Surinaamse regering maakt ruimte om te lenen

36

PARAMARIBO, 1 dec – De regering gaat voor zichzelf ruimte maken om geld te lenen. Volgens vicepresident Robert Ameerali is die ruimte er nu niet. De vorige regering overschreed al het maximum, het zogenaamde kredietplafond. Ex-minister Humphrey Hildenberg van Financiën ontkent in alle toonaarden.

Er is hooguit sprake van een interpretatieverschil. Hoe het ook zij, er lijkt nu nauwelijks geld te zijn voor projecten. “Je kan gaan lenen, maar als je wel een goede schuldpositie hebt, maar niet kan lenen vanwege een cap, moet je dat eerst regelen”, zegt Ameerali. Het kredietplafond is er juist om overmatig lenen te voorkomen. Het was een reactie op het leengedrag van de regering Wijdenbosch begin jaren negentig. Volgens Ameerali zit de huidige minister van Financiën met een dilemma.

Het is of onverantwoord snoeien of lenen. Maar het laatste is strafbaar als het kredietplafond al is bereikt. “We kijken met de huidige begroting of die binnen de perken blijft. Het geeft veel werk. Nu zien we de schuldpositie en het liquiditeitsprobleem. Het is ook het eerste jaar dat de Nederlandse hulp wegvalt. Dat is niet niks. Alles wat met die hulp werd betaald, moet nu uit eigen middelen.”

36 REACTIES

 1. Beste mensen,

  Mijn advies voor de consument blijft ver weg van de Banken .Banken willen geld verdienen.1 maal aan vast geen weg terug.
  Voorbeeld een auto kopen….zit je jaren aan vast aftelossen.
  Sparen en vervolgens kopen.

  parbo


  Maak melding

 2. uhhhh!! is of wordt het een Tom and Jerry spel tussen deze beide welles en nietes heren??

  Hoe zit met de zwart verdieners zoals de illegale goudzoekers, de olieopbrengst, de Bauxiet, Hout etc. etc.?

  En ook nog eens hebben over een goede schuldpositie!!

  Schaam je zich dood ellendelingen!!! Ja help het land naar de klote jullie klootzakken!!!

  GOD ZIJ MET SURINAME!!!!


  Maak melding

 3. …leg e leguit….. interpretatieverschil..wie trapt erin……plafond is plafond…dus dan kan jij uitleggen wat jij ook maar wil…top is top…e leg e leguit wan lo law…Hilly..zeg ik.


  Maak melding

 4. Het leen gedrag van bouterse en wijdenbosch laten wij de dingens zeggen hoe ze zijn ze hebben een grote economische puinhoop van gemaakt en dat staat nu weer te gebeuren.


  Maak melding

 5. Mensen Suriname staat voor een groot probleem er is geen geld om bepaalde projecten te financieren en de Schuldpositie ziet er niet goed uit wat moet gedaan worden om uit deze dilemma te komen.De regering spreekt van een ruimte die gemaakt moet worden hoe zijn de vooruitzichten dat men lukt met deze ruimte wil dat zeggen dat je een groot werkloosheid krijgt.Ze zijn gedwongen door deze zure appel heen te bijten en dat wil zeggen vele mensen in overheids dienst te ontslaan om een gunstige positie te verwerven om geld te lenen van internationale instituties,anders moet het op de grote geld mark.


  Maak melding

 6. Ben noch FRONTER noch MC’er, maar kan mij zo zoetjes aan niet aan de indruk onttrekken dat het huidige team stelselmatig zaken van het voorig bewind negatief afschilderd (geleend geld, beschikbaar in kas, en al wat slecht is hebben achter gelaten).

  Zelf wist men wel tot acties over te gaan om figuren zoals Gilmore Hoefdraad binnen te halen waarvan men meteen wist dat hij het bedrag meer dan waard is.Waar blijft lady Jennifer Simons nu met haar geluid. Zij is verdacht stil.De stijl waarop de VP de pers te woord denkt te moeten staan, getuigd ook niet van enige slimheid.

