Politieke golven directiewisseling Surinam Airways

33

PARAMARIBO, 3 dec – De directiewisseling bij de SLM kwam ook in politieke kringen als een donderslag bij heldere hemel. Zelfs binnen de coalitie bleek niet iedereen op de hoogte. Ronnie Brunswijk, leider van A Combinatie, is compleet verrast. Hem bekruipt een gevoel van onbehagen.

Formeel weten de andere partners nergens van. “Als het inderdaad zo is, getuigt dit besluit van miskenning van de coalitiepartners in zwaarwichtige besluiten van de regering. Dat kan ernstige gevolgen hebben”, zegt Brunswijk tegenover de Times of Suriname. De bestuursraad bij SLM wordt geleid door de NDP van president Desiré Bouterse. Bestuursvoorzitter Gerard Brunings maakte voornemen om directeur Henk Jessurun te vervangen zelf wereldkundig.

Jessurun moet thuis blijven. Brunswijk vindt het ongehoord dat zelfs de minister van Transport Communicatie & Toerisme niet op de hoogte was. Formeel valt de SLM onder dit bedrijf. Dat er zo slecht gecommuniceerd wordt, voorspelt niet veel goeds. “Als zaken zich zo manifesteren, kan dit de onderlinge relaties ernstig verstoren. Als volwaardige partners dienen we elkaar te respecteren”, aldus Brunswijk. Opmerkelijk, omdat A Combinatie-partner Bep onlangs hetzelfde zei van de relatie met Brunswijk.

Bekijk ook:

33 REACTIES

 1. Jawel… bepaalde dingen komen hard aan….maar men moet begrijpen 10 jaar aaneengesloten heeft Front kunnen doen en laten.
  Maar heel wat zaken zijn nooit iets behoorlijk geworden.

  Men gaat hierover met elkaar in conclaaf en men zal duidelijk zien en ook begrijpen dat het de juiste beslissingen zijn.

  Want de Pres. kan ook niet zijn hand blijven reiken waar anderen de hand wegtrekt.


  Maak melding

 2. Hefet Brunswijk wel een punt. Een goed besluit (het vervangen van Jessurun door Henshuys) is wederom slecht gecommuniceerd door de coalitie.

  Maar laten we niet vergeten dat dit een goed besluit is.


  Maak melding

 3. Natuurlijk voelt Rambo from Paramaribo nu pas natigheid….Een van zijn broers zit ook in de directie raad van Slm.

  Het begint hem nu duidelijker te worden, dat Bouterse samen met gehele NDP genoten een verborgen agenda hebben!!!!!!WAKKER WORDEN NU HET NOG KAN!!!!

  Waarom communiceerd hij niet/of zo slecht met zijn veranderingen.Welk doel beoogt hij,door in al die bestuurs organen te gaan schuiven met de “popetjes”…….!!!!!!

  Het is natuurlijk niet goed, wat hij met de mensen aan het doen is.De heer Bouterse is met dit “belijd” niet meer te volgen!

  Terwijl hij vanaf begin heeft geroepen dat elke Surinamer nodig is, en zijn bijdragen moet leveren voor de ontwikkeling van SWIETIE SRANANG!!!!

  Groet,( veel wijsheid)
  Lalbhadoer


  Maak melding

 4. De coalitie kan het onderling met elkaar hebben maar zulke besluiten als de directeur van zijn functie ontheffen zijn nadelig voor een zo`n groot bedrijf daarom zeg ik er moet definitief een scheiding komen tussen de staat en het bedrijf.Het kiezen van een directeur moet geschieden zonder dat de president zich mee bemoeit vind ik.Hij heeft helemaal geen kennis van hoe dit bedrijf gestuurd wordt.Dit kan het achteruit gang van zo`n bedrijf betekenen.


  Maak melding

 5. Een zeer verstandige opmerking van Brunswijk. Als alle Nederlanders van Surinaamse origine 1 jaar niet meer naar Suriname afreizen om familie te bezoeken en/of vakantie te houden dan is SLM binnen enkele maanden failliet.

  Vakantie houden in Suriname is op dit moment slechts overdag (06:00 – 18:00 uur)mogelijk. Daarna moet je jezelf opsluiten achter de dievenijzers/tralies om niet beroofd, mishandeld en verminkt te worden. Op straat begeven is NOT DONE in verband met hoge criminaliteit en veiligheid ondanks andere beweringen van de politiekorps.

