Herdenking Decembermoorden in Amsterdam

25

Op woensdag 8 december worden de Decembermoorden in Suriname (8 en 9 december 1982) herdacht tijdens een jaarlijkse bijeenkomst in de Mozes & Aäronkerk in Amsterdam. De herdenking begint om 20.00 uur en wordt georganiseerd door het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname.

Voorafgaand aan de herdenking in de kerk is er vanaf 18.00 uur een stille fakkelwake voor het consulaat-generaal van Suriname aan de De Cuserstraat 11 in Amsterdam-Buitenveldert.

Dit jaar is het 28 jaar geleden dat op 8 en 9 december 1982 15 Surinamers door het toenmalige militaire regime in Suriname onder leiding van Desi Bouterse werden gemarteld en doodgeschoten. Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname roept een ieder op, die zich met Suriname verbonden voelt, de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers bij te wonen.

25 REACTIES

 1. De hoofd dader is beloond met de presidentschap door 40% van de bevolking van suriname zo ver kan een land met zijn bevolking moreel zakken.25 feb 1980,
  8 december 1982.
  29 november 1986.
  tocht zeggen een aantal dorps idioten dat deze rioolrat desi bouterse een zachtaardige man is.


  Maak melding

 2. Goed topic ; 1 wikileaks .Is echt een klap in de gezicht van de nabestanden geweesd echt heel erg en voor het Democraties land ook .Waarom zeg die root moordenaar nou niet dat wij hiervoor ook een nationale vrijdag voor krijgen om te kunnen herdenken


  Maak melding

 3. Decembermoorden van 1947? 60 onschuldigen waaronder jongens van 12 en 15 jaar neergemaaid door nederlandse militairen. Nooit herdacht, laatst wel erkent maar verjaard zegt men. Sedert wanneer zijn oorlogsmisdaden verjaard?! 8 december 1982 is tenminste onder de onafhankelijke rechter en geen doofpot zoals de moordpartij in 1947 in Indonsië. Meten met twee maten. Daar zijn jullie in Holland goed in.


  Maak melding

 4. Ja, ben geboren in 1954,maar dit is suriname,altijd ,en nogmaals,er zal nooit enige verandering in komen.Bewijs..zie de politieke geschiedenis,sterker nog..suriname zal ook een soort venuzuela worden.No 1 ben het volkomen eens met je.mensen,die hier al dan niet geweldig positief praten over de situatie in s.u. die hebben geen ellende meegemaakt in de jaren 60..70..en die verschrikkelijke 80er jaren,nee die zijn gevlucht,en dan maar uit je nek lullen.Als je het zo geweldig vindt er is een oprotpremie om je krachten te gaan inzetten voor deze mensen die je zo geweldig bewonderd.Is het niet overduidelijk dat al de ministerie,s bemandt zijn door ex.leden van ddb.Erg vind ik het voor de mensen,die in de districten,wonen alsook de ouderen(bejaarden enz…)In het programma,politie suriname…op 3-12=2010..wordt een mevrouw gevold die meedoet aan de verkiezingen van ddb.Na de verkiezingen,krijgt deze mevrouw een baan waar zij zelf aangeeft ik heb mijn doel bereikt,zit op een goeie positie(werk).Ja zo gaat dat in s.u. voorheen en ook nu…en daarom zeg ik het zal erger worden.Ik blijf bij mijn motto…jeugd je hebt er zelf voor gekozen.


  Maak melding

 5. Nr 1 wikileaks: top!!!! Het zijn paria’s zacht uitgedrukt. Maak deze idioten wijs!! Zo
  wijzer dat ze in hun eigen stront straks verzuipen!

  Alleen moeten zij niet klagen dat HET NIET GOED GAAT, WANT DAN IS HET KOEKJE VAN EIGEN DEEG. eigen graaf gegraven zo slim!!! Ze denken wel vooruit hoor! in de toekomst.

  Mek ding go jang egie stront als er wat uitkomt tenminste. ano foe,


  Maak melding

 6. Decembermoorden van 1947? 60 onschuldigen waaronder jongens van 12 en 15 jaar neergemaaid door nederlandse militairen. Nooit herdacht, laatst wel erkent maar verjaard zegt men. Sedert wanneer zijn oorlogsmisdaden verjaard?! 8 december 1982 is tenminste onder de onafhankelijke rechter en geen doofpot zoals de moordpartij in 1947 in Indonsië. Meten met twee maten. Daar zijn jullie in Holland goed in.

  Henky

  Ook wij hier in Suriname bevinden ons in de startblokken om niet alleen die 08 decembermoorden-, maar ook die moorden(>200), alsgevolg van die 08 december moorden te herdenken.

  Namelijk die vuile binnenlandese-oorlog waar delen van deze “herdenkers” een beslissende rol hebben gehad in het zaaien van dood en verderf in Suriname met een veelvoud aan slachtoffers.

  Waarom zit die huichelaar daar nou in die hoek te huilen?

  Vergist u zich niet, dat varkentje komt vroeg of laat nog op die “wastafel”.


  Maak melding

 7. Net zo lang als het in stukken hakken van een Javaanse sergeant, het levend verbranden van een sergeant-majoor te Witagron, het in hun slaap doodschieten van 5 jonge soldaten te Kraka door huurlingen, het ondermijnen van een Urutu met als gevolg zeven doden enz, enz., wordt veronachtzaamd, zal ik deze 08 december herdenking met een grote korrel zout blijven nemen.

  Het werkt alleen maar als een rode lap op een stier.


  Maak melding

 8. De dader die dit zover heeft laten komen, is nu president van Sranan Kondre… Mensen die hun dierbare iemand zijn verloren, veel sterkte !

