechte en vaderlandslievende Surinamers geen ene moer.

  Blijf je gal maar lekker spuwen negativisten, en vreet je nier maar lekker op. Wanneer het helemaal op is, zullen we zien wie de winnaars zijn in Suriname, in ieder geval het Surinaamse volk en niet de SurNed want die zullen geen nier meer hebben.hahahahahaha


  Maak melding

 6. 6, 7 en 8,
  Blijf maar shmijten met zoveel als mogelijk vuil. Het is gemakkelijk om in het geniep afbrekend bezig te zijn.

  Zelf je klaverviertjes aan de ploeg slaan is waarschijnlijk een andere zaak.

  Met jullie inborst bekruipt mij niet het minste gevoel dat gij tot positieve daden in staat bent.

  Go ahead!!!


  Maak melding

 7. Heb je het boek of de verfilming van George Orwell’s “Animal Farm” wel eens gelezen of gezien? Zo niet, dan is het aan te raden dat wel te doen. Het is alsof G. Orwell de regering van Bouterse beschrijft: eerst afgeven op de aan de macht zijnde regering en daarna wanneer de macht is overgenomen nog erger te keer gaan dan de vorige regering. Ook het in het leven roepen van een geheime politie die stiekem mensen zal liquideren in de toekomst is momenteel in de maak (denk aan zoontje Dino). Ook de bekende uitspraak uit dit boek” All animals are equal but some are more equal than others” is nu werkelijkheid: alle Surinamers zijn gelijk maar ben je NDPer dan ben je toch meer waard dan de anderen, want voor hen gelden andere criteria, heb je een kilometers lang strafblad, geen probleem, je mag met de meest gevaarlijke wapens rondlopen, andere Surinamers zullen onder een vergrootglas gelegd worden en hun wapenvergunning zal ingetrokken worden als ze niet paars genoeg zijn. Ik voorspel niet veel goeds voor Suriname in de naaste toekomst.


  Maak melding

 8. Dit verhaal gaat heel ver terug in de geschiedenis.Toen Julius Ceasar uit riep;ook gij Brutus?Met zijn zoon heeft hij[bout] het trojaanse paard binnen gehaald.De revolutie gaat zichzelf van binnen opvreten als toen bij de fransen.

  Cobie.


  Maak melding

 9. hallo 2e Henkie en Degeh,

  Ik ben het 100 procent met jullie eens.Vooral die vergelijking met 1984 slaat helemaal op Suriname en de varkens in het verhaal zijn types zoals Pinto en Nubier die in een normale samenleving te dom zijn om mee te draaien en nu eindelijk hun kans zien. Deze types geven af op Nederlandse en Surineds maar houden wel hun hand op. Ze hebben namelijke geen enkele moraal.

  De Bouterse Clan heeft nu zijn eigen privé leger en kan tegenstanders terroriseren. De grootste boef van Suriname Dino Bouterse loopt nu zwaarbewapend met zijn kornuiten door Suriname. Kan het nog erger???


  Maak melding

 10. De beste stuurlui staan aan wal. Weet je wat ik zo grappig vind van die die negatieve Surinamers waar waren jullie met je grote mond toen iedereen zijn buik vol
  had van de vorige parlementsvoorzitter, die mensen hun perceel afpakte? de gevechten in het parlement? Er werd bijna niet vergaderd Sommige instanties waren van een soort bevolkingsgroep. De arrogantie in de kranten bij het zoeken naar personeel van bepaalde bevolkingsgroepen. De vieze binnenstadI(een aanfluiting)kINDERBIJSLAG 3SRD.AOV een lachertje. De dure tickets van en naar Suriname? De vreselijke armoede. Notarissen die meewerken om percelen van mensen via allerlei listen af te pakken. De onbegaanbvare wegen. Kinderen die zonder eten naar school gingen. Die arrogante vorige president die niet naat zijn volk luisterde.Terwijl de andere etnische leiders wel voor hun mensen zorgden tenminste mensen die op hun leken. Nu zetten jullie de negativisten een hoop druk op deze regering. Ik vind dat zij in een korte periode veel meer doen dan de vorige regering in al die jaren. Time will tell


  Maak melding

 11. O ja nog iets. Jullie krijgen n2x laptops uit het buitenland, dan kreeg je ellenlange speeches van bijna de regeringstop. Belachelijk! daar was de vorige regering heel goed in. Gelukkig ook het langste touw heeft een eind. Eindelijk een daadkrachtige president die durft beslissingen te nemen. En nu heeft men het ocver koppensnellerij en rancune. waar heeft men het over.Surinamers wordt wakker. Sla de handen ineen en gun elkaar een beetje levenswaardige bestaan. Iedereen heeft er recht op. En trouwens iedereen maakt fouten


  Maak melding

 12. Meneer Bouterse, ons beuk is nu al vol van uw `goeie`bedoelingen!!!!!!! ONDER GETEKENDE DURFT NU AL TE STELLLEN!!!!!!! U heeft helemaal geen integere bedoelingen met Suriname…..U heeft eerder een verborgen AGENDA!!!!!!

  VEEL WIJSHEID!!Ram,Ram,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 13. 10 -11-12-18 ik zit te denken van hoe dom en blind en doof en achterlijk en verstandloos een mens kan zijn en en dan zie ik jullie berichten ,dan heb ik mijn antwoordt op mijn vraag .bedank wist niet dat er nog in deze tijd zulke domme mensen nog waren


  Maak melding

 14. Heel slim. Alle wapenvergunningen intrekken zodat je van de bevolking geen gevaar meer te duchten heb. Stel geboefte aanstellen voor een zwaar bewapende unit t.b.v bescherming president.
  Voorspelbaar waar dit na toe gaat in de toekomst.


