Onthulling beeld Sonny Boy in Bijlmer Parktheater

0

Vrijdag 10 december wordt in het Bijlmer Parktheater het beeld onthuld van Sonny Boy, gemaakt door de kunstenaar Teus van den Berg. Tevens overhandigt schrijfster Annejet van der Zijl het eerste exemplaar van de filmeditie in het bijzijn van regisseur Maria Peters aan Waldy Nods (Sonny Boy). Van Sonny Boy zijn er inmiddels al meer dan 320.000 exemplaren verkocht.

Kunstenaar Teus van den Berg is van mening dat Amsterdam Zuidoost de beste omgeving is voor dit beeld en heeft daarom de keuze gemaakt voor het enige professionele theater van dit stadsdeel. Drs. E. Comvalius, directeur van het Bijlmer Parktheater : ‘Met de onthulling van het beeldje houden wij een verhaal levend uit de Nederlandse geschiedenis. Een verhaal dat ons bindt met Suriname en dat een tijd markeert waarin de vrijheid en de mensenrechten met voeten werden getreden. De onthulling vindt om die reden plaats op 10 december, de Dag van de Mensenrechten.’ Na het officiële gedeelte wordt de trailer van de film Sonny Boy vertoond en aansluitend is er een concert van het Cello Octet Triangulo samen met Izaline Calister en het Marlon Titre Ensemble.

sonnySonny Boy is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een verboden liefde. De film zal op 27 januari 2011 in de Nederlandse bioscoop worden uitgebracht door A-Film Distribution.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.