Bewoners binnenland Suriname krijgen zicht terug

12

PARAMARIBO, 29 nov – Tientallen bewoners van dorpen langs de Suriname-rivier hebben hun zicht terug. Dit kon dankzij een missie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Medische Zending Suriname en het oogziekenhuis Rotterdam. Binnen enkele dagen zijn ruim honderd patiënten behandeld op de polikliniek van Laduani.

De poli was zowel screeningslocatie als operatieruimte. Opmerkelijk is dat cataract (staar), glaucoom en oogzenuwaandoeningen de voornaamste oorzaken van slecht zien zijn. De meesten konden operatief geholpen worden. Mensen die jaren blind rondliepen, kunnen zichzelf weer behelpen. “We zijn blij dat we dit voor de mensen kunnen doen. Vaak kunnen of willen Paramaribo niet bereiken”, zegt directeur Eddy Joemmankhan van het Academisch Ziekenhuis.

Het betreft voornamelijk oudere patiënten. Doel van de missie was vooral slechtziende ouderen ter plekke te helpen met een staaroperatie. De nazorg is voor rekening van de Medische Zending. Gezondheidsassistentie van deze organisatie zullen onder meer de ogen druppelen van de geopereerde patiënten. De Surinaamse instellingen en het Oogziekenhuis Rotterdam hebben eerder missies uitgevoerd in het binnenland.

12 REACTIES

  1. Er is een volledig rapport ingediend bij de heer Wirth om tot ordening van de goudsector te komen.Daaruit blijkt duidelijk dat de Sur.
    schatkist binnen een jaar al een behoorlijk inkomen kan hebben uit de goudwinning.Maar Wirth kan de aanbevelingen niet overnemen omdat er dan voor hem niet veel aan de strijkstok blijft hangen.Dus doen we er heel lang over om tot ordening te gaan.Net zolang wachten tot ieders belangen veilig gesteld zijn en ieder zijn aandeel van de koek heeft gehad.Vraag het aan Wirth.


    Maak melding

  2. hey neus……,isri en jacobus moet je even op het matje roepen,hum doen alsof hun pampers(tena lady)aan hebben.als je jouw behoefte nie onder conrtole hebt,zoek een anderhobby tog..dan hier komen ouwe hoeren..!!!we moeten al lang blij zijn met alle hulp wat we in suriname kunnen krijgen…jezus…!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.