  Maak melding

 15. Een bepaald deel van de surinamers heeft last van massahysterie, minderwaardigheidscomplex,geheugenverlies.
  @ lia ik weet niet hoe jong jij ben maar ik zal jou met een aantal feiten om de oor slaan dan piep jij misschien anders.
  1) over arrogantie gesproken, bouterse is meer dan een jaar weggebleven uit het parlement terwijl hij gekozen was.
  2) bouterse is vanaf hij president is nooit verschenen in het parlement.
  3)Men is niet zomaar negatief over bouterse zijn verleden spreekt boekdelen meisje alles wijst erop dat hij de zelfde pad weer aan het bewandelen is zijn criminele zoon wordt gewoon benoemd tot een speciale eenheid, oplichter alibux wordt als zijn adviseur benoemd ,amafo wordt minister,brunswijk derde voorzitter van onze parlement,abrahams die zijn werk kamer voor meer da 200,000 euro opknapt en dan mogen wij niet kritisch zijn over de man die in het verleden moorden heeft gepleegd onze economie naar de klote heeft geholpen dan mogen wij van malloten als jou niet kritisch zijn dame laat jou na kijken


  Maak melding

 16. God behoede ons met deze mensen, wanneer gaan onze ogen nou eindelijk open? Hoe is het mogelijk dat men op zo iemand heeft gestemd? Is het volk dom of ook slecht?


  Maak melding

 17. Lieve mensen,

  De moed niet verliezen!
  Het langste touw heeft een eind!

  Gods molen maalt langzaam maar zeker!

  Een inwoner van Suriname.


  Maak melding

 18. Ja Als je als DNA lid een jaar lang lekker in je hangmat ligt te slapen dan blijkt op eens dat er veel werk ligt.
  Vergeet alleen niet dat door jouw recolutie het land sociaal-economies en moreel failliet is gegaan. Dat de huidige ellende voor het grootste deel door jouw persoonlijk is veroorzaakt.


  Maak melding

 19. Als Brunswijk nu niet handelt, dan kunnen we hem op korte termijn op de lijst van Bhagwandas zetten.

  Somo zal hem volgen.

  Wapens inleveren = zelfmoord

  Papieren vergunningen verbranden, maar de wapens nooit inleveren.


  Maak melding

 20. December 10th, 2010 at 1:30 pm
  De beste stuurlui staan aan wal. Weet je wat ik zo grappig vind van die die negatieve Surinamers waar waren jullie met je grote mond toen iedereen zijn buik vol
  had van de vorige parlementsvoorzitter, die mensen hun perceel afpakte? de gevechten in het parlement? Er werd bijna niet vergaderd Sommige instanties waren van een soort bevolkingsgroep. De arrogantie in de kranten bij het zoeken naar personeel van bepaalde bevolkingsgroepen. De vieze binnenstadI(een aanfluiting)kINDERBIJSLAG 3SRD.AOV een lachertje. De dure tickets van en naar Suriname? De vreselijke armoede. Notarissen die meewerken om percelen van mensen via allerlei listen af te pakken. De onbegaanbvare wegen. Kinderen die zonder eten naar school gingen. Die arrogante vorige president die niet naat zijn volk luisterde.Terwijl de andere etnische leiders wel voor hun mensen zorgden tenminste mensen die op hun leken. Nu zetten jullie de negativisten een hoop druk op deze regering. Ik vind dat zij in een korte periode veel meer doen dan de vorige regering in al die jaren. Time will tell

  lia

  I second that.


  Maak melding

 21. wapens intrekken..man laat me niet lachen.Zelf heeft hij een clubje die alles mag..zal maar geen namen noemen,wordt er zo ziek van.Hoe zit het met de conccesie,s die hij en brunswijk zelf hebben,daar hoor ik geen enkele iemand wat over zeggen.hout..goud,onroerendgoed,verkoop van gekavelde percelen..nee daar zit niemand er over in.Schaam me diep al die jaren vanaf de jaren 60.. is het gewoon een zooitje gebleven


  Maak melding

 22. Molenaar

  Boeven vang je met boeven. Ook in Nederland is het bekend dat veel politieagenten in het verleden in aanraking zijn geweest met justitie en daardoor goed functioneren omdat zij criminelen/burgers beter begrijpen in hun gedrag en daarnaar passend weten te handelen. Maar waar bemoei jij je eigenlijk mee en zeker over Bouterse en zijn familie, wat is jou clou daarin, vertel eens. Laat die mensen het maar zelf uitzoeken. En ,wat, justitie, er zijn zat mensen die opgepakt worden zonder iets gedaan te hebben en een strafblad krijgen. En waarom? dat zal joost weten. Maar die vraag blijft bestaan, dus waarom niet de zoon van bouterse? Ook hij kan aangeklaagd zijn door justitie vanwege zijn beroemde vader. Ik ben geen aanhanger van Bouterse, maar ik vind dat iedereen eens in zijn eigen spiegel moet kijken en daar zijn conclusies uit moet trekken. Ben jij brandschoon? Heb jij vroeger nooit een snoepje gejat in een supermarkt? Ook daarvoor kan je opgepakt worden. Dus waar maak jij je eigenlijk druk om. Het is normaal dat elke vader trots is op zijn zoon. En een vader heeft altijd het beste met zijn kind voor, dus waarom niet deze functie? Dit is hem van harte gegund en laat hij het maar waar maken.

  Geen enkel weldenkend mens neemt jouw aantijgingen en andere uit de lucht gegrepen ficties serieus. Dus niemand, behalve degenen die daar belang bij hebben met je anti-terreureenheid. Belachelijk, maar ja zulke mensen moeten er ook zijn en daar ben jij er dus één van, blijkbaar. En by the way, heb jij ook al een stuk bot gevangen.

  Je schijnt vergeten te zijn dat de slavernij al lang geleden afgeschaft is, anders gebruik je het woord slaafjes niet.

