Slachtoffers Decembermoorden herdacht in A’dam

2

In de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam zijn gisteravond de slachtoffers van de decembermoorden in Suriname herdacht. Voorafgaand aan de herdenking in de kerk aan het Waterlooplein was er om 18.00 uur een stille fakkelwake voor het Surinaamse consulaat in Buitenveldert.

De herdenking zelf begon om 20.00 uur met het leggen van bloemen bij de herdenkingsplaquette die in 1992 in de zijmuur van de kerk is aangebracht. Daarna waren in de kerk toespraken van nabestaanden, politici en betrokkenen. 28 jaar geleden, op 8 december 1982, werden vijftien mensen door het militaire regime van Desi Bouterse gevangen genomen, gemarteld en doodgeschoten.

Inmiddels is Bouterse president van Suriname, wat de herdenking nog wranger maakt voor de nabestaanden. Een van hen is Henry Behr. Zijn broer Bram Behr was een van de vijftien mensen die door het regime van Bouterse werd gedood. Hij zegt tegen de NOS dat “het een herdenking is waar ik nu niet stilletjes kan hopen dat Bouterse geen president moet worden”. Lees verder op de NOS website.

2 REACTIES

  1. Blijven herdenken is mijn oproep. suriname is nu gegijzeld door een stelletje bandieten moordenaars drugs dealers en geschiedenis vervalser.

    KGB

    Belangrijk is dat jullie die samenleving hier geen knollen voor citroenen kunnen verkopen.

    Ik /wij zijn precent om jullie halfslachtige beweringen en halve waarheden/hele leugens te pareren. En toch ben ik geen bandiet jo smicht jo.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.