  En vergeet niet hoeveel drugs in je koffer kan belanden op Zanderij zonder dat je dat zelf in de gaten hebt met alle gevolgen van dien op Schiphol (de cel in met familie, kinderen en baby).

  In Europa (inclusief Turkey) kan je een 5 sterren vakantie boeken voor een prikje. Een ticket naar Suriname kost evenveel als een all inclusief vakantie met 4 personen.

  Met vakantie groeten vanaf achter de dievenijzers/tralies.


  Maak melding

 6. De zoon van wijlen Fred Derby is geen NDP-er! Het is goed voor elk bedrijf dat men aan in- door en uitstroom doet.Functieroulatie voorkomt VAKBLINDHEID! ( stongfoetoe, kijk maar naar Vene en Sardjoe!) Henk kennende kan en gaat zeker een andere uitdaging aan. Wie weet minister van TCT! Henk is NDP-er van ’t eerste uur. NO SPANG!

  Weetje: de eerste financieel directeur van de KLM (1927) was een creoolse sranangmang David Millar vriend van Albert Plesman stichter van de KLM. Zoek ’t op if joe ne bribie!


  Maak melding

 7. Bouta! De valse VOS wanneer wordt jij vervangen? en die hele bendezooi van de regering daarginds??

  Santokhi eruit
  Sharmila Mansaram eruit
  Lachman uit Nickerie pas ook eruit
  nog 1 collegae uit Nickerie eruit
  NOG 1 VAN openbarewerken eruit
  Henk Jessurun eruit
  Wie is de volgende slachtoffer? Kheddoe of je rechterhand Ameerali de zgn. Vice-President of Brunsie, Missiedjan??

  Wat kost dan een retour Par’Bo- A’dam en andersom??? is dan voor iedereen betaalbaar?
  € 300,– all-inn zou een goed idee zijn.

  KOMT OOK EEN AIRBUS A-380?? of wil je een enkel tickets geven aan al je mede regerende oplichters, zoals Argentinië dat deed met one way tickets en halverwege in de Atlantische Oceaan dumpen. Het is een oplossing hoor!!

  Probeer eens uit en kijk of het lukt!!!

  Hindoestanen: deze klootzak gaan julie zijn hielen laten likken! let wel op!!! en jullie gaan het doen.

  Stem over 5 jaren weer op hem en laat de VHP Stikken!! Koekje van je eigen deeg!!
  BA SOEKOE, BA FENIE, BA TJARIE! en niet klagen svp. Al verliest een Vos al van zijn haren maar de streken niet.

  Ik denk dat de Marrons deze satan gaat onderuithalen!Ja satan!! voor mij is het een satan! en misschien voor een andere hun favoriet/idool. De tijd zal het leren.

  Laten wij hierop houden svp.


  Maak melding

 8. frappant om te mogen meemaken hoe er gerageert word op deze wisseling…..Nou nou toen de heer mungrade tent verliet werd er niet zo luid GEGILD ja ja r, is wer DECI HE..kom op volk doe toch niet zo ZIELIGggggg
  wacht even misschien heeft brunsie boy ook een gegadigde uit djoemoe ..je weet maar nooitttttt!


  Maak melding

 9. De zogenaamde vrede tussen Bravo en Baas is tijdelijk geloof me.Vroeg of laat zal het escaleren.Dat is ook één van de redenen waarom Bouta zijn persoonlijke beveiliging aan het opvoeren is.Men gedoogt mekaar,maar vertrouwen NO WAY!!Time will tell!


  Maak melding

 10. Wat de vorige Regering niet goed heeft gedaan zoals er nu wordt beweerd, dan moet deze regering niet dezelfde fouten gaan maken. Anders zit je konstant in een visieuze cirkel wat niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van Suriname.

  Ik constateer nu dat deze regering de DEMACRATIE aan het manipuleren is en dat is heel gevaarlijk voor de hele Surinaamse samenleving.
  Het hele bestuurlijke apparaat is zo totaal aan het verpouperen en dat kan niet de bedoeling zijn van deze regering.
  De Ministers en alle andere overheids- en landsdienaren is naar mijns inziens aan het verkrampen en het systeem dat nu wordt gehanteerd werkt verlammend en wordt door een persoon DDB gedikteerd.

  Dan vraag ik me eigen af of dit de democratie waar DDB hoog in het vandel heeft. Dit gaat gegarandeerd helemaal fout.
  Niemand durf iets te zeggen om de evenwicht in de Surinaamse politiek te kunnen bewerstelligen.
  Het land raakt zo gedestabiliseerd en als het zo door gaat zoals nu het geval is, dan vrees ik het ergste voor Suriname.