  Mijn gedachtengang betreffende jouw zal ik kort samenvatten; Jij bent een afstammeling van slavendrijvers en kolonialisten, gelet op jouw wangedrag naar Suriname en surinamers toe. Jouw genen verlangen weer sterk naar de koloniale tijd om weer al datgene te doen wat jouw voorouders vroeger ook gedaan hebben tegen het slavenvolk. Zowel jij evenals jouw kornuiten zullen nooit meer de kans hebben om de slavernij weer in te voeren, dat komt in jouw schrijven merkbaar naar voren dat jij een voorstander bent om slaven weer in dienst te kunnen hebben. Dus laat Dino heerlijk zijn gang gaan en ik hoop dat hij veel zal bereiken in zijn cariëre, want wat een apekool om die jongen zo af te kraken. Iedereen verdient een 2de kans.
  Laat je gedachtengang maar varen molenaar, een mens kan je niet bezitten en die bezitterigheid in jou gedrag spreekt boekdelen, omdat je de surinamers dom vind omdat zij niet gereageerd hebben zoals het volgens jou zou moeten zijn. Ze moeten dit en ze moeten dat en wat moeten ze nog meer???? Vraag advies aan Henk Molenaar, dan weet je zeker dat je de lul bent!!!

  Wim


  Maak melding

 23. Wat een geouwehoer hiero!!!! Wat,, december moorden, met alle daarmee gepaard gaande zieligdoenerij van de nabestaanden. Het plan van de gesneuvelden is mislukt en dan weet je wat je te wachten staat. Neem consequenties maar wees ook consequent wanneer het niet loopt zoals je het had verwacht. Dat is de prijs die een ieder moet betalen. Lees dit stuk van Django en denk eens over deze tekst na. Hier steek je misschien iets van op. Lees goed en probeer het te begrijpen!!!

  „Het duurt soms lang, maar de waarheid kan niet altijd verborgen blijven zei Baldew“:

  Hallo Pater Choennie, het duurt inderdaad allemaal te lang, maar vandaag 09-12-2010 is de ster verschenen en een nieuwe dag is aangebroken voor alle gelovigen. Laat Bouterse met rust, maar begin alvast de waarheid te vertellen wat jouw godsgeloof en gelovigen de mensheid sinds mensenheugenis hebben aangedaan op inspiratie van jouw kwaadaardige en onbarmhartige god, dan pas zal het recht zegevieren. Steek maar alvast jou hand in eigen boezem. Jouw godsdienst en vele anderen nog meer zijn schuldig aan verraad en moord tegen de onschuldige mensheid, genocide, doodslag, corruptie, leugenachtigheid zijn allemaal trefwoorden die bij jouw godsdienst horen Choennie.

  Niet God is de schepper van het leven, maar het leven is een uit water ontsproten geschenk van de Natuur en het doel van het leven is om het leven voor een ieder te veraangenamen. De Natuur heeft zichzelf geschapen middels haar eigen natuurlijke kracht en heeft ooit van ieder levend wezen een prototype ontwikkeld, met de instinctieve neiging tot instandhouding van de soort. Niet God heeft de mens geschapen naar zijn even­beeld, maar de Natuur heeft de mens geschapen en de mens heeft god geschapen naar zijn evenbeeld! Ook hemel, hel, reïncarnatie, duivels en engelen zijn ontstaan in de fantasie van de godsdienstige mens.

  De Dood…Lichaam en geest zijn één en zijn beide van stoffelijke aard; de geestatomen besturen de atomen van het lichaam. De individuele geest leeft van de supergeest, dit is de lucht, want het verschil tussen leven en dood is de adem. Ieder levend wezen gaat uiteindelijk de weg van al het vlees, dat wil zeggen, dat ook de individuele geest verloren gaat als het lichaam overlijdt, want de geest is onverbreke­lijk verbonden met het lichaam. De mens leeft na zijn dood alleen nog verder in de herinnering van de overlevenden;…dus IN MEMORIAM. Er is geen god, noch hemelse paradijs, of Walhalla, of Nirvana of hel of iets dergelijks zoals jij graag jou kerkgangers wil doen geloven Choennie, waarin de mens terechtkomt of kan voortleven na zijn dood. Alleen de Natuur leeft eeuwig, daar zij de bron is van al wat was, van al wat is en van al wat komen zal.”De Natuur” behoort aldus niet toe aan de mens/god, en de mens behoort ook niet toe aan zichzelf, maar de mens behoort toe aan de Natuur (de Natuur is niet alleen deze aarde, maar alles, het uitspansel inclusief inhoud en alles wat nog onontdekt is).
  ….Velen beweren te beschikken over bovennatuurlijke mystieke krachten o.a. wisie, obia, bonu, hekserij, winti etc., maar dit is feitelijk onzinnig, want alle ver­schijnselen zijn natuurlijk en alles is verklaarbaar. Dat de menselijke geest bepaalde vermogens heeft, is een vast­staand feit. …Helaas leren slechts weinig mensen deze vermogens ten goede te benutten…..

  De meeste kerken zijn een sectarische vereniging in het Christendom en een sekte is een groep personen verenigd rond een religieus idee of een religieuze leidersfiguur, meestal als afscheiding van een grotere godsdienstige stroming, bijv. de jehovah’s getuigen, evangelische broedergemeente, pinkstergemeente etc. Helaas leert de geschiedenis ons telkens weer, dat kwaadaardige mensen hun godsdienst als excuus gebruiken voor verwaandheid, hebzucht en wreedheid en dat religie hun kwaadaardigheid aanwakkert.
  Het woord religie is afgeleid van het oudromeinse “religio”, wat zoveel inhoudt als het nauwgezet rekening houden met het heilige en het bovennatuurlijke. In het Nederlands is religie synoniem aan gods­dienst. …In het algemeen maakt men een on­derscheidt tussen wereldgodsdiensten zoals het Boeddhisme, Christendom en Islam, en de volksgodsdiensten zoals het Jodendom, Hindoeïsme, Sjamanisme en ander.

