Schuldpositie Suriname kwestie van perspectief

7

PARAMARIBO, 7 dec – Wat de schuldpositie van Suriname precies, hoe groot de schuld is, is een kwestie van hoe je er tegenaan kijkt. Minister Wonnie Boedhoe van Financiën weigert daarom te bevestigen of haar voorganger, Humphrey Hildenberg, het kredietplafond overschreed. Die bewering van vicepresident Robert Ameerali lijkt voor eigen rekening te zijn.

Ameerali staat voorlopig alleen. Wat Boedhoe meer interesseert is of het plafond (vijftien procent van het bbp) bereikt is of niet: “Waar we naar moeten kijken, is de uitleg.” Want als er nog ruimte is om te lenen, biedt dat perspectieven. “Je kunt dan kijken of het niet verantwoord is om meer van de lokale markt te lenen. Nu blijft veel geld liggen, we willen het gebruik van meer lokaal kapitaal juist stimuleren.”

Het kredietplafond moet overmatig lenen door de overheid tegengaan. Dat moet weer de inflatie drukken. Volgens Boedhoe moet maar eens duidelijk worden wat precies mag en wat niet. “Er mag geen ruimte zijn voor speculatie. Als praat over A, moet het over A gaan.” Wat de aflossingen betreft, schijnt het de goede kant op te gaan. “Het lukt de schulden te betalen, al gebeurt het niet altijd op het moment dat men dat wil.”

7 REACTIES

 1. Wat heden ten dage opvalt is dat SME met een VP zit opgescheept die zo zoetjes aan de een na de andere ONZIN uitkraait.

  Gelukig laat men de ministers wijselijk hun KOP houden om meer missers te voorkomen (media training?), maar wat de VP er van bakt is niet veel soeps.

  Eerst onzin over specialisten en verdiensten,
  nu gaat zich zich op een terrein begeven
  (Finance) waar hij zelf kennelijk nog minder kaas van heeft gegeten,maar trekt als jantje de voorste conclusies over het leen- beleid van oud minister Hildenberg.

  Of het land nou wel of net niet op tijd betaalde OEN, kijk dan even naar de behaalde IMF-rating. .dat zegt enigszins wat over het monetair beleid dat gevoerd werd.

  Niet alle Surinamers hebben het breed, maar men durfe wel te blijven investeren. Dat is nu even afwachten met alle chinese MOU’s.
  Het is en blijft nog wel even een ONTWIKKELINGSLAND DOMBO.

  Ook de onzin uitspraak van de VP dat goudzoekers belasting betalen, omdat zij spullen bij winkeliers kopen.

  Als dat inderdaad zijn uitspraak is,dan kunnen wij dus een ieder vrij van belasting
  geven, aangezien ieder dagelijks inkopen doet bij een winkelier.

  Wat een onzin. Overal betaalt een burger tax over inkomsten en daarnaast alsnog over aan te schaffen producten.

  Minister Boedhoe houdt zich wijselijk stil en zal zich ongetwijfeld ergeren en ongemakkelijk voelen bij zoveel uitgekraaide ONZIN van s’lands VP.

  Hij begon enthousiast, werd hoog aangeslagen, maar valt binnen enkele maanden al door de mand qua intelligentie en handels wijze.

  Laat ons in afwachting blijven van nog meer uit te kraaien onzin van de SPREEKBUIS van het kabinet deze dagen. (ARME ALI) he can’t do any better becaus of a lack of skills.

  Wie kan deze man enigszins begeleiden? Die hulp heeft hij echt nodig.

  T.a.v. de oppositie hoop ik niet dat die stelselmatig aan afbraak doen. Men heeft ook 10 jaar de kans gehad,dus nu even de kans aan anderen zodat die kunnen laten zien wat zij WAAR KUNNEN maken.

  Lukt dat niet,dan kiest het volk ooit wel weer wat anders.

  WORDT VERVOLGD.


  Maak melding

 2. Ameerali zegt wel vaker iets wat niet op feiten berust.
  Een klein leugentje om bestwil noemt hij dat.
  De vraag is om wiens bestwil.
  Niet voor ons in het land maar alleen voor wat de ego Ameerali betreft. En dat is een feit. Meneer pretendeert boven recht en waarheid te staan.
  Nooit verwacht maar toch geworden. Maar geen enkele vrouw die onder indruk kan raken, behalve als hij ervoor betaalt.


  Maak melding

 3. GEEFT HET GEWOON TOE.
  De front regering heeft een goede economische huishouding achtergelaten beter dan al de regeringen van bouterse en zijn rovers.


  Maak melding

 4. In vele landen die ik ken is het de minister van financie”n die het meestal voor het zeggen hebben en dan wordt er ook naar geluisterd dus deze VP moet alleen zijn mond houden tenzij hij geen econoom is en geen Stomme uitlatingen maken.


  Maak melding

 5. Als je weet hoeveel het bbp is, en je kunt een beetje rekenen (de Chinezen hebben hele handige goedkope rekenmachientjes) dan weet je in een oogwenk hoeveel 15% van het bbp is.
  Deze vp is, ondanks dat hij voorzitter van de KKF was, absoluut geen econoom. Hij kraait steeds meer onzin uit, omdat hij onkundig is om op sommige vragen het juiste antwoord te vinden. Er ligt nu 6 MILJARD klaar om in Suriname te investeren in megaprojecten. Eens kijken of deze regering onder die 15% zal blijven. 6 miljard is meer dan Suriname ooit in de staatskas heeft gehad. Boedhoe mi goedoe, JIJ bent Minister van Financien, niet die omhooggevallen ringbaard. Kom met cijfers.


  Maak melding

 6. Ik zou bijna zeggen,
  als Subhaas Mugra VP zou worden dan zou je gewicht hebben die de minister van finacien en de Centrale bank president op hun wenken zou bedienen en de hele regering en assemblee een les in economie kon geven.
  maar het is jammer dat kundige mensen aaan de kant staan en de wiel toch weer opnieuw moet worden uitgevonden in suriname.

  jammer jammer jammer

  Raga


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.