Oppositie Suriname gaat ook buitenparlementair

37

PARAMARIBO, 4 dec – De oppositie heeft er genoeg van. De regering raakt steeds meer buiten spoor, zegt Guno Castelen van het Nieuw Front. Het verzet tegen het foute beleid zal voortaan ook buitenparlementair worden gevoerd. Keus is er niet.

De reeks maatregelen tegen hooggeplaatste functionarissen doet de emmer overlopen. Maar ook het economisch beleid is niet om over naar huis te schrijven. “We blijven wel binnen de beperkingen van de wet”, zegt Castelen. Maar er moet sowieso een daad worden gesteld. Alles wat wettelijk is toegestaan zal worden ingezet.

De samenleving moet zich bewust zijn van de richting die de regering uitgaat. Daarom ook zal meer campagne worden gevoerd. De oppositie beperkte zich tot nog toe tot protest in het parlement. Onder meer is felle kritiek geleverd op de uitgaven van het ministerie van Openbare Werken. Binnen de coalitie lijkt ook lang niet iedereen gelukkig met de stappen tegen functionarissen.

37 REACTIES

 1. Gaan ze weer beginnen bij het Front?
  Kunnen ze niet gewoon ff 5 jaar stil blijven en gewoon hun werk doen. Zodra het front in de oppositie zit gaan ze buitenparlementair hun heil zoeken. Front is vergeten dat ze ook 10 jaar lang de oppositie heeft gedwarsboomd.


  Maak melding

 2. De VP heeft weinig respect voor de pers dit zijn berichten die naar buiten komen over deze regering die vol zit met dorps idioten,demagogen en ijdeltuiten.
  De geschiedenis is zich aan het herhalen in mijn geliefde land suriname.


  Maak melding

 3. Dit verbaast mij helemaal niets.
  Bouterse is alleen maar bezig om zijn eigen machtsbasis te versterken.
  De VP heeft meteen al bewezen ongeschikt te zijn.
  Til het even naar het nieuwe jaar.
  Daarna wordt het zwaar weer.


  Maak melding

 4. Een goede set van de oppositie, maar wel voorzichtig. Vooral in de maand december. Alle ingredienten van december 1982 zijn momenteel aanwezig in Suriname.


  Maak melding

 5. Zoals eerder vermeld is Desie Bouterse bewust en strategisch bezig.Zijn uiteindelijke doel: Absolute regeer macht voor de komende 10 tot 20 jaar(Chavez) om zodoende een eventuele gang naar de gevangenis te voorkomen.remember de Berm:nunca,never,nooit zullen ze mij opsluiten!Wake up Suriname! deze man heeft een dubbele agenda!Wake up!


  Maak melding

 6. Wat dan?! Moet deze regering naar huis? Wat, wie is het alternatief? De VHP is al buiten bezig onder de schuilnaam NAIPAL NI schrijven ze hun frustraties af via ingezonden stukken in de media. U heeft tien jaar de kans gehad met steun vanuit Nederland, maar u er niets van gebakken. Alleen zelfverrijking via ROGB. Jullie maken geen schijn van kans.Ook over vijf jaar niet.


  Maak melding

 7. De oppositie partijen hebben jaren de kans gehad om wetgeving te maken dat het bij wet verboden zou zijn, dat iemand zich met een strafblad voor een misdrijf verkiesbaar kan stellen voor een publieke functie.


  Maak melding

 8. Transparant, kennis economie, grote hoogte . respect voor de democratie allemaal gebakkenlucht uit die smoel van bouterse.
  aov zo naar 500 srd gaan inplaats daarvan krijgen ze een FOPSPEEN van DB.
  Waar is melven bouva en misiekaba? ze laten jongeren nu gewoon links liggen zelf hier op dit net hoor je niets meer over de jongeren hahahahaha.


  Maak melding

 9. Dit is allemaal show van de oppositie.Natuurlijk moeten zij doen alsof ze het beter weten.Ze hebben 2×5 jaar gehad om te voorkomen dat het Front van Bouterse aan het bewind kwam.Dat Jesserun is weggestuurd bij de SLM past in een beter beleid voor deze maatschappij.Jesserun zou het nooit toestaan dat of verkroppen dat de SLM onder Bouterse een succes kan worden net als bij Staatsolie.Het geheugen van sommigen is ook heel kort.Na de regering Wijdenbosch heeft Venetiaan honderden mensen uit topfuncties van de ministeries verwijderd.Men mag dus zeker niet klagen.