  Plagiaat…Het Christendom vindt zijn oor­sprong in het Jodendom, want de stamvaders van het Hebreeuwse volk -dit zijn onder andere Abraham, Isaac, Jakob en Mozes- hadden bepaalde overlevingsleren en levensfilosofieen ontwikkeld voor hun volk o.a. de tien geboden die mozes zelf op de berg sinai heeft ingebeiteld en zeggende dat een god dat zou hebben gedaan. Hij was maanden bezig zonder goed gereedschap, dat moest hij eerst allemaal zien uit te vogelen. Verbasterde gedeelten van deze leren zijn eeuwen later verwerkt in wat de Christenen het Oude Testament en het Nieuwe Testament noemen. Slechts z­eer weinig geschriften van de oor­spronkelijke He­breeuwse leer is bewaard gebleven, omdat het Hebreeuwse volk bijna altijd is onderdrukt en gedwongen tot slavernij. Dit was ook het geval ten tijde van het Romeinse Rijk, de tijd waarin Jezus van Nazareth leefde. De Romeinen lieten de door hen onderdrukte volkeren vrij in godsdienstbeleving, zolang dit niet in strijd was met de belangen van het Romeinse keizerrijk. Daarom stelden zij het plaatselijk religieus gezag voor de Joden (wat oorspronkelijk een scheldwoord is) in handen van het Sanhedrin (dat was een bestuurslichaam en gerechtshof), waarin 71 Sadduceeën en Farizeeën (voornamelijk schriftgeleerden en leken­­) onder leiding van een hogepriester de rechterlijke macht vormden. Herken je dit ook pater Choennie of behelste jou opleiding alleen wat het oppervakkige aangaat, zoals hoe kan je snel je zakken vullen?

  ….Jezus van Nazareth was een soort Robin Hood-figuur; samen met zijn discipelen -dit betekent- “geweldloze volgelin­gen”, vormde hij een roversbende, die s’nachts van de rijken brood stal om deze de volgende dag uit te delen aan de armen. Ook in Helios( hier is de hel vanafgeleid, de dorre vlakte waar melaatsen, geesteszieken, misdadigers en andere, voor de maatschappij nutteloze personen naar werden verbannen, was Jezus een graag geziene gast. In Helios woonde ook Satan(= grieks voor slechterik), hij was een inheemse notabele, die voor zijn misdaden daarheen was verbannen. Hij was de leider van een bende demonen -dit betekent- “gewelddadige volgelingen” (demon =volgeling in ongunstige zin gebruikt).
  ….Toen Jezus van Nazareth op een gestolen ezel en met een grote schare volgelingen onderweg was naar Jeruzalem, werd hij door een infiltrant van het Sanhedrin genaamd Judas Iskariot verraden. Jezus werd door het Sanhedrin schuldig bevonden aan “godslastering, diefstal en volksoprui­ing”, hij vormde namelijk een bedreiging voor het gezag van het Sanhedrin. De hogepriester Kajafas veroordeelde hem voor deze misdaden tot “Kruisiging totdat de dood er op volgt­”.
  ….Do­or dit soort strafmaatregelen behielden de Farizeeën in het Sanhedrin hun invloedrijke gezag en dwongen op deze manier eerbied af voor hun almachtige god. Twee honderd jaar later werd de genoemde Jezus, die bovendien niet-gelovig was, gemythologiseerd en verward met de uit India afkomstige Yogi en wijsgeer “Jesu bin Pandera”, die ooit naar Judea reisde om daar zijn levensfilosofieën te verkondigen. “Jesu bin Pandera” maakte zoveel indruk op het Hebreeuwse volk, dat velen hun kinderen naar hem vernoemden. Toen de bijbel werd geschreven, smolten deze twee mythische figuren samen in de persoon van Jezus Christus.
  ….Het “heilige schrift van de Christenen omvat een samenraapsel van mythen, legenden, kronieken, historische gebeurtenissen en filosofische opvattingen, die afkomstig zijn van onder andere Hebreeuwse, Indiase, Afrikaanse, Griekse, Romeinse, Keltische, Germaanse en andere inheemse volkeren. Vooral ook de stamouderlijke leren van de Germanen -de sagen van Wodan en Frija- vermengden zich met de opvattingen van het christendom, toen de vikingen zich met grof geweld verspreidden over bijna geheel Europa en zich bekeerden tot dit geloof. In deze tijd kwamen de religieuze genootschappen op, die al deze dwalende kennis verzamelde en gestalte gaven in de vorm van de bijbel. Er rust dus een vloek op de bijbel.
  Het woord “bijbel” is afkomstig van het Griekse “biblios”, dat gewoonweg “boek of ­rol” betekent. Bovendien heeft ieder bijbelgenootschap een eigen versie en opvatting van “het boek”­, want van ieder volk die de religieuze genootschappen bekeerden, hebben zij de inheemse volksverhalen naar eigen dunken verweven in hun bijbel om zodoende het geloof te bestendigen. Zo hebben de katholieken, de protestanten en andere sekten, allen een verschillende versie en opvatting van hetzelfde Christelijk geloof. Zo is ook de Islam slech­ts een extreme af­splitsing van het Christen­dom…..
  ….Dat religie en religieuze organen het slechtste uit de mens naar boven kunnen halen, blijkt ook maar al te goed uit de geschiedenissen van de rooms-katholieke inquisitie, de heksenjachten, de kruisvaarten, de kruistochten, de Jihads, en andere onzinnige Heilige Oorlogen.­ Men kan met zekerheid stellen dat discriminatie en rassenhaat hun bron vinden in religie, want in vroegere Christelijke beeldende kunst zijn vrome personen blank en heidenen zwart.

