AZV nu in Suriname is gelijk aan zelfmoord

9

PARAMARIBO, 30 nov – Nu een Algemene Ziektekosten Voorziening, AZV, invoeren zou neerkomen op zelfmoord. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. De situatie in de zorgsector is er niet naar. Ziekenhuizen worstelen met hun eigen begroting en werken nog grotendeels ineffectief. Daar moet eerst aan worden gesleuteld. De eerste stappen worden nu gezet.

De schulden voor gesubsidieerde zorg worden afgelost. “We verkiezen dit boven het verstrekken van subsidies aan de ziekenhuizen”, zegt Ameerali. De ziekenhuisdirecties hebben daar wel om gevraagd. Het geld moet de verhoogde loonkosten dekken. Ameerali wil er niet aan beginnen. Het geld is er niet. Maar ook is het bedrijfsmatig niet verantwoord. De ziekenhuizen moeten zichzelf bedruipen. Genoeg verdienen om genoeg binnen te hebben.

Zo moeten bepaalde diensten terug komen. Zoals laboratoriumonderzoek. “Dat hebben de ziekenhuizen compleet overgelaten aan particulieren”, aldus Ameerali. Dergelijk beleid werkt alleen maar tekorten in de hand. En leunen op de overheid. De regering gaat dan ook niet in op het voorstel om oude rekeningen te verhogen met terugwerkende kracht. “Wat eenmaal betaald is betaald. Als bedrijf ga je toch ook niet de klant vragen om meer geld voor de ijskast die hij een jaar terug aanschafte.”

9 REACTIES

 1. Gelijke monniken, gelijke kappen. Geen premie betalen, geen AZV. Wie moeten anders die penningen opbrengen?

  Onder andere die illegale goudzoekers betalen geen cent belasting en wij wel omdat wij aan de weg timmeren?


  Maak melding

 2. een allesdekkende azv, zou (gezien de sme-mentaliteit van winti waai…) niet helpen ; laat de gebruiker meebetalen cq ‘(meer) eigen bijdrage’ leveren.’loonkosten’ is de grootste kostenpost van ziekenhuizen > dat beperken betekent deskundigen moeten ontslaan >> minder diensten >>> minder inkomen genereren >>>> een negatieve spiraal, die uiteindelijk geen zkh zal overlaten voor als er een azv komt!.


  Maak melding

 3. Ik heb toch wel een beetje “bewondering” voor deze VP. Is een echt kundige manager….en komt niet met het gezwets wat Sardjoe steeds liet horen.

  Gewoon keihard aan de slag.


  Maak melding

 4. Smeerolie!! jij bent een nietsnut en helpt de burgers naar de klote!! Daar ben jij geknipt voor! Wat een ezel zonder verstand. wat is jou CV en hoe ziet het eruit! Heb je wel eentje?

  Ja inderdaad!! je moet gewoon zelfmoord plegen, tenminste hebben de anderen rust en meer zuurstof.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.