  Maak melding

 10. Ik zeg het nogmaals er moet een Scheiding komen tussen het bedrijf Surinam Airways en de Staat.Over de oppositie wil ik de volgende uitdrukking gebruiken die in het “sranang tongo” heet njangman no lobbie njangman,dat merk je sterk bij de hun zij zijn ook tien jaren aan het groot eten geweest waar of niet.Nu de beurt van het groot eten van de staat bij deze coalities is wordt er geschreeuwd alsof zij beter zijn.Wie heeft de corruptie bij het ministerie van Openbare werken vergeten? dat was ook een njang money of niet.Bedrijven als Staatsolie en Surinam Airways kunnen de staat als eigenaar hebben maar hoe deze bedrijven gestuurd worden moeten in andere handen komen te staan.


  Maak melding

 11. Zonder enige vorm van schuldbesef, gaan deze lieden van het Nieuw Front weer op ” oorlogspad”

  Het is een boevenbende die natuurlijk niet kan aanzien dat de koek door een andere partij wordt verdeeld.

  Ze zullen natuurlijk alles eraan doen om de regering in een kwaad daglicht te zetten, maar moeten oppassen dat ze zichzelf niet in de vingers snijden.

  Oppositie is geen probleem overigens, maar wat dit zooitje van het Nieuw Front laat zien, het is niet te filmen.


  Maak melding

 12. Zegt de frauderende Guno Castelen! Geef me een grote brik! Alleen maar als wintje’s kunnen ze schelden dus ik benne benieuwd! Een nieuwe emmer??


  Maak melding

 13. In nauwelijks drie (3) maanden tijd wordt het “voordeel van de twijfel” van deze Front oppositie jegens de nieuwe regering uiteindelijk toch maar begraven. Vertekende N.P.S.- ers binnen de Nieuw Front oppositie zullen nu volgens het V.H.P. scenario “buiten parlementair” worden ingezet, inclusief ene Castelen, Venetiaan en mevr. Wijdenbosch. Ze kunnen niet, willen niet, weigeren zelfs hardnekkig, om zich neerleggen bij de verkiezingsuitslag van 2010 jongslede. Want de Mega-projecten van de regering Ameerali die op het punt staan in de loop van 2011/2012 geïmplementeerd te worden, kunnen over enkele jaren daarna nog hun ‘nekslag’ worden. Racistische Frontale leugenaars, die hun eigen volk minachten d.m.v. corruptie, witteboordencriminaliteit en asociaal ‘nyangron’ gedrag (kostgrond -gedrag).

  Maar ach, “ze zijn zoals ze zijn” zou een bejaarde AOV-er gezegd hebben.

  http://www.youtube.com/watch?v=F5JkfYcxiQ8&feature=related


  Maak melding

 14. Beste stomme lul Castelen,

  Ben je vergeten hoe jij samen met Santokie inbeslaggenomen drug heb laten verwisselen met nep drugs.Jou jongere broer die bij de CIVD zat moest dit alles klaren toch?
  Vene heeft jou al die tijd toch beschermd?Je had toch ook in het Academisch Ziekenhuis een vuistvuurwapen getrokken enz enz.Een ieder weet dat, maar doen ze nu als of zij het niet weten?Jij hebt zoveel op je kerfstok, maar niemand die daarover rapt.Nu wil jij de bikkelharde binnen het front uithangen.Wat een lachertje.Jij liet drugsvliegtuigjes landen/drugs droppen waar jullie wintieprey organiseren bij een of andere kondre te tout loui fa ding kar ing.

  Vene,

  Wat een schande dat je deze droplul zich laat uiten in het openbaar.Jullie hebben zoveel jaar gezeten en geen moer gedaan voor het volk.Deze regering zit amper.Geef ze de ruimte om zich te bewijzen< maar neeeeee….
  Het gedrag dat jullie fronters tonen is een aanfluiting.

  Beste Bouta,

  Ze klagen dat de Hindustanen niets hebben gekregen.Je hebt ze een vrije dag gegeven,toch zitten ze te klagen dat ze dan inkomsten gaan missen.
  Weet je wat je moet doen?
  Geef ze in een jaar twaalf(12) koopzondagen,dan is dat gezeik van ze opgelost.Dat wordt een win win win situatie.
  De Hidustanen hebben een algemene vrije dag,de handelaren hebben twaalf nieuwe dagen om geld te genereren en jij hebt rust in je hoofd, want je hebt iets nieuws in het surinaams leven geroepen.