  “Het leven is een geschenk van de Natuur, men dient het leven aldus niet te verzieken, maar juist voor een ieder te veraangenamen en dit kent uw godsdienst niet pater Choennie. Heb uw naaste lief, want ieder mens is gelijkwaardig en heeft recht van leven, ook deze regel heeft u waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Er is niets daarboven, en als er een weldadige macht… of iets is daarboven, kan de mens daar toch niets van weten. Zonder een god zal de mens sowieso leven door de goedgunstigheid­ van de Natuur. Ik ben niet anti-god, want hoe kan ik dan tegen iets zijn wat niet bestaat en buitendien nog nooit heeft bestaan? Maar als er zoiets als een god zou bestaan dan zou ik ook zeker niet-pro zijn, gezien de vele misdaden die hij heeft begaan jegens de mensheid en de levende Natuur. Maak je maar geen illusies, wij zijn levende wezens van de baarlijke Natuur en besef dat de Natuur de enige weldadige schepper is van al wat was, van al wat is en van al wat nog komen zal.

  Daarom kan ik gelovigen en hun zogenaamde heilige schriften niet in hun waarde laten, want in welke waarde? Het geloof in een god die rechtspreekt is een gore leugen en jouw bijbel is waardeloos bevat slechts verdraaide samenvattingen van de joodse- en volksgeschiedenis van door het geloof onderdrukte volkeren over de hele wereld genomen. Als jij toch in een god gelooft, ga er naar toe en ik help je graag een handje.

  Wanneer de coup zou zijn gelukt van die pechvogels dan zou jij nu anders piepen Choennie. Dan was het nu bigi pokoe in Sranang en bigi mofo’s van hoe geweldig ze waren door Bouterse de tiran te doden. Bouterse is gelovig en dacht öog om oog en tand om tand, en daar had hij gelijk in. Het was hen of hem en daarmee basta. Of als jij zo graag het recht wil laten zegevieren middels het geloof, ga dan alvast zorgen dat bush en de paus achter de tralies verdwijnen tesamen met alle paters (Choennie als 1ste) en godsdienstleiders zodat zij ook kunnen creperen als degenen die onder hun juk hebben gecrepeerd in naam van god en de bijbel. Gelijke monnikken gelijke kappen (R.I.P.). En oh ja, Fred Derby was de mol, hij heeft zijn maten gewoonweg verraden wat ze zinnens waren tegen Bouta en hun geheimen onthult om er beter van te worden, maar toen kreeg hij gewetenswroeging en zag er alsnog vanaf. Maar het kwaad was al geschied, denk maar aan het verhaal in dit stuk over Judas Iskariot. Het is allemaal de wil van god toch, derhalve zouden de nabestaanden die allemaal ook gelovig zijn als de klere geen moeite moeten hebben met de dood van hun vrome helden. Weet en laat weten….niemand is toevallig wijs geworden, want wijsheid komt niet uit het Oosten, Westen, Zuiden of het Noorden, maar wijsheid wordt geboren uit degene die eerlijk is tegen zichzelf en jegens zijn medemens.

  Django

  Larissa


  Maak melding

 24. 18 september 2004

  Dino Bouterse aangehouden in zaak Dijkveld

  Paramaribo – Dino Bouterse is aangehouden in de zaak Dijkveld, waarbij de politie een groot arsenaal wapens ontdekte in een autospuiterij te Dijkveld. Het vermoeden bestaat dat de wapens bestemd waren om te ruilen voor coke en of te gebruiken bij de beveiliging wanneer er coke het land werd binnengebracht door de illegaal landende vliegtuigjes.

  In elk geval heeft de politie duidelijke aanwijzingen dat het hier om een drugsgerelateerde kwestie gaat. De politiewoordvoerder meldt dat niet alleen Bouterse is aangehouden, maar nog twaalf personen, waardoor het totaal aan verdachten is opgelopen naar ongeveer achttien.

  Ook een politieman, R.B., is aangehouden. Het bericht van de politie zegt dat op verschillende adressen vier illegale vuistvuurwapens en twee jachtgeweren in beslag zijn genomen. Opmerkelijk is dat de politie ook beslag legde op twintig auto’s waarvan geen bescheiden overlegd kon worden. Deze auto’s zijn Suriname binnengesmokkeld. Vernomen wordt uit het onderzoek dat tot op dit moment wel de indruk bestaat dat het om een vrij grote bende gaat die zijn handen in verschillende zaken had en een vrij goede organisatiestructuur kende.

  Overigens is het niet de eerste keer dat Dino Bouterse in drugsgerelateerde zaken als verdachte wordt aangemerkt. Eerder was hij in een drugszaak genoemd als persoon die anderen met een bezem van langs had gegeven, omdat zij zich niet aan de afspraken hadden gehouden. Ook werd hij onlangs genoemd in de kwestie, waarbij wapens waren gestolen uit het depot van de centrale inlichtingendienst.

  Bouterse is er tot nu toe steeds in geslaagd ondanks de beschuldigingen zijn onschuld te bewijzen. In elk geval had de rechter niet voldoende kaarten in handen om hem te kunnen veroordelen. In alle zaken heeft Bouterse steeds aangegeven er niets


  Maak melding

 25. @ die dom en achterlijk ding op nummer 35,
  De consequentie van de massamoorden die bouterse heeft gepleegd moet hij en zijn misdadige bende ook dragen we leven niet in de middeleeuwen toen er geen wetten en regels waren suriname heeft een grondwet en iedereen die dat schend of wetten en regels overtreed moet daarvoor berecht worden zo gaat dat in de beschaafde wereld van vandaag niemand heeft het recht om ongewapende en onschuldige mensen te doden zonder enige vorm van proces daar gaat het om en niet de krankzinnige en stomme idiote kortzichtige manier hoe die ezels van bouterse de discussie willen voeren.iedere mens is verantwoordelijk voor zijn daden ook bouterse zal zijn kruis zelf moeten dragen hij zal hier op deze aarbodem boeten voor de wrede dingen die hij in mijn geliefde land heeft misdaan niemand mag bloed ongestraft laten vloeien .


