Suriname met buurlanden illegaliteit te lijf

7

PARAMARIBO, 29 nov – Brazilië en Guyana zijn bereide de illegaliteit langs de grenzen met Suriname aan te pakken. Bij Guyana gaat het vooral om aanpak van de doorvoerhandel. Die drukt jaarlijks miljoenen dollars aan belasting achterover. Brazilië wil vooral de illegale emigratie aanpakken.

De Braziliaanse president, Luis Ignaco da Silva, stuurde al een speciale afgezant naar Paramaribo. Er is een overeenkomst getekend als basis voor degelijke samenwerking. “Onder andere komt er nieuwe wetgeving en gaat Brazilië na hoe de grensovergang van de eigen burgers naar Suriname vlot en ordelijk kan verlopen”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Ware Tijd. Geen van beide landen heeft zicht op de grensovergang.

Het aantal Brazilianen in Suriname is hooguit te schatten: tussen de tien- en dertigduizend. De meesten zitten in de goudwinning. Die is vaak illegaal en niet bepaalde milieuvriendelijk. Suriname hoopt ooit te komen tot ordening. Guyana wil dat de doorvoer wordt aangepakt. Producten uit andere delen van de wereld komen via Suriname het buurland binnen. De doorvoer betaalt minder importbelasting. Daar wordt misbruik van gemaakt. Een deel van de producten blijft op de lokale markten hangen.

7 REACTIES

 1. Wat opvalt aan dit artikel is dat zowel Brazilie als Guyana duidelijke doelstellingen hebben. Suriname daarentegen, alsof we weer ons huiswerk niet gemaakt hebben…


  Maak melding

 2. Alles wat nu de klok slaat is guyana niemand praat meer over tigrie en ook niet over roger khaan de beste vriend van de guyaneese president iedereen zwijgt nu tjoep.


  Maak melding

 3. Opvallend dat de zelfde mensen die voor augustus van mening waren dat de chinezen en de brazilianen suriname uit moesten nu een heel andere mening hebben vreemd vindt ik dit soort inconsequente randdebiellen.


  Maak melding

 4. Geen ruimte in Unasur voor straatgrepen.
  Als de regering via een staatsgreep aan de macht komt,zal het diplomatiek en economisch worden geisoleerd en geweerd uit de Unsar aldus lacking die minister van buitenlandse zaken is in regering van een ex dictator die geen democratische inborst heeft, Er zijn tal van maat regelen afgesproken tegen het lidland dat zich niet houdt aan de democratische beginselen.
  Ik wacht rustig af wat de toekomst mijn mooie suriname zal brengen met de machtsdronken bouterse aan de macht.


  Maak melding

 5. Suriname gaat samen met Brazilie en Guyana de ilegaliteit tegen met een honkbalknuppel!!!

  Vraag aan Proffessor in weet nietskunde Winston Lackin: hoeveel is het nou? 10.000 of 30.000 illegale Brazilianen? Hoezo hoogstens tussen de 10 en 30.000?? Weet jij niet wat in jouw land afspeelt of is het niet jou land?? Wat doe je daar?? Is er dan geen tijd om op te rotten??

  Je eigen term: Suriname hoopt ooit tot ordening te komen!! Wat een mietje!!! Verzuip in je eigen stront!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.