  Alfred

  De daders, die zijn voorouders hebben verkwanseld liggen ook zeker op het kerkhof hufterje.

  Don’t forget, “what goes up, must come down”.

  Of denk jij dat het zomaar uit de lucht is komen vallen? En het einde is nog niet in zicht!

  Voor mij is 08 december een mysterie en die binnenlandse oorlog een vergelding daarvan.


  Maak melding

 9. Pinto hoepel toch op met je walgelijk eenzijdige verhalen. Je vergeet de epidemie van zonnesteken, harsaanvallen, spoorloze verdwijningen, en veel meer.
  Je plaats zaken die voor 8 december waren als gevolg van 8 december, etc.

  Je bent niet alleen ontzettend dom, maar ook een onbeschofte laaghartige leugenaar.


  Maak melding

 10. Pinto,Pinto door de accenten te verleggen,verdoezel je de feiten niet.Op zijn bevel zijn mensen letterlijk vermoordt en hij moet vervolgd worden.En als surinamer heb ik voorlopig weinig te maken met Indonesie.Of woon jij daar?Of is het dat als je pas op holland afgeeft,je dan pas surinamer bent?Ik gedenk de doden van 25 febr.en brand kaarsen voor de mannen die gevallen zijn op 8/9 maart ’82

  Cobie.


  Maak melding

 11. Pinto wat een klootzaak ben je,je ben net als die leider van jou ik zou wel willen weten als die achterbakse moordenaar leider van jou iemand van jou fam , je vader of moeder of broer had vermoord wat zou je dan zeggen ,je ben net zo gewetenloos als die massamoordenaar ,waarom moet je nou dat proberen goed te praten achterbaks ben je


  Maak melding

 12. Hallo Pinto,

  Ik vraag me altijd af of er op deze wereld echt van die gewetenloze dombo’s bestaan zoals jij. En blijkbaar bestaan ze echt gezien jouw domme en gewetenloze reacties op deze site. Uit al jouw post blijkt dat de doden op 8 december het blijkbaar hebben verdiend om als honden doodgeschoten te worden. En dat ze het niet waard zijn om herdacht te worden. je bent een zielig en laf mannetje


  Maak melding

 13. Pinto,Pinto door de accenten te verleggen,verdoezel je de feiten niet.Op zijn bevel zijn mensen letterlijk vermoordt en hij moet vervolgd worden.En als surinamer heb ik voorlopig weinig te maken met Indonesie.Of woon jij daar?Of is het dat als je pas op holland afgeeft,je dan pas surinamer bent?Ik gedenk de doden van 25 febr.en brand kaarsen voor de mannen die gevallen zijn op 8/9 maart ‘82

  Cobie.

  Jacobus

  Jacobus,
  Voor mij mag ook jij op het dak van die Aronkerk gaan zitten hoor!

  Elke medaile heeft een keerzijde. Du moman de door jullie gewraakte kant naar boven komt drijven slaan je oogleden dicht.

  Jullie tarten de Surinaamse geschiedenis, maar de tijd zal het leren.


  Maak melding

 14. reaktie 10 11 12 13 zijn van gewetenloos HOND
  een gek zonder verstand en menswaardigheid een NUL.

  8 dec 1982

  Ik ben namelijk niet van oordeel dat die door tussenkomst van jullie, gedode jonge militairen ten getale van 79, honden waren.

  Ook die hebben nabestaanden, die blijkbaar nergens verhaal kunnen halen.


  Maak melding

 15. niemand hoeft mij op te roepen om te komen herdenken, want ik herdenk geen collaborateurs! de schoften die in 1985 aan nederland hebben gevraagd om “ze’ van Bouterse te verlossen, verdienen ook niet beter!


  Maak melding

 16. Ja jij pinto en de rest van de volgers jullie zijn gewetenloze wezens ik hoop dat ik nu heel duidelijk ben yu didibrie, jullie zijn het afvoerputje van surinaamse gemeenschap.
  Zelf bij dieren zie je een gevoel van mededogen.
  @ die domme ezels van bouterse, alle problemen zij begonnen op 25 feb 1980 toen die landverrader bouterse met behulp van het buitenland de democratisch gekozen regering naar huis heeft geschoten en een illegale brute militaire regime heeft geinstalleerd, alle verzet wat daar na plaats vond word door onze grondwet gelegaliseerd.de bouterse aanhangers zijn kleingeestig en dom om een discussie op niveau te voeren.


  Maak melding

 17. December 10th, 2010 at 10:41 pm
  Ja jij pinto en de rest van de volgers jullie zijn gewetenloze wezens ik hoop dat ik nu heel duidelijk ben yu didibrie, jullie zijn het afvoerputje van surinaamse gemeenschap.
  Zelf bij dieren zie je een gevoel van mededogen.
  @ die domme ezels van bouterse, alle problemen zij begonnen op 25 feb 1980 toen die landverrader bouterse met behulp van het buitenland de democratisch gekozen regering naar huis heeft geschoten en een illegale brute militaire regime heeft geinstalleerd, alle verzet wat daar na plaats vond word door onze grondwet gelegaliseerd.de bouterse aanhangers zijn kleingeestig en dom om een discussie op niveau te voeren.

  8 dec 1982

  Neen, ze zijn niet alleen naar huis geschoten, maar ook naar huis gebeld.

  Echter hebben die “domme militairen” in jou klote ogen ook geleerd dat het zo niet langer kan althans kon.

  Lessons learned hebben zij na jaren van uitsluiting de democratische draad opgepakt en die oude club van je naar huis laten stemmen.

  Wees niet langer kortzichtig en haatdragend, just wait and see.

  Nu liggen er grote dingen op stapel!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.