  Maak melding

 26. Molenaar,
  Heel goed verwoordt. Dat de president op een persconferentie aangeeft hoe een BEP-minister zijn eigen mensen ontslaat, gaat wel een beetje te ver. Maar ja, hij is democratisch gekozen, dus we kunnen er niets aandoen. Laat mij weer aanhalen dat ik liever in het Surinaams oerwoud woon en werk dan in de slums van Caracas, een stad in een land waar de armoede hemeltergend is, maar een land dat Suriname miljoenen aan steun toezegt.


  Maak melding

 27. Nou nou nou wat een negativiteit.Ondanks alles voelt deze regering toch better aan.
  Zaken worden echt aangepakt,maar dat kan je alleen weten als je in Suriname woont net als ik.De vorige regering zeurde alleen maar over december moorden maar ze hebben nooit echt wat kunnen doen,dit is dan ook weer het bewijs hoe daadkrachtig ze wel zijn

  Het enige waar de vorige regering aan dacht was sparen maar niet investeren.Welk land spaart nou,sparen is toch voor de Burgers en waarvoor spaar je dan als land.

  De Bouters/Ameerali regering heeft in elk geval kennis om de dingen aan te pakken maar om dat te zien moet je wel met een open mind kijken maar als je al vooraf een tegenstander bent
  en in Nederland woont waar je dan nog wordt overspoelt met negatief nieuws zal je blind blijven voor de goeie dingen.


  Maak melding

 28. Larissa,
  Er lopen nog steeds jokers rond die denken dat militairen buitenaardse wezens zijn en derhalve op hun achterhoofd zijn gevallen.

  Weten wat die klootzakken zich volgens uitgelekte plannen hadden voorgenomen en zitten wachten op de dingen die komen gaan was het minste wat van professionele soldiers kan worden verwacht.

  Jullie zouden ze zelf uitmaken voor een stelletje paters, als u begrijpt wat of ik bedoel.

  Get out of that kitchen if you cannot stand the heat.

  Een openbare discussie over dit onderwerp zou gewis escaleren. Is dat zo moeilijk te begrijpen?


  Maak melding

 29. Beste Django Larissa,

  Ik hoop dat je een vrouw bent, want ik kan je wel zoenen voor deze zeer verhelderende tekst, sowieso zal deze door een select aantal mensen gelezen worden omdat het teveel moeite zal zijn voor tal van onze landgenoten. Want daar ligt het aan, lezen, zouden de Surinamers meer moeten doen.
  Dikke pakkerd en smakkerd voor jou.

  Bennie


  Maak melding

 30. @ lia oppassen met wat je zegt, want menswaardig bestaan en bouterse gaat nooit samen.
  @ nummer 31, wat een tegenstrijdigheid etaleer jij op nummer 31 dit slaat alles en laat ook zien hoe onwetend jij bent en ook ho jullie de boel in de maling nemen althans de mensen die zo achterlijk en dom zijn als jullie.
  De vorige parlementsvoorzitter somo zit nu in de regering met jou moordenaars president zo tegenstrijdig zijn jullie, de verkrachter of aanrander zit nu in de regering van jou moordenaars president.de president van nu heeft surinamers vermoord in de rij laten staan voor hun eerste levensbehoeften de economie naar de hel geholpen onze sterke munt binnen een paar jaar laten devalueren. ik heb vraag voor jou vertel mij wat bouterse heeft gedaan in vier maanden tijd stelletje idioten .


  Maak melding

 31. Beste Wim:

  Wim :”Heb jij vroeger nooit een snoepje gejat in een supermarkt?”

  Dit ga jij vergelijken met wapendiefstal, drugshandel, verkrachting en diverse overvallen? Volgens jou verdient Dino Bouterse een 2de kans. Hij is nu 30 en heeft zijn hele leven niets anders gedaan dan geroofd en gestolen. En dan mag hij van jou leiding gaan geven aan een privé leger van zijn vader die zeker ook een 2de kans verdiend na het vermoorden van politieke tegenstanders, het plegen van een coupe en drugshandel? Moeten we zeggen: “Foei Papa en Dino Bouterse, dan mag je niet meer doen”

  Jouw woorden” Wim : Dus laat Dino heerlijk zijn gang gaan en ik hoop dat hij veel zal bereiken in zijn cariëre, want wat een apekool om die jongen zo af te kraken. Iedereen verdient een 2de kans.”

  Je bent echt niet goed bij je hoofd als je dit opschrijft. Google de naam Dino Bouterse eens op internet en je ziet wat hij al heeft bereikt in criminele cariere. Dus laat hem maar lekker en zwaarbewapend met nog meer schorem de straten van Paramaribo onveilig maken met de steun van papa.

  En op dat gezeik dat ik een afstammeling van slavenhouders ben ga ik niet eens in. Dat doen alle Surinaamse NDP- mensen als ze een discussie niet met argumenten kunnen winnnen


  Maak melding

 32. Als de tekenen van de afgelopen periode mij niet bedriegen, is DDB bezig zijn positie voor de komende periode tot aan zijn dood te bestendigen.
  Alle kritici in het land zullen door Dino en zijn dienst bespioneerd worden en zullen geen deel mogen meer uitmaken van politieke functies.
  Critici in het buitenland zullen geen visa krijgen om hun land meer te bezoeken. Represailles zullen de surinaamse bevolking weer monddood maken.
  DDB wordt hierin geadviseerd door zijn broertje Chavez.


  Maak melding

 33. @wim

  Voor jouw is vast ook wel een plekje in de gesloten inrichting waar je platgespoten en in een dwangbuis gestopt kan worden zodat je met je hypokriete onzin geen gevaar voor de volksgezondheid oplevert.

  In geen enkel normaal land is het mogelijk dat iemand met een CV als dat van DDB, Abrahams, Dino, etc ook maar enige belangrijke overheidsfunctie vervult en zeker niet op posities die door “macht” gekenmerkt worden.

  DDB is in sneltrein vaart bezig het land via aan zgn paleiscoup om te vormen in een dictatuur.

  Mensen wordt wakker. Neem actie voor het te laat is. Begin met alles te vermijden wat NDP is. Doe geen zaken met ze, praat niet met ze, groet ze niet meer, etc.