  Men verhoogd de AOV (blij voor de ontvangers) maar kan nog niet verduidelijken waar men het geld vandaan haalt.

  Met geleend geld dit soort zaken bekostigen bezwaart de toekomsytige generaties(regeringen) weer met een loden last.

  Verhoog het leenplafond maar, kijken of wij weer de Wijdenbosch periode met vele 000 op ons biljet tegemoet gaan.

  Misschien mag het FRONT daarna weer aantreden om monetair weer wat orde op zaken te stellen ook al lust men hen dan niet.

  Men gaat zich hoe dan ook indekken.Als het fout gaat ligt het allemaal aan de erfenis vanuit de FRONTTIJD heb ik zo’n vermoeden wordt hetgeen men zal uitkraaien en de tegenwerking natuurlijk.

  Er is een regeerakkoord, maar er wordt op geen enkele wijze duidelijk gemaakt WAAR men heen wil en HOE. Dit lijkt gewoon een samen gesteld zooitje dat zo nodig regeermacht moest hebben (VA/AC + MC). Men ontheft á la dol functionarissen en zelfs Dino Bouterse heeft zijn leuke fucntie. Op basis van welke kwaliteiten? Overbodige vraag want dat geldt niet these days in SME. Je moet VRIEND /Loyalist zijn. Hersenen niet nodig.Men zegt je toch wat je moet doen.

  Ik vraag mij af hoelang ook de nieuwe stemmers BLIND blijven vooraleer men in de gaten krijgt wat er nu echt gaande is in SME.

  Men dacht iets NIEUWS te hebben in SME..en dat met VA en AC. . . dus hoezo iets nieuws?

  Ene heer Abrahams die wil doen geloven dat men op hem aanslagen zou willen plegen.Die slaat zichzelf dus duidelijk te hoog aan.
  Alsof men hem dan persé in de gepimpte (beveiligde) auto zou willen of kunnen liquideren. GROW UP man.

  Welke idioot zou hem willen liquideren,.In geval dat zo is,dan zal het wel iemand zijn die zich door hem bedrogen/belazerd voelt en zal het niks met politics(oppositie) te maken hebben.

  Nu dus geduldig afwachten op het moment dat het kabinet zichzelfd in de nesten werkt, en dan gaat uitkraaien dat alles vanuit de oppositie en andere organen wordt georganiseerd tegen hen met al hun mooie en goede bedoelingen.

  Tot nu toe nog geen concrete stappen gezien en wat heeftene heer Hoedraad al gepresteerd voor zijn vele US $$$$ ???
  Voor welke crisis heeft hij SME al behoed? De IMF-topper?

  Zijn vorstelijk salaris zal wel een verdeling vinden trussen hem en hen die hem GEREGELD hebben is het vermoeden.

  Anyhow, hopelijk geeft men toch een goede turn aan het geheel , want het zou zonde zijn voor het land en volk van Suriname indien men er gewoon een puinzooi van maakt.

  Hoop doet leven zullen wij maar zeggen . . ook voor SURINAME

  The Observer


  Maak melding

 7. lenen ,hahahahaha .bouta niet doen, het is niet goed voor je volk ….denk aan de toekomst..wat je nog niet hebt kan je niet uit geven …..


  Maak melding

 8. Een kredit plafond is heel verstandig van de vorige regering geweest.Van de regering wijdenbosch weten wij dat zij geen kredietplafond hadden. Het gevolg daarvan was dat wij wel twee bruggen hadden, maar opgezaldeld met een gigantische schuldenlast. De vorige regering verdiend geen drie maal hoera, maar ze hebben de schuld wel weggewerkt en de SRD een zekere stabieliteit bezorgd.Deze “super regering”van criminelen zal dezelfde weg gaan als die verstandloze “Bosje”. Sparen en vervolgens kopen is inderdaad de beste optie.


