Coalitiepartijen Suriname splijten om het hardst

5

PARAMARIBO, 1 dec – Politieke partijen binnen de coalitie lijken door splijtzwammen gevat. Alsof Marrongroepering A Combinatie nog niet genoeg voorbeeld is, gaat Nieuw Suriname met open ogen voor de bijl. De partij voelt zich genomen.

Althans delen van Nieuw Suriname roepen om het terug trekken uit de coalitie. Ze voelen zich gepakt door president Desire Bouterse. Toen de partij door interne ruzie niet in staat bleek een ministerskandidaat te presenteren, beloofde Bouterse een alternatief. De ministerspost ging naar een ander. Nieuw Suriname mocht dan een ambassadeurspost.

Of er mocht een districtscommissaris worden aangewezen. De voorkeur ging naar Nickerie. Daar heeft de partij ook zijn grootste aanhang. Nu gaat ook deze post naar een ander. Een deel wil nu dat de twee leden van de partij in het parlement een eigen fractie gaan vormen. Een deel van het bestuur ziet dat niet zo zitten.

Dus wordt maar een partijtje onschuld gespeeld. Doen alsof je neus bloed. Het wordt hen des te makkelijker gemaakt, daar niet duidelijk is wie roept. Alsof de boodschap belangrijker moet zijn dan de boodschapper. In de Surinaamse politieke praktijk is dat vaak ook zo. Vanuit het geniep trachten effect te sorteren. Met onderling wantrouwen als voorspelbaar resultaat, het voer voor intrige.

5 REACTIES

 1. Mijn vraag is zijn er scheuringen gaande in de coalitie gaat het nog steeds om eigen belang? Zijn de twisten nog niet opgelost om eindelijk te beginnen werken voor het Surinaamse volk wat wachten ze op of hebben ze hun kiezers vergeten?


  Maak melding

 2. En toch hoor je niemand roepen dat deze regering de rit niet zal uitzitten. En weet je waarom? Er is geen alternatief! Sardjoe, Santokhi en Vene weer? Wie ’t weet mag ’t zeggen! Stré de’f stré!!! SRANANG SA WINIE!


  Maak melding

 3. Als ik de reacties zo lees, dan lijkt het er toch op dat deze regering de minst slechte optie is.

  Toch blijft het mij verbazen dat in Suriname, waar het saamhorighedsgevoel zo sterk is en waar alle culturen heel fijn naast elkaar wonen, dat gevoel in de politiek helemaal niet terug te vinden is. Iedereen zegt het wel, maar handelt vervolgens uit eigen belang. Maar niet alleen in de politiek hoor. Wat te denken als de electriciteit uitvalt? De winkels aan Pad van Wanica lijken wel gevangenissen met zoveel tralies. Als de stroom uitvalt snel de auto starten en de lichten aan, anders word je overvallen. Fijn dat iedereen zo fijn met elkaar om gaat, maar als de stroom uitvalt is het “normaal” dat je beroofd wordt.

  Lijkt me dat dit dus niet enkel in de politiek speelt. Helaas!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.