Surinaamse musicus Stan Lokhin overleden

14

De Surinaamse musicus Stan Lokhin is vanmorgen op 63-jarige leeftijd overleden. De Godfather van de Surinaamse muziek, zoals Lokhin ook wel genoemd wordt, was ernstig ziek meldt Radio Nederland Wereldomroep. In september werd de bekende componist, arrangeur en muzikant nog bevorderd tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster, de een na hoogste Surinaamse onderscheiding.

Speciaal voor hem werd in september het concert ‘A tribute to Stan Lokhin’ gegeven. Verschillende koren die hij dirigeerde, maar ook solisten en andere muziekformaties, traden op. Lokhin genoot daar zichtbaar van. Halverwege de bijeenkomst werd hij verrast met de Surinaamse onderscheiding.

Lokhin heeft muziek geschreven en gearrangeerd voor verschillende bekende Surinaamse zangers en groepen zoals Oscar Harris, The Twinkel Stars en Lieve Hugo.

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. R.I.P Mijnheer Lokhin en bedankt voor al uw tijdloze composities.Generaties na mij zullen er nog van genieten,dat weet ik zeker.Suriname is een groot musicus armer,maar U laat ons oorstrelend muziek achter.Rust zacht.

 2. Stan was a great musician
  Respect voor deze man

  Condoleances aan de fam lokhin

  Rust in vrede Mr.Lokhin

 3. He will be remembered for who he was , the musician and the man behind musician.

  May he rest in peace.

 4. ÈÈN VAN ONZE GROOTHEDEN IS HEENGEGAAN,IEMAND MET EEN GOED HARD EN KENNIS VAN SURINAAMSE MUZIEK,..RUST ZACHT STAN.

 5. Stan Lokhin….!!!

  Ja…een groot musicus is heen gegaan.
  Jammer, hij is er niet meer……
  Je zou je best kunnen afvragen wat nu, als ik kijk naar de arrangementen van de TROTYL albums.
  Het is jammer dat er zo weinig belanghebbenden zijn geweest die hem konden voeden met
  Opdrachten voor het arrangeren van Surinaamse muziek. Want dat kon hij als de beste.

  Rust zacht lieve broeder, wat ben ik blij dat ik met jou enige jaren heb mogen musiceren in de blazerssectie van de Twinkle stars.
  Het was een fijne tijd vooral de danspasjes en het draaien van je trompet om je middelvinger tijdens de shows als we op de bühne waren.

  Condoleances aan de Familie

  Rust zacht lieve broeder

  Remon Thompson

 6. Bedankt voor alles wat we van jou hebben mogen leren stan.
  Fam.lokhin sterkte toegewenst met dit verlies.
  waka boeng.
  max.

 7. Ik ben echt geschokt door dit bericht. Ik wist niet dat hij ziek was en in Nederland woonde anders was ik hem zeker nog op gaan zoeken en had ik hem bedankt voor de prachtige muziek die hij heeft gemaakt. En ook voor de vrolijke momenten die hij met zijn muziek heeft bezorgd aan ook veel blanke mensen zoals ik. Een grooor muzikant en een prachtig mens is heengegaan maar zijn muziek leeft voort. Gelukkig heeft Suriname hem nog terecht geeerd. Deze man verdient een fantastisch afscheid!

 8. Een groot musicus, geweldige showman en zeer gedreven muzikale leider is ons voorgegaan. Hij liet altijd zijn hart spreken. Zijn muzikale prestaties zullen wij gelukkig nog heel lang mogen beluisteren via verschillende artiesten. Een bijzondere Surinamer is heengegaan. De nabestaanden wordt heel veel sterkte toegewenst. Benito Darthuizen

 9. Een groot verlies voor suriname en de kaseko music, Stan was een groot musicus en een man met een groot hart R.I.P Stan en sterkte voor de Fam Lokhin

  Arturo

 10. Ik condoleer familie, vrienden en kennissen met het heengaan van Stan Lokhin.
  We zullen hem zeer missen. Maar dankbaar dat een verder lijden hem is bespaard.
  Moge zijn ziel de eeuwige rust vinden.
  met gevoelens van medeleven
  Haydy Nelson

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.