  Maak melding

 9. @1 parbo

  “Sparen en vervolgens kopen.”

  Leg jij dat eens uit aan een …..
  vul zelf maar in, ik discrimineer niet!

  Sparen komt niet ik het Surinaamse woordenboek voor!


  Maak melding

 10. Waarom zijn somige surinaamers zo AFBREKEND .
  ze moeten en zullen deze REGERING dwaars zitten , maar ze vergeten een ding en dat is dat er niet gepraat wordt met mislukelingen .
  jullie zijn gewoon een misluking en horen niet bij deze veranderingen , er is gewoon geen plaats voor jullie .


  Maak melding

 11. Ben noch FRONTER noch MC’er, maar kan mij zo zoetjes aan niet aan de indruk onttrekken dat het huidige team stelselmatig zaken van het voorig bewind negatief afschilderd (geleend geld, beschikbaar in kas, en al wat slecht is hebben achter gelaten).

  Zelf wist men wel tot acties over te gaan om figuren zoals Gilmore Hoefdraad binnen te halen waarvan men meteen wist dat hij het bedrag meer dan waard is.Waar blijft lady Jennifer Simons nu met haar geluid. Zij is verdacht stil.De stijl waarop de VP de pers te woord denkt te moeten staan, getuigd ook niet van enige slimheid.

  Men verhoogd de AOV (blij voor de ontvangers) maar kan nog niet verduidelijken waar men het geld vandaan haalt.

  Met geleend geld dit soort zaken bekostigen bezwaart de toekomsytige generaties(regeringen) weer met een loden last.

  Verhoog het leenplafond maar, kijken of wij weer de Wijdenbosch periode met vele 000 op ons biljet tegemoet gaan.

  Misschien mag het FRONT daarna weer aantreden om monetair weer wat orde op zaken te stellen ook al lust men hen dan niet.

  Men gaat zich hoe dan ook indekken.Als het fout gaat ligt het allemaal aan de erfenis vanuit de FRONTTIJD heb ik zo’n vermoeden wordt hetgeen men zal uitkraaien en de tegenwerking natuurlijk.

  Er is een regeerakkoord, maar er wordt op geen enkele wijze duidelijk gemaakt WAAR men heen wil en HOE. Dit lijkt gewoon een samen gesteld zooitje dat zo nodig regeermacht moest hebben (VA/AC + MC). Men ontheft á la dol functionarissen en zelfs Dino Bouterse heeft zijn leuke fucntie. Op basis van welke kwaliteiten? Overbodige vraag want dat geldt niet these days in SME. Je moet VRIEND /Loyalist zijn. Hersenen niet nodig.Men zegt je toch wat je moet doen.

  Ik vraag mij af hoelang ook de nieuwe stemmers BLIND blijven vooraleer men in de gaten krijgt wat er nu echt gaande is in SME.

  Men dacht iets NIEUWS te hebben in SME..en dat met VA en AC. . . dus hoezo iets nieuws?

  Ene heer Abrahams die wil doen geloven dat men op hem aanslagen zou willen plegen.Die slaat zichzelf dus duidelijk te hoog aan.
  Alsof men hem dan persé in de gepimpte (beveiligde) auto zou willen of kunnen liquideren. GROW UP man.

  Welke idioot zou hem willen liquideren,.In geval dat zo is,dan zal het wel iemand zijn die zich door hem bedrogen/belazerd voelt en zal het niks met politics(oppositie) te maken hebben.

  Nu dus geduldig afwachten op het moment dat het kabinet zichzelfd in de nesten werkt, en dan gaat uitkraaien dat alles vanuit de oppositie en andere organen wordt georganiseerd tegen hen met al hun mooie en goede bedoelingen.