  Lang leve DDB


  Maak melding

 15. Temeer omdat NF haar kop in het zand steekt voor de oorzaken van de verkiezingsnederlaag, ben ik benieuwd naar het draagvlak dat ze buitenparlementair heeft. Tot nu toe heb ik geen bijval vanuit Surinaamse burgers, NGO´s, bedrijfsleven etc. gehoord.

  FOPSPEEN laat je beter informeren.


  Maak melding

 16. @correcto #18

  ook deze posting is beneden elk niveau en toont slechts aan wat het niveau van de DDB aanhang is. Walgelijk.

  @Tamara

  Het is maar hoe je het bekijkt. Het is inmiddels duidelijk dat op korte termijn de regering gaat springen. Bruns heeft al het voortouw genomen, Somo is nog chicken, etc.
  De vraag is alleen of SME ( de schatkist) het wel kan dragen om rustig te wachten tot de regering bost of dat ze gedwongen moeten worden.


  Maak melding

 17. Deze regering zal over 2 jaar opgeven… En waarom ?, omdat het nu al uit balans raakt. De posten raken steeds meer van spoor en Bouterse weet niet meer waarmee hij bezig moet zijn. Een land besturen voor sommige oplichters lijkt makkelijk, maar alles als president krijg je aangesmeerd. Wie voor deze boeven partij heeft gekozen, laten ze nu maar voelen wat ze te betekenen hebben voor de Surinaamse maatschappij…


  Maak melding

 18. President Desi Bouterse vindt dat er in Suriname geen coalitie en oppositie is, zoals in elke normale democratie
  Bouterse zei een pijnlijke zaak te vinden dat de oppositie alles wat de regering doet, afkraakt. “Ik kan mij niet voorstellen dat de oppositie wil dat dingen mislukken”, aldus de president.

  Bron Starnieuws.

  Nu merk je hoe de Desi tegen de democratie aankijkt.
  Hij begrijpt er echt niets van.
  Een parlementaire democratie is er om de regering te controleren.
  Helaas gebeurt dat veel te weinig.
  De coalitiepartijen controleren helemaal niet want dan worden ze de partij uitgeschopt door de regering.
  Blijft over de oppositie.
  En die worden weggezet als vijanden.

  Sorry maar weer een stap dichter bij de dictatuur.
  Toen Chavez aan de macht kwam zijn de onafhankelijke rechters en veel intellectuelen naar het buitenland gevlucht.
  Suriname is al een twee keer z,n complete kader kwijt geraakt.
  Eerst bij de onafhankelijkheid en nog een keer bij de staatsgreep van Bouta.
  Drie keer is scheepsrecht. Dat zal Suriname niet overleven.
  Het land zal overspoeld worden door misdadigers uit Brazilië en andere om Suriname liggende landen.
  Dan is Suriname verleden tijd.


  Maak melding

 19. @ nena,
  Jij geeft precies aan hoe doof en blind jullie van de MC zijn.
  Dit nog nena NF mag alles doen wat binnen de democratie valt vertel dat ook aan jou baas bouterse die nep democraat de man die met één telefoontje een regering naar huis heeft gestuurd.
  De volgers van DB zijn misselijke, achterlijk en onwetend, toen bouterse zijn one man optredens gaf in ocer was dat allemaal goed nena wie de bal kaats moet hem terug verwachten nena, doe niet zo eigenwijs en achterlijk meisje.


  Maak melding

 20. Kan iemand aan mij en willicht ook anderen komen vertellen wat de logica is van het handhaven van notoire fronters in cruciale posities?

  Het zijn juist die mensen, die Bouta met alle hen ten dienste staande middelen hebben getracht te bestrijden.

  Opzouten met die huichelaars als je het aan mij vraagt. Wat moet Bouta dan doen met capabele-/hardwerkende MC-loyalisten?


  Maak melding

 21. @ nena , marjon en de rest van blinde en dove volgers van DB lezen jullie nummer 23 heel goed misschien gaat dan het lampje bij jullie branden.
  @ marjon regering bouterse heeft amafo , alibux en abrahams in zijn gelederen over fraudeurs gesproken.
  castelen mag niets zeggen omdat hij een fraudeur zou zijn , maar de grootste schoft en crimineel, moordenaar die tot president is gekozen die mag alles roepen terwijl hij de grootste vijanden en verrader is van het surinaamse volk. kijk naar de feiten dames en heren .


  Maak melding

 22. Deze bout heeft altijd de wet van sterkste toegepast.Met de mond belijdt hij de democratie maar zijn daden spreken wat anders.Kijk maar naar de figuren die hem omringen.Allemaal gezichten met een grimmige uitdrukking.maw.No doe moeilijk…

  Cobie.


