Eerste vrouwelijke voorzitter Rekenkamer Suriname

7

PARAMARIBO, 30 nov – Charmaine Felter wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van de Rekenkamer van Suriname. De vier en dertigjarige Felter werkt al acht jaren bij het instituut en heeft een MBA in management en accounting. Ze werd gekozen uit vier kandidaten. “Het is een dubbel unicum”, zegt coalitieparlementariër Anton Paal (Palu, MC).

Er wordt niet alleen gebroken met een decenniaoude traditie van mannelijke voorzitters. “Het is ook de eerste keer dat zo een jong persoon de functie zal bekleden. Ze is kundig en heeft veel ervaring opgedaan. Ik kan zeggen dat het de juiste persoon is”, zegt Paal tegenover de Ware Tijd. Binnenkort volgt de benoeming door president Desiré Bouterse. Felter is dan vijf jaar voorzitter. De drie andere sollicitanten worden gewoon lid.

De keus voor Felter is kamerbreed. “We hebben vertrouwen in de nieuwe voorzitter. Ze is een dynamische persoon en we gaan haar de mogelijkheid moeten geven zich waar te maken”, zegt Mahinder Rathipal (VHP) van de oppositionele Nieuw Front-combinatie. De Rekenkamer is formeel de werkarm van het parlement. Het orgaan controleert het financieel en comptabel gedrag van de overheid.

7 REACTIES

 1. @1en@2
  Weer geen positieve woorden nu dat het land voor de eerste keer in de geschiedenis een vrouw als voorzitter van de Rekenkamer heeft dat is droevig.


  Maak melding

 2. Met alle respect voor mw.Felter wil ik toch enige kantekeningen maken betreft functie’s op hogere niveau.
  Met een MBA heb je in feite nog niet veel als je vergelijkbare functie moet gaan vervullen. Immers, de ervaring leert dat mensen die een zware functie willen bekleden uit goede huize dienen te zijn met als basiskennis minimaal een studie Bestuurskunde, rechten, Universitaire, economie opleidingen en enige ervarin beschikt op de politieke platform.
  Mw. Felter is pas 34j. heeft wel enige jaren ervaring op haar voormalige dienstverband maar om deze functie naar behoren te kunnen vervullen schiet zij nog behoorlijk tekort.
  Als de hr. Paal van mening is dat mw. Felter als voorzitter zou kunnen dienen, dan vind ik persoonlijk dat de hr. Paal zelf enige jaren ervaring of opleiding in het buitenland moet gaan opdoen zodat hij ook een bepaalde beeldvorming heeft over dergelijke functie’s op niveau.
  Anders is het zoals het nu blijkt geen echte ontwikkeling in het land te bespeuren.
  Kijk maar om ons heen. iedereen die doet maar wat naar eigen inzichten waar geen verbetering of echte vooruitgang voor het gehele samenleving te beleven is.

  Jammer dit alles eigenlijk voor Suriname en de burgers natuurlijk.


  Maak melding

 3. Successen van de huidige regering,
  erkennen van 2 nationale feestdagen,hiermee is op nieuw geschiedenis geschreven door de regering,Bouterse Amerali.

  Steeds meer vrouwen die erkening krijgen en geplaatst worden op hoge functies,

  President Bouterse heeft het gezegd,het maakt niet uit ,als mijn onderdanen van goede huize zijn en goed werk verrichten.
  Charmaine felter nogmaals gefeliciteerd ,laat dit een voorbeeld zijn,wat wij allemaal nodig hebben.
  ik hoop dat gemekker van de voorgangers mee ophouden.
  Wij Surinamers horen rijk te zijn,
  SHIVAN


  Maak melding

 4. Deze mevrpouw is in elk geval hoger opgeleid dan die Pijpfitters als Bouta, Brunsie en nog vele anderen die deelnemen is deze kolere regering.

  De Brazilianen in het binnenland zijn ook aan het solliciteren, alleen zijn zij illegalen. komen zij in aanmerking om de positie van de bovengenoemden te vervullen. Wie weet dat het beter zal gaan!! Niet geschoten is altijd mis!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.