  Tot nu toe nog geen concrete stappen gezien en wat heeftene heer Hoedraad al gepresteerd voor zijn vele US $$$$ ???
  Voor welke crisis heeft hij SME al behoed? De IMF-topper?

  Zijn vorstelijk salaris zal wel een verdeling vinden trussen hem en hen die hem GEREGELD hebben is het vermoeden.

  Anyhow, hopelijk geeft men toch een goede turn aan het geheel , want het zou zonde zijn voor het land en volk van Suriname indien men er gewoon een puinzooi van maakt.

  Hoop doet leven zullen wij maar zeggen . . ook voor SURINAME

  The Observer

  The Observer

  Ik kan het nog veel sterker vertellen, “jij bent gewoon een ordinaire fronter, meer niet”.


  Maak melding

 12. Beloftes, maakt schulden.
  De volgende regering zal het puin weer moeten ruimen wat bouterse met de zoveelste marionette regering achterlaat.


  Maak melding

 13. @The Observer

  Prachtige vertolking van het geheel. Maar je hebt zeker gelijk voor wat betreft Hoop doet leven maar ook vooral voor SURINAME en onze landgenoten aldaar. Ook al hebben ze gekozen voor de B van Boefjes en de S van Stoute jongen, gun ik ze al die ellende niet die op ze af zal komen.


  Maak melding

 14. Ik las net op Star nieuws dat de directie van de SLM wordt vervangen.
  Nu snap ik waarom men wil lenen.
  Omdat iedereen die voor de verkiezingen op een strategische positie zat, vervangen moet worden omdat de huidige regering deze personen ziet als loyalisten van de vorige regering. Die grappenmakers sturen zo nu iedereen naar huis met behoud van salaris.

  Men is gewoon druk bezig om totale grip te krijgen op alles in Suriname. Het ziet er allemaal niet rooskleurig uit voor Suriname.


  Maak melding

 15. Geachte redactie,

  Het (b) lijkt nu alsof de vorige Nieuw Front regering o.l.v. Ronald Venetiaan (N.P.S) en Ramdien Sardjoe (V.H.P.) er eerder echt serieus voorbereiden werk van gemaakt hebben, om de komende regering Bouterse/Ameerali het verdomd lastig te maken. Alsof zij niets aan een toeval hebben willen overgelaten. Zelfs geopereerd hebben dicht bij het ‘strafbare’ aan toe. En met medewerking of onder toeziend oog van o.a. delen van de Surinaamse vakbeweging nota bene.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/3611

  Want hoe kan het zo zijn, dat jaren lang geen ondernemer gewag gemaakt heeft van de niet betaalde rekeningen van de overheid aan hen. En what about de Fiso-perikelen. En dat na vijftien jaar juist nu de vakbonden in actie wensen te komen tegen deze nieuwe regering, door ‘direct’ te dreigen met stakingen. Lijkt ons doorgestoken kaart toch.

  Want waar waren al deze zogenaamde ‘belangen organisaties’ (vakbonden) in de afgelopen vijftien jaar. Wat naar ons idee aangeeft, dat delen van het Surinaams vakbondswezen duidelijk politiek gelinieerd zijn. En wilden zij hardnekkig zelfs in de Raad van Commissarissen van deze overheid gaan plaatsnemen ook. Wat een gespletenheid. Waarbij je niet meer kunt spreken van ‘on-afhankelijke vakbondsorganisaties’. Dit gaat velen hun gezond verstand te boven.

  http://www.youtube.com/watch?v=KpKbayHH0ow

  Neem nou de vakorganisatie C-47 als voorbeeld. Die zit momenteel zo ongeduldig te ‘popelen’, om op welke wijze dan ook in staking te kunnen gaan tegen deze regering. Desnoods door steun te verlenen aan een andere vakbondsactie, waar zij niets mee te maken hebben. Als zij maar in actie kan komen tegen de regering. Dat’s toch ziekelijk? Lijkt ons organisatorisch bekeken momenteel een volstrekt ongezonde situatie in de Surinaamse arbeidersbeweging. Die de vorige regering Venetiaan ook nog ondersteund heeft.