  Maak melding

 34. De benoeming van Chandrikapersad Santokhi tot voorzitter van de Inter-Amerikaanse Commissie tegen Drugs, Cicad, is een belangrijke stap.

  Nu is hij wel goed!! en toen niet!! Mietje noem ik jou Bouta!! Ja, wel! een echte hufter ben jij!! zonder twijfel. Zo kan je ook mensen herkennen. Alleen vraag ik mij af of je wel bij een mens hoort.

  Is het dan geen afschuivertje naar Chan Santokhi?? Naar mijn gevoel heb jij totaal geen balle verstand van, van aanpak en hoe nu verder Bouta!!! Laat Chan het maar voor je opknappen Ezel die je bent.


  Maak melding

 35. Hierboven is duidelijk hoe krankzinnig de volgelingen
  van bouterse niet zijn…
  Probeert men nu een geestelijke aan te vallen door
  dwaal leer te verkondigen?
  Als moorden en drugshandel niet erg is kunnen we alle
  gevangenissen maar gelijk opengooien en dan zien wat er
  met ons land verder gebeurt.
  Gebruiken jullie nou toch dat laatste beetje verstand
  dat ik denk dat nog ergens verscholen moet zijn tussen
  die modderige troep in je hoofd.


  Maak melding

 36. Het artikel begint op de volgende wijze:

  “Corruptie bij de douane, misbruik van gesubsidieerde zorg, illegale goudwinning en criminaliteit. Het wordt allemaal aangepakt, belooft president Desiré Bouterse: “Er zijn zaken die niemand aandurft. Geloof me, de regering Bouterse gaat dit aanpakken.” De goudwinning heeft speciale aandacht. Een speciaal team moet de koe bij de horens vatten.”

  Wat iedereen hier lijkt te doen op dit foruw, is de messenger afschieten terwijl we met zijn allen weten dat het volgende ter harte zal moeten worden genomen: “Don ’t shoot the messenger”

  Ik vraag U, wat is er zo slecht aan deze plannen (behalve dan dat ze van President Bouterse komen).

  Of mag de President geen goede plannen hebben?

  Tak’anga mi:-)


  Maak melding

 37. Ik ben pas terug en lees het commentaar op dit forum, grappig, beschimpend, beschuldigend, maar niet opbouwend, helaas helaas.
  Nogmaals mijn oude plaat, politiek is mmeer dan de gewone man denkt, het zit vol afspraken op hoog zeer hog niveau.
  De wijzer stat nu waar hij moet staan, tot hij 12x rond is geweest,ha ha ha 861498 dan naar rechts waar de zon staat,daar waar water stroomt en de stoep droog blijft, ha ha ha

  broko na code dan ju tranga,


  Maak melding

 38. December 10th, 2010 at 10:21 pm
  Wat een geouwehoer hiero!!!! Wat,, december moorden, met alle daarmee gepaard gaande zieligdoenerij van de nabestaanden.
  1.000 x 1.000 x vermenigvuldigen en verspreiden.

  Was is anders de logica van 08 december 1982. Met het nabestaandenverhaal zie ik het niet!!!


  Maak melding

 39. Is het dan geen afschuivertje naar Chan Santokhi?? Naar mijn gevoel heb jij totaal geen balle verstand van, van aanpak en hoe nu verder Bouta!!! Laat Chan het maar voor je opknappen Ezel die je bent.

  Wiep-Ding

  Hey boyke Wiep Soema?
  Het is een kwestie van uitbesteden. Of ga jij door voor een kei, die alles weet?

  Suriname evolueert!!!


  Maak melding

 40. Evolutie Pinto?
  Doekhie als dna lid bedelt 500 miljoen bij elkaar.
  Abrahams gaat als minister en brengt 5 miljard.
  Begin je al een idee te krijgen waarmee bout komt[als hij nog terug komt]Want bepaalde landen willen hem zo graag hebben.

  Cobie.


  Maak melding

 41. Nr 54 Pinto:

  Het lijkt mij wel duidelijk! Wees gewaarschuwd dat Bouta en zijn beleid straks door evalueren naar de klote gaan!! en ja, wel! Wiep-Ding de klootzakken!!! Ik ga wel voor de kei en geen praatmakkers!!

  En als Sme evalueert dan is het Bouta! wat hij allemaal uitgehaald heeft die smiecht!

  Hij laat een ieder een dansje dansen inclusief jou!!

  Daden willen wij zien!!!!!! Jaren geleden was het ook uitbesteed! en ge-evalueerd!!


  Maak melding

 42. Ik ben het helemaal met je eens Wim. Henk molenaar is als het hinkende paard dat helemaal achteraan komt. Laat hem maar kletsen, hij mag ook denken dat hij interessant is. VRAAG ADVIES AAN HENK MOLENAAR, DAN WEET JE ZEKER DAT JE DE LULL BENT!!!!

  J.spijker


  Maak melding

 43. Dat mag Dino met z,n boevenclub straks doen!
  Zo vader zo zoon.
  De appel valt NOOIT ver van de boom.

  Nee hoor, ” Baliser en Gilds uit jullie kamp zijn toch o zo grote lieverdjes.


  Maak melding

 44. Nr 54 Pinto: PINTO IS IET PIENTER! Ja inderdaad voor de kei gaan en geen slappe geouwehoer!!! Niet kraaien als en kip!!! want dan is het geen haan meer!!

  Vanaf 25 nov.1975 is Sme aan het evalueren en wat komt het uit??? MIN 500jaren!! en nu? nog erger! jawel uitbesteden aan de elegalen van Brazilie, Chinezen, Canada aan goud en je weet(nog) niet, wat je wel moest weten!! wat verborgen is!!

  Wiep-Ding, de paniekzaaiers, oplichters, boeven, criminelen, ook van de regerigen en niet te vergeten de ezels welke geen verstand van hebben, van wat voor domme reactie zij geven op deze Forum!! zoals nr 53 Pinto o.a.