  God behoede en zegen ons allen en laat de wijsheid hierbij zegevieren.


  Maak melding

 11. Weten ze nou zelf waarmee ze bezig zijn het wordt steeds gekker mang die gasten zijn echt gek waar gaat dit allemaal eindigen .Ik heb nog niks iets positief gezien in de maanden dat dit regering aande macht zijn wel alleen hun iegen gasten op alle posten installeren en verder niks . Ik zou zeggen aanhangers van dit regering gefeliciteerd ,vind wel jammer voor mensen die niks met dit regering hebben want ze wisten al wat het zou worden met al die leugenaars


  Maak melding

 12. Het was te verwachten, vriendjes politiek enz
  Waar gaat het naar toe, maar Leo had toch de Nederlandse nationaliteit en Sardjoe en kinderen ook, dus waarom zullen we moeilijk moeten doen Ewald Hens Derby is ook Nederlander alleen op papier.
  Dus fdat mag geen probleem zijn. Ik denk zelf dat de SLM moet gaan bezuinigen, elke maand gaat personeel van de SLM op vakantie, anderen gaan naar Griekenland, China met gezin op dienstreis op kosten van de SLM.
  Kom op zo gaat het land echt niet vooruit.


  Maak melding

 13. Het was te verwachten, vriendjes politiek enz
  Waar gaat het naar toe, maar Leo had toch de Nederlandse nationaliteit en Sardjoe en kinderen ook, dus waarom zouden we moeilijk moeten doen Ewald Hens Derby is ook Nederlander alleen op papier.
  Dus fdat mag geen probleem zijn. Ik denk zelf dat de SLM moet gaan bezuinigen, elke maand gaat personeel van de SLM op vakantie, anderen gaan naar Griekenland, China met gezin op dienstreis op kosten van de SLM.
  Kom op zo gaat het land echt niet vooruit.


  Maak melding

 14. Dit soort taferelen zouden in een land an Zimbabwe niet misstaan!!! Maar nu dit anno 2010 op grote schaal gebeurd in Su om Ambtenaren en Direkteuren zomaar te vervangen zonder duidelijke opgaaf van reden heeft het er alles van dat de democratie in Su ernstig aangetast dreigt te worden!!!! Maar dit is wat de domme surinamers toch wilde, men is hardleers kennelijk is in Su de ziekte van dementie massaal uitgebroken anders kan je de jaren 80 en 90 nooit vergeten zijn!!!!!


  Maak melding

 15. Beste Ronnie,

  Niet zo verbaasd wezen. De werkelijke aard van het nieuwe bewind (de echte machthebber) komt geleidelijk aan naar boven drijven.”

  Velen die gilden ‘Folow the leader” zullen er zo zoetjes aan achter komen wat de werkelijke bedoelingen zijn.

  Niet enkel AC of VA wordt verrast, maar zelfs lieden binnen MC/NDP.

  Vraag maar aan lady Jennifer Simons hoe verbaasd ook zij aankijkt tegen bepaalde happenings die gaande zijn.

  Anyhow, wie weet claimt de NDP de SLM in de hoop straks in elk geval ongestuurd
  “de suiker” aan boord te krijgen.

  Inmiddels opgevallen op hoeveel plekken in de wereld “Surinaams suiker” wordt onderschept?

  Zelfs advocaten in R’dam houden zich bezig met de “suiker distributie” afkomstig uit Suriname.Luxe flats en miljoeneuro’s aan cash available. Suriname doet aan PRODUCTIE verhoging, maar wel de VERKEERDE PRODUCTIE.

  Men heeft al geld zat, maar steevast blijkt DAT MEN ER NOOIT GENOEG VAN KRIJGT als het toch zo makkelijk gaat.

  Wordt vervolgd en zoals hun slogan luidt:

  “MORO É DORO”

  Keep on following the leader in Suriname and one daye we’ll find out what way we’re following to the grave.


  Maak melding

 16. Landgenoten.Jongeren van Suriname.Zeg mij dat een berg zig verplaats heeft dan zal ik u geloven.Maar zeg mij niet dat een mens verandert is.[Een maal een dictator blijft een dictator]


  Maak melding

 17. Hoe moet dat nou met het voortbestaan van de oliefant?
  Dat beest baart hier aan de Waterkant continu een muis.

  Suriname, het land van de olifantenmuisen?

  Hier is totaal niets van waar.