  Met nu een overheid – een nieuwe regering -die momenteel moeilijk geld kan lenen, om o.a. de ambtenaren en AOV-ers op tijd uit te betalen, omdat de vorige regering misschien zelfs boven het leningenplafond van de Centrale Bank van Suriname heengegaan is met ondersteuning van de vakbondsorganisaties. Misschien tot het strafbare aan toe nogmaals. Waarbij de vorige Front-regering zich nu in feite verschuilt achter een oud-minister van Financiën. Een regering die zelfs voor Algemene en Geheime Verkiezingen de arbeiders een worst voorhield (Fiso), om op hen te stemmen. En erger kan het nog.

  Politieke partijen die in ruil ook nog vooraf massaal arbeidscontracten aanboden aan jongeren, vanwege gedane arbeid tijdens verkiezingen. Te gek voor woorden. Om alsof gisteren nog de nieuwe regering na haar aantreden vervolgens het “voordeel van de twijfel” te geven? Het lijkt alsof het niet gekker kan.

  Want een splinter nieuw landbouw laboratorium gebouwd door de vorige regering en pas in gebruik genomen door de nieuwe regering, die op een goeie dag in haar geheel afbrand. Omdat “enkele kabels niet goed verbonden bleken te zijn”. Een vicevoorzitter van het Parlement (N.P.S.) die eerder nota bene op dubieuze wijze gekozen was en vervolgens roept: “als ‘ze’ willen laten ze me dan ontslaan”?

  Zegt deze Frontoppositie nota bene na drie maanden van de huidige regering Bouterse/Ameerali vervolgens, dat zij “na het kort geleden gegeven “voordeel van de twijfel”, de 35 jaar viering van de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname boycot? Op voorwaarde dat de regering haar beleid reeds na drie maanden wijzigt?

  Een onafhankelijkheidsviering van het volk nota bene! Terwijl deze huidig gekozen regering na alle achtergelaten schulden en rommel op haast alle ministeries, nota bene nog tegen twee onafgebouwde bruggen moet aankijken, die over de Carolinakreek en de Saramaccarivier behoorden te lopen.

  Maar van wel planeet komt dit zooi Frontpolitici nou in godsnaam eigenlijk vandaan. Ook Aarde!?

  http://www.youtube.com/watch?v=J-G8vk-YSnc&feature=related


  Maak melding

 16. Surneds zet je schrap!
  De wisselplicht komt er weer aan.

  Wat is het toch heeeeeeerlijk toeven; hier in Perth (West Australie)

  Groeten van
  Pensionado Pientere Pinto


  Maak melding

 17. Nr 9 Jojo: Pak dan die van de Nederlandse woordenboek of GOOGLE OF naar BIEB.

  Dan weet je ook niet wat sparen is en je komt ook niet financieel verder. Ik neem je niet kwalijk. Ik hoop dat je succes heb ooit.
  Wie weet!


  Maak melding

 18. Als europese landen , hoe rijk en welvarend ze ook mogen zijn , genoodzaakt worden geacht om geld te lenen (en dat in termen van miljarden euro’s )om de nationale-economie te herstellen ,is het dan gerechtvaardigd om Republiek Suriname kwalijk te nemen , omdat er ruimte wordt geschapen voor een lening tbv de nationale -ontwikkeling en economie ?
  De brug over de surinaamse rivier was ook in de ogen van opposanten veels te duur !!!

  Wiki now , no srebi
  Loekoe Wikileaks , ontsnapt uit de tunnel-visie .

  Te so fara , ina moro ting


  Maak melding

 19. Is dit nu de productie die onze goede vriend Theo in mind had!?
  Berg afwaarts mi ta. Deze M(oord) C(ombinatie) regering gaat records breken! Ze gaan het beter doen dan Wijlenbosch alias keizer Bokasa II.

