Documentaire Holland Doc: Jong! Suriname

2

Op dit moment bestaat de Surinaamse bevolking voor 70% uit jongeren, 40.000 daarvan mochten in mei van dit jaar voor het eerst hun stem uitbrengen. Wat zijn de dromen en ambities van jongeren en biedt Suriname anno 2010 hen de mogelijkheden om deze waar te maken? In de documentaire Jong! Suriname volgt Mirjam Marks een jaar lang drie jongeren.

Welke mogelijkheden biedt het hedendaagse Suriname aan jongeren? Waar zien zij hun kansen en mogelijkheden? Jong! Suriname laat zien hoe politica in spé Grätl (22), jazzgitarist Jason (20) en junglegids Maradona (19) hun dromen proberen waar te maken. Wat zijn hun ambities, zowel voor hun generatie als voor hun land?

Naar aanleiding van de uitzending van Jong! Suriname brengt Holland Doc 24 van 4 tot en met 10 december de themaweek ‘Switi Sranang – Mooi Suriname’, een week lang documentaires over Suriname en haar historie.

Holland Doc: Jong! Suriname
do 2 dec – ned 2 – 22.50 uur

2 REACTIES

  1. Prima dat jullie Suriname zo in beeld brengen door met enige regelmaat wat te laten zien van het land. Een goede zaak, omdat men in Nederland zo nog enigszins geïnformeerd wordt over het verleden van de Nederlandse geschiedenis. Met droefenis constateer ik dat er op de scholen niet meer wordt onderwezen over de geschiedenis van Suriname, terwijl er jaarlijks in Nederland wel aandacht besteed wordt aan de eigen historie van bijvoorbeeld de tweede wereldoorlog en de positie van Nederland daarin.

    Ik zeg dit als Nederlander van Surinaamse afkomst, die al meer dan 40 jaar in Nederland woont, maar steeds tot de ontdekking moet komen dat mijn kennissen/vrienden van Nederlandse afkomst zich in hun opinie doorgaans baseren op datgene wat ze nu op de televisie zien.


    Maak melding

  2. Ik ben zeer benieuwd hoe het gids Maradona is vergaan, ik wil graag in contact met hem komen, meschien dat we hem kunnen helpen, hierbij denk ik aan het op richten van een website met informatie, foto,s van de vankantie verblijven, informatie folders enz,Maradona mocht je dit lezen stuur dan een email naar sweetfamke@live.nl


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.