Presentatie boek ‘Paramaribo Brasa!’

5

Paramaribo brasa! (ik omhels je, Paramaribo) is een bijzondere reisgids, die laat zien wat de Surinaamse hoofdstad betekent voor het werk van schrijvers en hoe de stad doorklinkt in de romans, verhalen en gedichten van Surinaamse en Nederlandse schrijvers. Het boek wordt op vrijdag 3 december 2010 ge√Įntroduceerd door Noraly Beyer, waarna zij samensteller Ko van Geemert en medewerkers aan het boek Michiel van Kempen en Patrick Meershoek zal interviewen. Na de pauze lezen Karin Amatmoekrim, Annette de Vries, Antoine de Kom en Clark Accord voor uit eigen werk.

Kern van Paramaribo brasa! is een literaire stadswandeling, waarbij de belangrijkste schrijvers van vroeger en nu worden besproken en geciteerd, van Albert Helman tot Cynthia Mc Leod, van Bea Vianen tot Clark Accord, van Ischa Meijer tot Anil Ramdas. Met bijdragen van John Jansen van Galen, Nancy de Randamie, Michiel van Kempen, Patrick Meershoek en Els Moor. Zij gaan in op typische Surinaamse kwesties, zoals de Decembermoorden van 1982 en de verwerking daarvan in de Surinaamse literatuur.

Ko van Geemert (1950) kwam vijftien jaar geleden voor het eerst in Paramaribo. Hij keerde vele malen terug en raakte gefascineerd door de stad en haar literatuur. Van Geemert is publicist en stelde in 2008 de literaire gids Amsterdam & zijn schrijvers. Literatuur op locatie samen.

Paramaribo BrasaVrijdag 3 december 2010
Aanvang 20.00 uur
Vereniging Ons Suriname
Hugo Olijfveldhuis
Zeeburgerdijk 19-A
1093 SK Amsterdam
T: 020 – 693 50 57

5 REACTIES

 1. Wanneer gaan we ’t keertje hebben over de ” decembermoorden in 1947 ” waar 60 veelal 12 en 15 jarige jongens onschuldig werden neergemaaid door nederlandse militairen? Oh … ’t is verjaard?! Sedert wanneer worden oorlogmisdaden verjaard?!


  Maak melding

 2. Paramaribo Brasa kan maar 1 ding betekenen en dat is een Paramariboiaanse omhelzing.
  Brasa Paramaribo betekent omhels Paramaribo
  Mi e brasa yu, Paramaribo betekent ik omhels je Paramaribo

  Sranan liefhebbenis ook liefde voor het Sranan hoor..verder lijkt het me een leuk boek.


  Maak melding

 3. De meeste mensen,die verdedigen,zijn broekie,s(nog nat achter de oren) ze hebben totaal geen ellende meegemaakt in de jaren 60,70,en die verschrikkelijke 80r jaren,nee lekker gevlucht met mama,en papa,en dan onzin lopen kraaien.Als je het zo geweldig verdedig, zou ik het prachtig vinden,hier je uitkering te stoppen ,en eerste vlucht naar parbo te nemen om ddb te helpen .Praat ,en schrijf wat je weet en kraai geen onzin uit.


  Maak melding

 4. @ memre en vleermuis

  Misschien heb ik wat gemist, maar welke overtreding zit ik volgens jullie te verdedigen?
  Gaat dit boek niet over de impact van Paramaribo op de literatuur?
  Wat heeft een brasa te maken met uitkeringen in Holland?

  Kijk ik ben van huis uit niet zo slim hoor, maar dit slaat echt alles.
  Zitten jullie wel te reageren op het juiste berichtje?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.