Ewald Henshuijs wordt directeur Surinam Airways

16

PARAMARIBO, 2 nov – Ewald Henshuijs wordt aangesteld als directeur van de SLM. Dit zegt Gerard Brunings, bestuursvoorzitter van het luchtvaartbedrijf. Henshuijs, zoon van vakbondsleider Fred Derby, is al jaren de hoogste functionaris van de SLM in Nederland. De huidige directeur, Henk Jessurun, is netjes bedankt.

Het besluit hem te ontheffen uit zijn functie komt nogal onverwachts. Jessurun had onder de vorige regering nog een stappenplan ontwikkeld voor economisch herstel van het bedrijf. Onder meer is de geldverslindende oude Boeing van de hand gedaan. De Mid-Atlantische route werd ook daardoor efficiënter. Ook worden nieuwe routes in de regio uitgezet. Kennelijk is dit niet voldoende. In Nederland wordt Denny van Ommeren aangesteld als vervanger van Henshuys.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Nu dan gewoon even afwachten wat de nieuwe (vruchtbare) inzichten zijn die men ten uitvoer wenst te brengen.

  In elk geval verstandig geweest de oude 747 te vervangen.de twee B 737 zijn op niet rendabele routes met nogal wat concurrentie, dus voorlopig blijft Amsterdam /Paramaribo de enige echte levensader voor het bedrijf (SLM) met sowieso TEVEEL personeel.

  Een bedrijf dat bekend staat als SPA bolwerk
  Verder zijn zulke directie wijzigingen uiteraard politiek getint in SME altijd onder het mom van verschil van inzicht.

  Laat ons voor de SLM en de passagiers hopen dat het verder goed mag gaan met de SLM.


  Maak melding

 2. Geen haar op het hoofd van de rancuneuse voorganger van Bouta zou ooit zo een move hebben gemaakt. Kader uit het kamp van de MC zouden het op hun blote buik mogen schrijven.

  Suriname evolueert, hi boi!!!


  Maak melding

 3. wat erg he het lijkt mij niet goed om meneer jessurun te ontslaan als directeur,een man met wijsheid en kennis van slm, ik hoop dat hij bij de slm blijft werken


  Maak melding

 4. reactie no1 ik ben het helemaal met u eens,maar toch heb ik vorig jaar voor het eerst met de SLM gereisd!nou ik kan met trots vertellen dat de bediening en de sfeer aanboord uitermate prettig en respectvol was.Ik wens Dhr henshuijs veel sucses toe.

  Verginia.V


  Maak melding

 5. Het vervoer van cocaïne vanuit Paramaribo wordt hiermee eindelijk gestructureerd. De link met Juspol is nu gemaakt.

  Nu alleen nog piloten die op hem lijken.

  En, kennis om een dergelijk bedrijf te leiden?
  In Suriname is het helemaal niet nodig.

  Wie volgt?
  Staatsolie.
  Iedereen die op hem lijkt mag nu solliciteren. Kennis en kunde is geen vereiste. Alleen uiterlijke gelijkenis telt.

  Moro e doro……


  Maak melding

 6. Henk is een Boutaman hoor! En hij blijft adviseur bij de SLM! Nu een andere uitdaging voor Henk ter voorkoming van VAKBLINDHEID. Functieroulatie is gezond voor ´t bedrijf en de man zelf. Je moet geen meubelair (stongfoetoe) worden van ´n bedrijf, anders betsaat de kans dat je als oudmeubel buiten bij ’t grofvuil wordt gezet. Recycling.Het zal mij niet verbazen als Henk straks aantreed als minister. Let op m’n woorden!


  Maak melding

 7. @6

  Wat heerlijk is het leven in een democratie he, lekker ongefundeerde uitspraken kunnen doen achter je pc en verder genieten van je leven.

  Heerlijk.

  Ik denk dat voor mensen als jou, democratie teveel van het goede is. Je vervuild de wereld met je hersenspinsels.


  Maak melding

 8. Het ontheffen van mensen uit hun functies is niet nieuws maar het kost geld tenzij je het kan betalen met nieuwe banen voor deze personen.Mensen met goede ervaringen zet je niet op de straat.Elke nieuwe chef heeft een leer en aanpassing periode nodig en onder die tijd worden vaak fouten gemaakt tenzij de persoon branche ervaringen heeft.Zijn deze ontheffingen van politieke grond dan vind ik het niet verstandig zo te handelen en zeer kortzichtig te werk gaan.Het zou voor het bedrijf van groot belang zijn als het zich schijt van de staat, de staat kan als eigenaar blijven maar dat de regering geen invloed op het bedrijf heeft meer dan de jaarlijkse rapporten van het bedrijf onder ogen nemen.


  Maak melding

 9. Bouta! wanneer wordt jij vervangen? en die hele bendezooi van de regering daarginds??

  Wat kost dan een retour Par’Bo- A’dam en andersom??? voor iedereen betaalbaar???
  € 300,– all-inn zou een goed idee zijn.

  KOMT OOK EEN AIRBUS E-380?? of wil je een enkel tickets geven aan al je mede regerende oplichters zoals Argentinie dat deed met one way tickets en halverwege in de Atlantische Oceaan dumpen. Het is een oplossing hoor!!

  Probeer eens uit en kijk of het lukt!!!


  Maak melding

 10. Uit principe en respect voor jou vader en de rest van de doden is het niet verstandig om deze baan aan te nemen.De reaktie op nummer 2 laat duidelijk zien wat de bedoeling van surinaams grootste massamoordenaar is, hij wil zo zijn smerige en vervuilde verleden opschonen.


  Maak melding

 11. Wat een lachertje.ewald naar suriname en een paar maanden later is hij ontslagen.wat een goedkope manier om hem kwijt te raken.dit is een vorm van stoelendans binnen de slm.uiteraad heeft de mc zijn eigen mannetje nu van ommeren in ams.
  succes ewald mi boi pas op.


  Maak melding

 12. Goed zo Blakka boy, je reactie naar die ene gast is top.Sommigre koppelwerkwoorden weten niet goed om te gaan met dit demcratisch recht1thankyou and go on like that1


  Maak melding

 13. suriname zit op de route naar hel toe.
  de mensen die vervangen/onheven dienen te worden, worden juist op handen gedragen en de genen die t relatief goed doen, worden ontheven omdat ze niet op monkiemonkie (de vp van suri) lijken. wat doet suri regering mbt prijsstabilisatie, werkloosheid, criminaliteit, verkeer, woonsituatie enz enz.
  men komt inzichten te kort. en dat verklaart hun handelen en punt. kortzichtigheid en rancune vieren hoogtij.
  alleen maar jammer voor de jeugd.

  adam smith


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.