  Maak melding

 23. – VP stuurt dames op kosten van de staat naar een modellencongres.
  – VP heeft een arrogante houding naar de pers.
  – De politieke functie worden snel ingewisseld.
  – Ziekenkostenverzekering laat op zich wachten als het aan de VP ligt.
  – VP heeft een hekel aan intelligentia.
  – Veroordeelde zoon van DDB wordt lid van CIVD.
  – Criminaliteit(roofmoorden)viert hoogtij.
  – BEP niet meer gehoord door DDB.
  – ABOP niet meer gehoord door DDB.
  – NS niet meer gehoord door DDB.
  – VA en KTPI bijna uit de coalitie gesprongen.
  – De prijzen van goederen voor eerste basisbehoeften zijn enorm gestegen.
  – AOV maar met 75 SRD omhoog gegaan.
  – DR- en RR leden nog geen schadeloostelling ontvangen voor hun bijdrage.

  Allemaal feiten van de afgelopen 3 maanden om niet trots op te zijn tenzij MC deze kan weerleggen.


  Maak melding

 24. FOPSRPEEN lijkt DU wel.Hahahahahah pas precies bij je DU.

  V.Castelen is nog steeds niet over het verlies heen en blijft maar denken dat het volk dom blijft.De voormalige NPS stemmers hebben reeds afgedaan met die boeven partij.
  Pas maar op dat je niet bekogeld wordt door je ex-aanhangers.Ipv dat deze losers gaan brainstormen hoe het heeft kunnen gebeuren dat ze de verkiezingen verloren hebben blijven ze maar,spijkers op laag water zoeken.


  Maak melding

 25. @Humprey

  Ik vind de VP 1 vd lichtpuntjes in dit kabinet. Is iig 1000 maal beter dan VP Sardjoe die je alleen maar hoorde baselen over Shanti dit en Shanti dat, om vervolgens in een ander interview te roepen dat het in de politiek een strijd is tussen dood en leven, en je je vervolgens afvraagt waar die hele Shanti flauwekul is gebleven…..

  Anyway, ik vermaak me wel en hoop dat deze regering minimaal 15 jaar blijft zitten.

  Nee geintje, te lang op je pluche is nooit goed. Vraag maar aan Randjietsing en Jogi die op OW huis hebben gehouden….


  Maak melding

 26. Ipv,dat Humpry,de ouden van dagen feliciteert met hun 75 srd verhoging, typt hij doodleuik met maar 75 srd.
  Die klojo noemt dngen op die hij totaal niet kan onderbouwen,1 ding typt hij goed,3 MAANDEN.


  Maak melding

 27. Surinamers, ik ga een ding zeggen. ‘BOUTA ‘dino en matie Abrahams gaan je niet kunnen beschermen , als die jongen komen.Let maar goed op je open grenzen ….


  Maak melding

 28. Hameren en/of schieten op de eenheid binnen de Surinaamse samenleving uitgezonderd de Hindu’s. De hoofdschuldigen van deze paria’s/onaanraakbaren/dalits/harijans zijn de Hindu’s binnen MC/NDP/NS (volksverraders). Somo is stil en voelt zich happy omdat zijn corruptie/wandaden/gronduitgifte in de dooppot door DDB is gestopt. Je hoort nu helemaal niks meer van de paye Min is ter Sastro van KTPI (Zou hij nog steeds bezig zijn met bidden in de moskee). Dit is de nieuwe eenheid. Hameren/timmeren/schieten, het is december


  Maak melding

 29. Bouterse en zijn volgers leven duidelijk in een heel andere wereld ze geven altijd de schuld van hun domme kortzichtigheid aan anderen het is nooit hun schuld deze kortzichtige idioten wille suriname vooruit brengen laat mij niet lachen het zal weer achteruitgang zijn .
  ze zijn stelletje demagogen die hun zelf idere keer weer tegenspreken lees nummer 25 dan begrijpt u precies wat ik bedoel waneer ik het over de pol pot methode hebt.


  Maak melding

 30. Je hebt meningen en feiten, feit is wel dat de oppositie de democratische weg kiest op hun misnoegen kenbaar te maken en dat mag binnen de democratie.Ik vindt dat de aanhangers van bouterse een krankzinnige manier van redeneren hebben, je bent voorstander van de democratie of niet. de grootste schender van de democratie in suriname is nu president de man die alle democratische rechten en plichten in de republiek suriname met zijn militairen poten heeft betreden dan vindt ik het echt komisch dat zijn aanhangers hier op dit net durven mee te praten over de democratie. busje komt zo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.