Boeiende laatste eer aan Stan Lok-Hin (Foto’s)

3

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 7 dec – De op 1 december overleden musicus Stan Lok-Hin ( 63) is vanmiddag onder grote belangstelling begraven in Amsterdam. Zijn moeder was aanwezig evenals uiteraard zijn kinderen, broers, zusters en overige familie. Voorafgaand was er een kerkdienst in de Koningskerk te Amsterdam.

Onder de talrijke aanwezigen bevonden zich Hanna Belliot, John Leerdam, schrijfster Thea Doelwijt, oud kapelmeester Alwin Liew On en journalist Roy Khemradj. Twee muzikale zonen van Stan Lok-Hin, pianist Marlon en trompettist Raymond Lok Hin brachten een aangrijpend duet ten gehore. Zangeres Denise Jannah droeg twee gedichten voor en zong op zeer emotionele wijze The greatest love of all.

Fluitist Ronald Snijders speelde een swingende solo improvisatie in kaseko stijl waarbij hij in gedachten samen met Stan Lok-Hin musiceerde. Stan Lok-Hin’s echtgenote Asha zong met enkele anderen een compositie die ze samen met haar echtgenoot had gemaakt. Verder trad het gemengd koor Ressurrection singers op, evenals de Jordan River singers, zangeres Maureen Pengel, tabla speler Jainul Ketwaru en het Maranatha mannenkoor. Organist Carlo Valpoort begeleidde de samenzang der aanwezigen.

De boeiende, drie uur durende dienst kende talrijke andere bijzondere momenten, zoals een verrassend optreden op piano van Justus, een jonge kleinzoon van Stan Lok-Hin. De indrukwekkende levensloop van Stan Lok-Hin werd gepresenteerd door voorganger ds Rhoïnde Doth. En het karakter van Stan Lok werd op treffende wijze geschetst door ds Rens Schalkwijk en door toespraken van familieleden. Na het ingetogen Wi Tata ( Onze Vader) van John Nelom door het Maranatha Mannenkoor vertrok een stoet met het stoffelijk overschot vanuit de kerk naar de nabijgelegen begraafplaats De Nieuwe Ooster. Daar werd Stan Lok-Hin op innemende traditionele Surinaamse wijze naar zijn laatste rustplaats gebracht.

(Door Ronald Snijders, 7 dec 2010)


stan0
(Publiek in Koningskerk (Foto Ronald Snijders))
stan1
(Asha ( huidige echtgenote van Stan Lok Hin) Foto Ronald Snijders)
stan2
(Moeder van Stan Lok Hin (Foto Ronald Snijders))
stan3
(Toespraken familie van Stan Lok Hin in Koninkskerk ( Foto Ronald Snijders))
stan4
(Toespraken door de familie (Foto Ronald Snijders))
stan5
(Denise Jannah (Foto Ronald Snijders))
stan6
(Ronald Snijders (Foto Denise Jannah ))
stan7
(Maranatha Mannenkoor)

3 REACTIES

 1. Een van onze grote zonen is heengegaan.
  Gedecoreerd om zijn verdienste voor land en volk van Suriname.

  Was een de Surinaamse vertegenwoordiging aanwezig tijdens de uitvaartplechtigheid??

  Solidair met Venezuela en waar blijft de solidariteit met onze eigen mensen?


  Maak melding

 2. Aan aandacht heeft het gene dele ontbroken.

  Er was aandacht te over.

  Waarom maken wij van alles een punt.

  Moge zijn ziel in vrede rusten en zijn werken volgen hem na.


  Maak melding

 3. Nogmaals gecondoleerd.

  Wie mensen als Stan, Marlon, etc. persoonlijk kent weet dat er ook goede mensen in SME zijn die tot grote dingen instaat zijn en dat in alle beschijdenheid doen. Het zijn deze mensen die hoop geven, de hoop dat SME ondanks de schreeuwende torie mans eens tot grote hoogte zal komen. Zij zullen altijd een plekje in ons hart hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.