  Schuld op schuld op schuld stapelen.
  Pina o doro! Productie noh!?


  Maak melding

 20. Regeerders mogen nooit een nog groter puinhoop maken dan ze zijn komen aantreffen. De kiezers koesteren de hoop dat de puinhoop die de nieuwbakken ploeg hebben aangetroffen en is blijven liggen opruimt. Zijn zij niet bij machte dat te doen, dan moeten ook zij opzouten en plaats maken voor een andere groep.


  Maak melding

 21. Erratum

  Is dit nu de productie die onze goede vriend Theo in mind had!?
  Bergafwaarts mi ta. Deze M(oord) C(ombinatie) regering gaat records breken! Ze gaan het beter doen dan Wijlenbosch alias keizer Bokasa II.

  Schuld op schuld op schuld stapelen.
  Pina o doro! Productie noh!?


  Maak melding

 22. Voorlopig bakt de nieuwe regering Bouterse er helemaal niets van.
  Ze roepen steeds wat maar komen met geen enkele oplossing.
  Door alle personeelswissels op ministeries en ruzie in de ziekenhuizen en met de leerkrachten ondermijnen ze de goede wil van hardwerkende mensen.
  Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten.
  Gelukkig bouwt Nederland de brug bij Uitkijk af.
  Eindelijk iets wat wel lukt.


  Maak melding

 23. @Pinto(11): Als men niet voor is,dan is men dus tegen, en daarmee meteen FRONTER?

  Wat een SIMPELE ZAADVLOK is onze PINTO toch.
  Hopelijk is Suriname niet enkel gezegend met teveel van dit soort ZAADVLOKKEN.

  **Suriname voorwaarts **

  ondanks zulke minkukkels als Pinto


  Maak melding

 24. Pientere,jij denkt natuurlijk dat je pienter bent,omdat je zg als pensionado in Australie vertoeft.Maar geen nood hoor, de bakra pensionado`s vertoeven heerlijk in Suriname,de blanke dan.Ik ken 6 koppels die reeds 3 jaar 6 maanden graag in Suriname vertoeven.
  Snap niet waarom je je nog bezig houdt met Suriname,dat land interessert je niet meer zo te lezen.
  Reken maar dromen zijn bedrog(Australie,hihihhi).

  mo.16 helemaal mee eens.


  Maak melding

 25. Wat is erger, 2 bruggen afgebouwd of 1 brug die niet is afgebouwd?
  Vene en zijn boeven hebben veel geld uitgegeven aan die brug,die niet is afgebouwd ,geld dat is verdwenen in de zakken van de zg bouwers,daar lees ik je niet over typen,no.8.


  Maak melding

 26. Probeer toeristen aan te trekken door SLM tickets op kostprijs te verkopen.
  Als elke toerist 1500 Euro in suriname besteed, is het niet niks.
  De andere kant van de medaille is dat rovers vooral op toeristen gemunt hebben.


  Maak melding

 27. Ik erger mij dood aan de omgekeerde werkelijkheid die een aantal gasten hier hanteren.
  @ nummer 16, bouterse bosje en goedschalk hebben een ware puinhoop achter gelaten de hele wapen voorraad van het leger was verdwenen EBU, vene heeft de schulden afbetaald die bouterse en zij bende hebben achter gelaten.


  Maak melding

 28. vanaf volgend jaar zullen de donkere dagen komen, wacht maar, alles komt niet voor zijn tijd. opstand krijgen we zeker in suri.
  niet slapen, maar wakker worden


  Maak melding

 29. @wikileaks

  Leugenachtige idioten als Ebu, zo is het
  & Pinto kun je gewoon niet weren op een forum. Die kun je het beste negeren. Vaak zegt hun naam al genoeg over hun gebrek aan competenties en overvloedig minderwaardigheidscomplex.