  Weet niet alles maar in elk geval wel dat je donker bent en hoop niet dat je hart zwart is gelet op jouw reacties.

  Succes!!!! en die Hey en die Boyke laat je achterwege!! want je verraad je ook zelf hoe dom het is!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 45. nr 10 Rellum: Je eigen woordeen:jullie allemaal de pot op met negatieve reactie.deze president is de beste vanaf 1975 hij moet gewoon de kans krijgen

  rellum

  Mensen en! wij moeten deze nr 10 rel lum geloven!! Nr 10 ga zelf Rel schoppen zoals jou Bouta. En als je teveel over Bouta hebt, schopt hij jou ook eruit! als een Rellummel.

  Doe eens je ogen open!!! en wees niet blind, misschien helpt dat.


  Maak melding

 46. Wiep-ding

  Misschien heb je het niet door maar het is momenteel the talk of the town dat jij zielig doet. Wat heb jij zelf op jouw geweten? Jij hebt duidelijk een trauma, waarschijnlijk “bika fosteng den bribi bigisma fi wiep joe mars noh, den priet joe skin noh” vaak ten onrechte. Mi sabi, je was onschuldig in 9 van de 10 gevallen he. Desondanks ging dit maar door zoals dit in de bijbel is verwoord “spaart den roede niet” en of het terecht is of onterecht, iedere gelovige geeft daar zijn eigen invulling aan “leki den sma fie”. Wel zielig hoor, maar goed neem daar een les aan door zelf niet in herhaling te vallen, want statistisch is bewezen dat slachtoffers van (kinder)mishandeling o.i.d. zelf later in herhaling vallen en dat zien wij nu aan jouw. Joe lob wiep ding noh, dat mekie mo priet joe skin sodanig dat jo singie inie snesie tongoh. Ga heen en verdwijnnnnnnn voorgoed wiep-ding!!!!

  V.broderick


  Maak melding

 47. @rellum

  Deze president heeft al meer malen een kan gehad en SME steeds in de afgrond gestort en de kast geplunderd. En ook nu zijn ze hard opweg.

  – een eigen prive leger.
  – matie op EBS zodat ze direct de stroom toevoer in heel het land kunnen afsluiten.
  – etc. etc.

  @ lia
  Wij kennen deze psychopaat maar al te goed.

  @Django / Larissa
  Je posting is meer dan walgelijk.

  @Bryan
  Duidelijk nooit opgelet op school. Dom geboren, dom gebleven. Het is triest.


  Maak melding

 48. Hallo Wim,

  Ik doe veel zaken met slimme,ambitieuze en succesvolle Creoolse Surinamers. Zij hebben totaal geen last van en slavernij-syndroom. Daar hebben alleen maar Creoolse Surinamers ( zoals jij waarschijnlijk) last van die een excuus zoeken voor hun eigen falen.


  Maak melding

 49. Hallo Wim,

  Ik doe veel zaken met slimme,ambitieuze en succesvolle Creoolse Surinamers. Zij hebben totaal geen last van en slavernij-syndroom. Daar hebben alleen maar Creoolse Surinamers ( zoals jij waarschijnlijk) last van die een excuus zoeken voor hun eigen falen.

  Henk Molenaar

  Het antwoord zal ik je onder vier ogen ontvouwen lafaard!


  Maak melding

 50. hahhhaha hij gaat het antwoord ontvouwen hahahaaha probeer jou hersenen te ontvouwen want wat er uit komt lusten zelfs de honden geen brood van. .


  Maak melding

 51. Pinto, Henk molenaar: Guys niet aan elkaar opvliegen vriend!!!

  let wel op het volgende svp.
  ■Reacties moeten betrekking hebben op dit nieuwsbericht en ik merk dat jullie te persoonlijk maken! Hou aub mee op!!!

  Henk, pas op hoor!! Pinto heeft wel een pistool maar dan met twee kogels! Jij toch ook!! Wie zal dan beter zijn?? Ophouden svp!!


  Maak melding

 52. Nr 61 herman; Wie het laatst lacht, lacht het best!!! Alvast alle ongeluk van de wereld voor 2011 en erna!!! gefeliciteerd en stik in je eigen stront!!!!

  Member e every time!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 53. Hallo Pinto,

  Ga je slaan of schieten?

  Henk Molenaar

  Het antwoord mag je bij de reactie op het stuk van I.B, lezen.. Ga maar zo door op de ingeslagen weg. Je komt jezelf wel tegen.


  Maak melding

 54. Nr 61 herman: ter aanvulling op nr 67. Joe nafoe priet mie mars want a prietie kaba!!

  Kande die foe joe ano pritie ete maar no spang Gado sa preting gie joe!!

  Me e wiepie sma lekie joe! deng takroe nanga sakasaka sma!! Ding duivels!!

  Hoe kun je op zulks wijze met mensen om gaan? ik neem je niet kwalijk want gedierten zoals jou soort is een vloek op deze aarde die in eeuwen geen cm vooruit zal gaan! het zit in jou gene. Je hebt het bewezen!! Ongediertemoet je wel bestrijden met Clievosaad!!

  Gelet op de bovenstaande van jou zelf maak ik uit dat je wel een donkere bent en je hart zwart is! val dood! met alle ongeluk van de wereld toegewenst alvast voor 2011 en erna!!! Remember that!!


  Maak melding

 55. Figuren die naar geweld grijpen om hun reactie kracht bij te zetten laten zien hoe kortzichtig dom achterlijk onwetend ze zijn, nummer 69 is typisch het voorbeeld van een imbeciel die niet na kan denken dit zijn de soort (mensen)zijn aanhangers van de monster van paramaribo DDB.


  Maak melding

 56. Hey wiep-ding

  Jij hebt jouw eigen vonnis geveld. Lees 70, is alleen op jouw van toepassing want god straft alleen degenen die in hem geloven.

  joe ka yoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.