  Maak melding

 18. Ik begrijp een ding niet. Ze hebben massaal op Bouterse gestemd Maar wat is in godsnaam zijn politieke ambitie. ik heb alleen geschreeuw gehoord “we gaan Suriname op grote hoogte brengen” en over de de z.g revolutie en meer van dat soort retoriek.
  Dan komt er een geestelijke die schreeuwt weer op zijn buurt “”Bouterse gaat spijt betuigen” en meer van die kreten, daar hoor je niks meer van laat staan van de geestelijke.
  En nu loopt met te schreeuwen Bouterse doet maar wat. Iedereen had kunnen bedenken als je gaat regeren met een blanco partij je alle kanten op kan.
  Niet jammeren maar aanvaarden de partners zaten erbij en keken en naar.


  Maak melding

 19. Bouta na wan wakka mang!Bouta na wang veld mang!Bouta na wan mang sa no wannie go na strafoe!Wat bezielde jullie in Godsnaam om zo een figuur de macht in handen te geven?!Krijgt een volk de president die het verdient?Ik hoop het niet!God bless Suriname.


  Maak melding

 20. ik weet dat vrij plotseling een akkoord getekend zal worden met Fransguyana en Brasilie dat ze criminelen die op Interpol staan helemaal in suriname mogen komen oppakken.
  Brunsie heeft nog lang niet door hoe hij plotseling gaat verdwijnen van de toneel.

  maar een gezegde is er

  Ba Soekoe, Ba fenie, Ba tjarie.

  wacht maar af Brunsie

  ik hoop dat je op tijd gaat inzien hoe de steel in de vork zit.

  Raga


  Maak melding

 21. De dief roept houd de dief!
  Later zal je merken dat dit slechts zand in de ogen strooien is van de gewone burger.

  Integriteit valt steeds verder te zoeken maar het is nooit te laat om dan de straat op te gaan om deze regering naar huis te sturen.


  Maak melding

 22. Ook bij de KLM heb je wisselingen in het bestuur! Een manager moet niet te lang blijven zitten op één plek! Roulatie. De tijd dat je 25 jaar bij ’n baas blijft zitten is al lang voorbij! Na twee jaar of iets meer andere uitdaging, nieuwe kansen. Maak je geen zorgen over Henk Jesserun hoor. Let maar op. Hij gaat nu Henshuys netjes inwerken en krijgt straks ’n betere baan. Tek yoe ai loekoe! Hij kwam ook toen zijn voorganger ’t veld moest ruimen. Niet door Bouta, echt niet hoor. Wisselingen aan de top van ’n bedrijf is normaal.


  Maak melding

 23. Ja,dat kan ,alles kan,stelletje koeien,is het nu toch nog niet doorgedrongen,overal worden er mensen vervangen,goed vindt men het i.v.m.de vorige (corrupte)regering.Maar valt het niet op dat het allemaal mensen van ddb zijn,zoals op alle ministerie,s.Waarom denk je dat chavez langs was geweest,om ddb te voorzien van detail,s,hoe je jaren kan aanblijven aan de macht


  Maak melding

 24. Het vervangen en/of ontslaan van een directeur of andere sleutelfiguur in een bedrijf is normaal. Maar het ziet ernaar uit dat de “juiste” mensen op de juiste stoelen worden geplaatst om de (smokkel) kanaal naar het buitenland ongehinderd open te houden.
  Maar laten ze die ka uithalen naar richting USA, dan zullen we zien wat er zal gebeuren.


  Maak melding

 25. Met ndp-retoriek kom je van de Berm tot de jaarbeurs (Kernkampweg) een actieradius van 0,000001 (1µ) verder reikt het niet!
  Het geschreeuw van de MOORDENAAR en zijn ndp-groupies ten spijt! Regeren staat gelijk aan geen woorden maar daden! Kijk, daar ontbreekt het de MOORDENAARS aan, positieve daden. De enige daden die deze stumpers kunnen produceren zijn negatieve daden! Denk hier aan op de vlucht gemarteld en op de vlucht opgehangen. Het zijn beroeps zakkenvullers.

  Soso jugu jugu!


  Maak melding

 26. Bouta go Home !!!!!

  Suriname heeft al genoeg van jou vreidtjes politiek .we zijn moe van jou bouta stap op anders gaan we jou er WEER af moeten zetten zoals ALTIJD met jou het geval is.


  Maak melding

 27. Cobie # 27

  Pinto is een patriot alleen zet hij in op een verkeerde paard. Je bedoelt zeker dat hij op een verkeerde Ezel (zijn soort genoot ) inzet.
  Groeten

  Latish


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.