  Maak melding

 30. Nr.30
  Inderdaad , re-gering Vene-Sardjoe heeft de schuld afbetaald conform model 05% – 95% !!!
  Enkele wapens bleek verdwenen te zijn uit de kazerne en de volgende alarmischtisch-boodschap werd terstond mondiaal uitgezonden;
  ” De hele wapen-voorraad van het leger was verdwenen “.
  Mij rest nog de vraag ;” was het geen excuus, om zodoende wapens van Olland te kopen “?
  “Werkelijkheid” is een ” feit “,kan niet omgekeerd worden!!!
  Eigen mening hebben is een democratisch verworvenheid , een recht , vervat in de wetboek .
  Maar , verbaal-geweld gebruiken om de massa te doen geloven dat het mogelijk is een vierkante cirkel te tekenen , betekent ; indruisen tegen de principe van WikiLeaks !!!

  Wiki now Leaks , loekoe WikiLeaks !!!
  Te so fara , ina moro tin

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 31. Mensen die zich niet interesseren voor de geschiedenis,zijn degenen die er uiteindelijk voor zorgen dat de geschiedenissen zich juist herhaald.
  @ nummer 9, daarom hebben bepaalde bevolkingsgroepen in suriname een voorsprong op mijn zwarte broeders en zusters den hier maar eens goed over na.
  @ nummer 33, mensen die volgens een bepaalde doctrine reageren kan je met honderden feiten om de oren slaan maar dat zal niet werken, voor het gemak wil ik jou dit zeggen dino bouterse weet precies waar die wapens zijn gebleven de politie in brazilie heeft niet voor niets zijn telefoon nummer en dat van de ambassadeur van suriname in braziel gevonden bij de farc rebellen in colombia .
  sempa jij hebt voor alles een excuus daarom doop ik jou om tot de excuus truus van dit net. no poti yu kukuru pe yu anu no e doro sempa.


  Maak melding

 32. De europese landen lenen dan mag bouterse het ok.
  zuidafrika heeft gemoord dan bouterse dat ook.
  Pol pot heeft gemoord dan mag bouterse dat ook.dit is de manier van redenering van onze dorps idioot en demagoog op nummer 19, hij vergeet bewust zijn geschiedenis geld lenen kan iedereen maar terug betalen is de kunst de jaren 80 is nog vers in onze geheugen.
  Sommige surinamers verdienen 100 euro per maand maar leven alsof ze 300 per maand verdienen, andere landgenoten van ons verdienen het zelfde die leven alsof ze 150 euro verdienen .
  Een goede voorbeeld is bouterse bosje en eddy djarap, eddy heeft van niets iets gemaakt bouterse en bosje hebben van iets niets gemaakt. hier zie je duidelijk het verschil in mentaliteit de ene bevolkingsgroep is aan feesten en beesten en die andere zitten achter hun schoolboeken dit noem ik investeren voor de toekomst.sommige surinamers investeren in zaken die niets opbrengen neem bijvoorbeeld die bosje bruggen die staan daar als een monument maar brengen in wezen niets op weg 200 miljoen, staatsolie bijvoorbeeld is wel goed voor onze economie het gaat op honderden miljoenen per jaar.


  Maak melding

 33. beste mensen
  ik begrijp dat vele van jullie bouters niet zien ziten maar moeten we niet naar de toekomst kijken dan telkens achterom ven heeft in de tijd dat hij er zat ook een puin hoop van gemaakt kijk maar dat hij ons goud ging verkopen en ontvangde maar 5% dat en ons boxet dat kan toch niet laten we met ze alleen werken aan suriname en het niet laten af hangen van de nieuw regering die we hebbben .
  want wij zijn de regering van suriname en wij moet suriname hoog houden .
  dus ik hoop dat we nu eindelijk een eenheid worden en ons land suriname weer opbouwen met elkaar .

  god zegen suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.